|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 7/1/2006 Mesaje: 140
| Ai facut foarte bine introducand aceste alimente..si eu tot cam inainte de 4 luni am inceput diversificarea la fel cu aceeasi schema.Ceaiul Nicholas practic a baut foarte putin,dupa 6 luni n-a mai vrut deloc...pofta buna la pitica...sa-ti traiasca |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| oana_buru wrote:Ai facut foarte bine introducand aceste alimente..si eu tot cam inainte de 4 luni am inceput diversificarea la fel cu aceeasi schema.Ceaiul Nicholas practic a baut foarte putin,dupa 6 luni n-a mai vrut deloc...pofta buna la pitica...sa-ti traiasca
Multumesc mult Oana pt. vorbele tale. Dar de cresterea in greutate a Gabrielei ce parere ai?
Multi pupici tie si ingerasului tau.: |

| Nu stiu ce sa zic,dar cred ca e bine,dat fiind faptul ca s-a nascut atat de micuta si si-a dublat greuatea e bine .Important sa fie bebe sanatos,nu conteaza atat de mult sa aiba sunculite,pliuri... Nico de micut a fost mai plinut si acum la 1 an are 10 kg si cateva sute si la 5-6 luni cantarea peste 8 kg ,si eu ma stresam acum vreo 2 luni in urma ca nu mai lua in greutate ca nu prea manca si slabise foarte mult si de la caldura,acum vad ca e mai bine
Scz am fost un pic off topic |
|

| Si de la Nico un pup pentru Gabriela |
|
| Buna ziua doamnelor, Am si eu nevoie de sfaturile voastre; pana acum am introdus in alimentatia fetitei mele treptat sub forma de sucuri ( morcov), supe, pireuri urmatoarele legume: morcov, patrunjel, telina, cartof,dovlecel, conopida (exact in acesta ordine). le-am facut, supe, pireuri, din o singura sau mai multe legume, pireu simplu sau in combinatie cu branzica calcica.
Dintre fructe am introdus: mar, para ( mai rara ca ne-a spus doamna doctor ca este laxativ) pruna ( tot putina ) piersica, caisa, portocala, banana ( putina asociata cu piersica si branzica).
Am marea rugaminte daca vrea cineva sa ma mai indreume ce alte fructe si legume sa mai folosesc.
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| ai putea introduce si dovleacul, brocoli (daca ii place conopida brocoli sigur o sa ii placa mai mult..iar daca il faci la vapor e mult mai gustos) |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| La ac. varsta nu aveti prea multe optiuni. Adaug: ardeiul galben sau verde(cel rosu dupa 1 an), frunze de telina, patrunjel si marar. Un pic de ceapa(o scoti inainte de a pasa legumele). Un pic de pastarnac - se digera greu. nectarine, mango, avocado. pt. 5-6 luni e cam devreme conopida.
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Adina, bun venit la noi! Eu zic ca e destul de bine ceea ce ai introdus, pana acum, in alimentatia printeseti, tinand cont si de varsta pe care o are(poate reusesti sa pui un ticker, sa fie mai usor de urmarit asta).... Conopida cred ca ar trebui sa o lasi un pic mai incolo, poate produce flatulenta(balonare) Mult succes cu diversificarea! |
|
| Miri wrote:Adina, bun venit la noi! Eu zic ca e destul de bine ceea ce ai introdus, pana acum, in alimentatia printeseti, tinand cont si de varsta pe care o are(poate reusesti sa pui un ticker, sa fie mai usor de urmarit asta).... Conopida cred ca ar trebui sa o lasi un pic mai incolo, poate produce flatulenta(balonare) Mult succes cu diversificarea! Multumim de sfaturi. Am introdus conopida la sfatul pediatrei. Am reusit sa pun un ticker, sper ca se vede. |
|
| Buna dimineata dragi mamici, Vin cu alte intrebari si precis se va gasi o mamica cu experienta mai mare decat mine sa ma indrume: La ce varsta a-ti introdus in alimentatie iaurtul ( ma gandesc sa introduc la momentul potrivit iaurt facut in casa, e bine?) si smantana? Dar untul cand l-ati introdus in pireu? Ce fel de unt a-ti folosit? Multumim anticipat pentru sfaturi si sugestii tuturor mamicilor! |
|

| Iaurtul l-am introdus la 7 luni si jum. Sunt si recomandari dupa 9 luni. Folosesc iaurtul de casa. O singura data i-am dat Milli simplu (eram in deplasare) la care am adaugat fructe. E ft. bun cel de casa.
Untul l-am introdus la 1 an si 2 luni. Dar poti sa-l introduci dupa un anisor. La inceput am folosit unt de la o firma locala iar acum folosesc Milli. Nu sunt tocmai multumita de Milli pt. ca nu scrie ce contine si are termenul de valabilitate mare. Cel de la firma locala avea valabilitate 2 saptamani dar nu mai produc. Asa ca sunt si eu in cautari
Smantana: inca nu i-am dat. Poti sa-i dai dupa 1 an.
Nu te grabi cu diversificarea, o sa aiba o viata intreaga in fata pt. papat diverse. |
|
| Darria wrote:Iaurtul l-am introdus la 7 luni si jum. Sunt si recomandari dupa 9 luni. Folosesc iaurtul de casa. O singura data i-am dat Milli simplu (eram in deplasare) la care am adaugat fructe. E ft. bun cel de casa. Untul l-am introdus la 1 an si 2 luni. Dar poti sa-l introduci dupa un anisor. La inceput am folosit unt de la o firma locala iar acum folosesc Milli. Nu sunt tocmai multumita de Milli pt. ca nu scrie ce contine si are termenul de valabilitate mare. Cel de la firma locala avea valabilitate 2 saptamani dar nu mai produc. Asa ca sunt si eu in cautari Smantana: inca nu i-am dat. Poti sa-i dai dupa 1 an. Nu te grabi cu diversificarea, o sa aiba o viata intreaga in fata pt. papat diverse.
Multumesc Mult Darria pentru sfaturi. Eu pun toate aceste intrebari pentru a fi mai bine informata si sa nu fac greseli in diversificarea alimentatiei, sa-i pot introduce fiecare aliment la momentul potrivit. Multumesc inca o data!
|
|

| 1. nu-mi mai tot multumi atata 2. nu sunt sfaturi ca nu-mi permit sa dau. Spun doar ce stiu Sa fiti sanatosi |
|
| Darria wrote:1. nu-mi mai tot multumi atata 2. nu sunt sfaturi ca nu-mi permit sa dau. Spun doar ce stiu Sa fiti sanatosi Ok atunci multe pentru ca-mi impartasesti si mie din ce stii! Ai cumva o carticica sau mai multe retete dupa care as putea sa ma ghidez atunci cand raman fara ideii? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Mami, Adina, daca imi trimiti o adresa de mesenger sau mail iti trimit o carte cu diversificare. Meniuri , varste , idei , pareri ! Noi toate ( de pe forum ) am fost .... inspirate de ea in bucatarie !
|
|
|