 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Poza n-am pus, ca n-am facut-o azi, doar am postat pt fetele care sunt mai harnice decat mine. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| TORT CU BRINZA DE VACI
-50 gr.margarina -125 gr.biscuiti zdrobiti -350gr.brinza de vaci proaspeta si cremoasa -200gr.frisca lichida -1plic gelatina alimentara -fructe ptr.ornat caise,piersici,prune,capsuni in functie de sezon -facultativ 2 linguri zahar pudra Cum procedam ptr.blat: Topim margarina la foc mic,inchidem focul,adaugam biscuitii zdrobiti si amestecam bine.Punem amestecul intr-o tava de tort cu baza detasabila si il intindem bine.Punem la rece. Cum procedem ptr. crema: Topim gelatina in 50 ml.apa si lasam la foc mic sa se incalzeasca fara sa fiarba pina se topeste.(putem folosi si prepara o gelatina de tort si dupa instructiunile de pe plic).Batem frisca pina se intareste,adaugam cite putin brinza de vaci si zaharul(daca vreti sa folositi)iar la sfirsit gelatina,amestecind mereu.(puteti inlocui brinza de vaci cu super crema Mascarpone dsau iaurt de fructe).Turnati compozitia in forma peste stratul de biscuiti si nivelati suprafata. Dati tortul la rece pentru 3-4 ore (eu il las chiar si de pe o zi pe alta) apoui desfaceti inelul formei si il treci usor pe un platou. Eu ornez tortul si pe deasupra cu inca un strat de biscuiti sfarimati in firmituri .Apropo in loc de blat puteti folosi si blaturi gata pregatite de la supermarket. Este super tortul si nici nu prea ingrasa! |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Savurez... bine ca nu prea ingrasa. Shirel mai vrem, mai ales retete naturiste. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| PESTE cu CIUPERCI:
1kg peste 1/2kg ciuperci 100ml ulei 300g rosii sau 200ml suc de rosii un varf de lingurita piper o foaie de dafin cimbru 100ml vin lamaie marar sau patrunjel sare
Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava impreuna cu ciupercile taiate in felii mai mari, asezate in jurul lui si cu rosiile taiate in felii mai groase sau sucul de rosii, piperul, foia de dafin, cimbrul, vinul si 3-4 felii de lamaie fara coaja. Peste toate se presara o lingurita cu sare si se toarna tot uleiul. Se da la cuptor aproximativ o ora, la foc mijlociu, (nu prea stiu cate grade, ca nu folosesc) si se lasa sa se friga incet. Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava, atat pestele cat si ciupercile. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce si pe cealalta parte. Cand este gata se presara mararul sau patrunjelul tocat. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Special pt Danamaria
Salata de telina “Exotic” 100g telina rasa fin 1 lingura zeama de lamiae 3 linguri zeama de portocale 1 felie ananas taiata bucatele mici ½ portocala mica taiata bucatele ½ banana taiata rondele ½ kiwi taiat in patru, apoi in felii 5 samburi de nuci mari pisati 4 linguri smantana, mai subtire 3 linguri germeni de grau (dupa dorinta) 3 linguri stafide
Se amesteca toate ingredientele si se orneaza cu kiwi.
Rosii umplute cu telina 2 rosii 1 telina rasa Sosul: 2 linguri smantana 1 lingura iaurt 1 lingura branza de vaci 1 lingurita lamaie 1 legatura ceapa verde Putina sare
Se amesteca telina cu sosul si se umplu rosiile golite de miez. (Uneori eu foloseam si miezul la sos)
Salata de telina cu dovleac 150g telina rasa fin 150g dovleac ras ½ mar ras ½ mar taiat in cubulete mici Sosul: 2 linguri ulei 1 lingurita boia 1 lingura lamiae 3 linguri smantana, eventual 1 lingura iaurt Sare 1 lingurita busuioc Se amesteca toate. Nimic mai simplu. Daca nu gasim dovleac se pot folosi si dovlecei.
Salata picanta 1 conopida micuta desfacuta in buchetele cat mai mici Cate o lingura sana, apa si ulei 1 ardei iute rosu, mic, tocat marunt 1 lingura marar uscat sau 1 legatura marar verde 2 catei de usturoi pisati Sare, piper, dupa gust Se amesteca toate ingredientele si se lasa sa se patrunda mai multe ore sau peste noapte.
