
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/24/2010 Mesaje: 2383
| Daca exista acest topic, va rog sa-l stergeti.
Aluatul pentru foi: - 3 oua - 100 g zahar pudra -6 linguri ulei - 3 linguri lapte - 1 lingurita rasa praf de copt - sare - 450 g faina
Crema: - 500 ml lapte - 2 linguri cu varf faina - 250 g unt - 275 g zahar pudra - 1 lamaie
Cum procedam: -mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt -aluatul framnatat se imparte in 3 bucati -se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei -foile se coc cam 10 minute la foc mic, fiecare foaie
-mixam bine untul + zahar -se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase - se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute -se lasa crema la racit -se freaca untul sau maragrina cu zaharul -peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema -ungem prima foaie cu crema-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie -asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider. |

 Nivel: Senior
Inregistrat: 11/20/2009 Mesaje: 7636
| mai este deschis de unde ai postat tu putin mai jos http://forum.7p.ro/prajitura-Alba-ca-Zapada.aspx?g=posts&t=3803 |