Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17818
| ALIMENTATIA BEBELUSULUI LA 7 LUNI
In functie de cum este alimentat bebelusul, la san sau artificial, alimentatia lui in aceasta perioada va diferi.
Pentru bebelusii alimentati numai la san pana la aceasta varsta, se vor introduce urmatoarele:
La masa de la ora 10:00: - suc de fructe (mere, portocale, kiwi fara seminte, caise, piersici, pepene galben, para) - suc de morcovi - combinatii ale acestora - piure de fructe (din fructele mai sus mentionate)
Fiecare fruct se va introduce treptat in alimentatia bebelusului, incepand cu 1-2 lingurite pentru a vedea cum este tolerat de micut.
Se va incepe masa respectiva cu sucurile / piureul si apoi i se va da completare san.
La masa de la ora 13:00 i se va introduce supa de zarzavat, supa de zarzavat cu carne de pui / curcan / vita, piure de zarzavat, piure de zarzavat cu carne. Se pot da toate legumele de la aceasta varsta, insa la fel trebuie inceput cu cantitati mici pentru a vedea cum sunt tolerate. Carnea se va da in proportie de cca 25-30% din masa respectiva si se va da carne numai 5 zile pe saptamana. Carnea se va fierbe separat si se va pasa bine si se va amesteca cu supa, in cantitate de cca 30g carne/zi)
In completare i se va da san.
La masa de la ora 17:00: - piure de cartofi cu branza calcica - orez cu branza calcica - spanac cu branza calcica si 1 cupa de faina de orez (Nestle) (eu folosesc spanac congelat portionat, si la 1 portie de mancarica de spanac cu branzica pun 2 cubulete de spanac)
Branza calcica se poate prepara din 1/2 litru de lapte dulce, pus sa fiarba, si cand fierbe adaugat in ea 3 pastilute de calciu lactic si tinut pe foc pana se branzeste lapticul.
Pentru inceput se va amesteca piureul de cartofi / spanacul / orezul cu 1 lingurita cu varf de branzica calcica, urmand ca ulterior sa se mareasca si cantitatea de branzica.
Faina de orez se poate adauga direct peste spanac si branzica.
I se va da completare san.
Pentru bebelusii alimentati artificial in luna a 7-a (de la 6 la 7 luni) se poate incepe in plus administrarea de ou (se incepe cu 1/4 ou, numai galbenusul), iaurt, banana. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adriana,ai idee si cit trebuie sa manince piticii,cantitativ,la o masa? Iar 30g.de carnita e mai mult decit 4 lingurite pline? |
|
| miri_haluca wrote:Adriana,ai idee si cit trebuie sa manince piticii,cantitativ,la o masa? Iar 30g.de carnita e mai mult decit 4 lingurite pline?
Depinde cate mese au pe zi. Mie de exemplu mi-a spus pediatra pentru Andrei, care la 6 luni avea tot 8 mese / zi, ca e suficient daca mananca cca 120ml / masa, deci in total ar fi cam 960 ml / zi.
Pe de alta parte, din ce stiu eu, la lapte se considera ca trebuie sa manance cca 150ml / kg corp / zi, dar nu mai mult de 1 litru pana la implinirea varstei de 1 an. Deci daca are 6kg copilul, ar trebui sa manance cca 900 ml /zi.
Andrei nu stiu cat a mancat saptamana asta ca am fost departe de cantar , dar presimt ca s-a cam ingrasat pentru ca mie mi s-a parut ca a mancat tare mult fata de cum manca el acasa (probabil si din cauza ca a stat afara in fiecare zi de la 8:00 la 21:00 ).
Eu estimez ca a mancat saptamana asta cam 150 ml la prima masa, 200 ml la a 2-a, 200 ml la a 3-a, 150ml la a 4-a, 150ml la a 5-a si inca 150ml peste noapte, deci in total cam 1 litru / zi (estimarile le-am facut in functie de borcanele unde stiam sigur cat mananca si in functie de "vacuta", cat era de "dotata" .
30g mie mi-a spus pediatra ca ar fi cam 6-7 lingurite pline. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Multumesc mult de informatii! |
|
| Cu placere.
