Alimentatia lacto-vegetariana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Lilly of the valley
Scris: Sunday, January 25, 2009 5:30 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 3/23/2007
Mesaje: 12042
suna delicios ce am gasit pe aiciessen
shirel
Scris: Sunday, March 22, 2009 7:12 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
SALATA DE QUINOA SI SFECLA ROSIE

Este o reteta foarte gustoasa si este o garnitura minunata la orice ma refer si la mancatori de carne ,gratar!sic

-1 pahar de quinoa
-2 sfecle mijlocii fierte
-1 pahar de patrunjel si menta tocata marunt
-1/4 pahar suc de lamaie proaspat stoarsa
-ulei de masline
-sare
-100 gr .migdale corjite
-20 gr.unt
-1 lingurita de zahar

prajim migdalele cateva minute cu untul la foc mijlociu,adaugam zaharul pina se topeste si luam deoparte la racit.
Fierbem quinoa in circa trei pahare de apa c-am 10 minute din momentul cand incepe sa dea in clocot si pina vedem ca apar niste cercuri albe imprejurul fiecarui bob.Punem quinoa intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa circa 10 minute.
Curatam sfecla fiarta si o dam pe razatoare.Adaugam la quinoa si amestecam bine .
Inainte de servire adaugam pe deasupra si migdalele prajite.
Este foarte gustoasa si cine a gustat-o nu s-a putut abtine sa nu-mi ceara si reteta.sic


POFTA BUNA!
TeosOf
Scris: Sunday, March 22, 2009 8:23 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Shirelnewclap Poate reusesc sa gasesc quinoa si pe aici. essen
delfinasa
Scris: Tuesday, March 24, 2009 4:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/13/2006
Mesaje: 6852
Suna tare bine reteta, ShirelChef...sunt fan salate in orice combinatii, asa ca o caut si eu quinoa s-o fac topai.
shirel
Scris: Tuesday, March 24, 2009 7:45 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
delfinasa wrote:
Suna tare bine reteta, ShirelChef...sunt fan salate in orice combinatii, asa ca o caut si eu quinoa s-o fac topai.


Incearc-o,Mihaela este superb de gustoasa,pe cuvant!sic ras
TeosOf
Scris: Wednesday, July 8, 2009 7:03 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Salata de fasole verde cu usturoi

500g fasole verde
3 linguri untdelemn
2 linguri otet
3 catei de usturoi
o rosie
2 linguri marar si patrunjel tocate
sare

Se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita sarata. Dupa ce s-a inmuiat, se scurge bine si se amesteca impreuna cu sosul facut din usturoi pisat, frecat cu ulei si otet. Se lasa cateva ore sa se raceasca, se garniseste cu felii de rosii, se presara verdeata tocata si se serveste.


Salata de rosii umplute cu varza alba

500g rosii
o jumatate de varza alba
250g ardei grasi rosii

pt sos:
un galbenus rascopt
o lingurita mustar
2 linguri untelemn
o lingurita otet
sare
2 linguri patrunjel tocat

Rosiile se scobesc de miez, dupa ce i se taie fiecaruia un capacel. Se presara interiorul cu sare. Varza se taie fidea si se freaca bine cu sare, se amesteca impreuna cu miezul rosiilor tocat, cu ardeii taiati fasii subtiri si patrunjelul verde tocat.
Galbenusul rascopt, trecut prin sita, se freaca bine cu mustar, otet, untelemn, apoi se toarna sosul peste legume si se amesteca usor. Se umplu rosiile cu acest amestec, se pune capacelul la loc si se aranjeaza rosiile pe o farfurie.

Bors de varza dulce cu marar

o varza mica
3-4 linguri untdelemn
2-3 cepe
un morcov potrivit
o legatura marar
o ceasca orez
1l bors
apa
sare
200ml smantana

Se curata varza, se spala si se taie fasii. Se curata morcovul, se spala si se taie marunt. Se fierb varza si zarzavatul in apa si, cand sunt aproape fierte, se adauga orezul, spalat si ales, si cozile de marar taiate, care dau un gust deosebit. Dupa ce totul a fiert se adauga borsul si se sareaza dupa gust. Se mai lasa sa fiarba putin, se adauga smantana si, la sfarsit, frunzele de marar, tocate marunt. Se serveste fierbinte.

Dovlecei cu cimbru si tarhon

10 dovlecei (de 8-10cm lungime)
2 fire cimbru
un pahar vin alb
100g cascaval ras
200ml smantana
150ml untdelemn
o legatura tarhon
o lingura faina
sare si piper dupa gust

Dovleceii se curata, se spala si se taie in jumatati. Se pun intr-o cratita cu untdelemn si putina apa si se lasa sa se inabuse la cuptor. Se adauga faina amestecata cu vin si putina apa, ca sa acopere dovleceii, apoi tarhonul (frunze), oparit si taiat marunt, piperul, cimbrul si sarea. Se lasa sa fiarba la cuptor, 20 minute. Se adauga jumatate din cantitatea de smantana si se presara cascaval. Se mai fierbe totul inca 5 minute. Mancarea se serveste cu restul de smantana.


