alaptatul in public
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mihaela75
Scris: Friday, June 23, 2006 1:39 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Fetelor, eu de la o vreme m-am facut cam nesimtita.Mai ales acum ca e vara si umblu la maieu...cand vine timpul de alaptat nici nu ma uit unde ma aflu,scot tzitzi si pun gurita la sursarasVi s-a intamplat sa alaptati in public? oareStau si ma gandesc ,odata stateam la rand la casierie sa platesc ceva si hop bebica a-nceput sa urle.Eu, nici una nici doua trag bulendrele de pe mine si o pun la tzitzi hohotAzi eram in parc si tot asa,ridic maieul si bag bebica la tzocait.Oare m-am prostit eu de tot oarece parere aveti de alaptatul in public ,trageti-mi o scaltoaca sa ma trezesc fool
Andi&Mariuca
Scris: Friday, June 23, 2006 6:12 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/14/2006
Bravo tie! de ce simti nevoia sa te cafteasca cineva?ras
esti demna de toata admiratia ca ai acest curaj... la noi in Romania este vorba despre curaj sa alaptezi in public...
tigancile n-au nici o jena si toata lumea le condamna..
mie personal mi-a fost jena, rusine nu stiu ce naiba mi-a fost.. e drept ca i-am dat si eu lui Andrei tzitzi in public da' era in masina.. eram in parc si a inceput sa urle si atunci m-am urcat frumusel in masina,in spate si l-am alaptat. si asa, au trecut unii pe langa mine si se uitau stramb...
la noi, la romani este o chestie de prejudecata: esti asimilata imediat cu incultura, nesimtirea si cu tiganii... si daca tot am tinut aceasta teorie, trebuie sa recunosc ca si eu, tot din acest motiv m-am ferit sa alaptez in public. societatea (si in multe alte tari ale lumii, chiar civilizate) nu este educata pentru asa ceva si asta in conditiile in care foarte multe mame au tendinta de a alapta artificial copiii, unele din motive ce tin de estetica sanilor, daca va vine sa credeti!!!!oare banghead
cu toate acestea, am inteles ca in Germania se intampla destul de frecvent ca o mamica sa isi alapteze copilul in locuri publice daca este nevoie.
dincolo de aspectul cultural si de cum esti vazuta ca mama care alpateaza, trebuie sa mai recunosc faptul ca nu m-ar incanta in mod deosebit sa se holbeze toti nesimtitii la sanii mei pentru ca asa se intampla!!!
Kiki
Scris: Friday, June 23, 2006 6:47 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Eu nu cred ca e vreo problema daca tu vrei si daca nu se uita nimeni stramb la tine. Eu nu am alaptat copilul in public, decat in masina, pe bancheta din spate si mai era si seara (eram la botez si trebuia sa ii dau). Mie imi e jena, sunt cam pudica de felul meu si nu suport sa se holbeze careva la mine.
cute_babies_of_mine
Scris: Friday, June 23, 2006 7:26 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 4/4/2006
Mihaela, bravo tie! E adevarat ca nivelul de civilizatie iti permite sa faci asta mai usor, dar chiar si asa, "Bravo!"bravo bravo bravo
Anaida
Scris: Friday, June 23, 2006 7:35 AM
Nivel

Inregistrat: 2/12/2006
Eu am alaptat in public, evitand, totusi, sa ma expun prea mult. Mie chiar mi-e drag cand vad mamici in parc cu puiutii conectati la sursa de laptic. Cui nu-i place, sa nu se uite...cui ii place, sa admire!sic Acum nu mai e nevoie decat foarte rar sa o alaptez, ca, in general, are un program destul de stabil in privinta alaptatului si atunci, de cele mai multe ori, suntem acasa.
Mihaela, n-are de ce sa-ti fie rusine, doar nu faci striptease!
misha
Scris: Friday, June 23, 2006 7:56 AM
Nivel

Inregistrat: 3/12/2006
Si mie mi s-a intamplat sa alaptez in public!Mariei i s-a facut foame si ce era sa fac...sa las copilul sa planga?Am alaptat-o in parc, in masina, in maxi taxi(veneam de la tara si ii era somn si incepuse sa traga de bluza), la padure.Am grija sa nu se vada sanul(il acopar cu bluza sau cu mana) si gata! Este ceva natural si firesc...toti am fost sau am avut copii...asa ca draga Mihaela, bravo!bravo
AdrianaC
Scris: Friday, June 23, 2006 8:07 AM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Eu l-am alaptat pe Andrei, dar in masina, si o data s-a intamplat cand avea cam 1 luna si statusem vreo 3 ore cu el pe la spital la coada la consultatii si era lesinat de foame.

