Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Si vizavi de rosii... De la ce varsta are voie sa pape rosii fara preparare termica? Si al meu e fan, dar nu stiu daca pot sa-i dau. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Noi papam rosii curatate de coaja de la 9 luni si necuratate de la 1 an . Si Maria e mare fan, mananca o rosie intreaga la o masa. |
|

| Andismom wrote:Oana, ii dai cu samburi sau ii scoti? ca nu am inteles?
Intreg, cu totul, doar curatat de coaja ! |
|

| Maria & mami wrote: Noi papam rosii curatate de coaja de la 9 luni si necuratate de la 1 an . Si Maria e mare fan, mananca o rosie intreaga la o masa.
Aaaa, pai de-acum nu-i mai pun interdictie la rosii. Castravete are voie? Adica, salata cu de toate. Ca poate asa papa si oul fiert; il pun in salata si gata! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17812
| cute_baby_of_mine wrote:Si vizavi de rosii... De la ce varsta are voie sa pape rosii fara preparare termica? Si al meu e fan, dar nu stiu daca pot sa-i dau.
Mie mi-a spus doctorita ca dupa 1 an si jumatate sa i le dau in stare naturala, dar eu i le dau nepreparate termic de pe la 11 luni.
Ieri a mancat asa:
8:00 - laptic mami 11:00 - 1 ou fiert moale cu painica, 1/4 cutie almette, 1 felie de cozonac si 60ml lapte batut 14:30 - mancarica de cartofi cu piept de pui, 1 orez cu lapte si fructe, 1 feliuta de cozonac 19:30 - 200g piure de conopida cu branza calcica si unt, 1 feliuta de cozonac si 50ml de sana 23:00 - 200ml de lapte cu cereale + laptic de la mami
Azi cand s-a trezit, ce credeti ca facea feciorul meu? Simula cu manuta ca si cum ar lua mancare si ar baga in gurita. Si il intreb "Ce e Andrei, ti-e foame?" Si el incepe sa dea din cap ca da si sa rada smechereste
8:30 - 100ml lapte cu cereale
|
|

| Andreiut, dar tu papi, nu gluma! Al meu, numai Niu si Niu o tine, si mai duce si mana la gura ca sa nu-i dau! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| Bravo, papciosilor!
Raz a mancat ieri: -dimineata: 300 ml lapte cu cacao, 1/2 felie painica cu crema de cascaval si 1/4 mar -pranz: piure de cartofi cu ficat de pui -dupa-amiaza: ou prajit pe pat de cascaval, 1/2para+1/2banana+3 biscuiti -seara: lapte cu inka, cereale
Azi, avem in program meniul: -dimineata: cereale, ou fiert, soldatei de cascaval si painica -pranz:ciorbita de vacuta cu legume si smantana -dupa-amiaza: budinca de orez la cuptor cu mar copt -seara: lapte, cereale
Noi mai papam intre mese grisine, biscuiti, bem si apa, suc, ca nici nu suntem prea grasi, nici pofta de mancare nu e scazuta.
Pofta mare tuturor! |
|

| cute_baby_of_mine wrote: Castravete are voie?
Tot de dinainte de 1 an papam si castravete. Inainte ii curatam coaja, acum il mananca feliat , cu totul.
Eu acum imi dau seama ca ficamea prefera legumele proaspete si fructele , in locul mancarii gatite ! oare are vreo legatura cu faptul ca eu in sarcina nu am mancat decat fff rar mancare gatita ci doar fructe si legume proaspete ?
Maria mananca * fructe: mere, pere , prune , pepene rosu - galben, kiwi , nectarine , piersici , mango, struguri , caise , zmeura , mure ...... ( capsuni nu i-am dat pana acum ). * legume : morcov , rosie , castravete fresh , pastai , ciuperci , brocoli , cartofior, spanac, ceapa, usturoi , patrunjel radacina AASDDDDX Z\Z\\HBVVB, asta e completare de la Maria ......dovlecel........ nu vinete inca......
va urma |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Si noi papam rosii curatate de coaja!
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Maria & mami wrote: Maria mananca * fructe: mere, pere , prune , pepene rosu - galben, kiwi , nectarine , piersici , mango, struguri , caise , zmeura , mure ...... ( capsuni nu i-am dat pana acum ). * legume : morcov , rosie , castravete fresh , pastai , ciuperci , brocoli , cartofior, spanac, ceapa, usturoi , patrunjel radacina AASDDDDX Z\Z\\HBVVB, asta e completare de la Maria ......dovlecel........ nu vinete inca......
Bravo, Maria! Sunt foarte sanatoase legumele si fructele! Si Sasha le papa cu mare placere.
Oana, poate Maria vrea sa devina vegetariana? |
|

| taki wrote:Oana, poate Maria vrea sa devina vegetariana?
La asta nu m-am gandit ! Dar ea papa si carnitza, doar ca nu se omoara .... asa , putintel..... ca e la dieta ! |
|

| Si Tudor a papat azi salata verde, rosii, castraveti, cu ulei de masline si lamaie. I le-am taiat cubulete si a papacit! |
|

| cute_baby_of_mine wrote:Si Tudor a papat azi salata verde, rosii, castraveti, cu ulei de masline si lamaie. I le-am taiat cubulete si a papacit!
Tudor ! Sa iti fie de bine ! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17812
| AdrianaC wrote:...Azi cand s-a trezit, ce credeti ca facea feciorul meu? Simula cu manuta ca si cum ar lua mancare si ar baga in gurita. Si il intreb "Ce e Andrei, ti-e foame?" Si el incepe sa dea din cap ca da si sa rada smechereste 8:30 - 100ml lapte cu cereale
Si completez:
10:30 - 1 mar cu 2 biscuiti 12:30 - 1/2 banana (in parc) 14:30 - 70g piure de cartofi cu 1/4 rosie si vreo 4 lingurite de smantana
Acum vad ca ar vrea sa faca nani, asa ca nu il fortez cu mancarea si o sa isi termine portia de piure cand se scoala.
Eu am observat la Andrei ca de cand am inceput sa ii dau mancarea mai solida, nu mai mananca asa bine, o mesteca de 1000 de ori pana inghite si se plictiseste repede de mancat. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| AdrianaC wrote:Eu am observat la Andrei ca de cand am inceput sa ii dau mancarea mai solida, nu mai mananca asa bine, o mesteca de 1000 de ori pana inghite si se plictiseste repede de mancat. Adriana, si Raz a facut asa la inceput...probabil ca ii era lene sa mestece, mai usor era cand era pisata bine mancarea...Dar, in scurt timp s-a obisnuit cu noua "formula" si acum papa foarte bine cam orice. |
|
|