Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17817
| Unii medici pediatri nu recomanda inceperea diversificarii alimentatiei pana la varsta de 6 luni. In functie insa de specificul fiecarui bebelus, de cat de bine ia in greutate, medicul va poate recomanda sa incepeti sa ii diversificati alimentatia. O conditie esentiala insa pentru a incepe diversificarea este ca bebelusul sa isi poata sustine singur capul si sa poata sa stea in fundulet sprijinit.
Cititi articolul complet despre alimentatia bebelusului la 4 luni
Ce mananca / au mancat bebelusii vostri la varsta de 4 luni? Ati inceput diversificarea la 4 luni? |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Asa cum am raspuns la topicul precedent. Pediatrul a fost cel care mi-a recomandat sa nu incep diversificarea primei fete decat la 6 lunite. Zis si facut, atunci am inceput cu supite de legume cate 1 lingurita pe zi pana am ajuns sa inlocuim biberonul de lapte la ora pranzului. La gemeni am inceput la 4 lunite, direct cu supita de morcov si cartof, crescand saptamanal cantitatea ofertita. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Micuta mea cere mancare,la 3 luni jumate si mi sa sugerat sa incep diversificarea la 6 luni.Ea deja isi sustine capul,sta intre perne ca asa doreste. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| chiar daca ea doreste e mult prea devreme si pt mancare si pt stat intre perne |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Sunt si eu de acord ca e prea devreme, cel putin cu mancarea! Sincer, n-am asteptat cele 6 luni la niciunul si am inceput cu suc de fructe/ legume pe la 5 luni, dar nu mai devreme ( la Maria cred ca apucasem sa introduc chiar si cereale, dar la mintea mea de atunci...)! Eu sunt un exemplu de copil caruia i-a fost introdusa mancarea solida de la 3 luni pentru ca mama ramasese insarcinata cu sora mea, plus ca cine a sfatuit-o n-a facut prea bine. De cand ma stiu am avut probleme cu stomacul (dureri, usturimi etc), mi se apleaca foarte repede si toata copilaria am evitat orice mancare cu putin mai mult ulei sau alte grasimi...
E alegerea ta si sanatatea copilului tau, dar te-as sfatui sa nu te grabesti, mai ales daca micuta e alaptata. Mancarea nu-i va lipsi toata viata, dar de laptele de mama se poate bucura doar acum! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| misha wrote: De cand ma stiu am avut probleme cu stomacul (dureri, usturimi etc), mi se apleaca foarte repede si toata copilaria am evitat orice mancare cu putin mai mult ulei sau alte grasimi...
off-topic. Si eu. Biscuiti sfaramati in biberonul cu lapte! Asa stiau atunci si eu am probleme ca si tine. Plus alergii |
|

Inregistrat: 3/12/2006 Mesaje: 3527
| Exact, Sousourel! Cel putin o luna dupa inceperea diversificarii n-as introduce altceva decat sucuri/ piure de legume si fructe, iar apoi sub nicio forma tot felul de fainoase ci doar cereale integrale fara gluten ca orez brun,quinoa si ce-oi mai gasi...in Romania erau la un moment dat niste fulgi de cereale de la Milupa, scria in germana pe ele si nu aveau nimic adaugat ca lapte, zahar sau mai stiu eu ce. Cu biscuitii, iar nu m-as grabi la cat zahar si faina alba au in ei. Sunt cei din ovaz sau alte cereale, doar cu suc de mar adaugat in loc de zahar . Mai scumpi, dar merita! Plus ca toate legumele si fructele,nu mai spun de carne, oua si iaurtele ar trebui sa fie organice/bio macar in primii 1-2 ani de viata! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Nu mai am lapte,a disparut acum 2 saptamani.
Si eu sant sensibila cu stomacul.Nu ii doresc micutei asa ceva. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Am vazut si postarea de pe FB unde aduceai multe argumente dar sincer faptul ca intinde manutele nu inseamna ca poti sa-i dai orice sa manance, pe ei oricum ii atrage tot ce e colorat si diferit si tot ce ved la ceilalti. Eu stiam asa: daca e hranit natural sau mixt (san si formula) incepi diversificarea la 6 luni, daca e artificial (doar formula) la 4 luni. Si atunci cu niste reguli, nu cu orice ii pica in mana. Fara gluten inainte de 8 luni, fara zahar si sare inainte de 1 an. Fara porc sau oaie inainte de 3 ani. Nu mai vorbim de aditivi, conservanti, coloranti...
Nu te grabi, risti sa ai un copil cu diverse alergii/ intolerante digestive. Mucoasa lor intestinala nu este matura pana la 6 luni si orice proteina poate trece cu usurinta si deveni un potential alergen. Alergiile si intolerantele alimentare nu e musai sa se manifeste acum, pot aparea si peste ani. Adica replica "eu asa mi-am hranit copiii si iaca nu mai au nimic" pe mine nu m-a prea impresionat... ca si-au dat multe cu parerea despre faptul ca ma incapatanam sa alaptez exclusiv pana la 6 luni.. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| bulibuli wrote: Alergiile si intolerantele alimentare nu e musai sa se manifeste acum, pot aparea si peste ani.
Cum a fost la mine, incepand de la 18 si tot agravandu-se. Sunt adepta hranirii copilului conform unui minim de reguli...mai precis cele enumerate de buli.
Misha, si cerealele organix sau dr albu sunt tot asa. Se pot prepara cu lapte vegetal: cocos, migdale, caju, orez. Probabil ca cel de cocos nu e recomandat inainte de 8 luni.
Ingerash, curaj! |
|
|