
 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Eu am facut-o de vreo 3,4 ori dar mi-a iesit,are oua in crema Am terminat foile 5 linguri ulei 2 oua 5 linguri zahar 1 lingurita bicarbonat 3/4 pahar lapte 700g faina un praf sare Amesteci ouale cu zaharulsi sarea,torni uleiul,apoi bicarbonatul stins cu otet,pui laptele si amesteci pana se topeste zaharul.Pui faina sa-ti iasa un aluat mai tar.Imparti in 4,intinzi 4 foi si le coci. NO,eu pana aici am facut Crema: 1 litru lapte 9 linguri zahar 5 linguri faina 3 oua 2 plicuri zahar vanilat 200g zahar zeama de la 2 lamai Se pune la fiert laptele cu faina,cum s-a mai scris,(pe aici mi-e rupta reteta Cristian)ouale,zaharul,zaharul vaniliat,se amesteca repede si incontinuu.Cand se ingroasa se ia de pe foc,se raceste,apoi adaugi untul frecat si zeama de la cele doua lamai.Se presara cu zahar pudra si coaja rasa de lamaie(daca vrei ) |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Eu chiar acum am terminat de pus crema pe foi . reteta mea: -3 oua,6 linguri zahar,6 linguri ulei,2lingurite amoniac stins in un pic de otet,faina cit cuprinde(adica un aluat mai tare)Se amesteca tot in ordine si se imparte aluatul in 3,se intinde si se coc pe fundul tavii la 180°. crema: -o cana zahar -o cana lapte -un pachet margarina -4-5linguri faina -dupa preferinta se pune 3 linguri cacao si esenta rom sau 3galbenusuri si coaja de lamiie,in functie de cum vreti gustul la crema(eu le fac pe amindoua si pun un strat de lamiie si unu de cacao ,ca mereu fac doza dubla ).
|
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Am facut crema mai am de pus untul.Am amestecat 5 linguri faina cu 200 ml lapte,9 linguri zahar ,zahar vanilat si doua oua.Restul de lapte(800 ml) l-am pus la fiert si cand a fiert am adaugat amestecul de faina.Am frecat untul spuma si acum astept sa se raceasca sa le amestec.Deci pun untul in crema sau invers? A trebuie sa pun si zeama de lamiie |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Eu la crema pun tot gramada si dupa o pun la fiert amestecind incontinuu sa nu se lipeasca.Niciodata nu mi-a iesit naspa,dar e delicioasa . |
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Vrem pozici fetelor |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| mariana71 wrote:Eu la crema pun tot gramada si dupa o pun la fiert amestecind incontinuu sa nu se lipeasca.Niciodata nu mi-a iesit naspa,dar e delicioasa  . Pui si untul,topit sau cum?Am auzit si de asta n-am incercat |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| Eu folosesc margarina si da,pun si pe ea si dau in fiert cu totul. |
|

 Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/8/2007 Mesaje: 14165
| Am pus crema in prajitura,e super gustoasa ,tot asa o fac si altadata,dar am sa incerc si toate odata puse la fiert |
|

 Nivel: Senior
Inregistrat: 10/14/2009 Mesaje: 5442
| mariana71 attached the following image(s):
 
|
|

 Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Mariana wow |
|

 Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/8/2007 Mesaje: 1640
| Mariana, tu ma omori cu prajiturile! Arata grozav! |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| ira_tgr wrote:ai putea sa scrii te rog reteta prajiturii? ca sa nu se taie crema trebuie sa scoti apa din unt ,freci untul k zahar-spuma si apoi amesteci k cealalta crema la aceeasi temperatura
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| exista crema deja facuta de la dr Oetker,este minunata,asa esti sigura ca nu se taie
|
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| exista crema deja facuta de la dr Oetker,f buna..asa esti sigura ca nu se taie;) |
|

 Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Incerc si eu sambata prajitura asta |
|
|