Alaptarea dupa un orar bine stabilit
Subiectul anterior · Subiectul urmator
vanina
Scris: Friday, July 20, 2012 6:03 PM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/19/2008
Kali, nu mint si nu exagerez cu nimic. Ma bucur sa aud ca nu au trait aceeasi experienta mai multe mamici.

Bulibuli, la fel isi facuse singur program si Sabin, dar dupa prima luna pentru ca noi am avut un start mai greoi, si isi schimba programul in functie de varsta. Eu l-am alaptat aproape peste tot, chiar si in Mall sau in bar pe terasa(nu intr-o zona cu fum de tigara), la inceput ma simteam mai ciudat, dar apoi era totul normal.
bulibuli
Scris: Friday, July 20, 2012 6:18 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
Aaaa, desigur, nici la noi nu si-a facut programul imediat, cam de la 2 luni ne-am intrat in ritm. Nu inseamna ca in fiecare zi e la fel, sunt zile (cand e f cald) in care cere mai des.. si nu am ce face, avand in vedere ca refuza orice altceva: ceai, lapte din biberon sau cu lingurita. La fel nu am ce face cand suntem in public. A fost mai greu la inceput, am scris si la subiectul despre alaptatul in public, dar asta e! Doar nu fac topless, nu vede nimeni nimic..:P
oanamaria
Scris: Friday, July 20, 2012 6:43 PM
Nivel
Nivel: RUBIN

Inregistrat: 4/22/2009
Waw!Ce de postari si de opinii si ce inversunare pe unele persoane -se stiu ele .ras
V-am citit si uite ca impartasesc ideile lui Leut,Taty,Kali,Roxie -care in unele postari au ,,vorbit''cu gura mea .computerlove newclap
Si nu agreez nici eu fetele care au un stil de a incerca sa-si impuna punctul de vedere -off!n-am nervi sa stau la discutii cu astfel de persoane.
Oricum ca eu am redeschis subiectul asta -mie mi-au prins bine experientele fetelor cu incercarea de a face un program lui bebe de papa,baie si somnic ca aici nu se vorbea numai despre alatatul dupa un program .
Si fiecare isi face ce program vrea cu copilul ei asta-i clar .
Si eu incerc sa-i fac un program macar de baie si somnic daca de alaptat nu reusesc ca nu pot sa o tin flamanda ca are un tignal si cum urla incep sa-mi curga si sanii-s-a creat asa o legatura intre titi si bebelusa infometata.
Si pe mine in maternitate m-au incurajat si ajutat cu alaptatul si mi-a adus-o la cateva ore s-o pun la san si erau fete in salon carora nu le curgea nicio picatura de lapte si le ,,obliga''sa puna bebelusul la piapt sa molfaie sanul si sa stimuleze lactatia si apoi ca nu era laptic nicio picatuta le dadea bebeilor lapte cu seringa ca doar nu era sa-i lase nemancati pane le venea mamicilor lapticul.
diana-andreea
Scris: Friday, July 20, 2012 7:39 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
kali wrote:

Tot asa, Diana, am nascut in Suceava acum 3.5 ani - ce coincidenta, nu?!! - si, sa spunem ca experienta mea a fost alta, insa am prietene care au trait complet altceva decat ce insinuezi tu.

si cat ai dat la doctori??????sic sic sic sic prietena mea n-a dat un sfantz....se vede diferenta,nu???alcool alcool
bulibuli
Scris: Friday, July 20, 2012 7:50 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 3/17/2008
ce treaba are doctorul cu alaptatul?? dupa ce ai nascut dr mai trece doar sa-ti vada op, cum evolueaza, cum te simti.. nu-ti pune copilul la san si te invata sa alaptezi..

apropos, nici eu nu am dat un sfantz, nici la dr nici la asistente..

oanamaria wrote:

Si pe mine in maternitate m-au incurajat si ajutat cu alaptatul si mi-a adus-o la cateva ore s-o pun la san si erau fete in salon carora nu le curgea nicio picatura de lapte si le ,,obliga''sa puna bebelusul la piapt sa molfaie sanul si sa stimuleze lactatia si apoi ca nu era laptic nicio picatuta le dadea bebeilor lapte cu seringa ca doar nu era sa-i lase nemancati pane le venea mamicilor lapticul.

ori nu esti in Ro, ori toate pacientele au dat grooos la doctori..
katy_lumika
Scris: Saturday, July 21, 2012 12:04 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/14/2008
Si eu am vrut sa alaptez la cerere dar pana la urma am facut program ca asa le-a mers mai bine fetelor. Fiecare isi creste copilul cum credde ca-i merge mai bine, de ce trebuie musai sa impunem idei.

