Alimentatie 1-2 ani - Ce mananca astazi copilul meu

Options Alimentatie 1-2 ani - Ce mananca astazi copilul meu
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Alina
Postat: Friday, July 21, 2006 3:15 PM

Nivel: SAFIR

Intrat: 3/27/2006
Postari: 18834
g_nicoleta2000 wrote:
oare Alina, nu am avut inca curaj sa-i dau Alexandrei crenwusti, de fapt ne-a mai vazut pe noi mancand, tati a incercat sa-i dea ea a scuipat afara si asa a ramas.


Eu cumpar alimente doar de la un singur magazin (am cont deschis acolo, hohot hohot ) deci, tot ce cumpar este extrem de praoaspat, nici nu mi-ar da altfel. Nu sunt nici eu super incantata, dar nu stiu ce sa-i mai dau? Pana la urma, e carne de pui, pe care o fierb eu, nu? deci nu are ce sa-i faca rau.
Plus, draga mea, Tudor e ceva mai mare, sic

misha wrote:
si cum se face almette de casa?...daca esti dragutapupici


Parerea mea: branza de vaca frecata cu putin unt si verdeata, nu e mare lucru,

alinutza wrote:
:
-dimineata 250 ml lapte praf
un isler cu gem


Alinutza, dar de ce papa Ana lapte praf?
Si, daca vrei sa-mi spui, nu stiu ce e ala "isler".

Multumesc, pupici pupici
alinutza
Postat: Friday, July 21, 2006 3:46 PM

Nivel: Grupa mijlocie

Intrat: 3/4/2006
Postari: 448
Locatia: Timisoara
Draga Alina, Ana inca mai papa lapte praf ca din celalat nu prea vrea, abia reusesc sa o conving sa bea seara 150 ml, asa ca... Nu ma prea indur nici eu sa renunt la lapte praf inca pentru ca, de bine de rau , asta e imbogatit cu toate alea...vitamine, calciu...bla bla bla si cica e bine sa ii mai dau o perioada. Acum, din toamna va merge la cresa si nu stiu ce lapte ii dau acolo, asa ca va trebui sa se invete cu el..sic

ISLER CU GEM - adica doua rotite de fursec lipite intre ele cu gem.Sint atit de bune........mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
Alina
Postat: Friday, July 21, 2006 10:11 PM

Nivel: SAFIR

Intrat: 3/27/2006
Postari: 18834
alinutza wrote:
Draga Alina, Ana inca mai papa lapte praf ca din celalat nu prea vrea, abia reusesc sa o conving sa bea seara 150 ml, asa ca... Nu ma prea indur nici eu sa renunt la lapte praf inca pentru ca, de bine de rau , asta e imbogatit cu toate alea...vitamine, calciu...bla bla bla si cica e bine sa ii mai dau o perioada. Acum, din toamna va merge la cresa si nu stiu ce lapte ii dau acolo, asa ca va trebui sa se invete cu el..sic

ISLER CU GEM - adica doua rotite de fursec lipite intre ele cu gem.Sint atit de bune........mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm


Multumesc, Alinutza. pupici pupici
alinutza
Postat: Tuesday, August 8, 2006 3:40 PM

Nivel: Grupa mijlocie

Intrat: 3/4/2006
Postari: 448
Locatia: Timisoara
Pai copilasii de pe topicul asta nu mai papa nimic?!oare
Hai sa va zic ce are Ana in meniu astazi:
- dimineata, lapte cu Inka si cu piine cu unt si miere;
- la 11,30, un mar mare, de-ala bun de la tara...mmmm;
- la prinz, ciorbita de cartofi cu iaurt, mincarica de dovlecel cu carne de vita, 2 feliute de piine alba si o felie de prajitura cu mar;
- la 17,30, iaurt cu piine;
- la cina, mamaliguta cu telemea de vaca si o lingurita de iaurt;
- la culcare, lapte cit o vrea ea.
In rest, apa cit cuprinde ca cu ceaiul am terminat-o de mult.....
stele_pe_cer
Postat: Tuesday, August 8, 2006 4:18 PM


Nivel: Senior

Intrat: 2/13/2006
Postari: 6678
Baa, papa, dar nimic nou, ca sa zic asa.

Doar ca atunci cand suntem toti la masa gusta din orice, iar mai nou, de 2 zile ii dau un imunostimulent pe baza de produse apicole si ekinaceea (concentratie mai maricica):propolis preponderent, polen, laptisor de matca si echinaceea.

