Alimentatia lacto-vegetariana
Subiectul anterior · Subiectul urmator
TeosOf
Scris: Tuesday, May 20, 2008 7:01 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Poza n-am pus, ca n-am facut-o azi, doar am postat pt fetele care sunt mai harnice decat mine.
shirel
Scris: Thursday, May 22, 2008 2:37 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
TORT CU BRINZA DE VACI

-50 gr.margarina
-125 gr.biscuiti zdrobiti
-350gr.brinza de vaci proaspeta si cremoasa
-200gr.frisca lichida
-1plic gelatina alimentara
-fructe ptr.ornat caise,piersici,prune,capsuni in functie de sezon
-facultativ 2 linguri zahar pudra
Cum procedam ptr.blat:
Topim margarina la foc mic,inchidem focul,adaugam biscuitii zdrobiti si
amestecam bine.Punem amestecul intr-o tava de tort cu baza detasabila si
il intindem bine.Punem la rece.
Cum procedem ptr. crema:
Topim gelatina in 50 ml.apa si lasam la foc mic sa se incalzeasca fara sa
fiarba pina se topeste.(putem folosi si prepara o gelatina de tort si dupa
instructiunile de pe plic).Batem frisca pina se intareste,adaugam cite
putin brinza de vaci si zaharul(daca vreti sa folositi)iar la sfirsit
gelatina,amestecind mereu.(puteti inlocui brinza de vaci cu super crema
Mascarpone dsau iaurt de fructe).Turnati compozitia in forma peste
stratul de biscuiti si nivelati suprafata.
Dati tortul la rece pentru 3-4 ore (eu il las chiar si de pe o zi pe alta)
apoui desfaceti inelul formei si il treci usor pe un platou.
Eu ornez tortul si pe deasupra cu inca un strat de biscuiti sfarimati in
firmituri .Apropo in loc de blat puteti folosi si blaturi gata pregatite
de la supermarket.
Este super tortul si nici nu prea ingrasa!
TeosOf
Scris: Thursday, May 22, 2008 3:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Savurez... bine ca nu prea ingrasa.
Shirel mai vrem, mai ales retete naturiste.
TeosOf
Scris: Friday, May 23, 2008 3:12 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
PESTE cu CIUPERCI:

1kg peste
1/2kg ciuperci
100ml ulei
300g rosii sau 200ml suc de rosii
un varf de lingurita piper
o foaie de dafin
cimbru
100ml vin
lamaie
marar sau patrunjel
sare

Pestele curatat se asaza intreg intr-o tava impreuna cu ciupercile taiate in felii mai mari, asezate in jurul lui si cu rosiile taiate in felii mai groase sau sucul de rosii, piperul, foia de dafin, cimbrul, vinul si 3-4 felii de lamaie fara coaja. Peste toate se presara o lingurita cu sare si se toarna tot uleiul. Se da la cuptor aproximativ o ora, la foc mijlociu, (nu prea stiu cate grade, ca nu folosesc) si se lasa sa se friga incet. Se stropesc din cand in cand cu sosul din tava, atat pestele cat si ciupercile. Dupa ce s-a rumenit pe o parte, pestele se intoarce si pe cealalta parte. Cand este gata se presara mararul sau patrunjelul tocat.
TeosOf
Scris: Friday, January 23, 2009 2:46 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Special pt Danamariatopai

Salata de telina “Exotic”
100g telina rasa fin
1 lingura zeama de lamiae
3 linguri zeama de portocale
1 felie ananas taiata bucatele mici
½ portocala mica taiata bucatele
½ banana taiata rondele
½ kiwi taiat in patru, apoi in felii
5 samburi de nuci mari pisati
4 linguri smantana, mai subtire
3 linguri germeni de grau (dupa dorinta)
3 linguri stafide

Se amesteca toate ingredientele si se orneaza cu kiwi.


Rosii umplute cu telina
2 rosii
1 telina rasa
Sosul:
2 linguri smantana
1 lingura iaurt
1 lingura branza de vaci
1 lingurita lamaie
1 legatura ceapa verde
Putina sare

Se amesteca telina cu sosul si se umplu rosiile golite de miez. (Uneori eu foloseam si miezul la sos)


Salata de telina cu dovleac
150g telina rasa fin
150g dovleac ras
½ mar ras
½ mar taiat in cubulete mici
Sosul:
2 linguri ulei
1 lingurita boia
1 lingura lamiae
3 linguri smantana, eventual 1 lingura iaurt
Sare
1 lingurita busuioc
Se amesteca toate. Nimic mai simplu.
Daca nu gasim dovleac se pot folosi si dovlecei.


Salata picanta
1 conopida micuta desfacuta in buchetele cat mai mici
Cate o lingura sana, apa si ulei
1 ardei iute rosu, mic, tocat marunt
1 lingura marar uscat sau 1 legatura marar verde
2 catei de usturoi pisati
Sare, piper, dupa gust
Se amesteca toate ingredientele si se lasa sa se patrunda mai multe ore sau peste noapte.