Mi se pare mie sau pe forum sunt doi useri cu aceeasi identitatechatten2much
mikaela
Scris: Saturday, July 21, 2012 3:20 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 8/11/2010
Cand am nascut eu (intr-un spital din USA) mi-au pus bebelina in brate dupa ce au facut cele necesare ei, masurat, cantarit, sters etc. AM tinut-o cateva minute, nu mai retin exact cat dar nu mai mult de juma' de ora, dupa care m-au mutat in camera mea si dusa am fost, am adormit imediat pt cateva ore. I-au facut analizele bebelutzei si au adus-o in camera sa-i dau san, de fapt m-au intrebat ce planuri am, daca vreau sa alaptez, mi-a tinut o asistenta vreo 5 minute de lectii, m-a ajutat de vreo doua-trei ori s-o pun la san si apoi a disparut. A venit cateva ore mai tarziu cica "Ai intrebari?" si-mi da vreo cateva brosuri din care m-am documentat ce si cum. In fine, au lasat bebelina cu mine tot timpul in patutul ei, nu au mai luat-o, o caram cu mine peste tot pana si la dus in baie, dormea cu mine desi nu era recomandat, iar acasa am alaptat dupa mintea mea, la cerere combinat cu la program, imi facusem un grafic cu orele si durata suptului si ma ghidam dupa ala, fii-mea nu prea a plans iar eu de frica i-as fi pus tzitzile in gura non-stop hohot A fost o perioada in care facuse ...chestia aia de se ingalbeneste, cum ii zice??, am un lapsus...si mi-a fost recomandat sa-i dau lapte praf, dar la cateva zile am bagat-o iar la supt. Dupa 3 luni am incept serviciul, am investit vreo 400 de dolari in pompa si accesorii si asa am reusit s-o hranesc vreo 9 luni cand lapticul a disparut usor usor iar ea deja intrase partial pe solide. Pompa mi-a fost de ajutor enorm, asa am putut sa impac si capra si varza, sa fac si serviciu, sa ajute si ta-su cu bebe, sa mai fac si cumparaturi si cele necesare, sa ma duc la medic etc, a si supt cand eram acasa...As fi alaptat mai mult dar ata ete, ma bucur ca am putut face si atat si multumesc Domnului ca a fost si este sanatoasa, nu tu colici, nu tu urlete, iar eu nu am avut probleme cu sanii, nici cu intarcarea.

Oana si fetele care alaptati, bafta multa, faceti cum va spune inima si ce vi se potriveste computerlove
Petronella
Scris: Saturday, July 21, 2012 9:27 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 12/14/2010
Eu dupa ce am nascuto pe Pernilla am puso imediat la sân. Nu mi-au luat fata de lânga mine nici macar pentru 5 minute. Au facut toate analizele in camera cu mine de fata.. Atât doar când m-au cusut a ?inuto so?ul,in rest am avut-o lânga mine tot timpul.. Dupa ce m-au mutat in camera mea a venit o moasa si mi-a explicat exact ce trebuie sa fac si cum sa o alaptez. Mi-a spus ca trebuie sa o alaptez de fiecare data când e nevoie . Fara nici un program ci doar la cerere. Eu a?a am procedat si astazi sunt multumita de cum sa dezvoltat micuta mea. Programul si la facut ea singura pe parcurs. Si cred ca fiecare mama procedeaza cum ?tie si crede ea ca e mai bine pentru puiul ei. pupici pediatra mi-a spus ca pe la 6 luni când încep diversificarea sa încep sa ii fac un program , pana atunci sa o las a?a cu programul ei.
roxinthya
Scris: Saturday, July 21, 2012 10:07 AM
Nivel

Inregistrat: 11/10/2009
Azi de exemplu i-am dat sa suga de la 8:45 la 9:45 si a tras destul de bine. Dupa o jumatate de ora voia din nou dar nu i-am mai dat. L-am tinut de vorba, i-am cantat, l-am pus in carucior si l-am plimbat prin casa, i-am dat-o si pe suzi cand incepuse sa se smiorcaie (nu prea o place) iar acum 5 minute a adormit in (carucior)
Eu una nu stiu ce sa mai cred cu alaptarea la cerere pt ca Petru ar sta toata ziua cu tzatza in gura.
Dar am inceput sa-l cunosc si cand ii e foame tzipa ca din gura de sarpe. De-asta tot citind pe la toate topicurile am decis ca trebuie macar acolo un mic program trebuie altfel o sa devin una cu patul si nici sa ma spal nu o sa mai fiu in stare.
De-abia astept sa faca o luna si sa-l cantaresc ca mie parca mi se pare ca nu s-a ingrasat deloc.
oanamaria
Scris: Saturday, July 21, 2012 12:13 PM
Nivel

