|
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Nu exista mamici perfecte, toate am gresit, gresim, dar... chiar daca copilul tau are o problema de sanatate a-i face toate mofturile inseamna sa-i faci un rau, nu un bine. Eu personal am fost si inca sunt foarte fixata cu alimentatia copilului meu. Am incercat sa nu repet greselile pe care le-a facut mama mea cu mine, adica toate mofturile, dulciuri in exces , nimic mancare...am mancat ca si copilul tau doar ca sa supravetuiesc. Iar la maturitate am avut mari probleme de sanatate. Nu stiu daca de la asta mi se trav, dar nici nu pot exclude. Fetita mea nu a pus dulciuri, biscuiti, patatine si alte prostii in gura pana pe la 3 ani. Toti imi spuneau ca nu-s normala , ca e copil si e normal sa manance dulciuri. Rezultatul? O sanatate excelenta, nu carii, etc. Sa nu crezi ca a fost o mancacioasa, dimpotriva. Nu-ti poti imagina cate am incercat ca sa o fac sa manance. Dar s-a meritat.Nici acum nu-i permit porcarii decat extrem de rar , cand merge la feste de exemplu. Eu nu am in casa bomboane( de fapt nici nu prea mananca dulciuri), patatine, maioneaza, ketchup, etc. Ma bucur ca ti-ai dat seama ca copilul tau nu e alimentat cum trebuie , ma bucur ca incerci sa iei masuri si nu uita: a-ti iubi copiljl si a-i vrea binele nu i seamna sa faci ce vrea el .Succes!
|
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/27/2014 Mesaje: 25
| BEREEA , de aceea vorbesc pentru ca sunt unele mamici care ma critica , eu am intrat aici pentru ca nu stiu , si stiu ca nu fac bine . Nu ca sunt o ipocrita care ii arunca 2 oua in farfurie " date naiba" mananca ... el non`stop sta cu mine si ii fac orice pofta la mine problema este ca am si magazin in casa si mai fuge si singur cand nu sunt atenta :)) si ill aud cerand de la femeia de la magazin !
Azi a fost ziua nepotului meu , chiar m-am mirat a mancat o placinta turtceasca "pocea" vreo 4 bucatele si tortul chiar ... surpriza ( nu stiu daca a luat 6 linguri ) si mi-a spus " nu mananc mamii |
Chiar m-am simtit super bine ca a venit de la el .
Vreau sa zic ca a inceput sa manance . Mi-a luat si mie o bucata din mana :))!
|
|
| Nu`i nici o problema , unele ma critica unele ma sprijina.
| Un SUT IN FUND , UN PAS INAINTE |
Oricum multumesc !
Aici vreau sa invat !!! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Te contrazici singura , ai postari alambicate, greu de urmarit , nimic nu are inteles, in trei zile de cand postezi aici gata copilul e lecuit de dulciurile cu care il indopi de 4 ani.Stii ca faci rau dar nu stii ...ce nu stii pana la urma ...am capul vartej deja. |
|
| Nu era deloc buna alimentatia, dar dupa sperietura care a tras-o la spital si-a cam dat si el singur seama si i-am explicat si eu c-am cum a fost treaba , de ce a ajuns acolo si i-a intrat in cap cat de cat, si ii este frica acum ca daca nu v-a manca bine o sa ajunga iar in aceeasi situatie cu perfuzii ... si 3 vene sparte ...( pentru ca avea niste firisoare de venute )
Nu mai fiti asa sarcastice , nimeni nu s-a inascut invatat !
Si dupa perfuziile cu glucoza si-a revenit bine , a inceput sa manance foarte bine . Sunt si uimita dar si fericita in acelasi timp!
PS : NU mai FITI rautacioase!!! Nu am spus niciodata ca a mancat sanatos , de acum incep sa ii fac o alimentatie mai buna si la ore fixe ..
incep sa il fac ok ! De aceea am nevoie de ajutor nu de persoane care ma iau la maitaba . Ok cine vrea sa ma ajute bine cine nu este rugat sa paraseasca pagina ca aici nu am intrat sa va dau explicati ce si cum despre copilul meu ci doar sa fiu ajutata sa pot la randul meu sa il ajut si pe puiul meu sa isi revina cu papica!
