Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| ok, atunci pofta mare bebelinei timp este suficient sa poata invata |
|
| Am o intrebare,ma puteti ajuta...pot sa-i dau la David sa pape budinca facuta cu lapte de vaca? Pediatra mi-a spus sa-i fac, cu lapte praf, dar lui nu-i place deloc, ieri am facut pentru noi cu lapte de vaca, i-am dat si lui un pi si i-a placut ...si orezul cu lapte la fel. Grisul i-l faceam cu lapte praf si cu un pic de gem in el,... ii placea... Cu ce fel de lapte sa fac, budinca si orezul? Sau in piureul de cartofi ce lapte as putea pune? |
|
| Nu-mi raspunde nimeni ....cum sa fac |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Crista, noi am folosit si inca mai folosim laptic Milli, e foarte bun, parerea mea.
Iar daca spui ca i-ai dat ieri budica cu lapte de vaca si nu a avut nici o reactie adversa, eu cred ca-i poti da fara probleme budinca, orez, gris, etc. cu lapte de vaca.
Poti incepe cu lapte UHT 1.5 %, eu asa am inceput sa-i dau Deei, iar cu timpul i-am dat UHT 3.5 %. Pofta mare !
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Crista, mie pediatra de la inceput mi-a spus sa folosesc lapte de vaca pentru gris, orez, sau branza. Tu ce fel de lapte praf ai folosit? |
|
| Cris, MNiko mersi mult de raspuns Chiar azi i-am cumparat lapte Milli UHT 1,6 % sper sa-i placa .... Lapte praf foloseam de la Nesttle, NAN...si ii mai fac cerealele cu el, doar astea ii plac cu lapte praf multumesc mult de raspuns fetelor |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna seara dragi mamici,numele meu este Andreea si am un ingeras de 9 luni pe nume Yanis!sper sa aflu multe chestii interesante despre cresterea unui copil! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 3/12/2010 Mesaje: 28
| Kiki wrote:Fetelor, ce mai trebuie introdus in alimentatia copilului de la 8 pana la 9 luni? Pana acum, David mananca asa: cartofi, rosie, dovlecel, pastarnac, telina, ardei, carne de pui si de vita, peste, galbenus de ou, mere, pere, portocale, banane, piersici, caise, iaurt, branza de vaci. Ce trebuie sa ii mai dau?
puiu meu papa asa 7.00-8.00 - lapte 10.00-11.00 - masa de fructe 13.00 - lapte 15.00-16.00 - masa de legume ( o zi carne una nu , ou - o data pe sapt , ficatel - o data pe sapt ) 17.00-lapte 19.30 - paste , iaurt , cereale , budinci etc
combinatii: broccoli+cartof copt+piept pui la gratar orez brun+linte legume ciorbita+carne sau fara spanac+ou+painica urzici+mamaliga+carne orez+broccoli paste+branza+carne sau fara paste+carne iaurt+branza+cereale(fulgi de porumb) iaurt+fructe branza+nectarine+biscuiti fruct+biscuiti+cereale orez+spanac orez+urzici branza+mamaliga tocanita ficatel+legume+paine paste+branza+ou nu i-am dat fructe ce contin seminte sau ce pot provoca alergii la sugari biscuiti ii dau doar din cei speciali pt ei voi ce combinatii mai faceti?
|
|
| Darria wrote:Oana, din putina mea experienta consider ca lapticul de la ora 16,30 ar tb. scos. Stiu ca la ac. varsta sunt 2 mese de lapte: seara si dimineata, chiar daca nu papa tot.
Este adevarat ca fiecare copilas isi stabileste programul dar tb. sa ajungi undeva la acesta, in jurul acestor ore: 6 laptic(simplu sau cu cereale), 10 masa de fructe, 14 legume cu carnita sau galbenus, 18 branzica/iaurtel cu fructe iar la 22 laptic(se paote da la ac. ora, chiar pediatra mi-a spus ca pot sa-i dau).
si mie pediatra mi-a spus sa-i scot ziua laptele dintre mese,sa-i dau ceai sau apa, pt ca nu prea papa mancare.a avut dreptate.a inceput sa manance mai mult si nu mai facea nazuri,dar plangea dupa bubu.acum am invatat-o sa pape bn si ii dau din nou si lapte intre mese si merge bn |
|
| adynanemona wrote:multumesc;am sa incerc sa-i scot latele ,dar are abia 9 luni scoate-l noaptea. si pt a nu-i deforma gurita trebuie invatat sa bea din canitele lor speciale. |
|
| AdrianaC wrote:Mami, eu zic ca nu e bine sa bea lapte noaptea. Din pacate si Andrei al meu mai suge de 2 ori / noapte, dar usor - usor o sa incerc sa il scot.
Dupa aparitia dentitiei, nu este recomandat sa ii mai dai lapte noaptea, mai ales daca bea cu biberonul. Daca chiar ii este sete, da-i numai apa.
Laptele baut noaptea, mai ales cu biberonul, poate duce la aparitia asa numitei carii de biberon, care este super urata, iti spun din propria experienta. Ii macina rapid smaltul dintilor si in cateva luni ramane fara dintisori. Asa am procedat si eu la Alice, ii dadeam peste noapte lapte sau Santal si la 2 ani si jumatate a inceput sa piarda dintisorii si de atunci i-a tot pierdut si tare s-a mai chinuit sa manance, pe langa ca si aspectul fizic era deranjant.
asa stiu si eu.de fapt , am citit. noaptea nu mai are atata saliva cat sa-i curete dintisorii de lapte , iar acesta se depune
|
|
Inregistrat: 1/11/2012 Mesaje: 54
| buna mamicilor dati mi si mie un sfat despre alaptare am un baietel de 1 an si8 luni si il alaptez dar ii dau si hrana solida pozitia noastra favorita de alaptat este in brate dar cum am mai crescut imi este cam greut sa il alaptez in brate iar culcat refuza sa bea cand este treaz dar noaptea cand santem somnorici cu ochii mici il pot alapta linistit in pat culcata la voi care era pozitia favorita sau preferata ce ati folosit la alaptat |
|
Inregistrat: 1/11/2012 Mesaje: 54
| am cumparat din profi pentru mine sa beau lapte unguresc sole - tej ital - milk drink de 3,2% grasime dar comtine lapte 51% si restul permeat grasimi vegetale permeatul ete un preparat de origine lactata sarac in proteineprodus pentru filtrarea laptelui deci nu este lapte pasteurizat 100% |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17828
| Cititi mai multe acum despre alimentatia bebelusului la 9 luni si pe portalul 7 pitici
|
|
Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 8/19/2012 Mesaje: 181
| Iata cum arata un exemplu de meniu/zi : Ora 09 : laptic (tzitzi, de obicei, si apoi joaca) Ora 10:30 - fructe, in pauza de joaca/sau niste cereale speciale (Nestle) preparate cu lapte-->pasta Ora 12 : laptic (tzitzi, inainte de culcare) Ora 13 : pranzul : carnita/ou (ou 1/sapt.) si cu ceva legumite, cartofiori si toate cele. Ora 16 : un borcanel de la Nestle cu dif. sortimente Ora 18 : cina : mamaliguta, branzica, ou. Ceva mai 'light' Ora 21 : laptic. (tzitzi, la culcare) In rest, bebica nu mananca asa mult. Are multe mese, dar e putin cantitativ. Pe scurt, mananca putin si des. Ar fi mai convenabil sa nu mai faca asa, dar nu am cum sa o dezvat Asa mananc si eu |
|
|