Alimentatia bebelusului la 8 luni
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, June 28, 2006 9:42 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
ALIMENTATIA BEBELUSULUI LA 8 LUNI

In functie de cum este alimentat bebelusul, la san sau artificial, alimentatia lui in aceasta perioada va diferi.

Pentru bebelusii alimentati la san, care au inceput diversificarea, se vor introduce urmatoarele:

Masa de la ora 08:00 - numai lapte de la san

Masa de la ora 10:00:
- suc de fructe (mere, portocale, kiwi fara seminte, caise, piersici, pepene galben, para)
- suc de morcovi
- combinatii ale acestora
- piure de fructe (din fructele mai sus mentionate), banana + branza calcica

Fiecare fruct se va introduce treptat in alimentatia bebelusului, incepand cu 1-2 lingurite pentru a vedea cum este tolerat de micut.

Se va incepe masa respectiva cu sucurile / piureul si apoi i se va da completare san.

Masa de la ora 13:00 :
- supa de zarzavat
- supa de zarzavat cu carne de pui / curcan / vita
- piure de legume (2 zile / saptamana)
- piure de legume cu carne (5 zile / saptamana)

Se pot da toate legumele de la aceasta varsta, insa la fel trebuie inceput cu cantitati mici pentru a vedea cum sunt tolerate.

Carnea se va da in proportie de cca 25-30% din masa respectiva, se va fierbe separat si se va pasa bine si se va amesteca cu supa, in cantitate de cca 30g carne/zi)

In completare i se va da san.

Masa de la ora 17:00:
- piure de cartofi cu branza calcica
- orez cu branza calcica
- spanac cu branza calcica si 1 cupa de faina de orez (Nestle) (eu folosesc spanac congelat portionat, si la 1 portie de mancarica de spanac cu branzica pun 2 cubulete de spanac)
- iaurt natural in care se adauga 1-2 cupe de cereale Nestle (de ex orez cu 3 fructe)
- piure de cartof + galbenus ou + branza calcica
- budinca din dovlecel, galbenus de ou, cartof si branza calcica

Galbenusul de ou se introduce astfel:
- ziua 1: 1/4 galbenus de ou fiert tare
- ziua 2: 1/2 galbenus de ou fiert tare
- ziua 3: 3/4 galbenus de ou fiert tare
- ziua 4: 1 galbenus de ou fiert tare
- saptamana urmatoare se va da 1 galbenus de ou fiert tare de 2 ori pe saptamana

Branza calcica se poate prepara din 1/2 litru de lapte dulce, pus sa fiarba, si cand fierbe adaugat in ea 3 pastilute de calciu lactic si tinut pe foc pana se branzeste lapticul. (sau din 250ml lapte + 2 pastile calciu lactic).

Branzica trebuie sa fie cam 4 lingurite la 1 cartof maricel.
Faina de orez se poate adauga direct peste spanac si branzica.

I se va da completare san.

Nu i se vor da produse care contin gluten decat dupa varsta de 8 luni intrucat exista pericolul de a face intoleranta la gluten.

Masa de la ora 20:00:
Masa dinainte de culcare va fi o masa de lapte.

Pe parcursul noptii, daca bebe mai doreste laptic de la mami, va fi servit la cerere.

Pentru bebelusii alimentati artificial in luna a 8-a (de la 7 la 8 luni) se vor administra aceleasi mancaruri ca la un bebelus alimentat natural.
Darria
Scris: Sunday, January 7, 2007 2:01 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
Fiind mamica la inceput de experienta am o intrebare: de ce ou(galbenusul fier tare) la masa de la ora 17?

Un adult tb. sa consume oul dimineata. Masa de la ora 10 fiind de fructe nu pot sa-i dau ou dar il dau la legume.
Nu este mai indicat sa fie consumat la masa de la ora 14? Eu asa procedez. La crema de legume adaug oul in ziua in care nu papa carne.
Roxanel
Scris: Sunday, January 7, 2007 2:37 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Darria wrote:
Fiind mamica la inceput de experienta am o intrebare: de ce ou(galbenusul fier tare) la masa de la ora 17?

Un adult tb. sa consume oul dimineata. Masa de la ora 10 fiind de fructe nu pot sa-i dau ou dar il dau la legume.
Nu este mai indicat sa fie consumat la masa de la ora 14? Eu asa procedez. La crema de legume adaug oul in ziua in care nu papa carne.