Salata de castraveti orientala
½ conopida mica taiata in bucatele mici
½ tulpina de telina taiata fideluta
1 mar taiat in cubulete mici
2 felii ananas taiat in bucatele
1 castravete taiat pe lung in doua, apoi ras
Sosul:
½ lingurita curry
2 linguri zeama de ananas
2 linguri iaurt
2 linguri ulei
2 linguri smantana
Putina sare si pulpa de lamiae
Se amesteca toate ingredientele si se pot adauga si nuci tocate

Salata asortata de ardei

Cate un ardei rosu, verde, galben taiati in felii
½ ridiche taiata in cubulete
1 ceapa taiata in rondele
1 legatura patrunjel tocat
½ lingurita hrean
Sosul:
3 linguri ulei
2-3 linguri sana sau zer gros
½ lingurita drojdie
2 catei de usturoi taiati micuti sau pisati
Plante aromatice – maghiran, salvie, busuioc, rozmarin
Piper, putina apa si sare

Salata de ciuperci cu rosii

250g ciuperci taiate in bucati subtiri
4 rosii taiate in cubulete
1 ceapa dulce taiata marunt
Sosul:
2 linguri de ulei
1 lingura de lamiae
1 pahar iaurt
1 lingurita miere
Piper, sare. Cine doreste poate adauga si putin hrean.

Eu folosesc numai ulei de masline nefiltrat. Fiecare poate sa puna cum ii place, dar dupa ce am citit ca uleiurile rafinate sunt cancerigene, m-am lecuit de a le mai cumpara.







shirel
Scris: Friday, January 23, 2009 4:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Teo,yami,yami trebuie sa fie tare gustoase.Le probez si eu sigur.
Vreau sa fiu din nou vegetariana ,incerc dar deocamdata mai am scapari pai cu un sot asa de carnivor,nu prea pot!
Cind am timp noaptea am sa pun si eu multe retete .Daca aveti ceva
care vreti sa stiti cum se face sau o reteta de care am auzit ,eu sunt aici,,....si am o experienta in asta !sic
petro
Scris: Friday, January 23, 2009 5:35 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Mesaje: 3374
Vai ce nebunie de retete, Teo!!! Cea cu dovleac pare tare gustoasa, iar cea picanta!!!... Imi lasa gura apa...
TeosOf
Scris: Friday, January 23, 2009 6:57 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Petro, si noua ne plac, dar sunt multi care se stramba.
Shirel, eu astept cu nerabdare. Vreo reteta de couscous ai?
petro
Scris: Friday, January 23, 2009 7:47 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/31/2008
Mesaje: 3374
TeosOf wrote:
Petro, si noua ne plac, dar sunt multi care se stramba.


Mie imi par gustoase retetele de la topicul asta. Si ceea ce e mai important pentru mine, usor de facut. Adica nu necesita zeci de oale prin toata bucataria. thumright
shirel
Scris: Friday, January 23, 2009 11:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Teo,poti sa ma crezi ca astazi cand am scris m-am gandit la cuscus
si chiar aztazi am facut.Mamaaaaa ce telepatie am cu tine!
Sunt pe cuvint socata,cand imi revin adica maine dimineata primeste o reteta de cuscus minunata .pupici pupici pupici
raly
Scris: Saturday, January 24, 2009 8:14 AM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 12/17/2007
Mesaje: 25891
Ma intereseaza si pe mine fetelor retetele astea,chiar daca nu sunt numai vegetariana,de multe ori mananc salate si tare imi plac!Teothumright thumright bravo bravo computerlove computerlove
danamaria
Scris: Saturday, January 24, 2009 9:14 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/4/2007
Mesaje: 3495
wow, draga Teo, saru-mina si iti multumesc din suflet. retele par delicoase, bine nu retele, salatele!ras si am observat ca toate salatele se fac "la rece". cool! si ca o gluma:nici gaze nu voi consuma, yuppiiii! inca o data multumesc mult si chiar mai astept retete.iloveyou computerlove
TeosOf
Scris: Saturday, January 24, 2009 7:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Shirel, ar trebui sa facem niste exercitii telepatice, cand suntem mai relaxate coeur
Dana, am sa mai pun pupici
shirel
Scris: Saturday, January 24, 2009 10:43 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Mesaje: 11814
Teo, am promis reteta ,scuze pentru intarziere.pupici pupici

SALATA DE COUSCOUS CU NUCI



-2 pahare de couscous instant
-6 linguri ulei de masline (3 si 3)
-3 pahare cu apa fierbinte
-jumatate de pahar nuci taiate marunt
-2 morcovi taiati foarte marunt chiar pot fi si rasi la o razatoare
-1/3 pahar patrunjel tocat marunt
-1 lingurita de usturoi pisat
-1 lingura de otet de vin rosu(nu stiu daca este la voi?)
-2 lingurite de sare sau dupa gust
-1 lingurita piper alb.

Pregatim couscousul:Amestecam intr-un vas adanc cele trei lingure de ulei de masline cu couscousul cu ajutorul unei furculite.Adaugam pe deasupra apa fierbinte ,amestecam bine si lasam deoparte circa 25 de minute.
Adauga dupa aceia celelalte ingrediente amestecam cu celelalte 3 linguri de ulei de masline si punem toata salata la frigider pentru doua ore(nu este obligatoriu dar este mult mai gustoasa ).


SALATA DE COUSCOUS CU LEGUME


Couscousul se pregateste la fel ca in prima reteta. la care adaugam:
-un ardel rosu taiat cubulete
-1 pahar graunte de porumb fierte sau din conserva
-4 linguri suc de lamaie
-4 linguri ulei de masline
-1/2 pahar verdeturi(menta,patrunjel,busuioc)tocate marunt
-sare piper
1/4 pahar de samburi de migdale sau orice samanta vreti voi
-2 linguri de stafide galbene(nu stiu cum sunt la voi dar cele deschise la culoare)
Amestecam totul impreuna si aveti o salata foarte hranitoare pentru masa de seara .

computerlove computerlove computerlove
TeosOf
Scris: Sunday, January 25, 2009 5:26 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/4/2008
Mesaje: 7332
Multumesc mult, Shirelpupici Abia astept sa le fac topai
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.