Salata de varza de Bruxelles

1kg varza de Bruxelles
sos din smantana, sau sos universal, sau sos olandez
sare

sos de smantana: 250ml smantana, 2 linguri otet sau suc de lamaie, sare, piper;

sos universal: un ou fiert tare, o ceapa mica, un castravecior murat, 20g mustar, 100ml untdelemn, 20g smantana (o lingura), sare, piper;

sos olandez: 125g unt, 2 galbenusuri, lamaie, sare, o lingura apa.

Se curata varza de frunzele vestede, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa si cu sare. Dupa fierbere, se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se pune intr-un castron si se amesteca, dupa dorinta, cu unul dintre sosuri.

Sosul de smantana: intr-un castron se amesteca bine smantana cu otetul diluat sau cu sucul de lamaie, cu sare si piper, dupa gust.

Sosul universal: intr-un castron, se amesteca cu o lingura de lemn, galbenusul de ou fiert, dat prin sita, cu mustarul, untdelemnul, adaugat putin cate putin, cu sucul de lamaie, cu sare si piper, dupa gust. Se formeaza un sos maioneza, la care se adauga smantana, impreuna cu ceapa, castraveciorul si albusul, tocate marunt.

Sosul olandez: se pun galbenusurile intr-o cratita, se adauga o lingura de apa si putina lamaie si se amesteca bine. Se pune cratita pe foc mic, amestecandu-se continuu, se adauga untul topit, sare si lamaie, dupa gust si se amesteca pana se ingroasa. Acest sos se prepara foarte bine in oala de aluminiu cu pereti dubli. In lipsa acesteia, se pregateste punand toate ingredientele intr-un vas, in baie de aburi. Se garniseste cu frunze de patrunjel verde. Se serveste dupa 20-30 minute de la preparare.
shirel
Scris: Wednesday, July 8, 2009 7:45 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Teo,trebuie sa fie foarte gustoase !Eu exact acum mi-am facut salata de rosii umplute cu varza nici nu am apucat sa o mai fotografiaz asa de repede am infulecat-o .Incetul cu incetul renunt la carne incerc sa ma intorc la vechile mele obiceiuri de pe vremea cand invatam,adica ,mancare sanatoasa vegetariana,gimnastica ,meditatii,rugaciune si multa multa dragoste pentru cei din jur.
Am sa mai revin si eu cu rwetete minunate ,am o salata care o voi face pe vineri chineazeasca superb de bune ,merita incercata si nu cred ca am postat-o inca.
Ely
Scris: Wednesday, July 8, 2009 8:15 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Mesaje: 5605
Teo multumim frumos pentru retete sigur am sa incerc pe cea cu rosii si varza si nu numai....mmmm ce pofta mi-ai facut si cum eu accept mai mult salate in perioada asta sunt binevenite retetele.pupici hearts
Shirel succes cu noul regim de viata si asteptam reteta chinezeasca care sigur este delicioasa.pupici
ingerash
Scris: Wednesday, July 8, 2009 9:24 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Ce retete apetisantelove love love multumesc Teo,shireliloveyou iloveyou coeur

Am si eu o reteta pe care o fac deshearts

Pasta pentru sandwishuri cu boabe de porumb,branzica proaspata si ou fiert pasat,sare

Se paseaza 2 oua,se adauga un bol mic de branza proaspata de vaci,apoi se adauga o conserva mica de porumb boabe se omogenizeaza bine se adauga sare dupa gust si se fac sandwishuri cu paine neagra,ori graham,taiate in diverse forme.Copii le adorahearts
TeosOf
Scris: Thursday, July 9, 2009 12:52 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Shirel, stii ca noi doua "suntem telepatice". Abia astept sa pui reteta de salata chinezeasca.hearts

Ely, ma bucur ca ti-au placut.angel Pe caldura asta e mai usor cu salatele, decat sa stai mult timp cu aragazul deschis.

Ingeras, delicioase sandwich-uripupici La tine se gaseste branza proaspata de vaci? Mie imi place foarte mult, mananc aproape in fiecare saptamana.computerlove
ingerash
Scris: Thursday, July 9, 2009 1:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Teo este magazin romanesc,gasesti cas,urda,branza de vaci,telemea,ce vreiyes chiar si malai.
bulinutza
Scris: Thursday, July 9, 2009 2:13 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Mesaje: 3780
off, offff....aici chiar nu trebuia sa intru....banghead banghead banghead banghead banghead

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuug!!!!!!furisat

Deja am salivat pe toata tastatura...essen
ingerash
Scris: Thursday, July 9, 2009 2:29 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
bulinutza wrote:
off, offff....aici chiar nu trebuia sa intru....banghead banghead banghead banghead banghead

Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuug!!!!!!furisat

Deja am salivat pe toata tastatura...essen


Te credcomputerlove pupici
michi
Scris: Thursday, July 9, 2009 3:21 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2009
Mesaje: 1038
inger - super reteta ta .O sa incerc si eu.sper sa manance si mofturosul meu computerlove
TeosOf
Scris: Thursday, July 9, 2009 8:49 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
inger7 wrote:
Teo este magazin romanesc,gasesti cas,urda,branza de vaci,telemea,ce vreiyes chiar si malai.


M-ai omorat! Suntem tari, ce mai!!!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.