Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/6/2009 Mesaje: 2162
| Nu am fost niciodata alergica la nimic, insa dupa ce am nascut am observat ca atunci cand imi este foarte frig,in special pe pielea expusa direct la frig (mainile si fata)imi apare o iritatie rosie care provoaca mancarimi insuportabile, totul trece la 10 min dupa ce intru la caldura. Mai nou dupa ce imi apare iritatia incep sa mi se umfle si mainile. A mai patit cineva asa ceva? Astept sfaturi. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| baiatului meu ii apareau pe fata (mainile erau mereu in manusi, nu am sesizat)la frig extrem. ca si cum ar fi fost palmuit. ii treceau repede la caldura, dar daca scimbul de temperatura era brusc (interior/exterior) apareau mancarimile. eu il dadeam cu o crema de galbenele preparata in farmacie. in timp nu au mai aparut. acum (la aproape 12 ani) nu mai are deloc. |
|

Inregistrat: 2/17/2006 Mesaje: 4933
| Prietena mea cea mai buna are alergie la frig. In sensul ca toata iarna ii curge nasul usor, dar enervant. A crezut ca e de vina altceva dar a fost la vreo cinci doctori si rezultatul final e asta. A incercat sa trateze homeopat, dar nu a trecut de tot. Doar s-a ameliorat. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Si eu am alergie la frig,iar Madalina ma mosteneste |
|
| eu o am doar de cand am nascut, iar Alessia vad ca nu a mostenit-o. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Cand am vazut topicul am zis ca glumiti ca aveti aceeasi 'alergie' la frig ca si mine ...la vremea asta dar vad ca e pe bune ..nu glumeste nimeni.
Am gasit ceva despre alergia la frig:
Daca atunci cand vine vremea rece, pe fata si pe maini, in special, va apar brusc pete rosii, nu va ganditi ca este ceva normal.
S-ar putea sa suferiti de alergie la frig. “Clinic, aceasta afectiune se manifesta prin aparitia de placi urticariene (eritem, edem si prurit) pe zonele expuse la frig, care dispar in 2-3 ore dupa eliminarea agentului fizic incriminat. Se localizeaza la nivelul mainilor, antebratelor, fetei, dar se pot intinde pe intreaga suprafata a corpului. La nivelul fetei pot sa apara simultan episoade de angioedem, cu edem (umflatura nedureroasa rezultata prin acumulare de lichid seros) al buzelor, limbii, insotit uneori de dificultati in respiratie”, explica Cristina Filip, medic primar alergolog. Manifestarile digestive constau in dureri abdominale, diaree, voma, iar la nivel cardiovascular pot sa apara adevarate socuri hipotensive, ca urmare a scaderii bruste a tensiunii. Diagnostic pe baza testului cu gheata Pentru a deosebi alergia la frig de o alta boala dermatologic se poate face apel la testul cu gheata. Se pune un cub de gheata pe antebratul pacientului si, dupa o anumita perioada de timp, se constata reactia. Daca pielea se va inrosi imediat, persoana respectiva poate sta linistita, nu este alergica. In cazul in care apare vreo umflatura, roseata sau mancarime, vor fi necesare si analize ale sangelui. Ele pot lamuri medicul daca in spatele alergiei nu se afla o alta afectiune. Tratamentul cu antihistaminice da rezultate Daca va numarati printre cei ce sufera de aceasta sensibilitate la frig, trebuie sa aveti grija ca atunci cand este rece afara sa va acoperiti foarte bine mainile si fata, ori de cate ori iesiti din casa. Sporturile acvatice vor fi interzise daca testul la gheata este pozitiv in mai putin de trei minute. De asemenea, persoanele diagnosticate cu urticarie la frig vor evita sporturile de iarna si consumul de alimente si bauturi reci. “Tratamentul cu medicamente presupune administrarea de antihistaminice. Acestea sunt medicamente care blocheaza aparitia acestor reactii. Tratamentul trebuie facut pe toata durata sezonului rece”, sustine dr. Cristina Filip. Tratamentul local al eruptiilor cutanate cauzate de frig se poate face si cu comprese calde cu infuzie de musetel sau coada calului (o lingurita la un litru de apa). Tratamentul general al tulburarilor alergice ce apar la frig (inclusiv rinite, conjunctivite) se face prin consumul a 3-4 cani pe zi de ceai de urzici, la fiecare cana adaugandu-se cate o lingurita de bitter suedez. Se obtine astfel o bautura cu virtuti antialergice, utila in orice tip de alergie. Homeopatia trateaza de asemenea alergiile la frig prin diverse remedii, tinand cont de locul manifestarii acesteia si de simptomatologia ce o acompaniaza. In conceptia homeopatica, acest tip de alergie apare la cei care au perturbate mecanismele proprii de aparare ale organismului si la care posibilitatile de adaptare la conditiile de mediu au fost modificate.
|
|
| ms mult koko . ma duc sa imi fac testul cu cubul de gheata. |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/11/2009 Mesaje: 5442
| Cu placere draga mea. |
|

Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/5/2008 Mesaje: 766
| si eu am alergie la frig de cand ma stiu. am folosit o groaza de creme chiar si preparate insa nimic nu a dat rezultate. doctorul mi-a zis simplu sa ...stau departe de frig..la mine problema e putin "avansata" in sensul ca in afara de iritatie mi se umflu mainile ca butucii si fata mi se umple de bubite rossii si mancarimi insuportabile, la fel patesc si daca nu e chiar tare frig, dar bate vantul!
si legat de testul cu gheata pot spune ca l am facut..daca bag mana sub apa rece, asa cum curge la robinet, mi se basica(apar o multime de umflaturi) si ma mananca f tare pielea in locul respectiv |
|
| mariutza_mea wrote:si eu am alergie la frig de cand ma stiu. am folosit o groaza de creme chiar si preparate insa nimic nu a dat rezultate. doctorul mi-a zis simplu sa ...stau departe de frig..la mine problema e putin "avansata" in sensul ca in afara de iritatie mi se umflu mainile ca butucii si fata mi se umple de bubite rossii si mancarimi insuportabile, la fel patesc si daca nu e chiar tare frig, dar bate vantul!
si legat de testul cu gheata pot spune ca l am facut..daca bag mana sub apa rece, asa cum curge la robinet, mi se basica(apar o multime de umflaturi) si ma mananca f tare pielea in locul respectiv
am facut si eu testul dar nimic. in schimb am aceleasi simptome ca si tine la frig, mi se umfla mainile de stau sa imi explodeze. mai bine ma duc la un medic. |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Uite ca mi-ati amintit de ceva...sora mea facea alergie la apa din piscina, vara, cand eram mici si mergeam cu ai nostri la strand...oare era alergie la apa rece? Ii aparea un eritem extins, pe tot corpul, care disparea dupa expunerea la soare.... Alinutza, iti mai amintesti? |
|
| vad ca alergiile astea sunt de tot felul. sotului meu ,cand face baie cu apa fierbinte ii apar pe fata pete rosii mari si putin umflate.am fost si la farmacie si mi-a zis ca trebuie facut ceva test si doamne fereste sa fie alergie la apa calda ca e de rau. |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 10/29/2009 Mesaje: 53
| si mie mii se intampla acelasi lucru cad ma duc la parinti mei din gorj .acolo aerul este mai rece cred eu dar ma apuca o mancarime pe tot corpul.nu stiam pana acum ca am alergie. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Cam asa se prezinta la Madalina Acum ca este frig o protejez cat pot de mult.A avut si tratament.Pozele sunt de anul trecut,anul acesta nu a mai facut si sper sa nu mai faca
ingerash attached the following image(s):

|
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Vai Mada ...bine ca anul acesta esti mai bine!!! Miha tu cum mai esti? |
|
|