Profil: AlexandraRr
Despre
Utilizator: AlexandraRr
Nivel: Avansat
Statistici
A intrat: Saturday, May 13, 2017
Ultima vizita: Sunday, February 14, 2021 1:57 PM
Numarul de postari: 3,070
[0.29% din toate postarile / 1.06 postari pe zi]
Imagine
Ultimele 10 postari
Subiect: Gravidutele noastre dragi - 56
Postat: Saturday, April 4, 2020 5:44 PM
AlexandraG wrote:
Buna fetelor, eu am primit rezultatul la beta 2, este 125,9. Nu este chiar dublu dar este bine nu?
Va pup

Tot asa timid a fost si la mine. Eu am avut 75 si 136 beta 2. Sper sa fie si la tine bine Cheek Kiss

img
Subiect: Gravidutele noastre dragi - 55 UPDATED
Postat: Thursday, March 19, 2020 11:33 AM
AndreV wrote:

Mersi. Aici am calculat si eu, si mi se pare un pic cam ciudat cum au calculat. Cred ca o sa sun pentru lamuriri.

Depinde si de cate zile lucratoare sunt in fiecare luna, va fi mereu diferita suma. Mi se pare ca ai luat totusi putin chiar jumatate din venitul tau obisnuit. Si eu luam mai putin in prenatal dar cu 100-200 de lei apoi la indemnizatie cu 2.000 de lei mai putin. Cel mai bine e sa suni sa ceri lamuriri.

img
Subiect: Clubul mamicilor incepatoare - 12
Postat: Thursday, March 5, 2020 10:17 PM
Ella123 wrote:
rectal este masurata. Când i am luat o era dezbracat ca ii schimbasem scutecul ?i ii facusem pu?in masaj... În casa am 24grade. Are body cu mâneca lunga ?i pantaloni...

Rectal peste 38 se considera febra. Temperatura depinde si de activitatea avuta inainte, de momentul zilei, timpul trecut de la masa, baie etc

img
Postat: Thursday, March 5, 2020 10:07 PM
Ella, in primul rand conteaza cum e masurata temperatura. Daca pe frunte are 37,8 e mult, temperatura lor e aceeasi cu a noastra, in general ce e intre 37-38 se considera stare subfebrila. Nu e prea imbracat sau nu e prea cald in casa? Nou nascutii si mai ales prematurii nu isi pot regla temperatura si se pot supraincalzi foarte usor, fara sa ne dam seama. Carina in afara episodului de febra nu a avut niciodata peste 37, are 36,4-36,6 masurata le frunte, asta e asa, ca si idee, nu zic ca al meu copil e standardul.

img
Subiect: Gravidutele noastre dragi - 55 UPDATED
Postat: Wednesday, February 26, 2020 10:57 PM
BisIrinka wrote:
Buna seara înca odata. Sunt însarcinata în 4 saptamâni ?i pe lânga cele men?ionate anterior mai am o chestie ce îmi sta în cap. Este cineva din voi care sa ave?i pisici? Ce pareri ave?i?
Eu am 2 pisici cu vaccinurilor facute ?i deparazitarea odata la 3 luni.Am facut ?i analiza de toxoplasmoza ?i este ok. Ma intereseaza o parere
Mul?umesc hearts

Eu am avut pisica in sarcina si o am si acum. Daca ai anticorpi anti toxoplasma de tip IgG nu e nici un risc, insa daca nu ai trebuie sa repeti lunar (sau cum considera medicul) anticorpii de tip IgM. Eu nu am avut anticorpi IgG si am facut lunar IgM. Ca si masuri suplimentare am pus sotul sa schimbe nisipul in litiera in locul meu. Mai mare grija trebuie sa ai la carnea insuficient preparata termic, lapte nepasteurizat etc asa sunt sanse mari sa iei parazitul, nu doar de la pisica.

img
Postat: Monday, February 24, 2020 6:46 PM
Ella30 wrote:

Nu stiu daca e acelasi lucru, Sofiei i a lacrimat un ochi pana la aproape 6 luni. Pana atunci ne au vazut pediatra, mf, pana si kineto (si a depasit competentele si a verificat o din cap pana in picioare). Toti au zis ca are canalul infundat.
Mf ne a dat niste picaturi, despre care cititnd apoi am aflat ca nu se dau sub nici o forma la bebe sub 1 an. Nu i am luat.
Pediatra ne a tot zis sa o stergem cu Iridium si sa ii punem ser si sa mai asteptam, ca uneori trece de la sine. Am tot facut asta pana la 5 luni cand a zis sa incercam cu masaj, daca nu trece nici asa sa mergem la oftalmolog. A trecut dupa o sedinta mai lunga, de vreo 10 minute.

Recomand sa mergeti la pediatru sau la oftalmolog. Daca as lua o de la capat as merge la oftalmolog direct.

