Alimentatia bebelusului la 6 luni
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:32 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
ALIMENTATIA BEBELUSULUI LA 6 LUNI

In functie de cum este alimentat bebelusul, la san sau artificial, alimentatia lui in aceasta perioada va diferi.

Pentru bebelusii alimentati numai la san pana la aceasta varsta, se vor introduce urmatoarele:

La masa de la ora 10:00 sau la cea de la ora 16:00, adica a 2-a sau a 4-a masa:
- suc de fructe (mere, portocale)
- suc de morcovi
- combinatii ale acestora

Aceste sucuri se vor introduce treptat in alimentatia bebelusului, incepand cu 1-2 lingurite si ajungand la cca 60-70ml in cca 10 zile.

Se va incepe masa respectiva cu sucurile si apoi i se va da completare san.

La masa de la ora 13:00 i se va introduce supa de zarzavat, treptat, introducand alimentele in ordinea urmatoare:
- prima zi: ceapa + morcov (se fierb, se scoate ceapa, se paseaza bine morcovul si se subtiaza cu zeama de la supa; se administreaza cu lingurita)
- a 2-a zi: ceapa + morcov + albitura
- a 3-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof
- a 4-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei
- a 5-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie
- a 6-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez
- a 7-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi)
- a 8-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina
- a 9-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina + patrunjel
- a 10-a zi: ceapa + morcov + albitura + cartof + ardei + rosie + orez + ulei (cateva picaturi) + telina + patrunjel + carne de pui (carnea se va fierbe separat si se va pasa bine si se va amesteca cu supa, in cantitate de cca 30g carne/zi)

Pentru inceput i se vor pregati 10ml supa, apoi in a 2-a zi 20ml si se va creste treptat pana se va ajunge la cca 100ml supa si 30g carne/zi.

In completare i se va da san.

Pentru bebelusii alimentati artificial in luna a 6-a (de la 5 la 6 luni) se poate da supa zilnic, aceasta ajungand sa inlocuiasca masa de lapte de la ora 13:00.

Supa va contine de 4-6 ori / saptamana carne de pui si de 1-3 ori/sapt un galbenus de ou fiert tare.

Nu se pune sare sau zahar in mancare.

In cazul in care se prefera din diverse motive mancarica de la borcanele, trebuie avut in vedere faptul ca nu se va incalzi decat o singura data continutul unui borcanel. Daca bebe mananca mai putin de 1 borcanel, atunci va trebui sa il portionati, luati o portie si o puneti intr-o craticioara mica si aceasta la randul ei intr-un vas cu apa (pentru a incalzi continutul la bain marie). Restul borcanelului se va pastra in frigider maxim 2 zile. Daca mancarea din borcanel contine si carne acesta se va putea pastra maxim 1 zi.

In primul an de viata se poate da numai carne de vita sau de gaina. Cu cat o carne e mai inchisa la culoare cu atat are mai mult fier.

misha
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:42 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/12/2006
adriana,vin si eu ca...uff ce-i 'albitura' ca eu credeam ca sunt radacinoasele astea:patrunjel,telina,pastarnac etc.
ma poti lamuri si pe mine?ras
Thank you!
...si inca ceva:de unde imi dau seama cat inseamna 30g?exprimat in lingurite cat inseamna?
Miri
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:43 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Mii de multumiri pentru informatii,Adriana!pupiciSa-ti dea Dumnezeu sanatate tie si piticilor tai,ca bine imi mai prind informatiile astea proaspete!flowers
Si acum sa atacam probleele in ordine:

1.Sara bea suc de fructe la masa de ora 10,dar daca vreau sa-i dau san dupa,refuza categoric!nu Asa ca o pun la san si dupa vreo 15 minute ii dau si suculetul.O fi in regula asa?oare

2.Iar cu supica de zarzavat,tocmai fierbe pe aragaz:morcov,albitura si cartof.Problema e ca nu m-am gandit si la ceapa,dar o sa-i pun miine.In cartea lui Capraru,scrie ca ,dupa ce pasezi morcovul si il amesteci cu zeama strecurata,sa il pui pe aragaz inca 5 minuteuff Oare nu mai e necesar sa fac asta?

