Alimentatie echilibrata la aceasta varsta
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Thursday, February 8, 2007 8:41 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Copilul incepe sa creasca si sa consume din ce in ce mai multa energie, incepe sa descopere si sa invete lucruri noi si are nevoie de o alimentatie echilibrata pentru a se putea dezvolta armonios.

Care este proportia optima intre legume, fructe, carne, fainoase, etc?
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, March 27, 2010 4:03 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/14/2006
Din 2007 nu a reusit nimeni sa descopere proportia intre legume, fructe si carne?

Nici noi nu am reusit incasic dar facem eforturi.
Daca ar fi sa-l ascultam pe Mencinocopschi fructele si legumele ar trebui sa ne guverneze viata. Carne mai rarut, cam 300g pe saptamana avut grija de unde o cumparam si cu ce o asociem.

Alexandra in schimb ar vrea varianta de alimentatie bazata pe biscuti simpli si apa. plans

Citind cartea vestitului doctor am reusit totusi sa aplic o singura idee: mesele nu sunt festinuri culinare! Asa ca nu mai scot pe masa dimineata jumatate de frigider ci doar o singura chestie. De exemplu astazi paine cu rosii si cascaval, maine out fiert cu paine si castravete. Sincer, asa fac si economie ca punand de toate pe masa era un fel de ciuguleala din fiecare, ramanea papa la catei pe saturate.

Oricum fac eforturi sa-i monitorizez cantitatea de fructe si legume zilnica ca sa stiu ca papa cat de cat sanatos.
mommy
Scris: Saturday, March 27, 2010 4:34 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Eu duc o batalie crunta pentru reducerea fainoaselor din alimentatia lui Mihaita, care s-a durdulit bine. Dar se pare ca eu sunt singura din familie care il vede asa si prin urmare sunt putin scrantita. Nu ii pot controla alimentatia la gradi, unde suspectez ca primeste suplimente (cel putin la paine), desi eu am cerut clar sa nu primeasca nimic in plus. In plus, de cate ori scapa la mamaia, are parte de fiecare data de un festin culinar, sandvisuri, deserturi, biscuiti, crantanele si alte prostii solicitate de verisorul lui mai mare. Degeaba le tot explic ca nu este bine, ca amandoi sunt gurmanzi si cu tendinte de ingrasare, nu aud decat las' ca o sa slabeasca cand or sa creasca... Sunt foarte suparata pe chestia asta!
Ca regula generala, eu ii dau voie sa manance oricata carne, oricate lactate si oricate fructe si legume doreste (il mai temperez la cartofi, daca este cazul). Incerc sa ii reduc painea (pe care o adora) si dulciurile (cu astea nu ar fi o problema daca nu i s-ar oferi, pentru ca el nu cere dulce).
Laura
Scris: Saturday, March 27, 2010 4:56 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
Miru wrote:
Degeaba le tot explic ca nu este bine, ca amandoi sunt gurmanzi si cu tendinte de ingrasare, nu aud decat las' ca o sa slabeasca cand or sa creasca... Sunt foarte suparata pe chestia asta!

Si eu sunt foarte suparata...pe alta chestie. Lui Alex trebuie sa-i prind pantalonii cu bretele ca altfel ii cad. Nu gasesc pantaloni asa mici in talie cum e el. rambo Desi papa binisor, nu se prinde nimic de fundul lui. E slab si inalt...iar eu prefer varianta cealalta. Incerc sa-i dau cat mai multe fainoase, dar fara succes. Legumele, lactatele, fructele si carnea nu lipsesc din alimentatia lui zilnica. Nu fac un raport intre ele. Acum ii mai dau si vitamine. Are cam 15.5 kg la 105 cm.
bereea
Scris: Saturday, March 27, 2010 5:10 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Laura, atentie la vitamine ...sa nu explodeze mai tarziu.

