Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| SALATA DE QUINOA SI SFECLA ROSIE
Este o reteta foarte gustoasa si este o garnitura minunata la orice ma refer si la mancatori de carne ,gratar!
-1 pahar de quinoa -2 sfecle mijlocii fierte -1 pahar de patrunjel si menta tocata marunt -1/4 pahar suc de lamaie proaspat stoarsa -ulei de masline -sare -100 gr .migdale corjite -20 gr.unt -1 lingurita de zahar
prajim migdalele cateva minute cu untul la foc mijlociu,adaugam zaharul pina se topeste si luam deoparte la racit. Fierbem quinoa in circa trei pahare de apa c-am 10 minute din momentul cand incepe sa dea in clocot si pina vedem ca apar niste cercuri albe imprejurul fiecarui bob.Punem quinoa intr-o strecuratoare sa se scurga bine de apa circa 10 minute. Curatam sfecla fiarta si o dam pe razatoare.Adaugam la quinoa si amestecam bine . Inainte de servire adaugam pe deasupra si migdalele prajite. Este foarte gustoasa si cine a gustat-o nu s-a putut abtine sa nu-mi ceara si reteta.
POFTA BUNA! |
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Suna tare bine reteta, Shirel ...sunt fan salate in orice combinatii, asa ca o caut si eu quinoa s-o fac . |
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Salata de fasole verde cu usturoi
500g fasole verde 3 linguri untdelemn 2 linguri otet 3 catei de usturoi o rosie 2 linguri marar si patrunjel tocate sare
Se curata fasolea si se pune la fiert in apa clocotita sarata. Dupa ce s-a inmuiat, se scurge bine si se amesteca impreuna cu sosul facut din usturoi pisat, frecat cu ulei si otet. Se lasa cateva ore sa se raceasca, se garniseste cu felii de rosii, se presara verdeata tocata si se serveste.
Salata de rosii umplute cu varza alba
500g rosii o jumatate de varza alba 250g ardei grasi rosii
pt sos: un galbenus rascopt o lingurita mustar 2 linguri untelemn o lingurita otet sare 2 linguri patrunjel tocat
Rosiile se scobesc de miez, dupa ce i se taie fiecaruia un capacel. Se presara interiorul cu sare. Varza se taie fidea si se freaca bine cu sare, se amesteca impreuna cu miezul rosiilor tocat, cu ardeii taiati fasii subtiri si patrunjelul verde tocat. Galbenusul rascopt, trecut prin sita, se freaca bine cu mustar, otet, untelemn, apoi se toarna sosul peste legume si se amesteca usor. Se umplu rosiile cu acest amestec, se pune capacelul la loc si se aranjeaza rosiile pe o farfurie.
Bors de varza dulce cu marar
o varza mica 3-4 linguri untdelemn 2-3 cepe un morcov potrivit o legatura marar o ceasca orez 1l bors apa sare 200ml smantana
Se curata varza, se spala si se taie fasii. Se curata morcovul, se spala si se taie marunt. Se fierb varza si zarzavatul in apa si, cand sunt aproape fierte, se adauga orezul, spalat si ales, si cozile de marar taiate, care dau un gust deosebit. Dupa ce totul a fiert se adauga borsul si se sareaza dupa gust. Se mai lasa sa fiarba putin, se adauga smantana si, la sfarsit, frunzele de marar, tocate marunt. Se serveste fierbinte.
Dovlecei cu cimbru si tarhon
10 dovlecei (de 8-10cm lungime) 2 fire cimbru un pahar vin alb 100g cascaval ras 200ml smantana 150ml untdelemn o legatura tarhon o lingura faina sare si piper dupa gust
Dovleceii se curata, se spala si se taie in jumatati. Se pun intr-o cratita cu untdelemn si putina apa si se lasa sa se inabuse la cuptor. Se adauga faina amestecata cu vin si putina apa, ca sa acopere dovleceii, apoi tarhonul (frunze), oparit si taiat marunt, piperul, cimbrul si sarea. Se lasa sa fiarba la cuptor, 20 minute. Se adauga jumatate din cantitatea de smantana si se presara cascaval. Se mai fierbe totul inca 5 minute. Mancarea se serveste cu restul de smantana.
Salata de varza de Bruxelles
1kg varza de Bruxelles sos din smantana, sau sos universal, sau sos olandez sare
sos de smantana: 250ml smantana, 2 linguri otet sau suc de lamaie, sare, piper;
sos universal: un ou fiert tare, o ceapa mica, un castravecior murat, 20g mustar, 100ml untdelemn, 20g smantana (o lingura), sare, piper;
sos olandez: 125g unt, 2 galbenusuri, lamaie, sare, o lingura apa.
Se curata varza de frunzele vestede, se spala si se pune la fiert intr-o oala cu apa si cu sare. Dupa fierbere, se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Se pune intr-un castron si se amesteca, dupa dorinta, cu unul dintre sosuri.
Sosul de smantana: intr-un castron se amesteca bine smantana cu otetul diluat sau cu sucul de lamaie, cu sare si piper, dupa gust.
Sosul universal: intr-un castron, se amesteca cu o lingura de lemn, galbenusul de ou fiert, dat prin sita, cu mustarul, untdelemnul, adaugat putin cate putin, cu sucul de lamaie, cu sare si piper, dupa gust. Se formeaza un sos maioneza, la care se adauga smantana, impreuna cu ceapa, castraveciorul si albusul, tocate marunt.
Sosul olandez: se pun galbenusurile intr-o cratita, se adauga o lingura de apa si putina lamaie si se amesteca bine. Se pune cratita pe foc mic, amestecandu-se continuu, se adauga untul topit, sare si lamaie, dupa gust si se amesteca pana se ingroasa. Acest sos se prepara foarte bine in oala de aluminiu cu pereti dubli. In lipsa acesteia, se pregateste punand toate ingredientele intr-un vas, in baie de aburi. Se garniseste cu frunze de patrunjel verde. Se serveste dupa 20-30 minute de la preparare. |

Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 5605
| Teo multumim frumos pentru retete sigur am sa incerc pe cea cu rosii si varza si nu numai....mmmm ce pofta mi-ai facut si cum eu accept mai mult salate in perioada asta sunt binevenite retetele. Shirel succes cu noul regim de viata si asteptam reteta chinezeasca care sigur este delicioasa. |
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Shirel, stii ca noi doua "suntem telepatice". Abia astept sa pui reteta de salata chinezeasca.
Ely, ma bucur ca ti-au placut. Pe caldura asta e mai usor cu salatele, decat sa stai mult timp cu aragazul deschis.
Ingeras, delicioase sandwich-uri La tine se gaseste branza proaspata de vaci? Mie imi place foarte mult, mananc aproape in fiecare saptamana. |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/14/2007 Mesaje: 3780
| off, offff....aici chiar nu trebuia sa intru....
Fuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuug!!!!!!
Deja am salivat pe toata tastatura... |

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/17/2009 Mesaje: 1038
| inger - super reteta ta .O sa incerc si eu.sper sa manance si mofturosul meu |