Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Oana,sincer eu nu cred ca starea lui Ruxi poate fi de la cartof! Sigur nu are altceva?
Sper sa fie bine si asteptam vesti bune! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Oana, ceaiul de chimen ete recomandat impotriva diareei si chiar si banana, daca o aoparesti inainte si o zdrobesti bine.. eu ii dadeam la Victor si uneori se chiar constipa. Supa de morcovi e buna, dar trebuie facuta dupa o anumita reteta... vezi in Mama si copilul.
Multa sanatate! |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| AdrianaC wrote:Hai sa vb pe chat de Ruxi!
Scuze, Adriana, nu am mai avut timp sa intru pe chat sa vorbim.
Am incercat ieri dupa-amiaza la vreo doua cabinete particulare aici, in Galati, dar erau inchise, asa ca am mers la Urgente la Spitalul de Copii. Si bine am facut ca am mers, pentru ca intr-adevar, nu era problema de alimentatie, ci era vorba de un inceput de viroza. Asa ca acum am inceput tratament si speram sa fie totul bine cat se poate de repede. Nu a mai facut febra de ieri seara, dupa ce la spital i-au facut injectie cu algocalmin si fenobarbital. Problema e ca nu prea are pofta de mancare, nu vrea sa bea decat laptic si nimic altceva. Pentru a evita deshidratarea, trebuie sa consume mult lichid, insa nu prea reusim sa o facem sa bea ceiut, supica sau macar apa. |
|
 Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17851
| Exact asta vroiam sa iti zic si eu de viroza, ca de obicei se manifesta cu febra mare ce urca rapid si cu scaderea apetitului.
La febra peste 38 grade se administreaza neaparat novocalmin supozitoare (300mg), la copiii mai mici numai 1/2 supozitor.
Daca deja ajungi spre 39, se da si fenobarbital pentru a evita o posibila criza de convulsii febrile.
O sa ii treaca in cca 3 zile daca nu e o forma urata. Intre timp incearca sa ii dai orice lichid, lapte, ceai, apa, supa.
Iti tin pumnii sa treci cu bine peste viroza. Mai vb daca mai ai intrebari pe messenger |
|

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 6570
| Mersi mult, Adriana, sper sa revin cu vesti bune cat de curand. |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| oana ce pot eu sa-ti spun e ca reteta recomandata de Adriana mai sus e foarte buna. Si eu am avut probleme luna trecuta cu Elena imediat dupa vaccin si ma cam speriasem. stiam ca nu are voie sa faca injectii..asa ca la recomandarile unei prietene foarte bune pe care am deranjat-o la 3 noaptea mi-a dat reteta cu 1/2 novocalmin si lichide si in cateva ore a fost bine.A ramas doar cu nasucul infundat o saptamana. sper sa fiti bine amandoua |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| in legatura insa cu alimentatia Elenei, tot ce va pot spune este ca am o mama de pretentioasa, ca sa nu zic sclifosita...are insa cu cine semana..cu taticul nici nu va puteti imagina ce strambaturi imi face cand incerc sa o hranesc pana acum doar lapte la san a papat si de o saptamana incerc sa o fac sa manance si supita ea abia a invatat la o luna sa manance K lumea la san..s-ar putea sa ma mai chinui o luna sa invete sa manance supa ea e pe invers..biberonul il mesteca si supa la lingurita o suge fare sa deschida gura poate reusesc totusi sa o determin sa deschida gura si sa mestece mancarea
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Mai Bontocel, noi am baut ceai la biberon azi! Il mai molfaiam putin, ne mai jucam cu el, dar oricum e un progres. Acum nu ca as vrea sa se invete la biberon, dar mai plecam de acasa si nu avem mereu lingurita si canita la noi.Asa ca pune ceiut in el si lasa-l pe langa ea poate o impinge curiozitatea si gusta si apoi cine stie...poate chiar ii va placea! |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/24/2006 Mesaje: 830
| Am inceput si noi sa papam, ca nu mai scapa mami, daca bag ceva in gura, urla si maraie ca vrea si el Si surpriza i-am dat supica de morcovel cu cartofior si s-a lins pe bot domnul meu, desi la inceput s-a cam strambat dar deschidea gurita ca vrea si vrea Bem si suculet de mar si azi am incercat pireutul de mar, si ne place Si pe langa tote astea laptic de la mami cat se poate de mult.
uite asa am inceput sa papam noi
 |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Bravo, puiut! Sa papi tot, sa nu o superi pe mami, da? |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 3/24/2006 Mesaje: 830
|
Papam papam dar o luam incet ca suntem prea micut |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Pofta buna, Ahmad! |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| [quote]Deziree wrote:Am inceput si noi sa papam, ca nu mai scapa mami, daca bag ceva in gura, urla si maraie ca vrea si el  Si surpriza i-am dat supica de morcovel cu cartofior si s-a lins pe bot domnul meu, desi la inceput s-a cam strambat dar deschidea gurita ca vrea si vrea  Bem si suculet de mar si azi am incercat pireutul de mar, si ne place  Si pe langa tote astea laptic de la mami cat se poate de mult. uite asa am inceput sa papam noi
Pofta buna, Ahmad! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/27/2007 Mesaje: 1849
| Fetelor sunt foarte suparata, am fost dimineata la pediatra si i-am spus ca-mi dea un meniu de papica pentru david ( asa mi-a spus acum 2 saptamani), si raspunsul ei a fost sa-i dau de toate cat vrea el sa manance; noi doar ce am inceput diversifivarea mancarii cu cereale si cate un pic de sucuri, i-am mai dat care putin mar ras cu biscuiti, un pic de morcovel, banana, dar preferatul lui ramane sanul. asa ca vrem sa incepem si noi sa mancam ca alti bb, dar nu avem un meniu ne ajutati sa incepem cumva |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 3/1/2006 Mesaje: 7513
| Eu am alaptat-o pe Kari pana la 6 luni si apoi am inceput cu:
suc de morcov 10-20 ml + lapte cat sa se sature in fiecare zi am crescut cantitatea de suculet si am completat cu laptic...pana am ajuns la 50 ml suc de morcovi , apoi am scazut cantitatea se suc de morcov cate 10 ml si am introdus suc de mere cate 10 ml pe zi ( astea le amesteci) pana am ajuns la 50 ml de suc de mar dar fara morcov....ai inteles ceva?
Apoi am inceput sa-i dau mar copt in folie de aluminiu cu "Cereale cu biscuiti de la Milupa" cate 2-3 lingurite pe zi + laptic completare....pana am ajuns sa i dau 1 mar intreg si sa elimin lapticul din masa de la 10 dimineata Succes! |
|
|