Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| Stiati de laptarea la furtun?Eu nu stiam si uite asa era sa pierd bebele de la san.Pana mi s-a umplut si mie in sfarsit laptaria am tot frolosit cand lingurita cand biberonul si bebica mea a uitat de san.Acuma am lapte dar ea nu mai stie cum sa suga si urla si nu fac nici un progres.Pana azi. Azi mi-a venit o asistenta acasa si m-a invatat cum sa hranesc bebele cu furtunul.E un furtun ff. subtire.un capat sta in lapte si celalalt capat e prins de deget.Degetul se baga in gurita cu unghia in jos si bebele o sa inceapa sa-l suga.Asta e prima etapa cand bebele invata sa deschida gurita mare la supt.In a doua etapa furtunul se lipeste cu scoci de san iar cand bebele apuca sanul primeste imediat si lapte asa ca are motivatie sa munceasca la supt.Se va dezvata de biberon f. repede daca mama e constiincioasa si nu cade prada ispitei biberonului.Alptatul va dura mai mult pt ca prin furtun laptele vine mai greu decat prin bibe si trebuie rabdare.Succes! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Grozava kestie, nu alat...miaheela, crezi ca poate Kaze sa faca o foto la "smekerie"....ca parca nici nu imi imaginez cum vine asta, ca si "amplasament"...Crezi ca furtunel d'asta se gaseste si in Ro, sau numai acolo, prin strainataturi? |
|
| O fac azi o poza cand vine de la munca.Sunt sigura ca se gasesc in farmaciile mai serioase daca nu chiar si in maternitati.Furtunul nu e de unica folosinta asa ca-l speli si-l folosesti mereu.Aici cand astia de la sanatate publica prind o mama care vrea sa alapteze ,sar pe ea cu tot felul de informatii si lucruri gratuite si-ti vin acasa si te suna sa se asigure ca nu renunti la san.Sunt si cursuri gratuite de alaptare la san si " parenting"( scuze , nu-mi dau seama cum s-ar traduce asta)Daca chiar cineva are probleme la alaptat vrea sa incerce metoda si nu gaseste furtun ,pot sa-i trimit ca nu e scump deloc si intra in plic de scrisoare. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| E nou 100% !!!! Cat traim invatam ! Spor la " alaptat " pe Daria ! Mami ! |
|
| Mihaela, multumim mult pentru info...asteptam cu interes si pozele, ca tare greu imi imaginez cum vine, dar e grozava ideea cum ca ajuta in ale alaptarii. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Ingenioasa metoda,Mihaela! Dar daca da roade,atunci spor la alptat! |
|
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Mihaela , omul cat traieste invata! Chestia asta, cu furtunul, nici ca-mi trecea prin cap. Asta inseamna sa faci tot posibilul sa-ti cresti copilul bine. La noi, ma refer in Spitalul unde am nascut, daca nu aveai lapte, iti spuneau imediat ca-ti fac o injectie de ablactatie si gata! Felicitari mamico! |
|
| Pun aici o poza dar nu se vede degetul in gurita.Cu furtunul pe san trebuie sa va imaginati mihaela75 attached the following image(s):
|
|
| mihaela75 wrote:Pun aici o poza dar nu se vede degetul in gurita.Cu furtunul pe san trebuie sa va imaginati
Multumim, Mihaela....si spor la furtunel , ca poate in curand Daria va voi sa suga direct de la sursa ... |
|
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Mhaela, ce interesant...ce lung e furtunul ala, nu credeam ca un bebe are atat forta, dar se pare ca da...felicitari pt eforturile tale de a alapta fata, sigur vei reusi pana la urma. |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| asa deci, pentru asta e bun furtunelul asta....mi-au dat si mie la maternitate si cred ca lactation consultant mi-a si explicat ce si cum cu el, dar eram atat de ametita ca n-am retinut nimic si cand am facut curat prin punga de la ei ma intrebam de ce mi-au dat furtunelul ala....asa, si mi-au mai dat si-o seringa cu varf lung, tot ca sa hranesti bebele pana iti vine laptele, sa invete sa suga...seringa aia plina cu lapte i-o bagi usurel dupa ce l-ai pus la san si ca sa nu dea sanul afara ca nu curge nimic, ii impingi usurel laptic din ea si el suge...destepte chestii! |
|
| Delfinasa, seringa este speciala pentru bebei, sau se poate folosi si o seringa obisnuita? |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| uite, i-am facut acum o poza...are varful lung si arcuit. delfinasa attached the following image(s):
|
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 13501
| Da, sunt seringi speciale pentru bebei, care au si furtunas adaptat din cate imi aduc aminte. Am vazut pe rafturi in magazine pentru copii, dar cum nu mi-am dat seama ce sunt nu am luat in seama. O sa ma mai uit cand intru in magazin, chiar sunt curioasa |
|
| Delfinasa, multumesc mult .Nu stiam nici ca exista astfel de mijloace de hranire a nou-nascutului.Sunt scumpe seringile astea?E cineva din Ro care are asa ceva si daca da, de unde se pot cumpara? |
|
|