Alimentatia bebelusului la 9 luni
Subiectul anterior · Subiectul urmator
crista
Scris: Monday, April 23, 2007 12:24 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 1/27/2007
ok, atunci pofta mare bebelinei essen
timp este suficient sa poata invata flowers
crista
Scris: Wednesday, April 25, 2007 1:52 PM
Nivel

Am o intrebare,ma puteti ajuta...pot sa-i dau la David sa pape budinca facuta cu lapte de vaca?
Pediatra mi-a spus sa-i fac, cu lapte praf, dar lui nu-i place deloc, ieri am facut pentru noi cu lapte de vaca, i-am dat si lui un pi si i-a placut uff ...si orezul cu lapte la fel.
Grisul i-l faceam cu lapte praf si cu un pic de gem in el,... ii placea...
Cu ce fel de lapte sa fac, budinca si orezul? Sau in piureul de cartofi ce lapte as putea pune?uff
crista
Scris: Thursday, April 26, 2007 11:51 AM
Nivel

Nu-mi raspunde nimeni uff ....cum sa facuff
Cris-DL
Scris: Thursday, April 26, 2007 12:21 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
Crista, noi am folosit si inca mai folosim laptic Milli, e foarte bun, parerea mea.

Iar daca spui ca i-ai dat ieri budica cu lapte de vaca si nu a avut nici o reactie adversa, eu cred ca-i poti da fara probleme budinca, orez, gris, etc. cu lapte de vaca.

Poti incepe cu lapte UHT 1.5 %, eu asa am inceput sa-i dau Deei, iar cu timpul i-am dat UHT 3.5 %. Pofta mare !
MNiko
Scris: Thursday, April 26, 2007 1:44 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Crista, mie pediatra de la inceput mi-a spus sa folosesc lapte de vaca pentru gris, orez, sau branza.
Tu ce fel de lapte praf ai folosit?
crista
Scris: Thursday, April 26, 2007 6:39 PM
Nivel

Cris, MNiko mersi mult de raspuns pupici pupici
Chiar azi i-am cumparat lapte Milli UHT 1,6 % sper sa-i placa sic....
Lapte praf foloseam de la Nesttle, NAN...si ii mai fac cerealele cu el, doar astea ii plac cu lapte praf sic
multumesc mult de raspuns fetelor pupici
Yanis
Scris: Tuesday, February 23, 2010 8:38 PM
Nivel: Guest

Buna seara dragi mamici,numele meu este Andreea si am un ingeras de 9 luni pe nume Yanis!sper sa aflu multe chestii interesante despre cresterea unui copil!
oana marinescu
Scris: Monday, March 15, 2010 11:11 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 3/12/2010
Kiki wrote:
Fetelor, ce mai trebuie introdus in alimentatia copilului de la 8 pana la 9 luni?
Pana acum, David mananca asa: cartofi, rosie, dovlecel, pastarnac, telina, ardei, carne de pui si de vita, peste, galbenus de ou, mere, pere, portocale, banane, piersici, caise, iaurt, branza de vaci.
Ce trebuie sa ii mai dau?

puiu meu papa asa
7.00-8.00 - lapte
10.00-11.00 - masa de fructe
13.00 - lapte
15.00-16.00 - masa de legume ( o zi carne una nu , ou - o data pe sapt , ficatel - o data pe sapt )
17.00-lapte
19.30 - paste , iaurt , cereale , budinci etc

combinatii:
broccoli+cartof copt+piept pui la gratar
orez brun+linte
legume ciorbita+carne sau fara
spanac+ou+painica
urzici+mamaliga+carne
orez+broccoli
paste+branza+carne sau fara
paste+carne
iaurt+branza+cereale(fulgi de porumb)
iaurt+fructe
branza+nectarine+biscuiti
fruct+biscuiti+cereale
orez+spanac
orez+urzici
branza+mamaliga
tocanita ficatel+legume+paine
paste+branza+ou
nu i-am dat fructe ce contin seminte sau ce pot provoca alergii la sugari
biscuiti ii dau doar din cei speciali pt ei
voi ce combinatii mai faceti?topai
oana marinescu
Scris: Monday, March 15, 2010 11:20 AM
Nivel

Darria wrote:
Oana, din putina mea experienta consider ca lapticul de la ora 16,30 ar tb. scos. Stiu ca la ac. varsta sunt 2 mese de lapte: seara si dimineata, chiar daca nu papa tot.