Noi astazi o sa mancam asa:
- 08:00 - laptic de la mami - 11:00 - piure de mar + kiwi + laptic de la mami - 14:00 - pui cu morcovi, cartofi + laptic de la mami - 18:00 - piure de spanac + branza calcica + faina de orez si laptic de la mami - 21:00 - laptic de la mami
Si noaptea, la cerere, laptic de la mami. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| adriana spune-mi te rog reteta pentru lapte calcic am auzit mai multe variante sa incerc si eu sa vad daca mananca elena mea..pt ca e foarte selectiva cu mancarea |
|
| Bontocel, eu ii fac branza calcica asa:
- 250 ml lapte Brenac sau Milli sau Dorna Lady Milk - 2 pastile calciu lactic
Fierb laptele, cand acesta fierbe pun pastilutele de calciu lactic pisate in prealabil si astept pana se obtine branza. Strecor branza, opresc zeama de la lapte si cu ea diluez mancarica pe care o amestec cu branza. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Adriana te rog spune-mi te rog cum sa-i fac si eu spanacul? Il cumpar de pe piata, il oparesc si ...? Mersi mult! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| taty wrote:Adriana te rog spune-mi te rog cum sa-i fac si eu spanacul? Il cumpar de pe piata, il oparesc si ...? Mersi mult!
Il dai la blender cu un strop de unt si galbenus fiert. Mai poti pune, pt a nu fi gustul foart puternic, din prima: cartofior, conopoda, dovlecel. |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Mersi Sousourel! eu inca n-am inceput sa-i dau ou...asa ca ii dau cu branzica-calcica |
|
| taty wrote:Adriana te rog spune-mi te rog cum sa-i fac si eu spanacul? Il cumpar de pe piata, il oparesc si ...? Mersi mult!
Taty,
Iti spun cum mi-a zis mie pediatra sa il dau.
Eu nu iau spanac de la piata, ci din acela la punga, congelat, sub forma de cubulete.
Pun apa sa fiarba, cam 500ml apa, si cand fierbe apa pun 2 cubulete de spanac. Astept cca 15 min pana fierbe bine, dupa care il scurg prin strecuratoare.
In paralel pregatesc branza calcica (250ml lapte + 2 pastilute de calciu lactic).
Amestec in blender spanacul scurs cu branza calcica si il diluez cu zeama de la branza calcica pana ajunge de consistenta piureurilor Nestle din comert.
Asa ii fac eu spanacul, la recomandarea pediatrei mele. Nu i-am pus unt nici la 6 luni si nici acum la 7 luni si nu mi-a recomandat sa ii pun unt. Dar depinde probabil de la pediatru la pediatru. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| fata mea nu mananca prea multa carne ii dau de 2 ori pe saptamana piept de pui, dar mai mult de o lingurita nu mananca: carnea o amestec cu supita sau piure-ul ...dar mananca mai putina supa atunci cand ii pun carnita trebuie neaparat sa manance 30 g de carnita?
|
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2006 Mesaje: 140
| Sotul meu a luat ieri pt Nico cereale de la nestle....orez cu 3 fructe(banana,portocala si mar) si nu stiu ce sa fac sa-i dau sau nu ,pana acum nu i-am dat nici banane nici portocale stiind ca sunt interzise pana la vreo 8 luni.Voi ce ma sfatuiti,sa-i dau sa pape si cerealele si banana(fruct) sau sa mai astept? |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Eu i-am dat banana pana in 7 luni. Cel mai bine e sa intrebi medicul, ca daca Nicholas e mai pufos nu o sa iti dea voie sa ii dai cereale. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 1320
| Am trecut si noi la categoria 6-7luni Din pacate incepem cu stangul.Din cauza unei alergii de cauza necunoscuta,dermatologul mi-a interzis sa-i mai dau ficatel si ou(pe care abia le introdusesem si care ii placeau f mult).Vom mai astepta o luna pana cand am sa i le reintroduc in alimentatie si sper sa nu aiba aceeasi reactie la ele. |
|
|