Daca i-ar fi foame copilului, nu cred ca m-ar interesa prea mult unde ma aflu. sic

Pana acum insa am iesit cu el afara numai dupa ce ii dadeam sa manance si ma intorceam inainte de masa urmatoare, asa ca nu a trebuit sa ii dau sa pape in parc.
Roxanel
Scris: Friday, June 23, 2006 9:54 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Pe aici ti se atrage atentia sa nu o faci. Desi nimeni nu spune nimic se uita urat la tine. Majoritatea magazinelor si supermarketurilor au camera pentru mama si copilul unde ai la dispozitie tot ce vrei. Daca copilului ii e foame sau vrea sa fie schimbat mergi si nu te deranjeaza nimeni. Multe femei s-au revoltat cand au fost atentionate sa mearga din parc in locurile amenajate drept pentru care s-au gandit sa introduca o lege care sa le permita femeilor sa alapteze in locurile publice.yes
Alina
Scris: Friday, June 23, 2006 10:07 AM
Nivel
Nivel: SAFIR

Inregistrat: 3/27/2006
Mihaela, nu trebuie sa-ti fie nici o rusine.
Nu ca ma laud, dar cred ca la capitolul alaptat in public nu ma bate nimeni. Catinca a supt pana la 1 an si 4 luni, deci, inchipuiti-va ca in parc imi ridica tricoul si se servea singura, pac tzitzi out si da-i cu laptic, hohot hohot, mai erau persoane care se uitau cam stramb la mine, dar nu mi-a pasat, doar de elevi ma feream, ca de, numai la tzitzicile goale imi lipsea sa ma vada. Ea si a vorbit foarte repede: MAMI, TZITZI!!! Vai, cu intarcatul a fost un calvar. Ei, asta a fost cu Catinca, dar Tudor o intrece: el suge in orice pozitie, dar cel mai mult ii place sa se serveasca pe rand, avandu-le in campul lui vizual pe amandoua, hohot hohot hohot hohot , e mortal, suge dintr-una, o vede pe cealalta si suge si din ea, sa nu o piarda cumva... am o gramada de poze, dar sunt prea deochiate, pe acest considerent, evit sa-l alaptez in parc, ca prea m-ar dezbraca cu totul, de..., e barbat in devenire, se cunoastehohot hohot
Si tocmai pentru ca le iubeste atat amanam putin intarcatul. Dar pana cand?!oare oare oare
TatyKS
Scris: Friday, June 23, 2006 10:27 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 3/1/2006
Mihaela, esti dementiala!yes hohot

Si eu acum sa va zic drept...am alpatat in parc de vreo 3 ori si nu s-a uitat nimeni urat la mine( nu am fost singura bineinteles), ca ce era sa fac sa las odorul flamand si sa oracaieras , iar in masina la greu...de cate ori plecam Karina era cu tatzzi in gurita...de nu puteam niciodata sa conducbanghead

Sunt pentru alapatatul bebelului oriunde si oricandpupici
g_nicoleta2000
Scris: Friday, June 23, 2006 10:28 AM
Nivel

Nu se uita nimeni crucis cand fumezi sau bei alcool in public dar vai ce se mai zburlesc babele cand alaptez in vazul tuturor. La inceput imi era rusine de muream, dadeam fuga pana in parc, veneam repede acasa la alaptat, plecam iar in parc si eram intr-o alergare continua. Pana la urma m-am desteptat si cand copila dorea mama scotea sanul si treci la papa printesa mica. Daca cineva nu-i de acord sa nu se uite dar a-mi alapta copilul este ceva la fel de normal ca bautul de apa in public.
Am alaptat in parc, in masina, la mormantul mamei in timp ce popa facea o slujba de pomenire, in biserica in timp ce bunicul se impartasea. In biserica nu am vrut sa alaptez dar alex urla, mosul meu era la coada si trebuia sa-l astept ca-i nevazator si o femeie exasperata de bocete copilei mi-a spus sa-i dau san ca nu intelege nimeni slujba.
Asa ca Mihaela stai linistita ca nu se darama nimic daca alaptezi in public. Decat sa-mi urle copilul si sa curga transpiratia de nervi de pe mine mai degraba sa se zburleasca mintile incuiate.
flowers
fdianamaria
Scris: Friday, June 23, 2006 10:32 AM
Nivel