Eu daca incerc s-o pacalesc pe Iulia cand ii este foame cu suzi sau cu luat in brate etc.adoarme dar in 20min incepe iar sa-si manance manutele si sa urle de foame asa ca ii dau direct titi sau supliment -depinde de cat a trecut de la ultimul supt .
Petru e indragostit de titi ca si Iulia ,dar mai trebuie si noi sa traim asa ca ne mai adaptam ca si eu ar fi trebuit sa stau numai cu ea atarnata de titi cum am cam stat in primele 2saptamani de ma pastea o depresie .
Cat despre faptul ca tu crezi ca n-a luat in greutate nu te stresa cu asta si asteapta cantarirea de la o luna -dar mie mi-a zis pediatra sa o cantaresc saptamanal pana la o luna ca sa vad ce si cum .
roxinthya
Scris: Saturday, July 21, 2012 12:34 PM
Nivel

S-a trezit la ora 13 a tras 5 minute din tzitzi mai puternic si vreo 10 minute mai cu rugamintzi si iar a adormit.
E normal asa ceva? Ca nu mai stiu ce sa cred. Ma gandeam ca dupa 2 -3 ore de somn o sa-i fie o foame de lup!nervi
Oana , Iulia tot asa suge cete o ora?
oanamaria
Scris: Saturday, July 21, 2012 12:43 PM
Nivel

Da !Si Iulia suge cate 20-30min la un singur san si apoi stam cate 10-15min o bat pe spate ,mai vorbim si apoi o pun si la sanul celalalt (cand nu ma mulg si-i dau cu bibe)deci in total si cu statul de vorba trece de 1ora o masa .Ea ar suge si mai mut ,dar imi dau seama cand doar sta de dragul lui titi si ii scot sanul din gurita asta dupa juma de ora cand doar molfaie si nu mai suge.
Se trezeste asa de des ca nu e satul .Giuli cand e satula doarme intre 3 si 5ore dusa de asta am spus ca nu incerc s-o pacalesc si s-o culc fara sa fie satula ca ma dispera sa se trezeasca la 20min .
roxinthya
Scris: Saturday, July 21, 2012 1:23 PM
Nivel

s-a trezit la 15 minute si iar i-am dat sa suga - de data asta a mnacat mai bine insa cand il ia somnul pot sa -l si "bat" c tot nu se trezeste.
acum iar l-am pus in pat si vad ca doarme in continuare.
acum ma intreb daca nu se satura de ce adoarme atat de profund?
iar in felul asta cum sa ii mai fac sau cum isi face vreun program?
ca eu am tras de timp tocmai in ideea ca dupa 4 ore de la ultimul supt o sa traga din tzitzi cu mai mult randament banghead banghead
o sa ma duc cu capul ca nu mai inteleg nimic nervi nervi angry angry angry banghead banghead
am senzatzia ca la Petru nu se aplica nimic din ce am citit pe la toate topicurile de alaptatalcool alcool
oanamaria
Scris: Saturday, July 21, 2012 1:33 PM
Nivel

Roxi eu zic doar ca e prea mititel -sa vezi la o luna ce bine o sa fie si cu ce pofta o sa suga .Ai rabdare mami -fiecare bebelus e unic .computerlove
diana-andreea
Scris: Saturday, July 21, 2012 2:45 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
katy lumika suntem 2 utilizatoare cu acelesi pareri,care-i baiul???....unele fete ma cunosc de ani buni de la sectiunea lucru de mana...nu mai vorbi in vant ca n-are rost!!!!!
OANA,ROXY bucurati-va de programul lor cat puteti!!!!!!mie niciodata nu mi-a dormit mai mult de 2 ore legatebanghead banghead banghead banghead toate prietenele mele se laudau ca le dorm pruncii 4-5 ore numai a mea era ca ''neaga''...daca dorm asa mult ori sunt satui ori nu sunt ''fomisti'' si stiu ''sa rabde''...
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.