In rest, papam fructe cat cuprinde, lapte la greu, cereale cu toptamul, si....legumepuker :81pukel: cu mari spumeplans !Nu stiu de ce, dar d eo luna ne stra,bam la legume, dar ceva-ceva tot mananca.
Alina
Postat: Monday, August 14, 2006 4:02 PM

Nivel: SAFIR

Intrat: 3/27/2006
Postari: 18834
Meniul lui Tudor pe ziua de azi:

Ora 7.00 - un castronel de lapte cu cereale Nestle
Ora 9 - un ou si trei felii de cascaval Hochland
Ora 10.30 - o necatrina
Ora 12.30 - Ciorba de sfecla
- o piersica
Ora 17.30 - banana cu branza de vaci
Ora 20.00 - un sandwich (vadeu cu ce, cel mai probabil unt si sunca)
Ora 21.00 - Iaurt Danone (probabil doua)
alinutza
Postat: Monday, August 14, 2006 4:47 PM

Nivel: Grupa mijlocie

Intrat: 3/4/2006
Postari: 448
Locatia: Timisoara
Bubu mic a papat pina acum...:
- la 9.30 o felie piine cu crema de brinza, un castronel de lapte cu cereale Nestle (griu cu cacao);
- la 11,30 o para si jumatate de banana;
- la 14,30 supa cu lascute si piure de cartofi cu carnita de vitel;
- la 17,30 un iaurt cu fructe de la Mili- Ispita fructelor.

La cina, mai vedem.Poate orez cu lapte sau o budinca, iar la culcare, nelipsitul laptic.
Alina
Postat: Monday, August 14, 2006 5:24 PM

Nivel: SAFIR

Intrat: 3/27/2006
Postari: 18834
alinutza wrote:

- la 14,30 supa cu lascute si piure de cartofi cu carnita de vitel;


Mai Alinutza, iar ai venit cu un cuvant pe care nu-l cunosc, "lascute", te rog.
alinutza
Postat: Monday, August 14, 2006 6:09 PM

Nivel: Grupa mijlocie

Intrat: 3/4/2006
Postari: 448
Locatia: Timisoara
Draga Alina, dar de LASCA ai auzit? ras
Pai, LASCUTELE sint facute din aluat de taietei, dar sint taiate in patrate mici. Ana nu suporta taieteii ca sint destul de lungi aia care-i face soacra-mea si oricit de mult as vrea, nu pot sa-i sfarim prea tare ca apoi se fac papalasca.Asa ca am optat pentru lascute(aici se gasesc in comert;sint de la MONTE BANATO)si rotite. In Bihor li se spune tascute. Sper ca te-am lamurit. Uite asa ne mai imbogatim si noi vocabularul.
Off topic: Am fost acum 2 ani la Vatra Dornei si am mincat ciorba radauteana. Ai idee cum se prepara? Am mai intrebat pe cineva si mi-a spus ca e ca si ciorba de burta dar e cu piept de pui. As vrea sa-i fac Anei, ca deja am epuizat retetele si sa-i fac ceva nou...
Alina
Postat: Monday, August 14, 2006 8:16 PM

Nivel: SAFIR

Intrat: 3/27/2006
Postari: 18834
alinutza wrote:
Draga Alina, dar de LASCA ai auzit? ras
Pai, LASCUTELE sint facute din aluat de taietei, dar sint taiate in patrate mici. Ana nu suporta taieteii ca sint destul de lungi aia care-i face soacra-mea si oricit de mult as vrea, nu pot sa-i sfarim prea tare ca apoi se fac papalasca.Asa ca am optat pentru lascute(aici se gasesc in comert;sint de la MONTE BANATO)si rotite. In Bihor li se spune tascute. Sper ca te-am lamurit. Uite asa ne mai imbogatim si noi vocabularul.
Off topic: Am fost acum 2 ani la Vatra Dornei si am mincat ciorba radauteana. Ai idee cum se prepara? Am mai intrebat pe cineva si mi-a spus ca e ca si ciorba de burta dar e cu piept de pui. As vrea sa-i fac Anei, ca deja am epuizat retetele si sa-i fac ceva nou...