Salata de castraveti orientala ½ conopida mica taiata in bucatele mici ½ tulpina de telina taiata fideluta 1 mar taiat in cubulete mici 2 felii ananas taiat in bucatele 1 castravete taiat pe lung in doua, apoi ras Sosul: ½ lingurita curry 2 linguri zeama de ananas 2 linguri iaurt 2 linguri ulei 2 linguri smantana Putina sare si pulpa de lamiae Se amesteca toate ingredientele si se pot adauga si nuci tocate
Salata asortata de ardei
Cate un ardei rosu, verde, galben taiati in felii ½ ridiche taiata in cubulete 1 ceapa taiata in rondele 1 legatura patrunjel tocat ½ lingurita hrean Sosul: 3 linguri ulei 2-3 linguri sana sau zer gros ½ lingurita drojdie 2 catei de usturoi taiati micuti sau pisati Plante aromatice – maghiran, salvie, busuioc, rozmarin Piper, putina apa si sare
Salata de ciuperci cu rosii
250g ciuperci taiate in bucati subtiri 4 rosii taiate in cubulete 1 ceapa dulce taiata marunt Sosul: 2 linguri de ulei 1 lingura de lamiae 1 pahar iaurt 1 lingurita miere Piper, sare. Cine doreste poate adauga si putin hrean.
Eu folosesc numai ulei de masline nefiltrat. Fiecare poate sa puna cum ii place, dar dupa ce am citit ca uleiurile rafinate sunt cancerigene, m-am lecuit de a le mai cumpara.
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Teo,yami,yami trebuie sa fie tare gustoase.Le probez si eu sigur. Vreau sa fiu din nou vegetariana ,incerc dar deocamdata mai am scapari pai cu un sot asa de carnivor,nu prea pot! Cind am timp noaptea am sa pun si eu multe retete .Daca aveti ceva care vreti sa stiti cum se face sau o reteta de care am auzit ,eu sunt aici,,....si am o experienta in asta ! |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Vai ce nebunie de retete, Teo!!! Cea cu dovleac pare tare gustoasa, iar cea picanta!!!... Imi lasa gura apa... |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Petro, si noua ne plac, dar sunt multi care se stramba. Shirel, eu astept cu nerabdare. Vreo reteta de couscous ai?
|
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| TeosOf wrote:Petro, si noua ne plac, dar sunt multi care se stramba.
Mie imi par gustoase retetele de la topicul asta. Si ceea ce e mai important pentru mine, usor de facut. Adica nu necesita zeci de oale prin toata bucataria. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Teo,poti sa ma crezi ca astazi cand am scris m-am gandit la cuscus si chiar aztazi am facut.Mamaaaaa ce telepatie am cu tine! Sunt pe cuvint socata,cand imi revin adica maine dimineata primeste o reteta de cuscus minunata . |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Ma intereseaza si pe mine fetelor retetele astea,chiar daca nu sunt numai vegetariana,de multe ori mananc salate si tare imi plac!Teo |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/4/2007 Mesaje: 3495
| wow, draga Teo, saru-mina si iti multumesc din suflet. retele par delicoase, bine nu retele, salatele! si am observat ca toate salatele se fac "la rece". cool! si ca o gluma:nici gaze nu voi consuma, yuppiiii! inca o data multumesc mult si chiar mai astept retete. |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Shirel, ar trebui sa facem niste exercitii telepatice, cand suntem mai relaxate  Dana, am sa mai pun |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Teo, am promis reteta ,scuze pentru intarziere.
SALATA DE COUSCOUS CU NUCI
-2 pahare de couscous instant -6 linguri ulei de masline (3 si 3) -3 pahare cu apa fierbinte -jumatate de pahar nuci taiate marunt -2 morcovi taiati foarte marunt chiar pot fi si rasi la o razatoare -1/3 pahar patrunjel tocat marunt -1 lingurita de usturoi pisat -1 lingura de otet de vin rosu(nu stiu daca este la voi?) -2 lingurite de sare sau dupa gust -1 lingurita piper alb.
Pregatim couscousul:Amestecam intr-un vas adanc cele trei lingure de ulei de masline cu couscousul cu ajutorul unei furculite.Adaugam pe deasupra apa fierbinte ,amestecam bine si lasam deoparte circa 25 de minute. Adauga dupa aceia celelalte ingrediente amestecam cu celelalte 3 linguri de ulei de masline si punem toata salata la frigider pentru doua ore(nu este obligatoriu dar este mult mai gustoasa ).
SALATA DE COUSCOUS CU LEGUME
Couscousul se pregateste la fel ca in prima reteta. la care adaugam: -un ardel rosu taiat cubulete -1 pahar graunte de porumb fierte sau din conserva -4 linguri suc de lamaie -4 linguri ulei de masline -1/2 pahar verdeturi(menta,patrunjel,busuioc)tocate marunt -sare piper 1/4 pahar de samburi de migdale sau orice samanta vreti voi -2 linguri de stafide galbene(nu stiu cum sunt la voi dar cele deschise la culoare) Amestecam totul impreuna si aveti o salata foarte hranitoare pentru masa de seara .
|
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Multumesc mult, Shirel Abia astept sa le fac |
|
|