Alimentatia bebelusului la 2 luni
Subiectul anterior · Subiectul urmator
AdrianaC
Scris: Wednesday, April 19, 2006 11:06 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
ALIMENTATIA BEBELUSULUI LA 2 LUNI

Daca bebelusul este alimentat exclusiv la san, este recomandat ca alimentarea sa se faca la cerere.

Treptat bebelusul va creste cantitatea de lapte la o masa si isi va reduce numarul de mese, isi va face un program oarecum. Este recomandat sa nu se alimenteze sugarul mai des de 1 ora, pentru a nu ii provoca dureri in burtica si eventuale regurgitari cu laptic "branzit".

Noaptea bebelusul nu va fi trezit din somn pentru a fi alaptat, in schimb va fi alaptat la cerere, ori de cate ori se va scula. Pentru inceput este posibil sa se trezeasca si de 2 ori / noapte, urmand ca ulterior sa se trezeasca numai 1 data sau chiar deloc.

Daca chiar doriti sa grabiti renuntarea la masa de seara, puteti incerca sa ii dati la ultima masa, cea de la ora 21:00 - 22:00, sa manance de la ambii sani.

Pana ce se normalizeaza secretia lactata este recomandat sa goliti la fiecare supt sanii, pentru a stimula secretia.

Este posibil ca bebelusul sa nu manance la fel de mult la toate mesele si de asemenea sa nu manance la fel de mult in zile diferite. Nu trebuie sa va ingrijorati daca per total are o stare buna, e sanatos si ia in greutate.

Nu incercati sa ii dati sa manance daca este pe jumatate adormit pentru ca atunci nu va manca de foame si nici nu va trage cu pofta. Este bine sa stati relaxata, intr-un mediu placut atunci cand alaptati.

Daca bebelusul este alimentat artificial, el va fi alaptat cu o formula de inceput, Milumil 1, Humana 1, etc), in functie de recomandarea medicului pediatru.

Ratia de mancare este de cca 150ml / kg corp / zi. Deci, daca bebelusul are sa zicem 4.5 kg, el va trebui sa primeasca cca 4.5 x 150 = 675 ml / zi. Daca are 8 mese, asta inseamna ca la fiecare masa va manca cca 675 ml / 8 = 85 ml.

Laptele praf va fi preparat cu apa fiarta si racita pana pe la 40-50 grade. Nu se va indulci ! La aceasta varsta nu este nevoie de adaos de cereale. Nu ii lasati bebelusului biberonul si nici nu il sprijiniti pe o perna !

Biberonul se va tine inclinat astfel incat tetina sa fie tot timpul plina cu lapte. Daca trage prea mult aer in timpul cat suge, va deveni agitat, nu va mai dori sa manance si in acest caz e bine sa il ridicati putin pe umar si sa il bateti pe spate pana da aerul afara.

Dupa ce mananca e recomandat sa il asezati 15 min pe partea stanga, dupa care sa il puneti sa doarma stand asezat pe partea dreapta pentru a inlesni digestia.

Roxanel
Scris: Sunday, April 23, 2006 10:23 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/13/2006
Fetelor, eu nu mai stiu ce sa ma fac. uff

In ultimile 2 zile fiica-mea ar sta non-stop la tzitzi. La fiecare 1 ora - 1 ora 1/2 ii este foame. Tind sa cred ca laptele meu nu este destul de hranitor, altfel nu-mi pot explica. Nu mi-am schimbat deloc alimentatia, mananc ca in timpul sarcinii. Ii dau si baby calm in jur de 40 ml pe zi, pentru dureri de burtica, iar ea ar manca in continuu. Regurgiteaza putin dupa fiecare masa, asta numai daca nu elimina tot aerul, dar elimina putin in comparatie cu cat mananca deci tot mai ramane ceva in stomacel. De luat in greutate ia foarte bine, este in grafic.

Sta la ambii sani pana ii goleste. Sau goleste unul si mai vrea si putin din al doilea. Eu lapte am ... nu stiu ce sa mai zic.oare

Are cineva idee cum as putea sa imbunatatesc calitatea laptelui? Sa iau ceva vitamine?
Miri
Scris: Sunday, April 23, 2006 10:44 PM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 2/26/2006
Roxanel,ce inseamna "la fiecare 1 ora-1 ora 1/2"?.Cum te raportezi la masa precedenta?

In primele luni,Sara statea la un supt cite 45 minute-1 ora:daca papa la ora 5,termina in jur de 6,iar la 7,15-7,30 cerea iar sa pape!sic
Dr.mea mi-a spus sa iau in calcul ,intotdeauna,ora la care incepe masa(deci 5)si sa ma raportez la ea pentru masa urmatoare(7,15-7,30).In felul acesta,intotdeauna aveam mai mult de 2 ore intre doua mese,chiar daca mie nu mi se parea ca e asa,mai ales noaptea!