Inregistrat: 2/17/2006
e ok daca tu te simti ok...mie mi-a fost jena si, sincer, nici n-am avut ocazia (poate reactionam ca tine...). In general a avut ore fixe de papa si n-am fost niciodata pe drum la momentele astea. Oricum, cred ca e un lucru normal (daca bebe de 2-3-4 ani vrea sa faca pipi cand mergi cu el pe strada, nu mergem la un tufis si il lasam sa faca???...asta ca sa nu imi amintesc de barbati, dar asta e puker )
Roxanel
Scris: Friday, June 23, 2006 10:41 AM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Cred ca o sa-mi traga cineva cu o tigaie in cap ... si eu mi-as duce copilul la tufis in Romania dar aici nu. In parcuri primesti amenda la fel ca si pentru scuipatul pe strada al barbatului.puker :81pukel: plus ca nu mi-ar place sa stau pe banca si sa vad un kk cu motz aburind in tufisul din spatele meu sau o flegma de tuberculos langa piciorul meu. La urma, urmei ma gandesc daca si pisul la copac, scuipatul, bautul pe strada, sunt normale in orice societate.oare ... daca ma gandesc bine nici in Romania nu l-as duce la tufis.
Anaida
Scris: Friday, June 23, 2006 1:21 PM
Nivel

Si atunci ce te faci, Roxanel, cu in tânc de 2-3 ani care vrea sa faca pisu si n-are unde, pt ca toaleta e la 2km si el nu poate tine pana acolo? Cat despre caca, nu sunt nici eu de acord sa-ti lasi copilul sa faca oriunde si tu, ca parinte, sa-l lasi acolo (mi s-a intamplat, foarte rar, ce-i drept, sa faca Razvan caca afara, dar l-am luat cu servetelul si l-am aruncat in cosul de gunoi...lucru pe care ar trebui sa-l faca si posesorii de caini, care ii lasa sa-si faca nevoile peste tot...apropo...in orasul meu ,posesorii de caini nu mai au voie cu animalutele in parcuri). Daca am avea toalete mai multe nu mi-as lasa copilul sa-si faca nevoile in public, dar cand nu le ai, trebuie sa te descurci cumva...asa ca, cine-i de vina?
Si cand te gandesti ca subiectul se refera la alaptat...unde dai si unde crapa!
leut
Scris: Friday, June 23, 2006 1:42 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Roxanel wrote:
Cred ca o sa-mi traga cineva cu o tigaie in cap ... si eu mi-as duce copilul la tufis in Romania dar aici nu. In parcuri primesti amenda la fel ca si pentru scuipatul pe strada al barbatului.puker :81pukel: plus ca nu mi-ar place sa stau pe banca si sa vad un kk cu motz aburind in tufisul din spatele meu sau o flegma de tuberculos langa piciorul meu. La urma, urmei ma gandesc daca si pisul la copac, scuipatul, bautul pe strada, sunt normale in orice societate.oare ... daca ma gandesc bine nici in Romania nu l-as duce la tufis.

ROxanel, ai fost tare...la faza "daca ma gandesc bine nici in Romania nu l-as duce la tufis"...ca daca nu o spuneai iscam o alta disputa, aici, pe forum!rashohot Stii, in Romania trebuie sa invatam ca "pisu si kk oriunde" nu trebuie neaparat amendat ci tine de cu totul alte lucruri. Anaida , atunci cand se intampla pe strada, nu ai ce sa faci dar exact cum ai spus tu, poti sa "cureti" locul cu pricina. Asta ar trebui sa fie mentalitatea tuturor!sic
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.