Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Apoi incepi sa ii dai:
- supica strecurata de legume la masa de la 12-13 ...facuta din radacinoase( morcov, albitura, telina) , dovlecel, cartof ( mai rar la inceput) , in care poti sa pui putin ulei cand o fierbi si sa o acresti cu lamaie si fara sare - piure de legume |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| mersi mult de raspuns , mergem acum sa pregatim ceva
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| ce altceva recomandati fetitei mele de 4,5 luni...as vrea sa introduc ceva nou in alimentatie...pana acum am papat...mar,para,biscuite,cereale fara gluten,cereale cu mar,portocala,supa de legume,banane,branza de vaci......ce urmeaza???? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Mami, de ce te grabesti tu cu diversificarea meniului fetei ? |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 5089
| Alex&Andra, i-ai dat para?
eu am avut niste experiente tare neplacute cu copilul meu cu pere, pe la 6 luni. atentie mare, baloneaza rau de tot!!! eu nu i-as da fiind asa de mic ca al tau. de fapt, nici acum nu ii dau deloc pere. am ramas socata cand a facut pe la 6 luni si un pic o criza de colici de am crezut ca imi lesina in brate de plans. am fost cu el la medic si mi-a spus sa nu ii mai dau pere pt ca sunt f balonante chiar si pt un copil mai mare.
desi, stiu multe mamici care dau pere copiilor sub un an, chiar si aici pe forum. probabil ca este o chestiune de toleranta a copilului. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 5519
| Eu i-am dat para de pe la 7 luni, para Williams la borcanel (Nestle) sau chiar facut de mine. Poti sa-i dai si din compot, amestecat cu cereale. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Eu ii dau destul de rar Sarei para, mai ales daca e mai constipata, pentru ca ,de obicei, o ajuta sa-si regleze tranzitul. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Cristian are peste 10 zile 5 luni si este alimentat la san.Am incercat cu pu tin suc de mar si mar ras dar cam stramba din nas...tot laptele e mai bun!Sa incerc cu altceva sau sa-l mai las pana la 6 luni? |
|
| carla wrote:Cristian are peste 10 zile 5 luni si este alimentat la san.Am incercat cu pu tin suc de mar si mar ras dar cam stramba din nas...tot laptele e mai bun!Sa incerc cu altceva sau sa-l mai las pana la 6 luni? Suc de morcov. E mai dulce decat cel de mar. |
|
| eu ii dau para si nu am nici un fel de problema...de fapt,ii fac un piure de fructe in care adaog 1 lg cereale cu mere si un biscuite fara gluten...la piureul de fructe combin portocala,para,mar,banana..le combin cate 2... si ii place alexandrei... dar la vaccinul de 4 luni..stiti ce mi-a zis pediatra???ca ii pot da piept de pui...ce parere aveti??? |
|

| ALEX&ANDRA wrote:eu ii dau para si nu am nici un fel de problema...de fapt,ii fac un piure de fructe in care adaog 1 lg cereale cu mere si un biscuite fara gluten...la piureul de fructe combin portocala,para,mar,banana..le combin cate 2...  si ii place alexandrei... dar la vaccinul de 4 luni..stiti ce mi-a zis pediatra???ca ii pot da piept de pui...ce parere aveti???
si eu i-am dat deja la David piept de pui...intai i l-am dat gol facut pasta, sa vad cum reactioneza la el ( si a mancat, zici ca numai piept de pui a mancat pana atunci ) cred ca ar mai fi mancat, dat i-am dat pentru inceput doar o lingutita si jumatate apoi l-am bagat cu legumele din supa toate facute la blender si l-a suportat foarte bine
si referitor la para, si eu am auzit ca baloneaaza bb destul de rau...asa ca noi momentan |
|

| [quote=taty]Apoi incepi sa ii dai:
- supica strecurata de legume la masa de la 12-13 ...facuta din radacinoase( morcov, albitura, telina) , dovlecel, cartof ( mai rar la inceput) , in care poti sa pui putin ulei cand o fierbi si sa o acresti cu lamaie si fara sare - piure de legume [/
am un mancacios de bbebel, acum ii palce supica, legumele pasta, i-am facut si dovlecel cu un pic de unt, i-am dat si pireu de carofi cu morcovi ...si totul e ok
deci mersi pentru sfatul de cum sa incep  |
|
| AZI I-AM DAT ALEXANDREI PIURE DE CARTOFI CU BRANZA TOPITA...A AVUT UN SUCCES EXTRAORDINAR...TARE MULT IA PLACUT... |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Poti sa incerci si combinatia de piure de cartofi + iaurt simplu! |
|

| Fetelor, socrumiu ma zapaceste la cap de vreo 2 saptamani sa-i dau la David galbenus de ou de prepelita. I-am spus de cateva ori ca nu e bine pentru el asa de mic,... Ce parere aveti, este bun pentru copii mici? Eu stiu doar ca e de 6 ori mai concentrat decat un ou de gaina si in niciun caz nu se da la bb. Ce ma sfatuiti sa fac, sau ce sa-i mai zic la socrumiu, ca deja a cumparat cateva oua cica pentru David
 Sper sa nu faca vreo prostie si sa-i dea cand sunt plecata |
|
|