Ale mananca un pic de toate, dar ii plac foarte mult pastele si ciorbele.Asa ca ciorbele mele s-au transformat in ceva cu multe , multe legume.Dupa fructe nu se innebuneste , dar am grija sa manance macar un fruct pe zi.
La gradinita au un meniu foarte echilibrat (macar in privinta aceasta italienii au idei bune) , nu primesc nici un fel de dulciuri, dar zilnic au pasta sau orez sau minestra, carne (pui, vita, peste, curcan) cu verdura , paine si fructe.
Dimineata manaca lapte cu cereale sau out cu mozzarella si rosii , foarte rar vrea altceva.Sunt destul de multumita de cum mananca.Nici ea nu este prea grasa.Are 20,5 kg la 122 cm.
g_nicoleta2000
Scris: Sunday, March 28, 2010 2:16 PM
Nivel

Miru, ce fel de painitza papa Mihaita? Cea neagra nu-i place? Asta integrala nu ingrasa asa de tare. Oricum este fustrant cand parintele pune o regula si cei din jur "se straduiesc" din rasputeri sa o incalce boxing

Laura, parca o descrii pe Alexandra mea, cade absolut totul de pe ea. Iarna mai stau hainele din cauza ca cu chilotie, body, ciorapi grosi si bluzite au pantalonii ce prinde dar cum vine vara totul atarna pe funduletul ei. Oricum nu suntem de plans, bine ca-s sanatosi si fara forme.

Bereea, esti o fericita, este grozav cand papa fara prea multe probleme.
mommy
Scris: Sunday, March 28, 2010 10:44 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Eu cumpar numai paine integrala sau cu tarate (cei drept din comert, nu o fac in casa). Sotul prefera painea alba, asa ca ocazional avem si din asta. Mihaita prefera painea alba, dar pe cat posibil ii dau numai neagra, acasa. La gradinita si la mamaia primeste numai paine alba, desigur. uff
g_nicoleta2000
Scris: Monday, March 29, 2010 1:50 PM
Nivel

Miru wrote:
Eu cumpar numai paine integrala sau cu tarate (cei drept din comert, nu o fac in casa). Sotul prefera painea alba, asa ca ocazional avem si din asta. Mihaita prefera painea alba, dar pe cat posibil ii dau numai neagra, acasa. La gradinita si la mamaia primeste numai paine alba, desigur. uff

Oare ce o fi cu painea alba la camin? Cum de nu o schimba nici unul?fool
Din comert o cumpar inca si eu, tot ma laud ca am sa ma duc sa-mi cumpar alta paletutza pentru masina de facut paine dar leneasic
madanuta
Scris: Monday, March 29, 2010 2:01 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 6/26/2007
g_nicoleta2000 wrote:
...tot ma laud ca am sa ma duc sa-mi cumpar alta paletutza pentru masina de facut paine dar leneasic

Mai caut o data, mami draga, firma de unde mi-am luat eu paletele cand am pierdut una din ele si atunci nu mai ai motiv sa nu dai un telefon sa le(o) comanzi.bataus bataus bataus

Cristina mea e ovo-lacto-vegetariana de vreo 2 ani, dar nu e nicio schimbare semnificativa in cresterea ei, se dezvolta frumos, dar as dori sa manance mai multe fructe. Marul si banana sunt nelipsite zilnic, dar citricele nu o incanta mereu.
zaza_
Scris: Monday, March 29, 2010 2:49 PM
Nivel

Inregistrat: 3/25/2008
g_nicoleta2000 wrote:

Oare ce o fi cu painea alba la camin? Cum de nu o schimba nici unul?fool

Este mai ieftina. Si am ramas cu conceptia ca painea alba si cozonacul sunt "bucate alese"fool

Dimineata papam paine(facuta in casa cu faina neagra sau integrala amestecata cu faina alba)cu unt si branza sau cascaval sau somon cu rosie/castravete/ceapa si sana sau iaurt- cand sta acasa, ca la gradinita am vazut ca le mai da si cate un mezel dimineata si ceai. La gustare suc de portocale(200ml.)sau suc de mere, morcovi, mango; la gradinita - un mar. Dupaamiaza: Ciorbita legume/perisoare sau supa cu galuste/fidea + carnita(pui, vita sau ficatel sau peste pane) si un ceva pe langa (pilaf, piure, legume sote) si un desert(asta acasa). La ora 4 - la gradinita o gustare - orez cu lapte sau un corn cu gem... Seara mai mananca iaurt cu cereale sau ceva ce ar papa dimineata, sau din felul doi de la pranz.

