Alimentatia bebelusului la 6 luni
Subiectul anterior · Subiectul urmator
leut
Scris: Saturday, September 19, 2009 2:28 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Heeeeeeeei... semnam condica si aici!
Matei, de o saptamana, desi mai are putin pana la sase lui, are regimul lui Alex de pe la sase luni si jumatate si asta pentru ca nu se satura din sanul meu, pentru ca papa lapte praf foarte mult si pentru ca pana la urma am intarcat.
Diversificarea am inceput-o asa cum am facut si la Alex. I-am dat din prima piure din morcov, cartof si dovlecel. L-a mancat pe tot (in prima zi aproape 60ml), apoi pentru ca nu s-a intamplat nimic, 130ml la fiecare masa, mai bine zis grame ca e piure.
Meniul lui Matei:
- la trezire 180ml Mlumil 1 (azi trecem pe 2);
- ora 10, 150-180g pulpa de mar cu doua lingurite de cereale si zeama de la o portocala...sau banane, sau pere, depinde ce am in casa;
- ora 13, 130ml piure de legume...de maine introducem incetisor si putina zeama de carnita de puisor;
- ora 17, cereale de la Milupa, cu biscuiti, 150ml;
- seara, pe la 21-22, 230ml Milumil...
Peste noapte, pe la 2 papa iar un biberon de laptic (cam 150ml)...
Sunt multumita ca ia bine in greutate...e un mare pofticios si-mi pare bine!
Pofta buna micutilor!dance
Ana
Scris: Saturday, September 19, 2009 3:53 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Bravo Mateiut papi destul de bine,se si vede!!!newclap newclap
Maria & Mario
Scris: Tuesday, November 10, 2009 6:16 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Hop si noi .... ne reamintim meniurile .... alcool
misha
Scris: Tuesday, October 25, 2011 2:45 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
Maria & Mario wrote:
Hop si noi .... ne reamintim meniurile .... alcool

Mda, cica si noi am inceput diversificarea acum vreo 2 saptamani ca se tot uita in gura mea cand mancam si urmarea cum duc mana de la farfurie la gura cu o fataaaa...Si n-am gresit, e un mancau si jumatate! Aseara mancam un mar si desi numai ce papase cu vreo 2 ore in urma piure de cartof dulce, ca mai sa-mi ia marul din mana. Asa ca i-am dat si lui un picut pe razatoare si l-a mancat pe tot, ba ar fi vrut mai mult!

Deocamdata (am zis eu ca ar fi bine sa nu exageram pana la 6 luni), are 2 mese pe zi: una de fructe/suc de fructe +/- cereale dimineata pe la 10 si una de legume dupa-amiaza. Restul meselor: laptic de la mami.

Ca fructe, pana acum a papat: mar, para, suc de portocala.
Legume: cartof, morcov, ceapa, pastarnac, cartof dulce, broccoli.

Ana, stiu ca intri mai rar, dar speram ca poate mai scrii si tu din experientele tale, tinand cont ca Emi si Filip sunt cam de aceesi varsta.
bebelusa1
Scris: Thursday, January 12, 2012 3:41 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/11/2012
buna mamicilor dati mi si mie un sfat despre alaptare am un baietel de 1 an si8 luni si il alaptez dar ii dau si hrana solida pozitia noastra favorita de alaptat este in brate dar cum am mai crescut imi este cam greut sa il alaptez in brate iar culcat refuza sa bea cand este treaz dar noaptea cand santem somnorici cu ochii mici il pot alapta linistit in pat culcata la voi care era pozitia favorita sau preferata ce ati folosit la alaptat
bebelusa1
Scris: Thursday, January 12, 2012 3:47 PM
Nivel

buna mamicilor dati mi si mie un sfat despre alaptare am un baietel de 1 an si8 luni si il alaptez dar ii dau si hrana solida pozitia noastra favorita de alaptat este in brate dar cum am mai crescut imi este cam greut sa il alaptez in brate iar culcat refuza sa bea cand este treaz dar noaptea cand santem somnorici cu ochii mici il pot alapta linistit in pat culcata la voi care era pozitia favorita sau preferata ce ati folosit la alaptat
bebelusa1
Scris: Saturday, January 14, 2012 10:02 AM
Nivel

am cumparat din profi pentru mine sa beau lapte unguresc sole - tej ital - milk drink de 3,2% grasime dar comtine lapte 51% si restul permeat grasimi vegetale permeatul ete un preparat de origine lactata sarac in proteineprodus pentru filtrarea laptelui deci nu este lapte pasteurizat 100%
AdrianaC
Scris: Tuesday, May 22, 2012 6:21 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
ddallina
Scris: Saturday, September 22, 2012 9:33 AM
Nivel

Inregistrat: 9/22/2012
AdrianaC wrote:
ALIMENTATIA BEBELUSULUI LA 6 LUNI

In functie de cum este alimentat bebelusul, la san sau artificial, alimentatia lui in aceasta perioada va diferi.

