Alimentatia bebelusului la 9 luni
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Andi&Mariuca
Scris: Sunday, September 24, 2006 7:26 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
de cand ar trebui sa incep sa ii dau mancarea mai "mare", adica nu complet pasata?
Andrei are aproape 8 luni implinite, i-au iesit incisivii centrali de jos si daca ii dau ceva sa rontaie, rontaie si molfaie pana i se topeste respectiva bucatica intre manute...
am incercat sa ii dau si cu bucatele mai mari de mancare dar.. isi face scarba si vrea sa vomite!banghead
cum ar trebui sa procedez? exista o varsta sau niste "semne" dupa care ar trebui sa ma iau ca sa stiu sigur ca este pregatit pentru mancarica mai mare?
Miri
Scris: Sunday, September 24, 2006 9:11 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Anca, eu intii am inceput sa-i toc carnea cu cutitul si cind am vazut ca nu face mofturi, dupa o saptamina am pasat si legumele cu furculita,nu le-am mai tocat la robot!
adynanemona
Scris: Monday, January 29, 2007 12:57 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 1/29/2007
anemona nu bea laptic ziua deloc,<vrea numai mancare gatita sau fructe.>, iar noaptea bea un litru de lapte.E rau?
AdrianaC
Scris: Monday, January 29, 2007 2:09 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Mami, eu zic ca nu e bine sa bea lapte noaptea. Din pacate si Andrei al meu mai suge de 2 ori / noapte, dar usor - usor o sa incerc sa il scot.

Dupa aparitia dentitiei, nu este recomandat sa ii mai dai lapte noaptea, mai ales daca bea cu biberonul. Daca chiar ii este sete, da-i numai apa.

Laptele baut noaptea, mai ales cu biberonul, poate duce la aparitia asa numitei carii de biberon, care este super urata, iti spun din propria experienta. Ii macina rapid smaltul dintilor si in cateva luni ramane fara dintisori. Asa am procedat si eu la Alice, ii dadeam peste noapte lapte sau Santal si la 2 ani si jumatate a inceput sa piarda dintisorii si de atunci i-a tot pierdut si tare s-a mai chinuit sa manance, pe langa ca si aspectul fizic era deranjant.
adynanemona
Scris: Wednesday, January 31, 2007 10:33 AM
Nivel

multumesc;am sa incerc sa-i scot latele ,dar are abia 9 luni
Miri
Scris: Wednesday, January 31, 2007 9:09 PM
Nivel

Mami,nu trebuie sa-i scoti de tot laptele, incearca doar sa-i dai ceva mai consistent sa pape seara, la culcare, astfel incat in cursul noptii sa nu mai fie nevoie sa bea asa mult laptic!Si e mai bine sa inlocuiesti mesele de noapte cu ceai, treptat, pana o s i le scoti de tot!
Mult succes!
adynanemona
Scris: Thursday, February 1, 2007 11:32 AM
Nivel

multumesc fetelor,am sa incercdar e asa de mofturoasa , se trezeste noaptea si plange pana ii dau lsapte

adynanemona attached the following image(s):
copy of img_2212_resize.jpg

vio_83
Scris: Friday, March 2, 2007 4:56 PM
Nivel: Guest

Bine v-am gasit, dragi mamici! Sunt mamica unei printese de 8 luni, care are 9,350 kg, 72 cm si 2 dintisori. Se dezvolta normal, este foarte vesela, alearga toata ziua cu rotobilul, gangureste, chicoteste, gangureste, silabiseste, dar nu merge inca de-a busilea si nu se ridica singura, ci doar cu ajutor, insa in fiecare luna pune cate 200-300 gr. Marea problema o reprezinta alimentatia. O hranesc exclusiv la san, diversificarea am inceput-o abia la 6 luni. Cu greu am convins-o sa manance, insa pana la 7 luni si ceva manca in fiecare zi putin gris, cartofi piure si un Danonino. De la aproximativ 7 luni si jumatate, nu mai manaca nimic, doar lapte de la san, nu vrea nimic sa manance, iar daca o pacalesc si ii bag in gura cate o lingurita de orice mancare, vrea sa vomite pana nici nu gusta. Suge destul de des, de 6-7 ori pe zi, insa la fel de des sugea si inainte, cand cat de cat manca. Chiar daca doar suge, creste in greutate. Tot de la 7 luni a inceput sa o doara gurita, cred ca din cauza dintisorului care nu a iesit inca, insa va iesi foarte curand. Nu a fost niciodata bolnava, doar pielea capului ii transpira foarte mult, iar pe la 6 luni, dupa sfatul pediatrei, am inceput sa-i administrez 3 picaturi de Vigantol si de atunci nu mai transpira atat de mult. Va rog sa ma sfatuiti ce sa fac, sunt disperata! Va multumesc

vio_83 attached the following image(s):
dsc02005.jpg

taki
Scris: Friday, March 2, 2007 5:11 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Vio_83, bine-ati venit printre noi!

Ai discutat cu pediatra aceasta "problema"?

Poate sa-ti refuze mancarea si din cauza dintisorilor, dar sa nu vrea sa pape deloc uff oare scratch ?

