Alimentatia copilului de la 12 la 24 luni
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Kiki
Scris: Friday, August 10, 2007 9:11 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Miri wrote:
...
Succes si nu te impacienta, mai toate am trecut prin faza asta.sic

da, subscriu...noi nu mai mancam fructe cred ca de 6 luni...nu vrea si pace...nici pasate, nici intregi. Poate pana s-o-nsura o sa mai puna iar gura pe fructe rambo
taki
Scris: Saturday, August 11, 2007 7:27 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
In afara de banana si para nu servim alte fructeuff , insa ne plac foarte mult legumele!thumleft
mihaela75
Scris: Sunday, August 12, 2007 5:44 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Eu cred ca daca n-ar fi fructele mi-ar muri copilu de foame.Nu mananca nimic peste zi , o singura masa zdravana are si aia bagata cu forta in fata TVului banghead In rest fructe cat cuprinde, pepene galben si rosu, mere, pere, caise, piersici , kiwi nu mai zic ca de la el schimb trei kkcei pe zi ras I-am spus doctoritei ca nu mananca mancare gatita si cica nu-i nimic ca sta bine cu greutatea what dar eu o vad cam slabanoaga ...azi chiar i se vedeau coastele la plaja plans
Maria & Mario
Scris: Sunday, August 12, 2007 10:15 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Miha, asa e Maria. Fructe non stop si fara papi gatita. Si am ajuns si noi la 10 kg dupa 2 ani ! daria arata foarte bine. Nu te mai stresa !

Eu am observat altceva. De cand e la gradi si nu mai serveste non stop ba fructe, ba pufarine, ba biscuiti , ba ceva ceva ......si ii mentin stomacelul gol intre mese, pana in 3 ore, mananca de rupeeeee si mancare gatita ! Incearca si tu, cateva zile si vezi ce si cum.

Noi va dorim pofta mare ! pupici
celena
Scris: Friday, February 8, 2008 6:11 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/8/2008
Buna fetelor, aveti idee de la ce varsta se introduce varza? M-ar tenta sa-i introduc varza dulce in meniu insa nu stiu daca are voie. Eu ii gatesc mai mult supe crema de legume (foarte multe legume), nu maninca fructe decat rar si cu multe nazuri. Marul nu mi-l accepta sub nici o forma, o mai pacalesc din cand in cand pt. ca ii place parmezanul si ii pun putin parmezan in piureul de mar cu biscuiti si asa mai inghite cate ceva. Nu mai stiu ce combinatii sa fac sa o conving sa manince cateva lingurite din piureurile de fructe. Daca-i dau bucati le plimba in gurita si apoi le scuipa plans
Lilly of the valley
Scris: Friday, February 8, 2008 8:06 AM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
celena wrote:
Buna fetelor, aveti idee de la ce varsta se introduce varza? M-ar tenta sa-i introduc varza dulce in meniu insa nu stiu daca are voie. Eu ii gatesc mai mult supe crema de legume (foarte multe legume), nu maninca fructe decat rar si cu multe nazuri. Marul nu mi-l accepta sub nici o forma, o mai pacalesc din cand in cand pt. ca ii place parmezanul si ii pun putin parmezan in piureul de mar cu biscuiti si asa mai inghite cate ceva. Nu mai stiu ce combinatii sa fac sa o conving sa manince cateva lingurite din piureurile de fructe. Daca-i dau bucati le plimba in gurita si apoi le scuipa plans

Eu nici acum la 3 ani fara o saptamana nu i-am introdus varza.nono imbaloneaza ceva de groaza. ar fi fost bine sa ne spui exact ce varsta are frumusetea de fetitapupici sa te putem sfatui mai bine.
iubirea mea mananca fasole de ceva vreme, iar mazarea o inghite cu mare placere de la 9 luni.dance
Si nu in ultimul rand: Bun venit pe forum!flowers flowers flowers
Darria
Scris: Friday, February 8, 2008 11:19 AM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Celena: med. de fam(nu am intrebat pediatra) mi-a spus ca pana la 4 anisori nu recomanda varza.
Daca-i dai mar in manuta nu papa? Cate o bucatica fara coaja sau "soldatei"? Papati impreuna mar, dupa ce te vede poate ca o sa pape si ea. Vad ca are 1 anisor si 10 luni. Promoveza marul ras fa-i reclama, ca e ft. bun, stii tu mai bine yes Ai rabdare, stii bine ca fiecare prichindel are ritmul sau.
celena
Scris: Friday, February 8, 2008 1:44 PM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 2/8/2008
Darria wrote:
Celena: med. de fam(nu am intrebat pediatra) mi-a spus ca pana la 4 anisori nu recomanda varza.
Daca-i dai mar in manuta nu papa? Cate o bucatica fara coaja sau "soldatei"? Papati impreuna mar, dupa ce te vede poate ca o sa pape si ea. Vad ca are 1 anisor si 10 luni. Promoveza marul ras fa-i reclama, ca e ft. bun, stii tu mai bine yes Ai rabdare, stii bine ca fiecare prichindel are ritmul sau.

