Alba ca Zapada 2
Subiectul anterior · Subiectul urmator
carla
Scris: Friday, April 2, 2010 2:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Eu am facut-o de vreo 3,4 ori dar mi-a iesit,are oua in crema
Am terminat foileyes
5 linguri ulei
2 oua
5 linguri zahar
1 lingurita bicarbonat
3/4 pahar lapte
700g faina
un praf sare
Amesteci ouale cu zaharulsi sarea,torni uleiul,apoi bicarbonatul stins cu otet,pui laptele si amesteci pana se topeste zaharul.Pui faina sa-ti iasa un aluat mai tar.Imparti in 4,intinzi 4 foi si le coci.
NO,eu pana aici am facutdance
Crema:
1 litru lapte
9 linguri zahar
5 linguri faina
3 oua
2 plicuri zahar vanilat
200g zahar
zeama de la 2 lamai
Se pune la fiert laptele cu faina,cum s-a mai scris,(pe aici mi-e rupta retetabataus Cristian)ouale,zaharul,zaharul vaniliat,se amesteca repede si incontinuu.Cand se ingroasa se ia de pe foc,se raceste,apoi adaugi untul frecat si zeama de la cele doua lamai.Se presara cu zahar pudra si coaja rasa de lamaie(daca vrei
)
mariana71
Scris: Friday, April 2, 2010 4:16 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Eu chiar acum am terminat de pus crema pe foidance dance .
reteta mea:
-3 oua,6 linguri zahar,6 linguri ulei,2lingurite amoniac stins in un pic de otet,faina cit cuprinde(adica un aluat mai tare)Se amesteca tot in ordine si se imparte aluatul in 3,se intinde si se coc pe fundul tavii la 180°.
crema:
-o cana zahar
-o cana lapte
-un pachet margarina
-4-5linguri faina
-dupa preferinta se pune 3 linguri cacao si esenta rom sau 3galbenusuri si coaja de lamiie,in functie de cum vreti gustul la crema(eu le fac pe amindoua si pun un strat de lamiie si unu de cacao ,ca mereu fac doza dublasic ).
carla
Scris: Saturday, April 3, 2010 11:34 AM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Am facut crema mai am de pus untul.Am amestecat 5 linguri faina cu 200 ml lapte,9 linguri zahar ,zahar vanilat si doua oua.Restul de lapte(800 ml) l-am pus la fiert si cand a fiert am adaugat amestecul de faina.Am frecat untul spuma si acum astept sa se raceasca sa le amestec.Deci pun untul in crema sau invers?uff A trebuie sa pun si zeama de lamiie
mariana71
Scris: Saturday, April 3, 2010 12:47 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Eu la crema pun tot gramada si dupa o pun la fiert amestecind incontinuu sa nu se lipeasca.Niciodata nu mi-a iesit naspa,dar e delicioasaras .
Ana
Scris: Saturday, April 3, 2010 1:00 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Vrem pozici fetelordance
carla
Scris: Saturday, April 3, 2010 1:05 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
mariana71 wrote:
Eu la crema pun tot gramada si dupa o pun la fiert amestecind incontinuu sa nu se lipeasca.Niciodata nu mi-a iesit naspa,dar e delicioasaras .

Pui si untul,topit sau cum?Am auzit si de asta n-am incercat
mariana71
Scris: Saturday, April 3, 2010 3:02 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442
Eu folosesc margarina si da,pun si pe ea si dau in fiert cu totul.
carla
Scris: Saturday, April 3, 2010 3:32 PM
Avatar
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/8/2007
Mesaje: 14165
Am pus crema in prajitura,e super gustoasayes ,tot asa o fac si altadata,dar am sa incerc si toate odata puse la fiertpupici
mariana71
Scris: Sunday, April 4, 2010 8:21 AM
Avatar
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/14/2009
Mesaje: 5442


mariana71 attached the following image(s):
dsc01125.jpgdsc01124.jpg

Ana
Scris: Sunday, April 4, 2010 2:56 PM
Avatar
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 11/9/2008
Mesaje: 30045
Mariana wowlove love love
valentina
Scris: Sunday, April 4, 2010 3:54 PM
Avatar
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 9/8/2007
Mesaje: 1640
Mariana, tu ma omori cu prajiturile! Arata grozav!
teita
Scris: Tuesday, May 4, 2010 11:13 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
ira_tgr wrote:


ai putea sa scrii te rog reteta prajiturii? ras
ca sa nu se taie crema trebuie sa scoti apa din unt ,freci untul k zahar-spuma si apoi amesteci k cealalta crema la aceeasi temperatura




flyzuzy
Scris: Thursday, May 13, 2010 7:11 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
exista crema deja facuta de la dr Oetker,este minunata,asa esti sigura ca nu se taietopai
flyzuzy
Scris: Thursday, May 13, 2010 7:15 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Mesaje: 14
exista crema deja facuta de la dr Oetker,f buna..asa esti sigura ca nu se taie;)
ingerash
Scris: Thursday, May 13, 2010 10:04 PM
Avatar
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Mesaje: 27681
Incerc si eu sambata prajitura astahearts
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.