Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Si eu i-am dat Sarei alune foarte marunt tocate, ca nu are cu ce sa le mestece, deocamdata.Pot sa spun ca i-au placut, dar nu am indraznit sa-i dau prea des! |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| A mai mancat si Andrei o portie de iaurt cu cereale (cam 170g) pe la ora 23.
Miri, cred ca am un pui de gripa sau viroza ceva. |
|

| Andrei, sa-ti fie de bine pui mic si mancacios! Adriana, multa sanatate iti doresc!Am crezut ca ati incheiat capitolul"boala",pe anul asta! |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| AdrianaC wrote:A mai mancat si Andrei o portie de iaurt cu cereale (cam 170g) pe la ora 23. Miri, cred ca am un pui de gripa sau viroza ceva.
Multa sanatate, Adriana! Fir-ar sa fie de viroze! |
|
| Multumesc Kiki, cam bantuie si azi am fost in aglomeratie mare, la cumparaturi, si cum si asa sunt slabita cred ca am prins-o rapid din zbor. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| sousourel wrote:Aaaaa, pai si noua ne plac alunele  dar nu i-am dat f multe odata, sa nu-i fie rau.
Nici eu nu i-am dat multe, cred ca adunate daca i-am dat 3 alune (i-am dat jumtati injumatatite , de teama inecului si una intreaga ca mi-a smuls-o din mana inainte sa o rup)... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Ce mi-as dori si eu ca fata mea sa manance conform varstei ei. Din pacate doar eu si bona tinem cont de ceea ce ar trebui sa manance. Si mai avem si un material bun, adica un copil care nu face mofturi la mancare. Dar cand e sotul meu acasa.... Chiar nu mai stiu ce sa-i fac(sotului). Mereu imi propun sa-l las cate o saptamana cel putin singur cu copilul sa se descurce cu tot ce trebuie (mancare, curatenie, plimbat, facturi si serviciu). Azi s-a trezit domnul meu pe la 11 si fiindca ii era foame s-a asezat la masa. Stie doar ca nu e ora de masa a Cristinei si ca fata daca il vede mancand vrea si ea. N-ar fi o problema ca mananca Cristina mai devreme cu o ora, asa ca am vrut sa pregatesc masa pt toti. Dragul mei sot n-a mai putut sa astepte si si-a luat in fata carnatii (aceeasi carnati condimentati si usturati care mie mi-au facut rau ieri), fata in brate, si nici mai mult nici mai putin , ii da Cristinei sa manance ... carnati. Daca tot n-a asteptat sa manance Cristina ciorbita care ii este atat de necesara, nu pricep de ce n-a luat macar carnea din frigider care e pregatita special pt ea, tocmai pentru situatiile in care noi mancam ceva ce ea nu are voie. |
|

Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Am inpresia ca V papa cam mult pt varsta lui, spre ex, aseara cina lui a fost: 2 borcanel x 100 gr iaurt cu fructe 2 felii de cas 2 felii de sunca si 2 bucati de crenvusti iar la culcare aproape 300 ml lapte.
Azi la pranz: 100 gr carne vitel cu legume (morcovel, pastarnac, piure) i perisoara din ciorba si supica de salata
Pana nu demult ii dadeam sa pape cat doreste, cand se satura refuza. Dar acum mi se pare ca e spart. Si mai ales papa carnita, imi face capul mare cu "ca-ca" adica carne. Ce sa fac? |
|
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| sousourel wrote: Ce sa fac?
Cred ca papa un pic cam mult, ce ai scris tu pria data era micul dejun, nu? Daca are cremvursti, nu-i mai pune sunca, parerea mea si doar cas sau cascaval, una din ele. Si 300 ml lapte la culcare mi sa par cam mult sau e singura masa de lapte pe o zi? Stiam ca o medie de 500 ml de lapte / zi e recomandata. Poate gresesc. |
|