Este adevarat ca fiecare copilas isi stabileste programul dar tb. sa ajungi undeva la acesta, in jurul acestor ore: 6 laptic(simplu sau cu cereale), 10 masa de fructe, 14 legume cu carnita sau galbenus, 18 branzica/iaurtel cu fructe iar la 22 laptic(se paote da la ac. ora, chiar pediatra mi-a spus ca pot sa-i dau).

si mie pediatra mi-a spus sa-i scot ziua laptele dintre mese,sa-i dau ceai sau apa,
pt ca nu prea papa mancare.a avut dreptate.a inceput sa manance mai mult si nu mai facea nazuri,dar plangea dupa bubu.acum am invatat-o sa pape bn si ii dau din nou si lapte intre mese si merge bn
oana marinescu
Scris: Monday, March 15, 2010 11:24 AM
Nivel

adynanemona wrote:
multumesc;am sa incerc sa-i scot latele ,dar are abia 9 luni

scoate-l noaptea.
si pt a nu-i deforma gurita trebuie invatat sa bea din canitele lor speciale.
oana marinescu
Scris: Monday, March 15, 2010 11:26 AM
Nivel

AdrianaC wrote:
Mami, eu zic ca nu e bine sa bea lapte noaptea. Din pacate si Andrei al meu mai suge de 2 ori / noapte, dar usor - usor o sa incerc sa il scot.

Dupa aparitia dentitiei, nu este recomandat sa ii mai dai lapte noaptea, mai ales daca bea cu biberonul. Daca chiar ii este sete, da-i numai apa.

Laptele baut noaptea, mai ales cu biberonul, poate duce la aparitia asa numitei carii de biberon, care este super urata, iti spun din propria experienta. Ii macina rapid smaltul dintilor si in cateva luni ramane fara dintisori. Asa am procedat si eu la Alice, ii dadeam peste noapte lapte sau Santal si la 2 ani si jumatate a inceput sa piarda dintisorii si de atunci i-a tot pierdut si tare s-a mai chinuit sa manance, pe langa ca si aspectul fizic era deranjant.

asa stiu si eu.de fapt , am citit.
noaptea nu mai are atata saliva cat sa-i curete dintisorii de lapte , iar acesta se depune
bebelusa1
Scris: Thursday, January 12, 2012 3:50 PM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2012
buna mamicilor dati mi si mie un sfat despre alaptare am un baietel de 1 an si8 luni si il alaptez dar ii dau si hrana solida pozitia noastra favorita de alaptat este in brate dar cum am mai crescut imi este cam greut sa il alaptez in brate iar culcat refuza sa bea cand este treaz dar noaptea cand santem somnorici cu ochii mici il pot alapta linistit in pat culcata la voi care era pozitia favorita sau preferata ce ati folosit la alaptat
bebelusa1
Scris: Saturday, January 14, 2012 10:08 AM
Nivel

Inregistrat: 1/11/2012
am cumparat din profi pentru mine sa beau lapte unguresc sole - tej ital - milk drink de 3,2% grasime dar comtine lapte 51% si restul permeat grasimi vegetale permeatul ete un preparat de origine lactata sarac in proteineprodus pentru filtrarea laptelui deci nu este lapte pasteurizat 100%
AdrianaC
Scris: Tuesday, May 22, 2012 6:47 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Deyu.
Scris: Saturday, April 13, 2013 11:46 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 8/19/2012
Iata cum arata un exemplu de meniu/zi :DistanceKiss
Ora 09 : laptic (tzitzi, de obicei, si apoi joaca)
Ora 10:30 - fructe, in pauza de joaca/sau niste cereale speciale (Nestle) preparate cu lapte-->pasta
Ora 12 : laptic (tzitzi, inainte de culcare)
Ora 13 : pranzul : carnita/ou (ou 1/sapt.) si cu ceva legumite, cartofiori si toate cele.
Ora 16 : un borcanel de la Nestle cu dif. sortimente
Ora 18 : cina : mamaliguta, branzica, ou. Ceva mai 'light'
Ora 21 : laptic. (tzitzi, la culcare)
In rest, bebica nu mananca asa mult. Are multe mese, dar e putin cantitativ. Pe scurt, mananca putin si des. Ar fi mai convenabil sa nu mai faca asa, dar nu am cum sa o dezvat sic Asa mananc si eu hohot
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.