Alimentatia bebelusului la 6 luni
Subiectul anterior · Subiectul urmator
oana_buru
Scris: Saturday, August 18, 2007 10:58 AM
Nivel
Nivel: Grupa mica

Inregistrat: 7/1/2006
Ai facut foarte bine introducand aceste alimente..si eu tot cam inainte de 4 luni am inceput diversificarea la fel cu aceeasi schema.Ceaiul Nicholas practic a baut foarte putin,dupa 6 luni n-a mai vrut deloc...pofta buna la pitica...sa-ti traiascapupici
AdinaCarla
Scris: Saturday, August 18, 2007 10:37 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
oana_buru wrote:
Ai facut foarte bine introducand aceste alimente..si eu tot cam inainte de 4 luni am inceput diversificarea la fel cu aceeasi schema.Ceaiul Nicholas practic a baut foarte putin,dupa 6 luni n-a mai vrut deloc...pofta buna la pitica...sa-ti traiascapupici

Multumesc mult Oana pt. vorbele tale.
Dar de cresterea in greutate a Gabrielei ce parere ai?

Multi pupici tie si angel ingerasului tau.:pupici pupici
oana_buru
Scris: Monday, August 20, 2007 10:55 AM
Nivel

Nu stiu ce sa zic,dar cred ca e bine,dat fiind faptul ca s-a nascut atat de micutapupici si si-a dublat greuatea e binepupici .Important sa fie bebe sanatos,nu conteaza atat de mult sa aiba sunculite,pliuri... Nico de micut a fost mai plinut si acum la 1 an are 10 kg si cateva sute si la 5-6 luni cantarea peste 8 kg ras ,si eu ma stresam acum vreo 2 luni in urma ca nu mai lua in greutate ca nu prea mancabataus si slabise foarte mult si de la caldura,acum vad ca e mai bine

Scz am fost un pic off topicsic
oana_buru
Scris: Monday, August 20, 2007 10:55 AM
Nivel

Si de la Nico un pup pentru Gabriela pupici
AdinaCarla
Scris: Monday, August 20, 2007 2:10 PM

Buna ziua doamnelor,
Am si eu nevoie de sfaturile voastre;
pana acum am introdus in alimentatia fetitei mele treptat sub forma de sucuri ( morcov), supe, pireuri urmatoarele legume:
morcov, patrunjel, telina, cartof,dovlecel, conopida (exact in acesta ordine). le-am facut, supe, pireuri, din o singura sau mai multe legume, pireu simplu sau in combinatie cu branzica calcica.

Dintre fructe am introdus: mar, para ( mai rara ca ne-a spus doamna doctor ca este laxativ) pruna ( tot putina ) piersica, caisa, portocala, banana ( putina asociata cu piersica si branzica).

Am marea rugaminte daca vrea cineva sa ma mai indreume ce alte fructe si legume sa mai folosesc.
Laura&Alfonso
Scris: Monday, August 20, 2007 2:24 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 4/4/2006
ai putea introduce si dovleacul, brocoli (daca ii place conopida brocoli sigur o sa ii placa mai mult..iar daca il faci la vapor e mult mai gustos)
Darria
Scris: Monday, August 20, 2007 3:43 PM
Nivel
Nivel: Grupa mijlocie

Inregistrat: 5/20/2006
La ac. varsta nu aveti prea multe optiuni. Adaug: ardeiul galben sau verde(cel rosu dupa 1 an), frunze de telina, patrunjel si marar. Un pic de ceapa(o scoti inainte de a pasa legumele). Un pic de pastarnac - se digera greu.
nectarine, mango, avocado.
pt. 5-6 luni e cam devreme conopida.
Miri
Scris: Tuesday, August 21, 2007 7:27 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Adina, bun venit la noi!flowers
Eu zic ca e destul de bine ceea ce ai introdus, pana acum, in alimentatia printeseti, tinand cont si de varsta pe care o are(poate reusesti sa pui un ticker, sa fie mai usor de urmarit asta)....
Conopida cred ca ar trebui sa o lasi un pic mai incolo, poate produce flatulenta(balonare)uff
Mult succes cu diversificarea!thumright
AdinaCarla
Scris: Wednesday, August 22, 2007 1:44 AM

