Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Hai sa vedem ce mananca zilnic si copilasii cu varste intre 1 si 2 ani.
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Matei are 4 mese mari si late:
dimineata:lapte cu cereale (mai nou cereale junior cu cacao)
pranz: mix de legume facute de mine sau la borcanel cu carne sau ficat cam de 2x/saptamana
amiaza:2 iaurtele cu fructe sau fructe (mar, banana, caisa, capsuni) sau cereale cu lapte sau branzica cu smantana
seara:lapte cu cereale cu roscoave sau cu mere. |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Astazi Ana a papat pina acum: dimineata: piinica cu sunca de pui si lapte cu biscuiti Nestle prinz: ciorbita de dovlecei cu iaurt, paste cu rosii si carne de vita dupa-amiaza(adica dupa ce se va trezi): 1 iaurt Delicos cu visine seara: mamaliguta cu brinzica dulce si smintina slaba in grasimi la culcare: 100-150 ml lapte Mili |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| alinutza wrote:Astazi Ana a papat pina acum: dimineata: piinica cu sunca de pui si lapte cu biscuiti Nestle prinz: ciorbita de dovlecei cu iaurt, paste cu rosii si carne de vita dupa-amiaza(adica dupa ce se va trezi): 1 iaurt Delicos cu visine seara: mamaliguta cu brinzica dulce si smintina slaba in grasimi la culcare: 100-150 ml lapte Mili
Alinutza, cum ai facut ciorbita de dovlecei ? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/4/2006 Mesaje: 448
| Cu de toate.Am pus 1 morcov ras, 1 patrunjel ras, o bucatica de telina rasa si le-am lasat sa dea un clocot. Am spalat bine dovlecelul, l-am curatat de coaja si de mijlocul cu simburi, l-am taiat cubulete si l-am pus cu celelalte zarzavaturi la fiert.Am pus si jumatate de ardei galben tocat.Le-am lasat sa fiarba vreo 10 minute, apoi am dat o rosie prin blender si am pus-o in ciorbita si am mai lasat sa fiarba putin. Am pus un praf de sare la final, iar in farfurie putina verdeata,marar, de preferat, un strop de ulei si o lingurita de iaurt. Si gata. POfta buna!
O maninca Ana foarte bine cu iaurt.
Sper sa le placa si alor tai. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Astazi la pranz copila mea mi-a mancat nervii. Si atat. Nu a vrut sa inghita absolut nimic, era plina de nervi. Acum doarme cu burta goala, sper sa se trezeasca mai binedispusa ca o asteapta o supa de rosii excelenta. |
|
| g_nicoleta2000 wrote:Astazi la pranz copila mea mi-a mancat nervii. Si atat. Nu a vrut sa inghita absolut nimic, era plina de nervi. Acum doarme cu burta goala, sper sa se trezeasca mai binedispusa ca o asteapta o supa de rosii excelenta.
Sa se ia de mana cu Matei.Din cauza molarilor, suntem in greva foamei, in skimb avem 4 scaune pe ziu, spre disperarea mea !Ca sa nu mai spun ca ma laudam acum cateva zule cu vreo 10.880 kg, iar alaltaieri avea numai 10.480, iar azi 10.660kg .... |
|
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ce de copilasi amarati... noi papam bine, in general, dar avem iarasi diaree si suspectam sau laptele sau glutenul. Asadar ne-am trecut (din nou) la regim cu morcov si orez, in loc de cereale vom papa mamaliguta si sa vedem ce va mai veni. |
|
| Noi ne prezentam atat cu inapetenta, cat si cu diaree , din pacate.Am inceput de aseara cu Smecta, cereale de roscoave si apa de orez.Maine adaug si mucilagiul de orez, ca nu mai tine, ni s-a inrosit funduletul de atata cacalici, iar de udne face, nu stiu, ca nu mananca prea mult ! |
|
| SI noua ni s-a inrosit, ba chiar mai rau, a dat sangele . Cutadenul ne mai salveaza, iar in ceea ce priveste Smecta... nu ne ajuta deloc. Ne trebuie Ecoflorina si in nenorocirea asta de sat nu gasesc. |
|
| Sousourel, dar ecoflorina nu se da dupa un antibiotic, pt.a reface flora intestinala?