La voi cit dureaza o masa?Si daca ia masa la 5,sa zicem,vrea papa din nou la 6-6,30?oare

DACA BEBE IA FOARTE BINE IN GREUTATE,NU AI DE CE SA-TI FACI GRIJI!nu

Roxanel
Scris: Sunday, April 23, 2006 10:50 PM
Nivel

Pai astazi am inceput sa-i dau de mancare la 5 si pana la 6.30 ea golea al doilea san. Am urmarit-o si nu a adormit de loc la san. Din contra se aude, gulp, gulp cum inghite, deci nu pot sa zic ca ma foloseste de suzeta plus ca simt sanii cum se golesc. In acest timp am schimbat-o de 2 ori ca facuse kk si pp si tzipa de mama focului.

Acum vad ca o masa dureaza cam o ora desi la inceput termina in 30-40 de minute. Sugea cu atata forta ca termina imediat.

Am zis la 6.30 ca am terminat cand colo a stat cu ochii inchisi 10-15 minute dupa care iar a inceput sa tzipe din gura de sarpe. Era clar tzipat de foame. I-am dat 20 ml de lapte praf si acum doarme dusa. ras Inclin sa cred ca nu se satura cu laptele meu.
Miri
Scris: Sunday, April 23, 2006 11:02 PM
Nivel

Roxanel,pina acum i-ai mai dat lapte praf?
Cresterea ei in greutate se bazeaza si pe lapte praf sau doar pe lapticul tau?
In primele 2 luni ,secretia lactata se stabilizeaza,asa ca e de dorit sa pui bebele sa suga cit mai des,astfel stimulezi productia de laptic.Daca introduci supliment de lapte praf,s-ar putea sa pierzi lapticul,ceea ce nu e de doritnuOricum,intre masa de la ora 5 si urmatoarea,de la ora 6,45(?)a trecut mai mult de 1 ora si 1/2,plus ca ati avut si pauze pentru schimbare,nu?oare
Daca bebe suge din amindoi sinii la o masa,la masa urmatoare incepi in ordine inversa(ultimul oferit la masa anterioara,va fi acum primul)

Repet,bebe al tau e micut,are nevoie de lapticul tau iar daca a luat bine in greutate DOAR cu el,atunci nu te mai stressa.pupici
Capul sus ca o sa treaca si faza asta,ai sa vezi!
Ely
Scris: Monday, April 24, 2006 12:48 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 3/2/2006
Roxanel asa facea si bebelina mea in prima luna statea cate o ora la san si asa credeam si eu ca nu se satura ,dar lua bine in greutate asa ca am lasat-o sa suga cata a vrut ea la cerere .Vreau sa zic ca si acuma sunt momente cand cere sa pape des si ii dau tot la cerere ,dar suge repede.pupici
Roxanel
Scris: Monday, April 24, 2006 9:59 AM
Nivel

Fetelor, eu o las sa stea cat vrea la san dar dupa un anumit timp (mai mult de 1 ora de supt) ajunge numai sa se joace cu tzitzi si simt cum incepe sa ma usture sfarcul. Cum il scot din gura cum tzipa.

Miri, cresterea in greutate se bazeaza pe 95% lapte matern si 5% lapte praf. avand in vedere ca nu se satura, i-am dat mereu un top up de 50-80 ml de lapte praf in 24 de ore.

Ideea este ca daca ma iau dupa ea, nici sa mananc sau sa merg la baie nu mai am timp. Incep sa ma enervez ca imi vine rau de foame plus ca daca nu ma odihnesc am sesizat ca nu produc lapte destul.
Miri
Scris: Monday, April 24, 2006 1:58 PM
Nivel

Nu cumva ati putea face"cunostinta"cu domnisoara "suzi"?Sa o molfaie pe ea nu sfircul tau!ras
Elia
Scris: Monday, April 24, 2006 2:06 PM
Nivel: Guest

Roxanel, eu stiu ca ce se spune, ca uneori laptele mamei, desi suficient, nu satura copilul, nu este decat un mit, ca nu exista asa ceva. In prima luna de viata, pentru unii copii chiar mai mult timp, este perioada cand se stabilizeaza secretia lactata, iar ei sug cat de des este nevoie pentru a face ca sanii mamei sa produca atat lapte cat le trebuie lor. Stiu ca este foarte greu, eu nu am trecut printr-o foame chiar asa ca a Antoniei, aproape continua, dar si Jodie Kate a avut zile, probabil cand sanii mei produceau mai putin, sau nevoile ei cresteau, cand cerea mai des decat de obicei si statea la san mai mult. Parerea mea este sa nu ii dai supliment, dar daca nu rezisti (fie fizic fie psihic), da-i-l cu o tetina din aceea asemanatore mamelonului, mai mult firme produc asa ceva, eu una am de la Avent.