Si daca sunt neintelegeri poate este si vina mea dar cititi mai atent !
|
|
Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Din cate stiu, copilul peste 3 ani are voie si carne de porc sau oaie, e chiar recomandat sa aiba o alimentatie asemanatoare cu a adultului... nu se mai gateste separat pt copil, el va manca la fel cu restul familiei, la masa. Problema adevarata este stilul alimentar al familiei, ca nici adultul nu ar trebui sa mananca carne de porc, maioneza sau preparate mai mult de 1 data pe saptamana. Noi de exemplu avem f rar la masa porc sau oaie (cred ca de 2-3 ori pe an), dar atunci cand avem mancam toti la fel, nu ma cramponez asa tare ca a mancat o bucatica de porc, o sarmaluta, chifteluta sau o perisoara (mai ales pe la rude/bunici, de obicei in combinatie cu pui sau vita). De cand nu mai gatesc separat facem si noi eforturi sa mancam mai sanatos, pt ca singurul mod de a evita prostiile este sa nu ai in casa NICIODATA. Copilul nu are cum sa ceara ceva ce nu vede in frigider sau in casa niciodata. Am mai avut scapari, mai ales in deplasare unde nu prea mananci chiar cum ai vrea. A facut o obsesie pt pate, asa ca facem pate de casa din ficat de pui de tara, ii place budinca Paula - am gasit reteta pe net se face usor cu lapte si ou proaspat si iese fix la fel ca cea din comert, se poate face in casa si branza topita sau crema de branza dupa care se dau in vant copiii, salam sau pastrama, rulade, snitele, etc. Totul e sa ai timp si grija de unde procuri produsele de carne si lactate. Eu am noroc ca am parinti la tara care cresc tot felul de dihanii, si am mereu congelatorul plin. Am mai gasit aici o femeie care-mi aduce lapte proaspat de vaca si oua si uite asa ne descurcam. Oricum mai calci pe langa atunci cand pleci de-acasa, dar acasa tu detii controlul. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Buli ce norocoasa esti ca ai de unde sa iei produse de tara! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Nu pot sa zic ca noi am avut probleme cu mancarea, dar am avut si noi zile cand nu a atras-o mancarea prea mult si alte zile cand ma miram si nu stiam daca mai are unde sa bage. si eu eram la inceput cand era ea mica, sa ii dau numai produse de casa, pana am scapat-o pe soacra-mea sa ii dea ciocolata de pe la vreo 2 ani si am acceptat numai in zilele cand era la ea in vizita sau "in vacanta" desi era pentru o zi ca nu sta departe. Sophie are acum patru ani, mananca si cartofi prajiti, si McDonald's-ul (nu in fiecare zi),prajeli (mai rar), dulciuri, sucuri dn comert. Dar... DAR, mananca si legume si fructe, verdeturi, ii plac mult avocado, castravetele, salata. Nu ii plac rosiile si ciupercile, in rest tot ce ii pun in farfurie mananca. uneori mai cu scandal dar intra. si la noi au fost momente cand facea mofturi. dar a fi parinte nu inseamna sa ii fii tot timpul cel mai bun prieten si sa faci tot ce vrea el, copilul. pentru ca el nu stie, dar tu stii.
la noi mai totul merge cu negocierea, dar merge, ca altfel eram de mult in urma. si nu ma refer sa negociez la ce mananca, dar am introdus metoda, recomepnsa-pedeapsa. vrea sa manance... o prajitura cu ciocolata de ex? atunci trebuie sa manance cat ii pui tu niste linguri in farfurie. in plus ii prezinti situatia ca si cum ar fi totul la latitudinea lui si e alegerea lui, nu ii impui tu. ii zici asa: puiu mamii, tu alegi. vrei prajitura, atunci termini totul din farfurie. nu vrei sa mananci mancare, atunci nu este nici prajitura si nu stiu ii dai o pedeapsa (ce aveti voi, noi o trimitem in camera ei). e alegerea ta! si il lasi sa proceseze, stai lanaga el pana cand decide ce face. daca tot plange, ii spui "puiule, pierzi timpul de joaca plangand, trage aer in piept, numara pana la zece si te linisteste." si sophie avea o chestie, se apuca sa planga din orice si noi i-am zis ca daca nu doare nu are de ce sa planga.
am mai vazut o situatie asemanatoare cu a ta la televizor la super nanny aia din UK. si sfatul, sfaturile ei erau, sa fii atenta si cat ii pui in farfurie, nu ii dai un bol mare ca de adult. shirel ti-a dat deja sfatul sa il iei pe copil sa te ajute in bucatarie. asa a inceput si sophie sa manance unele chestii pe care nu le prefera inainte. copiilor le place sa fie implicati si mai ales daca o faci totul ca pe o joaca plus ca petrece timp cu tine. poti sa il iei si la piata de exemplu cand cumparati ingredientele. sau daca aveti rude la tara, duceti-l acolo, arata-i de unde vine laptele, branza, ouale, du-l la o stana sa vada cum se face. o sa i se pare interesant si se va deschide spre a manca produse naturale. si de asemenea, incercati sa stati toti impreuna la masa, dar daca nu mananca nu il agasati. ii spui o data de doua ori si il lasi. ignora-l un pic ca altfel cu cat ii dai mai mult apa la moara cu atat se matzaie mai mult. le place atentia. multa bafta. |
|
|