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| sousourel wrote: Pana nu demult ii dadeam sa pape cat doreste, cand se satura refuza. Dar acum mi se pare ca e spart. Si mai ales papa carnita, imi face capul mare cu "ca-ca" adica carne. Ce sa fac?
Daca greutatea este buna, nu iti face griji.In skimb daca depaseste cu mult greutatea pe care ar trebui sa o aiba la varsta lui, atunic respecta sfatul pediatrului.
Mie personal mie se pare mult si combinatiile nepotrivite.Plus cantitatea de laptic la masa de seara, mult prea apropiata de "combinatia exploziva'!Dar...asta e parerea mea!
Eu la Matei pastrez dimineata intre lapte si pranz cel putin 3 ore, iar intre celelalte mese 4-5 ore distanta, timp in are nu bea decat apa.La masa propriu-zisa mananca ori 250 lapte reconstiuit, ori in (medie 200-350 gr de..altceva, in afara de legume (legume daca se atinge de 100 gr).
Asa, ca faptd divers, ce as comenta eu: -carnea nu se amesteca cu lactatele ci doar cu legume si/sau orez -la o masa nu ii dai mai mult decat un sortiment de carne, dintr-un fel de animal -crenwust nu as da copilului mai mic de 3-4 ani, fie el cel mai bun de pe piata (am citit procedeul de preparare si din ce anume se prepara si am ajuns la concluzia ca trebuie trecut pe lista cu cola, chipsuri si alte minuni bune doar de privit) -laptele i l-as da in doua cantitati per zi astfel incat sa nu depaseasca 250 ml de lapte/masa (marirea cantitatii peste 500 ml/zi diminueaza asimilarea calciului si pofta de mancare).
Dar...stiti voi:cate bordee, atatea obiceie !
|
|
| sousourel wrote:Am inpresia ca V papa cam mult pt varsta lui, spre ex, aseara cina lui a fost: 2 borcanel x 100 gr iaurt cu fructe 2 felii de cas 2 felii de sunca si 2 bucati de crenvusti iar la culcare aproape 300 ml lapte. Azi la pranz: 100 gr carne vitel cu legume (morcovel, pastarnac, piure) i perisoara din ciorba si supica de salata Pana nu demult ii dadeam sa pape cat doreste, cand se satura refuza. Dar acum mi se pare ca e spart. Si mai ales papa carnita, imi face capul mare cu "ca-ca" adica carne. Ce sa fac?
Si eu cred ca e putin cam multisor. Eu nu ii dau lui Andrei mai mult de 200, maxim 250 g la o masa.
Masa de fructe nu o amestec cu altceva. La pranz, daca ii dau carne de exemplu, in ziua aia nu ii mai dau si ou. De asemenea la pranz nu amestec nici eu carnea cu lactate.
La cina, de obicei ii dau ceva usor, fie o budincuta (dar in ultimul timp l-am cam sarit), fie iaurt cu cereale - 200g, fie 1 crenwurst forzoso si 1/4 rosie + 1 cartof mic fiert, fie piure de cartofi cu branza calcica, ou si smantana. In orice caz, nu depasesc 200g.
Prima si ultima masa sunt de lapte (fie numai de la mine, fie si in combinatie cu Dorna Lady Milk, dar oricum, nu mai mult de 200-250ml).
Ca si interval intre mese am minim 3 ore, uneori si 4-5 ore. Intre mese nu mananca absolut nimic, nici macar 1 pufulet sau 1 biscuite.
Incearca sa nu ii dai mai mult de 200-250g / masa si sa pastrezi 5 mese / zi, dintre care 2 sa fie numai de lapte (sau eventual lapte cu cereale, dar cereale nu mai des de 2 ori / zi - maxim).
Eu asa as face. Daca incepe acum sa se grasuneasca, o sa se obisnuiasca sa manance mult si in acelasi stil, si apoi o sa iti vina mai greu sa il dezveti.
Acum tu faci cum crezi ca e mai bine pentru V. Asta e numai ce fac sau ce as face eu.
Andrei a mancat azi asa: - 8:00 - laptic mami - 11:30 - fructe (1 mar si 3/4 banana + 3 biscuiti) - adica vreo 200g - 16:00 - 1 borcanel nestle de pui cu morcovi
Pe la 20:30 - 21:00 vreau sa ii mai dau niste lapte cu cereale si cam atat pe ziua de azi, ca a dormit cam mult la pranz si si-a decalat ora de pranz (de obicei manca de pranz pe la 14:30 - 15:00 si mai aveam timp sa ii mai dau si cina pe la 19:00 si la 22:00 lapticul de culcare).
|
|

| Sa incep prin a va multumi pt raspunsuri si sugestii
Cred ca nu m-am exprimat prea clar. V are 2 mese de lapte de cca 200-300 ml lapte, una seara inainte de nani, alta dimineata la trezire in total nu mai mult de 500 ml. Intre lapte si alta papa trec cca 2 ore si jumatate. Aseara a fost o exceptie ca a papat si sunca si crenvusti...eram in vizita si nu era cazul sa-l las sa faca circ. De obicei seara papa iaurt dar in jur de 300 gr si un biscuite sau doi. Dimineata papa numai fructe si cereale, cam 200 gr. Iar la pranz supa/ ciorba si legume si carne. Dar in cantitati destul de mari, oricum peste 300 gr. Copilul are in jur de 14 kg si jumatate si 83 cm. E un copil foarte mare, multa lume crede ca are 2 ani, dar seamana cu taticul lui care are 100 kg si aproape 2 m. Problema mea e ca vrea f multa carne..ceea ce nu se intampla pana acum si cum stie sa-i zica "pe nume" cere intr-una, e in stare sa-mi impinga mana daca-i dau altceva.
V nu a fost niciodata in stasuri, nu avea cum...dar socotind la o crestere de 250 gr/ luna, nu e gras, cred |
|
| La inaltimea lui, cred ca e OK greutatea.
Cel mai bine in cazul asta cred ca te poate lamuri medicul pediatru, caci noi (sau mai bine zis eu), doar ne dam cu presupusul.
Nu seamana 2 copii intre ei si fiecare are necesitatile si ritmul lui.
Mie de exemplu mi-a spus ca poate manca cca 80-100g carne la o masa, dar nu mai mult / zi. |
|

| Multumesc pentru raspuns si pentru sfat...cred ca ar trebui intr-adevar sa cer si parerea medicului. |
|

| Sousourel, atata vreme cat cresterea lui V in greutate nu depaseste 250 g/luna, cred ca totul e ok! In ceea ce priveste "preferintele"lui pentru carne, poate e doar o perioada...Vreau sa-ti spun ca musculitza mea ,daca vede carne pe masa, renunta la orice altceva are in farfurie, pentru carnitza! |
|
|