Tot pe acolo doar ca Ella zicea de secretie galbena si ca bebe are ochisorul lipit. Aici e nevoie de tratament cu antibiotic insa canalul infundat e altceva, se rezolva cum ai facut tu, cu masaj si daca nu se rezolva asa e nevoie de desfundarea chirurgicala.

img
Postat: Monday, February 24, 2020 3:02 PM
Anitta76 wrote:

Buna. Am vazut acum ca ai scris despre secretii si vroiam sa te intreb daca medicul isi poate da seama doar uitandu-se la bebe daca are vreo problema in ceea ce priveste ochisorii, sau daca este conjunctivita sau altele...Si bebe a mea are si mi-e teama:( Ori este nevoie de consul la oftalmolog?

Secretiile la ochi nu sunt niciodata ceva normal asa ca mereu trebuie cerut sfatul medicului. Eu zic ca se descurca si un pediatru cu diagnosticul si tratamentul, nu trebuie neaparat oftalmolog pentru diagnosticarea conjunctivitei si daca e ceva ce ii depaseste competenta va recomanda el sa mergeti in alta parte. Ideea e ca daca e o problema si nu se trateaza se pot bloca canalele lacrimale sau pot aparea alte complicatii.

img
Postat: Sunday, February 23, 2020 9:40 PM
Daca are secretii trebuie mers la medic :( probabil daca e vb de conjunctivita iti va prescrie picaturi tobrex dar trebuie tratament pentru evitatea complicatiilor. Pana ajungj la medic curata cand vezi secretii cu ser fiziologic si compresa sterila sau servetele iridium daca mai ai si poate iti va prescrie chiar mf ceva daca timpul de asteptare pana la un consult pediatric e mare. Sa folosesti mereu comprese diferite sau servetele diferite pentru fiecare ochi, sa nu stergi cu acelasi ambii chiar daca spui ca stergi intai ochiul sanatos.
Te cred ca te simti coplesita, incearca sa iei lucrurile asa cum sunt, sa respecti recomandarile pe care le vei primi si atata timp cat esti aproape de puiul tau si ii acorzi atentie va fi totul bine. Din pacate copiii se mai imbolnavesc chiar daca incercam sa ii protejam, vei vedea ca in timp va fi tot mai bine. Trage aer adanc in piept, zambeste-i copilului si dormi linistita. Maine e o noua zi in care ai timp sa vb cu medicul si sa rezolvi problemele. grup

img
Postat: Sunday, February 23, 2020 5:56 PM
Ella123 wrote:
la carusel se mai uita uneori, ?i la luminile de pe tavan, dar nu urmare?te. Nici pe mine decât foarte rar, nici când vorbesc cu el nu se uita la mine. Sotul e ?i el îngrijorat, îl vad, dar mereu îmi spune sa nu ma mai ingrijorez atat ?i sa nu mai plâng degeaba.. Mamei i am zis ?i mi a spus ca am preten?ii prea mari de la el, ca e mic. Eu tot ma gândesc ca e prematur ?i ma încurajez ca va face lucrurile astea pana la urma.. Nu ?tiu fetelor ca am toate culorile de jucarii, i le plimb prin fata ?i îmi vine sa mi dau cu ele în cap când vad ca nu se uita dupa ele...ma aud ?i vecinii cât strig mami mami sa vorbesc cu el. Sunt într o situa?ie urata ?i pana pe 5 martie îmi pare o ve?nicie.

Ella, in primele 6 luni ei sunt atrasi doar de contrastele puternice gen alb-negru. Eu am avut cartile din seria "prin ochi de bebe" dar poti si printa eventual niste imagini si sa i le arati, sa ii explici ce e in imagine sau inventezi tot felul de povesti. Carina era tare atenta cand faceam asta. Eu mai aveam o jucarie care se prinde de marginea patului si pe o parte avea toate imaginile alb negru iar pe cealalta erau imagini colorate si o puteai intoarce cand se plictisea. Caut imediat si iti las link. Apoi, parerea mea sincera e ca e prea devreme pentru activitati de genul, mai da-i timp, nu se poate pune problema momentan de intarziere neurologica, insa e foarte bine ca ai facut programare si la medic ca sa fii sigura ca e totul ok :*
Revin imediat cu link-ul si te mai poate ajuta aplicatia sau cartea wonder weeks, ai acolo explicate etapele prin care trec bebelusii de la nastere si poate te ajuta sa te linistesti.

Asta e: https://www.babyneeds.ro/jucarii-pentru-patut-si-carucior/taf-toys-jucarie-landoucarucior-carticica-mea-tt10635.html

img
Postat: Friday, February 21, 2020 4:05 PM
Inawar wrote:
Buna mamici, eu am nascut cu bine marti o bebelina frumoasa si mancacioasa de 4280 g si 55 cm coeur
Azi ajungem acasa si incepem acomodarea, sper sa ne descurcam iar fratiorul sa nu traga prea mult de ea Lol

Felicitari! Recuperare rapida! coeur coeur

img