|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/18/2006 Mesaje: 7688
| Ne confruntam cu alergia la lapte. O astfel de conditie iti impune sa reconsideri totul, de la alimentatie la stil de viata. Pentru ca trebuie sa incepi sa citesti toate etichetele, evitand nu doar substantele, gen E-uri, dar si orice care are legatura cu laptele: dulce, praf, zer, unt, smantana, etc.
Pentru ca masa de dimineata, cina, sunt mai greu de pregatit pentru copilul meu cu alergie la lapte. Nu iaurt, nu lapte cu cereale, nu paine cu unt si cas (preferatul lui) si nu inghetata.
Am inceput studiul si un demers laborios si am iesit la liman cu laptele vegetal: de migdale si de nuca de cocos, in special. Insa branzeturile ne lipses tare mult. O vreame foloseam tofu si lui Victor chiar ii placea, dar am inteles ca de fapt e nociva.
Din discutiile cu alti parinti, am inteles ca este o afectiune tot mai des intalnita si care aduce o intreaga categorie de probleme, intre care: inscrierea la gradinita. La gradinita "de stat" unde mamele sunt intimidate si refuzate verbal, deoarece directiunea nu vrea, de cele mai multe ori, sa gaseasca solutii pentru mesele acestor copii.
Ce si cum facem/ faceti?
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Pfffff... mi se pare foarte dificil. Alergia asta nu se amelioreaza in timp? Toata viata va trebui sa aiba grija la alimentatie? |
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| la toate proteinele din lapte? sau doar lactoza? mai exista pe piata si lapte din orez.
kali, alergiile se amelioreaza partial la pubertate, dar pot reveni oricand. tratamentul cu antialergice clasice este ineficient, iar imunoglobulinele sunt f. costisitoare si chiar e stresant si pt copil sa stie ca 30 de zile de 2 ori pe an bratul lui va fi ciur, iar parintele trebuie sa se ingrijeasca sa respecte intocmai acea schema de tratament.
noi pe langa alergia la alune facem si la caldura, deci marea si plaja este total contraindicata. |
Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| Cu alergie la lactoza cunosc si eu un copilas si tolereaza foarte bine laptele de soia... Cu alergie la lapte... nici nu vreau sa ma gandesc, cred ca este extrem de greu...
Lilly of the valley wrote: noi pe langa alergia la alune facem si la caldura, deci marea si plaja este total contraindicata.
Of!! |
| Cris-DL wrote:Cu alergie la lactoza cunosc si eu un copilas si tolereaza foarte bine laptele de soia... Cu alergie la lapte... nici nu vreau sa ma gandesc, cred ca este extrem de greu... Of!!
soia in sine este un alergen, dar daca s-a consumat tofu, cred ca nu e vb de alergie ci doar de calitatea alimentului.
sousourel, sunt curioasa cum se manifesta alergia la voi? la noi, sindromul alergiei orale a creat stres mai mare decat cel cutanat dat de alergia la caldura (soare). |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| noi am fost cu alergie la proteina din laptele de vaca. s-a vindecat la 2 ani |
| Este o alergie la cazeina, ceea ce exclude orice fel de lactate. Nu stiu cum va evolua in timp. Forma de manifestare este o eruptie pe piele rezistenta cam la orice unguent, inclusiv cortizon in concentratii mari. In plus, consumul de lactate se asociaza cu intensificari ale alergiei respiratorii.
Laptele de soia si celelalte produse obtinute din soia nefermentata sunt incriminate de anumite studii pentru probleme in dezvoltarea intelectuala a copiilor. E sau nu adevarat...cine mai stie cu toate informatiile de pe net, insa nu imi asum acest risc.
Laptele de orez din comert contine anumite adaosuri, deci, cu exceptii, nu il folosim frecvent.
Prepar in casa lapte vegetal de tot felul de nuci si seminte, dar preferintele merg spre cocos si migdale care cu adevarat sunt foarte bune.
Lilly...e stresant...pentru ca presupune schimbarea stilului de viata. Asez doi copii la masa. Pe Patri nu vreau sa o lipsesc de lactate, atata timp cat nu exista motive serioase pentru asta. La Victor nu am cum sa-i dau lactate. Trebuie sa le dau sa mance la fel (macar sa arate cam la fel), altfel apar probleme de alta natura. Insa te obisnuiesti cu timpul.
Alexandra...s-a vindecat inseamna ca testarea specifica IgE a aratat valori normale? Sau a disparut simptomatologia? |
Inregistrat: 4/17/2008 Mesaje: 3770
| a disparut simptomatologia ....care la noi era colici puternice + dermatita atopica. analizele nu le-am mai repetat ....deoarece nici prima data nu au iesit proaste (dar errau facute sub Aptamil Pepti deja) |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Asa a fost Davidutzu pana la 1 an....crampee,diaree verde brrrrr.....am incercat dupa un an sa-i dau sa guste lapte,beam eu si el cerea.....nu au mai fost probleme,acum serveste branzeturi,inghetata,lapte etc. |
| sousourel wrote:...