Da, am inteles, multumesc mult.
In ceea ce priveste ciorba radauteana, iti promit ca vorbesc cu sotul meu si iti voi da reteta cat mai curand.
Maria & Mario
Postat: Tuesday, August 15, 2006 5:19 PM


Nivel: MEMBRU FONDATOR

Intrat: 2/13/2006
Postari: 9883
Locatia: Departe-poate prea departe
Hop si noi ca pana acum postam la 0 - 1 anishori. Si noi de fapt apartinem ...... voua. ras

Noutatea zilei : clatite cu gem de caise si cu gem de zmeura ( yami yami). si ..... Nuggets ( pui cu crusta crocanta ...ca la Mc' Donald's. Se bateau turcii la gura ei. Super. Radeam cu tati ca trebuie sa o trecem la portie , de cand mananca asa binishor. Ptiu , sa nu fie de deochi ! yes
Vesna
Postat: Tuesday, August 15, 2006 5:25 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/27/2006
Postari: 1307
Locatia: Bucuresti
Chiar ca yummy-yummy!!!

Eu trag cu ochiul pe aici, sa vad ce meniuri ma asteapta. sic
g_nicoleta2000
Postat: Tuesday, August 15, 2006 9:36 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
Si noi papam clatite dar umplute cu branza si miere de albine, ne place tare mult. In rest noi am intrat pe acelasi meniu al membrilor familiei deci ciorbe de tot felul, vitel cu telina, pilaf cu dovlecei, pireu, ficat, pui cu ciuperci, rosii umplute, orez cu ciuperci si multe altele. Incerc in fiecare zi sa pape iaurt si fructe dar din pacate nu am asa mare succes cu sucul proaspat de fructe, il bea doar daca ma rastesc un pic uff .
Dimineata suntem cu paine cu branzica, cereale, oute de prepelitza,.
Seara la 9, cam la 2 ore de cand am terminat cina bea 120-170 ml de lapte praf si o felie de paine. A capatat o dragoste pentru paine de este jale daca nu-i dau.
leut
Postat: Wednesday, August 16, 2006 8:20 AM

Nivel: Senior

Intrat: 2/15/2006
Postari: 6678
Locatia: Galati
alinutza wrote:

Off topic: Am fost acum 2 ani la Vatra Dornei si am mincat ciorba radauteana. Ai idee cum se prepara? Am mai intrebat pe cineva si mi-a spus ca e ca si ciorba de burta dar e cu piept de pui. As vrea sa-i fac Anei, ca deja am epuizat retetele si sa-i fac ceva nou...

Ciorba radauteana de care spui tu a fost servita si de noi, tot la Vatra Dornei, la un restaurant facut numai din barne de lemn...o sa pun si o poza de-acolo, sunt sigura ca tot in locul ala ai mancat si tu.
UIte reteta mea:
- se fierbe o gaina si ceva piept de pui separat...dupa ce s-a fiert carnea, numai pieptul de pui se taie in feliute subtiri(ca la ciorba de burta);
- in zeama de carne se pun: cartofi, morcovi, telina, patrunjel, pastarnac; dupa ce s-au fiert, se dau la blender (de obicei nu pun toate legumele ca iese ciorba prea groasa);
- legumele date la blender impreuna cu pieptul de pui taiat felii se "arunca" in oala, se lasa cca 5 minute sa se amestece pe foc;
- separat se bat 3-4 oua cu 300-400g smantana si astfel se drege ciorba;
- se adauga usturoi pisat (dupa pofta fiecaruia) si o lingura, doua de otet - depinde de gusturi, se mai lasa pe foc putin, atat cat sa "prinda gust". Dupa ce se opreste aragazul, adaugi leustean sau patrunjel tocat.
Cu o astfel de ciorbita am asteptat-o pe Diana...ia sa vedem ce parere a avut!ras
Si ca sa nu fiu off-topic, Alex e inebunita dupa ciorbita...prima data mi-a fost teama de reactie, iti dai seama, usturoi cu otet si altele...nu a avut nimic si de cate ori o fac, mananca odata cu noi.yes


leut attached the following image(s):
vatra.jpg

g_nicoleta2000
Postat: Wednesday, August 16, 2006 1:08 PM


Nivel: Avansat

Intrat: 2/14/2006
Postari: 3898
Locatia: Bacau
Mai frumuseilor vi s-a intunecat privirea de foame asteptand mancarea sa vina? Iulian pare asa de lihnit...ras

Intradevar se face ca ciorba de burta deci este foarte usor de facut.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.
Printeaza subiectul
RSS Feed