Multa sanantate si asteptam sfaturile mamicior!flowers angel cyclops
LIA
Scris: Friday, March 2, 2007 5:14 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 3/6/2006
Vio, bine ai venit!
Despre sfaturi, ce pot sa iti spun eu, care am alaptat pana la 1 an si 2 luni: dupa ce am intarcat-o a inceput sa manance si ce nu ii placea inainte. Acum, eu nu spun sa nu ii dai san deloc, stiu cat este de greu, dar incearca sa ii dai doar dimineata si seara, eventual in cursul noptii (daca suge noaptea), dar nu ii mai da ziua, pana la urma de foame trebuie sa manance ceva, poate reusesti sa o convingi asa. Chiar daca ia in greutate, dupa 6 luni laptele matern nu ii mai poate asigura tot necesarul de vitamine si minerale, de aceea ar trebui sa incerci sa ii introduci si mancare. Incearca la inceput cu sucuri de fructe, vezi poate ii place vreunul.
In alta ordine de idei, sa-ti traiasca fetita, e foarte frumoasa!pupici
Darria
Scris: Friday, March 2, 2007 7:02 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Vio: bun venit.
Transpiratia pe capusor poate fi si de la lipsa fierului sau a calciului - stiu de la pediatra. Nu ar fi rau daca ai putea sa-i faci analize.
In legume poti sa-i pui laptic de la tine si poate o sa pape.
Sper sa nu te superi pe mine dar grisul si cartoful nu are nici o valoare nutritiva, doar o tine satula si nici gustul nu tenteaza. Ca sa nu mai spun ca nu ar tb. sa pape Danonino, fa-i mai bine iaurtel in casa sau ia unul mai sanatos.
Cris-DL
Scris: Friday, March 2, 2007 7:17 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
vio, bine ai venit flowers

Cum spunea si Lia, incearca sa-i dai mai rarutz san, incearca sa o lasi o perioada mai mare de timp fara san, cateva ore, sa i se faca foame mai bine, iar apoi incearca sa-i dai supa, mancarica, altceva in afara de san, nu se poate doar cu san zi de zi ....pune-i putin lapte in mancare, poate asa o sa o pacalesti pupici
Miri
Scris: Friday, March 2, 2007 8:42 PM
Nivel

Vio, in primul rand, bine ati venit la noi!flowers
In al doilea rand, eu cred ca voi stati mai mult decat bine la capitolul greutate, asa ca nu e obligatoriu sa ii dai fainoase sau cartof.Mai bine incearca cu suc de fructe, piure de fructe, supa cu zarzavat pasat, in care sa pui citiva stropi de lapte de la tine!
Iar in privinta transpiratiei capului, cand se intimpla?Are legatura cu alaptatul sau nu?
Si cu mersul de-a busilea, stai linistia, pentru ca sunt copii care sar peste etapa asta!sic
Succes si sa ne mai spui cum stati!
vio_83
Scris: Saturday, March 3, 2007 10:23 AM

Dragi mamici, va multumesc foarte mult pentru raspunsuri. Ma bucur foarte mult ca va simt alaturi de mine si sper din suflet sa se rezolve cu bine aceasta problema. Problema sta in felul urmator: de la 6 luni a inceput sa manance tot felul de piureuri la borcan, insa dupa 2 saptamani n-a mai vrut sa manance nimic. Peste cateva zile, a inceput sa manance cartofi, gris si Danonino. Insa in urma cu doua saptamani, nu mai vrea sa manance nimic, incercam de toate in fiecare zi de mai multe ori. Insa tot cu aproximativ 2 saptamani a inceput sa o doara gurita. Suge de 6-7 ori pe zi, noaptea de 2 ori si bea apa din canita. Daca pun altceva in canita decat apa, nu vrea sa mai bea. Iar daca ii dau orice mancare din lingurita, nici nu vrea sa guste, iar daca gusta cu greu pana la urma, nu vrea sa mai manance. Singurul lucru "pozitiv" ar fi ca, daca ii dau in manuta mar, portocala sau banana, musca si vrea sa inghita, dar mi-e frica sa nu se inece. Poate daca ar exista vreun aliment din care sa poata sa muste si sa nu se inece... Mai ales zilele astea ii dau sa muste si jucarii puse la figider (speciale pentru dinti). Pediatra mi-a spus sa-i dau lapte pasteurizat cu 1,3% grasime, dar nu am gasit, doar cu 1,5%. Problema este ca nu vrea sa manance din canita sau lingurita, vrea doar san. In legatura cu transpiratia, nu mai transpira atat de des ca inainte, ii transpira foarte rar pielea capului, cateodata cand suge si adoarme la san. Va multumesc foarte mult
vio_83
Scris: Saturday, March 3, 2007 10:32 AM

Va rog foarte mult, putei sa ma invatati sa folosesc si eu tickers? Am intrat pe pagina www.youngnutrition.com, am creat un ticker, insa nu reusesc sa-l "iau" de acolo. M-am impotmolit la punctul 5, pasul 3, nu reusesc sa creez un fisier html. Cunosc foarte bine limba engleza, ma pricep destul de bine la programe, insa acest lucru nu reusesc sa-l fac. Va rog, scuzati-ma daca va plictisesc din nou!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.