Lilly...e stresant...pentru ca presupune schimbarea stilului de viata. Asez doi copii la masa. Pe Patri nu vreau sa o lipsesc de lactate, atata timp cat nu exista motive serioase pentru asta. La Victor nu am cum sa-i dau lactate. Trebuie sa le dau sa mance la fel (macar sa arate cam la fel), altfel apar probleme de alta natura. Insa te obisnuiesti cu timpul.
Alexandra...s-a vindecat inseamna ca testarea specifica IgE a aratat valori normale? Sau a disparut simptomatologia?
stiu cat e de stresant si frustrant, copilul finnd mic o ia ca pe o interdictie, pedeapsa. la fel de stresanta e si citirea tuturor etichetelor, pt ca si orice urma de proteina incriminata poate cauza probleme.
noi o vreme indelungata, pana a inteles Leea problema evitam intalnirile, pentrecerile copiilor unde s-ar fi putut consuma alune. in timp, a inteles si datorita experientelor medicale neplacute prin care a trecut.
valorile IgE pot fi influentate si de unii paraziti (lamblia si oxiurii in special)
va dorim sanatate multa! |
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Prin Februarie, într-o dupa amiaza, Teodora mi-a umplut 3 olite cu sânge curat. Cauza, dupa ce am fost internate la chirurgie in galati (unde nu i-a facut nici o investigatie) si dupa colonoscopie facuta la marie Curie in bucuresti, a fost alergia la proteinele din lapte. Direc?ia este clara: un an de zile fara orice are lapte si derivati din lapte, dupa un an reincercam sa introducem treptat, si daca ii apar dureri de burtica sau dermatita pe piele, sistam din nou si mai încercam dupa o perioada de jumatate de an. Si tot a?a, poate va scapa vreodata. Dupa ce am scos laptele din alimentatie i.a disparut dermatita de care nu scapam decât cu cremute de îngrijire a pielii. Nu ii dau nici un tratament antialergic. Dau dependenta, au si destule efecte adverse, iar unele incetinesc cre?terea la copii. La gradinita ii fac meniu separat atunci când au lactate in program. O mai scap cateodata si la o patratica de ciocolata, la un biscuitel cu crema sau chiar branzica facuta acasa. A înva?at sa refuze ce con?ine lapte, spune tuturor ca face cu sânge si ca o doare burtica. La masa Alexandra si noi mâncam si ce con?ine lapte, vreau sa ?tie sa refuze singura. Si func?ioneaza, slava Domnului. De Pasti a mâncat sub masa un bidonas de sana zuzu. A durut-o foarte tare burtica si a facut seara câteva picturi de sânge in scaun. Si a în?eles ca nu e de joaca. Asta este, la ce alte variante erau luate in calcul (polipi, ulcer, sau chiar cancer), i-am mul?umit lui Dumnezeu ca a fost doar atât. O varianta ar fi laptele de capra, sugerat de câ?iva pediatri, dar nu l-am testat.
Sanatate maxima copiilor si multa rabdare!
|
| Ma bucur pentru voi, cele care ati reusit sa depasiti problema. Nu e o tragedie sa consumi alimente fara lapte, dar se cere o reconsiderare, cum am spus, a stilului de alimentatie, si uneori de viata (prajituri aniversare, inghetate, etc).
Lilly, e adevarat si am si avut cele doua situatii cu paraziti. Insa eruptia de pe piele e un indicator permanent in cazul nostru.
Monique, imi pare rau. Asa e si finul meu. Isi doreste mult o lingura, o lingurita de chefir, insa alergia la proteina de lapte ii provoaca scaune diareice. Greutatea e mereu la limita din cauza faptului ca un an intreg a avut diaree fara a se cunoaste precis de ce.
Insa pot spune ca pentru Victor folosesc si eu laptele vegetal, e foarte bun, il fac eu in casa. Folosim untura, untul de cocos si untul de alune pentru uns (desi e cam satul de acestea) si cat mai multe cruditati in sandvichuri.
Laptele de capra e mai greu acceptat de copiii mari, desi Patri il bea fara probleme. Proteina respectiva e prezenta si acolo, ma indoiesc ca poate fi folosit in cazul copiilor cu alergie la proteina din lapte. |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| monique,multa sanatate Alexandrei!Off sa sti ca si cel de capra face probleme.Incearca lapte de cocos. |
|
|