In alta ordine de idei, eu de maine vreau sa ma duc la sala. Azi am fost si am inspectat cateva sali si am ales in sfarsit o sala, iar de maine as vrea sa ma duc. Mi-a sosit pachetul cu Galactogil, asa ca in caz ca din cauza efortului imi scade secretia lactata, bag la greu Galactogil ca sa isi revina. Aveti ceva experiente personale despre alaptat si sport?
Elia
Scris: Monday, April 24, 2006 2:10 PM
Nivel: Guest

miri_haluca wrote:
Nu cumva ati putea face"cunostinta"cu domnisoara "suzi"?Sa o molfaie pe ea nu sfircul tau!ras

Daaa, ce idee excelenta, cum de nu m-am gandit si io banghead Si noi la fel cad am terminat de golit amandoi sanii si mai molfaim asa de placere si ne suparam cand ne ia mami de la san, cu suzeta ne ametim imediat si adormim de urgenta. INcearca cu suzeta, Roxanel. Iar daca nu o vrea, incearca sa ii ui pe ea o picatura doua de sab simplex sau gripe water, sau ce folosesti tu pt colici, ca au gust bun si o pacalesti. dar nu cumva sa ii pui miere sau zahar nu
sousourel
Scris: Monday, April 24, 2006 2:43 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/18/2006
Canalele sunt permeabile? Stii ca laptele vine mai greu si ea, mica fiind, nu are forta sa goleasca dintr-o data. Si al meu, desi viguros, in primele luni, statea intre 45 min si 1h si 30 min la san. S vezi tu ca nu iti va veni sa crezi cand ajunge sa termine "treaba" in 5-10 min
Roxanel
Scris: Tuesday, April 25, 2006 11:37 AM
Nivel

Suzeta ii dau dar fiica-mea e smecherie mica. Cand are chef o tine in gura si o molfaie, cand nu o scuipa de nu te vezi ras Cateodata am impresia ca si-o scoate singura din gura, tot isi agita mainile pana ii intra un degetel in inelusul de la suzeta si si-o trage afara. Sau poate la cat sunt de nauca am inceput sa delirez ... sic

Fetelor, sa va mai intreb ceva. Asta mica, vomita cateodata dupa ce mananca cand o bat pe spate sa-i scot aerul. Cateodata mai putin cateodata mai mult. Ma cam oftic ca vomita lapte de tzitzi care este pretios ras. Dupa asta incepe sa se smiorcaie. Nu stiu daca sa o pun din nou la san caci ii este iar foame, sau se smiorcaie ca s-a speriat? Daca la voi BB vomita ce faceti?
taki
Scris: Tuesday, April 25, 2006 11:43 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
Roxanel wrote:
Suzeta ii dau dar fiica-mea e smecherie mica. Cand are chef o tine in gura si o molfaie, cand nu o scuipa de nu te vezi ras Cateodata am impresia ca si-o scoate singura din gura, tot isi agita mainile pana ii intra un degetel in inelusul de la suzeta si si-o trage afara. Sau poate la cat sunt de nauca am inceput sa delirez ... sic

Fetelor, sa va mai intreb ceva. Asta mica, vomita cateodata dupa ce mananca cand o bat pe spate sa-i scot aerul. Cateodata mai putin cateodata mai mult. Ma cam oftic ca vomita lapte de tzitzi care este pretios ras. Dupa asta incepe sa se smiorcaie. Nu stiu daca sa o pun din nou la san caci ii este iar foame, sau se smiorcaie ca s-a speriat? Daca la voi BB vomita ce faceti?

Sasha o da afara din gurita cu limbuta :81pukel: .
Maria & Mario
Scris: Tuesday, April 25, 2006 11:56 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Fetelor, sa va mai intreb ceva. Asta mica, vomita cateodata dupa ce mananca cand o bat pe spate sa-i scot aerul. Cateodata mai putin cateodata mai mult. Ma cam oftic ca vomita lapte de tzitzi care este pretios . Dupa asta incepe sa se smiorcaie. Nu stiu daca sa o pun din nou la san caci ii este iar foame, sau se smiorcaie ca s-a speriat? Daca la voi BB vomita ce faceti?

Mami , daca vomita dupa papa , cand ii scoti aerul , nu o mai pune inapoi la tzatzi ! Gaseste alta metoda sa o linistesti ( plimbat prin camera, uitat pe fereastra, cantat ). Antonia asociaza sanul nu doar cu papa bun ci si cu confort , liniste , somnik , pauza intre mese. Treptat poate reusesti sa o dezveti si asa sanii iti vor produce si lapte suficient intre mese si isi va face si ea un programel de masa. Se adapteaza si ea..... si profita de ce e mai bun .pupici
Miri
Scris: Tuesday, April 25, 2006 12:42 PM
Nivel

Roxanel,stai linistita ca nu delirezinu
Si Sara s-a invatat sa-si bage un degetel pe dupa inelul suzetei si sa o scoata din gurita,ca apoi sa inceapa sa plinga dupa ea!banghead
Iar mami e prezenta la apel sa o bage iar in gurita!ras
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.