Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| vio_83 wrote:Va rog foarte mult, putei sa ma invatati sa folosesc si eu tickers? Am intrat pe pagina www.youngnutrition.com, am creat un ticker, insa nu reusesc sa-l "iau" de acolo. M-am impotmolit la punctul 5, pasul 3, nu reusesc sa creez un fisier html. Cunosc foarte bine limba engleza, ma pricep destul de bine la programe, insa acest lucru nu reusesc sa-l fac. Va rog, scuzati-ma daca va plictisesc din nou!
Uite AICI gasesti mai multe info. |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Dragi mamici, va multumesc foarte mult pentru ajutorul ce mi l-ati dat! Sunt foarte fericita pentru ca de 2 zile micuta mea a inceput sa manance si altceva decat lapte... a inceput sa bea suc de fructe. Insa nu vrea sa-l bea din canita sau lingurita, ci doar din sticluta. Am incercat si alte mancaruri, insa deocamdata nu accepta altceva decat suc de fructe. Nu i-a iesit inca cel de-al treilea dintisor si o doare gurita. M-am gandit sa urmez si sfatul pediatrei si sa-i dau si lapte praf. Dar bineinteles ca o voi alapta in continuare. M-am gandit sa cumpar Milumil si sa i-l dau sa-l bea din sticluta. Milumil are cumva un gust mai dulce? Care credeti ca este cel mai bun lapte praf? Va multumim foarte mult vio_83 attached the following image(s):
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| La multi ani, draga taki! Eu si micuta mea iti dorim multa sanatate, fericire si implinirea tuturor dorintelor alaturi de cei dragi! |
|
Nivel: Membru
Inregistrat: 1/19/2007 Mesaje: 82
| La mine fetita care are 8 luni si 2 saptamani mananca astfel:
- 8:30- lapte cu cereale: 150 ml - 11:30- mar ras cu biscuite sau piure de fructe - 14:30- piure de legume - 16:30- mai bea 90 ml lapte simplu - 19:30-iaurt cu fructe - 22:00-lapte cu cereale 180 ml,mananca asa tarziu pt ca atunci se culca si doarme aproape toata noaptea, se mai trezeste noaptea cand o dor gingiile fiindca nu ne-au iesit dintii si ii dau suzeta,iar pe timpul noptii nu-i mai dau nimic.
Credeti ca e bine cum ii dau? |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Oana, din putina mea experienta consider ca lapticul de la ora 16,30 ar tb. scos. Stiu ca la ac. varsta sunt 2 mese de lapte: seara si dimineata, chiar daca nu papa tot.
Este adevarat ca fiecare copilas isi stabileste programul dar tb. sa ajungi undeva la acesta, in jurul acestor ore: 6 laptic(simplu sau cu cereale), 10 masa de fructe, 14 legume cu carnita sau galbenus, 18 branzica/iaurtel cu fructe iar la 22 laptic(se paote da la ac. ora, chiar pediatra mi-a spus ca pot sa-i dau).
|
|
Inregistrat: 1/19/2007 Mesaje: 82
| Am sa incerc sa-l scot azi.Merci pentru sfat. |
|
| vio_83 wrote:La multi ani, draga taki! Eu si micuta mea iti dorim multa sanatate, fericire si implinirea tuturor dorintelor alaturi de cei dragi!
Multumesc la fel, draga Vio_83! |
|
Inregistrat: 2/5/2007 Mesaje: 67
| Dragi Mamici ,micuta mea Lisa-Maria are 8 luni si 4 zile are 8,350kg si masoara 71 cm, as dori sa discut putin cu voi despre alimentatia ei .Are 4 mese pe zi dimineta 7.30- 8 lapte cu cereale 210 la 12 mincarica si desert (aici a gusta din fiecare carnita de pui cu legume ,vita si peste )la ora 16 suntem pe ceva mai usor brinzica dulce cu fructe sau piure de fructe iar ptr. culcare ora 20-20.30 lapte cu cereale 210 .Nu stiu cit este de corect voi vedea si cind merg la pediatru insa ce ma framinta este ca nu prea am curaj sa ii dau mincarica cu bucati de carnita si legume .A....am uitat sa va spun ca are deja 5 dintisori 2 sus si 3 jos .Astept parerile voastre ,va multumesc! |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| iulia024 wrote:.Nu stiu cit este de corect voi vedea si cind merg la pediatru insa ce ma framinta este ca nu prea am curaj sa ii dau mincarica cu bucati de carnita si legume .A....am uitat sa va spun ca are deja 5 dintisori 2 sus si 3 jos .Astept parerile voastre ,va multumesc!
Iulia, eu zic ca mananca foarte bine. In privinta mancatului alimentelor nepasate trebuie sa incerci si sa vezi daca mesteca si inghite fara probleme. Depinde de la copil la copil. Incepe cu alimente mai moi (gen banana). Uite aici un topic interesant, unde gasesti mai multe pareri: http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=4086 Spor la papat! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Bravo Iulia si Lisa ! Pofta mare la gogoshel ! |
|
| Multumesc Miru ,Maria &Mami ptr.incurajari .....iar daca aveti si alte opini ,sfaturi suntem nerabdatoare sa le stim . |
|
| Am incercat cu banana insa nu merge nici asa ,cum are jos 3 dintisor rupe cu ei bucati mari pe care nu le poate mesteca si inghiti ...iar cind vad ca se inrosete la fata si nu mai respira corect ma speri foarte tare .... |
|
| iulia024 wrote:Am incercat cu banana insa nu merge nici asa ,cum are jos 3 dintisor rupe cu ei bucati mari pe care nu le poate mesteca si inghiti ...iar cind vad ca se inrosete la fata si nu mai respira corect ma speri foarte tare ....
Parerea meste este sa o mai lasi putin, poate nu este pregatita. Incearca peste un timp sa-i dai un sfert de banana in manuta ei. Vezi poate mananca asa. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Iulia, David are de la 6 luni, 6 dintisori, 4 sus si 2 jos. Dar eu inca nu-l las sa muste singur din ceva, mai ales din banana care se rupe asa de repede si imediat o poate inghitii si ineca Deocamdata exersam fazele cu mestecatul, mi-a scapat si mie de vreo doua ori sa muste din ceva...prima data a gasit o para si a muscat din ea altadata dintr-o portocala cu tot cu coaja. Iti dai seama ce m-am speriat si eu cand l-am vazut ca se ineaca. In schimb mancarea care inainte i-o dadeam pasta, facuta la blender, acum o pasez su furculita si bucatelele raman cat de cat mai mari si poate mesteca. Tot ce-i dau sa pape ii dau pasat cu furculita, inclusiv banana,, cu mar ras sau para rasa, pe care de obicei le papa dimineata, exceptii facem cand mai mancam prin oras cate un borcanel de ceva cumparat. Pofta mare bebelinei ! |
|
| Multumesc Crista ca imi impartasesti din experienta ta si da imi dau seama ca te-ai speriat ca asa cum am mai spus eu cu Lisa am avut 2 experiente cu biscuite si cu banana ...asa ca ptr. moment cred ca o sa ma multumesc sa manince corect ca pina acum si voi mai vedea |
|
|