Ii plac foarte mult maslinele.
Si vrea cate o ciocolatica Kinder pe zi.
Eu zic ca mananca destul de bine, dar nu se vede foarte tare pe el...Nici nu sta locului o clipa!
bereea
Scris: Monday, March 29, 2010 4:50 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 3/29/2007
Ale are la gradinita paine neagra...noroc ca a adus resturile acasa si asa am vazut si eu.
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, April 6, 2010 6:35 PM
Nivel

madanuta wrote:

Mai caut o data, mami draga, firma de unde mi-am luat eu paletele cand am pierdut una din ele si atunci nu mai ai motiv sa nu dai un telefon sa le(o) comanzi.bataus bataus bataus

Asa-i Madanutza, tu ai fost o draguta si mi-ai dat tot felul de linkuri dar eu tot superlenesa ma ramas. Oare cand o sa ma schimb?

Cristina mea e ovo-lacto-vegetariana de vreo 2 ani, dar nu e nicio schimbare semnificativa in cresterea ei, se dezvolta frumos, dar as dori sa manance mai multe fructe. Marul si banana sunt nelipsite zilnic, dar citricele nu o incanta mereu.

Acum serios, copila ta este ovo-lacto-vegetariana? Nu de alta dar nu-mi pot inchipui ce-i ramane de mancat?fool
delfinasa
Scris: Thursday, April 8, 2010 4:27 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Din cate stiu ovo-lacto-vegetariana inseamna ca mananca si oua si produse din lapte pe langa vegetale, deci e mult mai bine decat cei care sunt complet vegetarieni -nu mananca nimic ce provine de la un organism viu-.
Madalina, felicitari Cristinei ca vrea si poate sa excluda carnea din alimentatie! bravo Noi nu putem renunta la ea, ca suntem carnivori toti, mai mult de cateva zile nu poate lipsi. Carnea contine foarte multe toxine si, daca nu putem renunta definitiv la ea, din cand in cand e indicata o cura numai cu vegetale ca sa ne curatam organismul. Eu fac foarte rar aceste cure -cand mai tin post- si pe Karina n-o includ ca e inca mica. Din meniul zilnic la K nu lipseste carnea, fie in ciorbe/supe, in felul 2, pentru ca la varsta ei si la cat alearga consider ca are nevoie de mancare substantiala, cu aport crescut de proteine si pe care s-o manance de bunavoie. Pe masura ce va creste, voi vedea cum ne vom adapta, dar acum n-o pot lasa fara carne, ca ar sufla-o vantul pe strada.
g_nicoleta2000
Scris: Saturday, April 10, 2010 6:49 AM
Nivel

delfinasa wrote:
Din cate stiu ovo-lacto-vegetariana inseamna ca mananca si oua si produse din lapte pe langa vegetale, deci e mult mai bine decat cei care sunt complet vegetarieni -nu mananca nimic ce provine de la un organism viu-.

Aha, priceputras .
Noi trecem si prin zile fara carne, mai rarut dar se intampla. Cel mai greu a fost sa-mi scot barbatul de la raionul de carne, acum nu cumparam niciodata doua caserole de carne ci doar una si sa nu fie de pui.
shirel
Scris: Saturday, April 10, 2010 10:16 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
g_nicoleta2000 wrote:

Aha, priceputras .
Noi trecem si prin zile fara carne, mai rarut dar se intampla. Cel mai greu a fost sa-mi scot barbatul de la raionul de carne, acum nu cumparam niciodata doua caserole de carne ci doar una si sa nu fie de pui.

Bine ca ai reusit ,Nico eu cu Yohanan nu am nici o sansa sa-l scot de la carne!alcool banghead banghead

Eden si ea este cred ca jumatate vegetariana mananca foarte putina carne adica o piftea cateodata ,invelisul de pesmet de pe snitel alcool alcool in schimb imi place mananca multe salate ,castraveti ,rosii ,ridichi,tabulle ,painea -i place in general ceea neagra asa ca nu am probleme ,ciocolata asta este alimentul cel mai grav de care nu se poate desparti dar pe asta il primeste cu portia!Branzeturiile -i plac la nebunie .la gradinitza au mancare gatita in primul rand si foarte mfoarte sanatoasa si gustoasa,binenteles ca ea nu mananca totul.
Este o slabanoaga asa cum si voi Laura si Nico povestiti de copii vostri dar cred ca asta -i este structura ca si tatal ei era un scheletic cand era mic si uitati-l acuma sic hohot hohot cum i atarna burtica!hohot hohot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.