P.S-da Misha,ce ai enumerat tu acolo poarta numele generic de "albitura"
misha
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:46 AM
Nivel

multumesc miri ptr lamuriri!sic asta inseamna ca ce a scris Adriana acolo se referea la verdeata,nu?
Miri
Scris: Wednesday, April 19, 2006 9:49 AM
Nivel

misha wrote:
multumesc miri ptr lamuriri!sic asta inseamna ca ce a scris Adriana acolo se referea la verdeata,nu?

Misha draga: albitura=patrunjel,pastarnac,telina,adica radacinoase de culoare alba.
taki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 10:31 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Adriana, multumim pentru lista cu diversificarea alimentatiei. pupici

Tare bine o sa-mi prinda peste cateva luni yes
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2006 10:42 AM

Asta e ce mi-a zis mie ieri doctorita mea pentru Andrei. Ma bucur daca e de folos.

Da, albitura=patrunjel, pastarnac, telina, etc - ce o mai fi radacina alba, si se introduce cate una/zi.

Miri, si eu am intrebat de suc pentru ca il dadeam dupa ce manca san, ca nu cumva sa imi refuze pe urma sanul, si mi-a zis sa il dau inainte. Dar eu tot dupa il dau deocamdata si vad ca nu are nimic.

De saptamana viitoare cred ca incep si eu cu supa de zarzavat pentru ca dupa 6 luni nu o sa mai ia f. bine in greutate numai din laptic si sa fie cat de cat obisnuit si cu alte gusturi, chiar daca poate acum va manca numai cateva lingurite din supita.
misha
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:03 AM
Nivel

miri_haluca wrote:

Misha draga: albitura=patrunjel,pastarnac,telina,adica radacinoase de culoare alba.

asta am inteles, dar Adriana le mentioneaza si pe fiecare in parte la sfarsit.
Miri
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:04 AM
Nivel

misha wrote:

asta am inteles, dar Adriana le mentioneaza si pe fiecare in parte la sfarsit.

Da mai,ai dreptate!pupici
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:08 AM

Le-am pus asa pentru ca recomandat cica e sa incepi cu pastarnac ca si albitura, dar daca nu gasesti incepi cu oricare si spre zilele 8 si 9 le introduci pe celelalte.
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2006 2:05 PM

Prima zi de supa de zarzavat ! Un succes ! yes

Nu s-ar zice dupa fata lui, dar sugea la lingurita. A mancat cam 10ml.

AdrianaC attached the following image(s):
diversif_supa1.jpg

Kiki
Scris: Wednesday, April 19, 2006 3:09 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
David a papat azi 100 ml de mar pasat. Nu credeam ca o sa pape atat. Ieri l-am pacalit cu supica, nu mai tin minte cat a mancat, dar am pus putin lapte in supica si nu se mai stramba la ea.
AdrianaC
Scris: Thursday, April 20, 2006 12:38 PM

Azi dimineata am mancat si 20ml de piure de mar, iar acum la pranz am mancat intai 30ml de supita de ceapa, morcov si pastarnac yes . Acum mancam si laptic de la mami ras

nu e mofturos puiul mic, dar face o mizerie in jurul lui cand mananca ... nervi
Kiki
Scris: Thursday, April 20, 2006 1:08 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
AdrianaC wrote:

nu e mofturos puiul mic, dar face o mizerie in jurul lui cand mananca ... nervi

Cunoastem...are deja 2-3 bluze patate...scaunul de masa dupa fiecare folosire il bag la dus...si mai sterg si cu mopul pe jos...
Vesna
Scris: Thursday, April 20, 2006 1:30 PM
Nivel

Inregistrat: 2/27/2006
AdrianaC wrote:
Miri, si eu am intrebat de suc pentru ca il dadeam dupa ce manca san, ca nu cumva sa imi refuze pe urma sanul, si mi-a zis sa il dau inainte. Dar eu tot dupa il dau deocamdata si vad ca nu are nimic.

Adriana, nu asta-i scopul final? Sa-i inlocuiesti o masa de san cu una solida? Daca se satura cu laptic bun, cum o sa mai pape sucul de fructe?
Nu-ti refuza sanul, stai linistita! Nu mai e asa mic...ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.