alaptarea la furtun
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mihaela75
Scris: Saturday, April 15, 2006 4:34 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/22/2006
Si mie mi-ar trebui o seringa dinasta ca sa scot sanul din gurita.Dupa ce ca e vai de mama lui il mai si strange de nu-l scot decat cu " aoleu".am incercat cu degetul mic dar nu mi-a iesit,nu detin tehnicauff
taki
Scris: Saturday, April 15, 2006 4:35 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 2/13/2006
mihaela75 wrote:
Si mie mi-ar trebui o seringa dinasta ca sa scot sanul din gurita.Dupa ce ca e vai de mama lui il mai si strange de nu-l scot decat cu " aoleu".am incercat cu degetul mic dar nu mi-a iesit,nu detin tehnicauff

Incearca sa-i strangi obrajorii si ai sa vezi ca i se va deschide gurita. M-a invatat si pe mine cineva tot aici pe forum si sa stii ca merge sic .
delfinasa
Scris: Saturday, April 15, 2006 5:24 PM
Nivel
Nivel: Senior

Nu stiu cat costa seringa ca mi-au dat-o de la spital. Cred ca la farmacii trebuie sa se gaseasca ceva in genul asta.
Mihaela, tehnica cu bagatul degetului mic usurel pe la coltul guritei ca sa scoti sanul e buna, practica e mai dificila ras
stele_pe_cer
Scris: Saturday, April 15, 2006 5:48 PM
Nivel
Nivel: Senior

mihaela75 wrote:

Mihaela, poti incerca doua metode de "recuperare" a sanului din gurita bebelinei:

1.in timpul saptului, cand bebe deja nu mai vrea sa suga ci dor molfaie sanul (nu mai devreme) stecori degetul mic, curat in prealabil in coltul guritei fetitei, astfel incat sa nu ii provoci durere, sa nu o ranesti cu unghia, sa nu perceapa intrarea degetului tau ca pe ceva fortat, ci fa-o usor.

2.strangi de nasucul copilul, dar foarte putin, astfel incat ori sa nu planga deloc, daca e posibil, ori doar sa kitaie o secunda-doua (la fel sa nu provoci durere sau disconfort).Apuci pur si simplu nasul exact de la baza narilor si strangi usor ca pentru 2-3 secunde sa iti eliberezi sanul.La mine cele 2 metode au functionat de minune.Cand nu eram curata pe maini (adica nu era spalata cu sapun exact inainte de alaptare - de ex.noaptea - experimentam tactica "stransul nasucului".In cursul zilei, cea a "degetului mic".
mihaela75
Scris: Saturday, April 15, 2006 6:47 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Bune metode.Bagat la cap, executatpupici Da asta cu degetul nu o mai incerc.nu
Kiki
Scris: Saturday, April 15, 2006 7:37 PM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
stele_pe_cer wrote:

Mihaela, poti incerca doua metode de "recuperare" a sanului din gurita bebelinei:

1.in timpul saptului, cand bebe deja nu mai vrea sa suga ci dor molfaie sanul (nu mai devreme) stecori degetul mic, curat in prealabil in coltul guritei fetitei, astfel incat sa nu ii provoci durere, sa nu o ranesti cu unghia, sa nu perceapa intrarea degetului tau ca pe ceva fortat, ci fa-o usor.

2.strangi de nasucul copilul, dar foarte putin, astfel incat ori sa nu planga deloc, daca e posibil, ori doar sa kitaie o secunda-doua (la fel sa nu provoci durere sau disconfort).Apuci pur si simplu nasul exact de la baza narilor si strangi usor ca pentru 2-3 secunde sa iti eliberezi sanul.La mine cele 2 metode au functionat de minune.Cand nu eram curata pe maini (adica nu era spalata cu sapun exact inainte de alaptare - de ex.noaptea - experimentam tactica "stransul nasucului".In cursul zilei, cea a "degetului mic".

Mie nu prea imi place metoda asta a doua, David face extrem de urat daca ii cade o batista pe fata si ii acopera nasul, darmite sa-l strang de nas si sa nu mai poata respira. cred ca m-ar auzi tot cartierul daca as face treaba asta. asa ca fie zi, fie seara, eu metoda degetelului o folosesc si merge.
Anaida
Scris: Saturday, April 15, 2006 10:27 PM
Nivel

Inregistrat: 2/12/2006
Si eu sunt de aceeasi parere, Kiki...copiilor nou nascuti nu le place deloc sa le umbli la nasuc, mai ales ca ei nu stiu sa respire decat pe nas si nu cred ca un bebe mic va deschide imdiat gurita daca ii astupi nasul. Eu stiu ca am incercat metoda cu degetul mic si mi-a mers intotdeauna. Pe-asta cu stransul nasului n-am incercat-o, poate in cazul unor copii merge! oare
AdrianaC
Scris: Saturday, April 15, 2006 10:52 PM
Nivel: ALBA CA ZAPADA

Inregistrat: 2/12/2006
Poti sa incerci sa misti sanul spre partea de sus, sau in jos, depinde cum l-a prins ea mai bine, si o sa il scape.

Eu de obicei ma "eliberez" miscand putin sanul in sus ras
Bebeut
Scris: Wednesday, January 13, 2021 12:12 PM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 1/1/2021
Freya1 multumesc de sfatul alaptarii la furtun SNS
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.