Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Roxanel, eu am citit si am fost sfatuita ca daca bebelusul da afara mult aer (cand ragaie puternic) sau daca regurgiteaza cand il pui pe umar, si apoi in urmtoarele cateva minute incepe sa planga, sa fie pus inapoi la san, pentru ca aerul mult inghitit ii dadea doar senzatie de satietate, si dupa eliminarea lui, stomacul este iarasi gol (sau nu atat de plin pe cat vrea el) si la fel cand da afara imediat dupa ce a mancat, mancarea este nedigerata (vorbesc de cea ramasa in stomac) asa ca poate primi in continuare laptic pana cand e satul.
Eu personal in prima situatie m-am aflat, cand ragaie tare si apoi plange, o pun napoi la san, mai suge cateva minutele si apoi doarme linistita. In cea de-a doua situatie nu m-am aflat inca, sau nu-mi aduc aminte. Ea a maidat afara un pic, dar la un timp dupa masa. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Apropo de ragaieli .
Dupa ce termina de papat, o tin in brate, cu capusorul sprijinit pe o parte si o bat pe spate...si ragaie. dar de multe ori, adoarme si nici ca se mai trezeste, oricat as bate-o eu pe spate , asa ca o las sa dorma si cand se trezeste o iau in brate si o bat putin pe spate...imediat da aerul afara si ce mai ragaieli trage cand se trezeste .
|
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Varsaturi sau regurgitatii
Este foarte important sa faci diferenta intre cele doua. Fiindca la un bebelus care varsa frecvent exista pericolul de deshidratare. In primele luni de viata, pana pe la 6 - 12 luni, muschii digestivi sunt inca insuficient maturati. Drept urmare, sfincterul dintre esofag si stomac (care are rolul de a nu permite continutului stomacului "sa urce" pe esofag) nu-si poate face bine treaba si astfel apar regurgitatiile. Acestea constau in eliminarea fara efort a unor cantitati mici de lichid (lapte - daca de-abia a fost hranit - sau un lichid "branzit" sau ca un lapte acru - daca a fost partial digerat) care se scurg usor pe barbie. Regurgitatiile apar cand bebelusul mananca prea mult sau atunci cand este batut viguros pe spate ca sa eructeze.
Se pare ca sugarii alimentati natural au mai putine regurgitatii decat cei alimentati artificial, intrucat inghit mai putin aer in timpul suptului si sug doar atat cat au nevoie.
Spre deosebire de regurgitatie, varsatura este caracterizata printr-o eliminare "fortata" a continutului stomacal. Bebelusul se sperie si incepe sa planga, iar cantitatea eliminata este mai mare decat in cazul regurgitatiei. Varsaturile sunt destul de comune in primele saptamani de viata, cand bebelusul incepe sa se acomodeze cu alimentatia si dispar pe masura ce organismul lor se matureaza. Varsaturile ocazionale nu constituie o cauza de ingrijorare, dar trebuie semnalate pediatrului.
Cheama imediat medicul daca: varsaturile persista nou-nascutul varsa "cu putere" cam la o jumatate de ora dupa alaptat are febra si convulsii este tot timpul somnoros voma contine sange apar semne de deshidratare.
Iata ce poti face sa ameliorezi regurgitatiile: Nu-l forta sa manance! Daca nu mai vrea, inseamna ca este satul. E mai bine sa-l alaptezi mai putin si mai des decat sa-i dai o cantitate mare dintr-o data. Astfel eviti umplerea pana la refuz a stomacului si aparitia regurgitatiilor. Nu-l agita si nici nu-l gadila dupa ce mananca. Primele 20 de minute dupa masa ar fi bine sa-l tii intr-o pozitie verticala, cu capul pe umarul tau si sa-l bati usor pe spate pana scoate aerul.
Revista "Sana" |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Mi-aduc aminte cum ma plangeam ca e goala laptaria.Acuma e invers.Ce faceti voi cand " bidonasele" sunt pietroaie si bebele nu are chef de papa?Eu am ajuns la disperare ca noaptea nu mai suge decat un minut asa de pofta si ma dor sanii de inebunesc.Daca ma mulg ma gandesc ca organismul o sa "comande" si mai mult si fac mai rau.Voi cum faceti? |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| mihaela75 wrote:Mi-aduc aminte cum ma plangeam ca e goala laptaria.Acuma e invers.Ce faceti voi cand " bidonasele" sunt pietroaie si bebele nu are chef de papa?Eu am ajuns la disperare ca noaptea nu mai suge decat un minut asa de pofta si ma dor sanii de inebunesc.Daca ma mulg ma gandesc ca organismul o sa "comande" si mai mult si fac mai rau.Voi cum faceti?
Eu trag un pic cu pompita si-l pun la frigider, asa sanii se mai golesc si te mai odihnesti si tu un pic. La mine nu s-a intamplat ca organismul sa produca mai mult dupa. |
|