Miri wrote:
Adina, bun venit la noi!flowers
Eu zic ca e destul de bine ceea ce ai introdus, pana acum, in alimentatia printeseti, tinand cont si de varsta pe care o are(poate reusesti sa pui un ticker, sa fie mai usor de urmarit asta)....
Conopida cred ca ar trebui sa o lasi un pic mai incolo, poate produce flatulenta(balonare)uff
Mult succes cu diversificarea!thumright

Multumim de sfaturi.
Am introdus conopida la sfatul pediatrei.
Am reusit sa pun un ticker, sper ca se vede.
AdinaCarla
Scris: Wednesday, August 22, 2007 9:01 AM

Buna dimineata dragi mamici,
Vin cu alte intrebari si precis se va gasi o mamica cu experienta mai mare decat mine sa ma indrume:
La ce varsta a-ti introdus in alimentatie iaurtul ( ma gandesc sa introduc la momentul potrivit iaurt facut in casa, e bine?) si smantana?
Dar untul cand l-ati introdus in pireu? Ce fel de unt a-ti folosit?
Multumim anticipat pentru sfaturi si sugestii tuturor mamicilor!
Darria
Scris: Wednesday, August 22, 2007 10:09 AM
Nivel

Iaurtul l-am introdus la 7 luni si jum. Sunt si recomandari dupa 9 luni. Folosesc iaurtul de casa. O singura data i-am dat Milli simplu (eram in deplasare) la care am adaugat fructe. E ft. bun cel de casa.

Untul l-am introdus la 1 an si 2 luni. Dar poti sa-l introduci dupa un anisor. La inceput am folosit unt de la o firma locala iar acum folosesc Milli. Nu sunt tocmai multumita de Milli pt. ca nu scrie ce contine si are termenul de valabilitate mare. Cel de la firma locala avea valabilitate 2 saptamani dar nu mai produc. Asa ca sunt si eu in cautari ras

Smantana: inca nu i-am dat. Poti sa-i dai dupa 1 an.

Nu te grabi cu diversificarea, o sa aiba o viata intreaga in fata pt. papat diverse.
AdinaCarla
Scris: Wednesday, August 22, 2007 10:19 AM

Darria wrote:
Iaurtul l-am introdus la 7 luni si jum. Sunt si recomandari dupa 9 luni. Folosesc iaurtul de casa. O singura data i-am dat Milli simplu (eram in deplasare) la care am adaugat fructe. E ft. bun cel de casa.

Untul l-am introdus la 1 an si 2 luni. Dar poti sa-l introduci dupa un anisor. La inceput am folosit unt de la o firma locala iar acum folosesc Milli. Nu sunt tocmai multumita de Milli pt. ca nu scrie ce contine si are termenul de valabilitate mare. Cel de la firma locala avea valabilitate 2 saptamani dar nu mai produc. Asa ca sunt si eu in cautari ras

Smantana: inca nu i-am dat. Poti sa-i dai dupa 1 an.

Nu te grabi cu diversificarea, o sa aiba o viata intreaga in fata pt. papat diverse.

Multumesc Mult Darria pentru sfaturi.
Eu pun toate aceste intrebari pentru a fi mai bine informata si sa nu fac greseli in diversificarea alimentatiei, sa-i pot introduce fiecare aliment la momentul potrivit.
Multumesc inca o data!
Darria
Scris: Wednesday, August 22, 2007 10:56 AM
Nivel

1. nu-mi mai tot multumi atata angel
2. nu sunt sfaturi ca nu-mi permit sa dau. Spun doar ce stiu ras
Sa fiti sanatosi dance
AdinaCarla
Scris: Wednesday, August 22, 2007 11:22 AM

Darria wrote:
1. nu-mi mai tot multumi atata angel
2. nu sunt sfaturi ca nu-mi permit sa dau. Spun doar ce stiu ras
Sa fiti sanatosi dance

Ok atunci multe flowers pentru ca-mi impartasesti si mie din ce stii!
Ai cumva o carticica sau mai multe retete dupa care as putea sa ma ghidez atunci cand raman fara ideii?
Maria & Mario
Scris: Wednesday, August 22, 2007 11:49 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Mami, Adina, daca imi trimiti o adresa de mesenger sau mail iti trimit o carte cu diversificare. Meniuri , varste , idei , pareri ! Noi toate ( de pe forum ) am fost .... inspirate de ea in bucatarie !

thumright
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.