Alba ca zapada
Subiectul anterior · Subiectul urmator
ioana0023
Scris: Tuesday, October 12, 2010 9:52 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 3/24/2010
Mesaje: 2383
Daca exista acest topic, va rog sa-l stergeti.

Aluatul pentru foi:
- 3 oua
- 100 g zahar pudra
-6 linguri ulei
- 3 linguri lapte
- 1 lingurita rasa praf de copt
- sare
- 450 g faina

Crema:
- 500 ml lapte
- 2 linguri cu varf faina
- 250 g unt
- 275 g zahar pudra
- 1 lamaie

Cum procedam:
-mixam ouale + zahar + ulei + lapte-apoi adaugam faina amestecata cu sare + praf de copt
-aluatul framnatat se imparte in 3 bucati
-se coc 3 foi pe dosul tavii unse cu ulei
-foile se coc cam 10 minute la foc mic, fiecare foaie

-mixam bine untul + zahar
-se amesteca intr-o craticioara faina + laptele, cu grija sa nu aiba cocoloase
- se amesteca continuu sa nu se prinda, dupa ce a inceput sa se ingroase se mai fierbe inca 5 minute
-se lasa crema la racit
-se freaca untul sau maragrina cu zaharul
-peste untul amestecat cu zahar se pune coaja rasa de lamaie + sucul si apoi incorporam faina cu lapte (de mai sus) care trebuie sa fie rece, nici macar caldut ca riscam sa se taie crema
-ungem prima foaie cu crema-punem a doua foaie, apoi restul de crema, urmeaza a treia foaie
-asezam ceva greutate pe prajitura si o dam la frigider.
flori1972
Scris: Tuesday, October 12, 2010 11:02 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 11/20/2009
Mesaje: 7636
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.