| Da ,cred ca asa o sa fac...adica sa scot doar putin cat sa nu mai doara Merge si cu dus fierbinte da' cine sta noaptea sa faca dus |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Mihaela, pompeaza sa mai eliberezi tensiunea din sani si poti sa-ti pui si comprese reci/calde...cand am avut febra laptelui, faceam dusuri din 1/2 in jumate de ora, aveam bolovani in loc de sani si pompam la greu si-i masam ca muream de durere. =Ma bucur ca ai lapte si harnicuta Daria stie sa si-l ia...te duci in continuare la breastfeeding classes? |
|

| Adica e o "febra" care o sa treaca?Nu dureaza toata perioada alptarii?Deja m-am pregatit sufleteste sa ma pietrific cam un an si sa ma fierb la foc mic sub dus Am fost la clinica si mi-a zis asistenta ca am venit degeaba ca de fapt nu am nici o problema si"go with te baby",adica tine-l ta tzitzi non stop cum vrea muschii lui |
|

Inregistrat: 2/27/2006 Mesaje: 1307
| OH, Mihaela, nu dureaza atata! Stai linistita! Eu acum intru in vechile sutiene! Ca sa eliberezi sanii, pompeaza putin, apoi clateste-te cu apa rece. Organismul va invata singur cat laptic ii trebuie Dariei! |
|

Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| imi aduc si eu aminte de noptile alea prin care treci mihaela o sa treci peste asta...pompeaza,trage manual de ei o sa se faca mare daria si o sa aiba nevoie de mai mult laptic...si dusurile sunt cele mai bune...mult succes |
|

| mersi, fetelor de info.sper si eu sa treaca faza asta mai repede |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Febra laptelui stiu ca se face la inceput, cand iti vine laptele mult...daca pana acum nu prea ai avut si acum ti-a venit mult, daca sanii sunt umflati tare, pietroaie si te dor, se umplu foarte repede, atunci inseamna ca ai facut febra laptelui...se va regla in cateva zile, o saptamana...pompeaza, mulge, maseasa-i si fa dusuri/pune comprese pe ei cat nu alaptezi si o sa-si revina...vor fi mari si dupa ce trece febra, cateva luni, pana incepe bebelusa sa-si rareasca mesele, cand se vor micsora treptat. |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| mihaela75 wrote:Mi-aduc aminte cum ma plangeam ca e goala laptaria.Acuma e invers.Ce faceti voi cand " bidonasele" sunt pietroaie si bebele nu are chef de papa?Eu am ajuns la disperare ca noaptea nu mai suge decat un minut asa de pofta si ma dor sanii de inebunesc.Daca ma mulg ma gandesc ca organismul o sa "comande" si mai mult si fac mai rau.Voi cum faceti?
Eu la inceput am profitat ca aveam mult laptic asa ca m-am muls si l-am congelat...asa ca profita ca ai acuma .... |
|

Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 1856
| mihaela75 wrote:Da ,cred ca asa o sa fac...adica sa scot doar putin cat sa nu mai doara  Merge si cu dus fierbinte da' cine sta noaptea sa faca dus ... mie dr mi-a spus ca cu masaje usoare sub dus fierbinte ajuta la producerea lapticului ... |
|

Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Fetelor, fiica-mea a inceput sa-si reduca cantitatea de laptic pe care o bea noaptea. Daca pana acum bea 120 ml la fiecare masa noaptea acum a redus la 80 ml la fiecare masa. Ziua bea la fel dar noaptea mai putin. Sa fie asta semnul ca incet, incet va renunta la o masa si va dormi mai mult? |
|
|