La noi vad ca da rezultate bune Smecta + apa de orez.Aseara i-am dat din nou Smecta, dar de dimi nu, si azi iar mi-a facut bucurii moi in pampers....si lapte pt.diaree nu ii pot da, ca inca nu am trecut pe lapte de vaca normal, suntem tot pe soia.
Mergem si diseara pe Smecta+apa de orez, iar maine papam morcov cu mucilagiu d eorez, ca ultima data cand a fost pe regimul asta anti-diaree, tare bine i-a priit... |
|
| Stele, e adevarat, dar pe noi doar asta si regimul sever ne-a ajutat. Azi am gasit Ecoflorina (oricum , e doar o bacterie, nu are efecte secundare) si deja i-am dat prima doza si tinem in continuare regimul. Te rog sa-mi dai detalii despre laptele de soia. Suspectez o reactie la lactoza, ceea ce inseamna (si am fost preveniti) ca nu va putea consuma un altfel de lapte degraba |
|
| sousourel wrote: Te rog sa-mi dai detalii despre laptele de soia. Suspectez o reactie la lactoza, ceea ce inseamna (si am fost preveniti) ca nu va putea consuma un altfel de lapte degraba
nu cunosc decat 2 marci de lapte de soia, specila concepute pentru sugarii alergici la lactoza si/sau gluten si/sau lapte de vaca.
ATENTIE: daca sugarul este alergic la laptele de vaca, poate fi alergic deopotriva si la cel de soia, drept pentru care in prima saptamana sa va tine sub o atenta observatie sugarul, pt.a determina rapid eventuale semne de intoleranta.
Introducerea lapteleui de soia, ca si scoatera definitiva a acestuia se face treptat:la 210 ml apa, se pun 6 masuri lapte obisnuit + o masura lapte de soia.Se vor folosi masurile specifice laptelui respectiv (Milupa de soia masura verde, Humana de soia masura albastra mai mica decat cea de la laptele clasic sau cereale si maura obisnuita de la laptele de toate zielele).
Urmatoarea zi se dau 5 masuri lpate obisnuit, 2 masuri de soia, si tot asa pana se ajunge la laptele numai de soia.Dupa o luna de tratament cu lapte de soia (in functie de ce zice medicul, se poate ca tratamentul sa fie numai de 2 saptamani, in functie de gravitatea situatiei) se reintroduce brusc (nu treptat) laptele obisnuit, timp de cateva zile si se urmareste reactia organismului.Daca nu apar eruptii cutanate sau probleme respiratorii, inseamana ca copilul nu are probleme cu laptele obisnuit de vaca.Medicul poate sfatui ca trecerea sa nu se faca brusc ci treptat, ca si la inceput (dpinde d ela medic la medic).
Altceva nu stiu ce sa iti mai spun.Poate ca este un pic mai scump decat un palte claisc, cam dublu de fapt si nu stiu de ce, dar cel de soia se consuma mult mai repede.Adica 650 gr.de soia ma tine 6 zile la 450.000 lei, iar Nestle Junior la 400 gr. ma tine 6 zile la 215.000 lei.Ciudat ... |
|
| Multumesc Stele. Deocamdata mai suge, dar e posibil sa incercam si laptele de soia |
|
| sousourel wrote:Multumesc Stele. Deocamdata mai suge, dar e posibil sa incercam si laptele de soia
Cel mai bun antidot impotriva alergiilor este laptele matern.Da-i cat poti tu de mult, si nu il inlocui cu nici un fel de lapte, decat daca are intr-adevar o intoleranta la laptele de vaca, nu mai consuma tu nici un produc lactat, daca are intoleranta la alctoza nu ai ce-i face, deci laptele de soia nu are latoza, laptele matern este infinit mai bun decat cel de soia, la gluten iarasi poti sa nu mai consumi tu gluten (ceea ce va fi foarte greu, dar nu imposibil).Interdictiile astea sunt pt.tine, cat alaptezi, dar numai dac amedicul suspecteaza copilul de o alergie sigura la unul din alergenii astia. |
|
|