Multumesc mult, fetelor. Mar? Pwahhh. Am incercat sub TOATE FORMELE (ras + biscuiti, + cereale, copt, fiert, compot, suc, in amestec cu altele, simplu + scortisoara, + morcov, in manuta pe strada, in casa banghead) nu mai stiu sub ce forma sa mai incerc, nu-l accepta si pace. Nici cu celelalte fructe nu stam bine dar, cate ceva mai accepta din cand in cand. In schimb maninca legume, asa ca analizele ne-au iesit perfect! Pupici
MNiko
Scris: Friday, April 11, 2008 10:49 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Deziree
Scris: Saturday, April 12, 2008 11:50 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/24/2006
Foarte interesant Mniko. Multumimpupici
MNiko
Scris: Saturday, April 12, 2008 2:09 PM

Deziree wrote:
Foarte interesant Mniko. Multumimpupici

Cu placere.pupici
ingerash
Scris: Saturday, April 12, 2008 2:25 PM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
MNiko supercool cool cool pupici
bb_strumph
Scris: Saturday, April 12, 2008 5:15 PM

celena wrote:

Multumesc mult, fetelor. Mar? Pwahhh. Am incercat sub TOATE FORMELE (ras + biscuiti, + cereale, copt, fiert, compot, suc, in amestec cu altele, simplu + scortisoara, + morcov, in manuta pe strada, in casa banghead) nu mai stiu sub ce forma sa mai incerc, nu-l accepta si pace. Nici cu celelalte fructe nu stam bine dar, cate ceva mai accepta din cand in cand. In schimb maninca legume, asa ca analizele ne-au iesit perfect! Pupici

Si eu aveam aceeasi problema cu fructele.. Acum sunt multumita ca fetita mea (1 an si 2 sapt) accepta marul, dar numai in budinca la masa de dimineata. Am doua retete (erau mancarurile preferate ale fratilor mei)
budinca cu mar si branza
1 mar, 1 lingura branza (calcica sau de vaca), 1 ou sau galbenus de ou (pentru copii sub 1 an), 2-3 biscuiti (1-2 lingurite orez sau faina de orez, 1/2 - 1 lingurite de zahar, lapte.
marul si biscuitii se rad, se amesteca cu branza, oul si zaharul. se adauga lapte cam 50 ml (compozitia sa fie ca o smantana). se baga la cuptor la foc potrivit cam 30 de minute. daca ati pus orez lasati cam 40 de min sa se umfle bine orezul.

budinca cu mar si orez
1 mar, 100-150 ml lapte, orez (faina de orez), 1 ou, zahar,
se fierbe laptele cu orezul. dupa ce s-a racit putin se amesteca cu galbenusul si se pune intr-o tavita unsa cu unt. marul se caleste cu zahar dupa gust (1-2 lingurite) si se toarna peste lapte. se baga la cuptor 30 min si se toarna albusul batut spuma cu putin zahar. se mai lasa la cuptor cam 10 min sa se rumeneasca

Puteti incerca retele. Sunt recomandate de la 6 luni pentru copiii care au introduse in alimentatie toate alimentele. Cantitatile sunt mai mult orientative. P
.uteti pune mai mult sau mai putin mar, orez, biscuiti, zahar (chiar deloc), dupa varsta si gustul bebelusului vostru. mult succes!!
Lilly of the valley
Scris: Saturday, April 12, 2008 9:25 PM
Nivel

Inregistrat: 3/23/2007
oul intreg? cu tot cu albus? daca e cu albus nu se recomanda decat dupa 1 an.

bun venit printre pitici bb_strumph!flowers flowers flowers
bb_strumph
Scris: Sunday, April 27, 2008 7:02 PM

acum are 1 an si o luna. pana la un an i-am pus in budinca numai galbenusul.iese foarte buna si asa.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.