Pentru bebelusii alimentati numai la san pana la aceasta varsta, se vor introduce urmatoarele:

La masa de la ora 10:00 sau la cea de la ora 16:00, adica a 2-a sau a 4-a masa:
- suc de fructe (mere, portocale)
- suc de morcovi
- combinatii ale acestora

Aceste sucuri se vor introduce treptat in alimentatia bebelusului, incepand cu 1-2 lingurite si ajungand la cca 60-70ml in cca 10 zile.

Se va incepe masa respectiva cu sucurile si apoi i se va da completare san.

La masa de la ora 13:00 i se va introduce supa de zarzavat, treptat, introducand alimentele in ordinea urmatoare:
- prima zi: ceapa + morcov (se fierb, se scoate ceapa, se paseaza bine morcovul si se subtiaza cu zeama de la supa; se administreaza cu lingurita)
- a 2-a zi: ceapa + morcov + albitura
- a 3-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof
- a 4-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei
- a 5-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie
- a 6-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez
- a 7-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi)
- a 8-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina
- a 9-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina + patrunjel
- a 10-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina + patrunjel + carne de pui (carnea se va fierbe separat si se va pasa bine si se va amesteca cu supa, in cantitate de cca 30g carne/zi)

Pentru inceput i se vor pregati 10ml supa, apoi in a 2-a zi 20ml si se va creste treptat pana se va ajunge la cca 100ml supa si 30g carne/zi.

In completare i se va da san.

Pentru bebelusii alimentati artificial in luna a 6-a (de la 5 la 6 luni) se poate da supa zilnic, aceasta ajungand sa inlocuiasca masa de lapte de la ora 13:00.

Supa va contine de 4-6 ori / saptamana carne de pui si de 1-3 ori/sapt un galbenus de ou fiert tare.

Nu se pune sare sau zahar in mancare.

In cazul in care se prefera din diverse motive mancarica de la borcanele, trebuie avut in vedere faptul ca nu se va incalzi decat o singura data continutul unui borcanel. Daca bebe mananca mai putin de 1 borcanel, atunci va trebui sa il portionati, luati o portie si o puneti intr-o craticioara mica si aceasta la randul ei intr-un vas cu apa (pentru a incalzi continutul la bain marie). Restul borcanelului se va pastra in frigider maxim 2 zile. Daca mancarea din borcanel contine si carne acesta se va putea pastra maxim 1 zi.

In primul an de viata se poate da numai carne de vita sau de gaina. Cu cat o carne e mai inchisa la culoare cu atat are mai mult fier.

buna dimineata mamici.ma puteti ajuta?baietelul meu are 6 luni.cate mese de lapte praf si cate mese solide trebuie sa aibe intr-o zi?prima masa de laptic este la ora 8 dimi.multumesc
ddallina
Scris: Saturday, September 22, 2012 10:04 AM
Nivel

Inregistrat: 9/22/2012
ddallina wrote:
buna dimineata mamici.ma puteti ajuta?baietelul meu are 6 luni.cate mese de lapte praf si cate mese solide trebuie sa aibe intr-o zi?prima masa de laptic este la ora 8 dimi.multumesc

eu ii dau asa: ora 8.00 lapte 160 ml+6 cupe lapte
ora 11.30 piure de fructe
ora 14.30 supa
ora 18.00 mar copt cu branzica
ora 22.00 lapte ca dimineata
si daca plange intre 18.00 si 22.00 ii dau iaurtel
oanamaria
Scris: Thursday, December 20, 2012 4:47 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Giuli o zi bea cu placere sucul o zi nici sa nu-l vada si parca n-am curaj sa-i bag supita daca ea abia bea sucul din biberon si cand vede o lingurita inclesteaza gurita ...
Mai astept putin !
roxinthya
Scris: Friday, December 21, 2012 10:17 AM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
eu am inceput direct cu piure de mar (la sfatul medicului) si il mananca bine - cam un mar mic intreg
azi cred ca ii bag si para
oanamaria
Scris: Friday, December 21, 2012 10:21 AM
Nivel

Azi a baut suculet de mar cu morcovel 40ml si acum ii fac prima supita .
Sa vad daca am succes cu ea -eu imi fac datoria.
roxinthya
Scris: Friday, December 21, 2012 10:24 AM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
oanamaria wrote:
Azi a baut suculet de mar cu morcovel 40ml si acum ii fac prima supita .
Sa vad daca am succes cu ea -eu imi fac datoria.

mult succes!pupici
oanamaria
Scris: Friday, December 21, 2012 10:52 AM
Nivel

Multumesc!Si voua!computerlove
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.