Eu il amestec intotdeauna cu supa sau pireul de legume. O zi galbenus, o zi carne de pui, etc
Miri
Scris: Sunday, January 7, 2007 9:27 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Asa am facut si noi, am amestecat galbenusul de ou in piureul de legume pe care il dadeam la pranz.
AdrianaC
Scris: Sunday, January 7, 2007 9:56 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Nu e obligatoriu sa fie dat seara, mai ales ca e si destul de greu. Il poti da la pranz, in zilele in care nu dai carne.

Schema de mai sus este orientativa si este cea recomandata de medicul meu pentru Andrei.
Darria
Scris: Sunday, January 7, 2007 10:13 PM
Nivel

Am inteles acum. Multumesc frumos pt. raspunsuri flowers
Credeam ca nu e bine ce fac fiindca am gasit in mai multe scheme oul la masa de la ora 17.
Miri
Scris: Sunday, January 7, 2007 10:51 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mami, eu zic ca fiecare mamica face exact cum e mai bine pentru puiul ei, asa ca nu iti mai fa atatea probleme!flowers
Alyna
Scris: Monday, June 11, 2007 10:24 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Eu nu stiu ce sa-i mai dau lui Matei sa papescratch Nu stiu ce combinatii de legume sa mai fac...ceva nou,care sa-i placa..cu smantana sau iaurt sau..banghead .Ceva idei?Si cum se face orezul cu lapte?eu n-am mai facut pana acum.
crista
Scris: Tuesday, June 12, 2007 12:40 AM
Nivel

Inregistrat: 1/27/2007
Eu prima data i-am dat la David orezul fiert in apa, l-am scurs si l-am amestecat cu un iaurt de fructe...i-a placut foarte mult. Si orezul cu lapte,...pun laptele la fiert pun orezul in el si cand e aproape gata pun un pic de zahar vanilat sa-i dea gust, altadata mai pun o lingurita de gem de capsuni facut in casa, sau depinde ce gem am. La fel fac si grisul cu lapte.
Pofta mare piticului pupici
Darria
Scris: Tuesday, June 12, 2007 7:24 AM
Nivel

Alyna: nu stiu ce legume ai introduse pana acum dar uite cateva idei:
- la supita de legume cu pui(piept) adaugam cateva picaturi de lamaie si cateva linguri de iaurt(daca l-ai introdus). Daca tu nu vrei sa-i pui lamaie poti folosi doar iaurtel.
- dovlecel cu galbenus.
- ardei copt(in cuptor nu ulei) fie cu galbenus fie cu legume.
- dovleac(bostan) copt cu branzica.
Pt. gust folosesc marar, telina frunze sau patrunjel. Alte condimente naturale nu am introdus inca.

Alyna
Scris: Sunday, June 24, 2007 10:03 PM
Nivel

Inregistrat: 2/15/2006
Fetelor,voi de la cate luni ati dat zmeura la bebei?Stiu ca nu sunt bune capsunile,dar zmeura?scratch
MNiko
Scris: Sunday, June 24, 2007 10:05 PM
Nivel: Guest

Alyna wrote:
Fetelor,voi de la cate luni ati dat zmeura la bebei?Stiu ca nu sunt bune capsunile,dar zmeura?scratch

Mi se pare ca intra in aceeasi categorie cu capsunile. Eu nu i-am dat nici la orea asta si are un an si jumatate. Cred ca anul viitor o sa incerc.

Da, stiam bine. Uite, citeste aici
http://forum.7p.ro/Default.aspx?g=posts&t=4455
oanalaurisa
Scris: Wednesday, August 13, 2008 10:56 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007

La noi alimentatia cuprinde urmatoarele:

Laptele formula Milumil 3 - tocmai am trecut pe el
Borcanele de la Nestle si Hipp atat de fructe cat si de legume cu carnita
Iaurt Humana - cu trei arome,piersici,banane si afine - le papam alternativ
Cockteil de fructe cu cereale de la Nestle
Ceaiuri de la Hipp,Milupa si Humana
Branza calcica introdusa azi , amestecata cu piure de fructe
Supica de legume
Piure de cartofior facut de buni
Apa plata
carla
Scris: Wednesday, August 13, 2008 10:59 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Eu i-am dat la Bogdanel smochine,ca are mama un smochin in curte.Nu stiu daca am facut bine,dar le-a mancat cu o pofta...n-a lasat nimic sa-i scape din gurita.
oanalaurisa
Scris: Wednesday, August 13, 2008 11:04 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/10/2007
carla wrote:
Eu i-am dat la Bogdanel smochine,ca are mama un smochin in curte.Nu stiu daca am facut bine,dar le-a mancat cu o pofta...n-a lasat nimic sa-i scape din gurita.

Nu sunt foarte dulci?
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.