Alaptarea dupa un orar bine stabilit
Subiectul anterior · Subiectul urmator
leut
Scris: Monday, April 6, 2009 1:31 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 2/15/2006
Ca si la Alexandra, am incercat, bineinteles consultand si medicul pediatru, alaptarea dupa un orar. Se pare ca in colaborare cu micutul Matei, am reusit sa stabilim oarecum ore la care sa papam
Astfel, papam de 8 ori in 24 de ore, adica in jur de trei ore sa treaza intre alaptari. Daca se tezeste, si uneori asa face, ii dau 20ml ceai ce il ajuta atat la calmarea burticutei cat si la curatarea organismului, avand un picut de icter. Se pare ca merge, si incepe sa se tezeasca exact la orele stabilite.
Ce parere aveti despre alaptarea dupa program si nu la cerere?
fdianamaria
Scris: Monday, April 6, 2009 1:44 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 2/17/2006
cred ca e aplicabila doar la unii copii...ai mei de exemplu nu dorm prea mult in timpul zilei. Plus ca eu sunt adepta lasarii copilasului cat mai liber, adica sa-si faca singur programul. La fel cu olita si cu orice altceva. Nu-mi place sa fortez lucrurile deloc.
Elena si-a facut programul ei fix doar pe timp de noapte. In timpul zilei papa aproximativ la aceasi ora. Dar mi-ar fi imposibil sa ii fac program fix de masa atata timp cat azi poate ies afara, maine poate trebuie sa mergem la mama sau in vizita, poimaine poate doarme la ora X (nu sunt de acord cu trezirea bebeului pentru nici un motiv)
petro
Scris: Monday, April 6, 2009 2:27 PM
Nivel

Inregistrat: 1/31/2008
Sunt de acord cu Diana. Daca ai laptic ii poti face orar de alaptare, daca nu ii dai la cerere cat ai si apoi ii dai completare. Pofta buna puiutilor!
Mela
Scris: Monday, April 6, 2009 2:33 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Larisei nu i-am putut face nici un fel de orar,statea mai mereu cu tzitzi in gura,cred ca manca si din ora in ora.greu a fost cu ea...

pe Mihaita l-am alaptat din start la trei ore,sincer,ma felicit pentru decizia asta,a fost mult mai usor sa-l cresc,plus ca noaptea era linistit,de la zece seara pana la sase dimineata n-aveam treaba cu el.

Leut,daca bebe e fericit inseamna ca ii convine programul asa cum e thumleft
leut
Scris: Monday, April 6, 2009 2:33 PM
Nivel

Ok...stai nitel Diana...n-am spus ca il trezesc din somn pentru papa. Matei incepe sa se foiasca in jurul orei respective. De aici am dedus ca-i prieste programul. A...si nici n-am spus ca se aplica oricarui copil. Mama trebuie sa-si cunoasca bine copilasul, sa-l urmareasca. Asa am facut in primele zile si totcmai de-aia am spus ca programul l-am facut amandoi. In ce priveste iesitul afara sau alte alea, se poate alapta oriunde, nu? ras
Sami, asa e!pupici sic
kali
Scris: Monday, April 6, 2009 2:48 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
La fel: depinde de copil si atata timp cat nu e nimic fortat, atunci e ok. Nu e o regula, iar important e comfortul psihic al mamei si satisfacerea nevoilor lui bebe.

Ai mei si-au facut singuri un oarecare program, dar dupa o luna- o luna jumate de viata (ajutati putin si de mine, bineinteles- pentru ca oricum nu saream cu tzitzi la fiecare scancet si nu incurajez alintatul la san- deci tzitzi e numai pentru papat, nu pe post de somnifer sau mai stiu eu ce... iar dragaleala in brate se intampla numai dupa masa). Oricum, nu sunt de acord cu impunerea unui program prea devreme pentru ca lactatia inca nu e instalata definitiv si risti sa ramai fara lapte.

Eric papa acum la 4 ore, insa cu exceptii. Cum acum s-a mai incalzit afara, ii stau la dispozitie si cand ii e sete (pentru ca nu sunt de acord cu ceaiurile)... de asemenea, sunt momente cand e foarte obosit si doarme mult, intervalul de timp intre mese ajungand pana la 6 ore.

Insa, la noi programul nu inseamna papat la ore fixe. Stiu cam cand e rost de foame dupa plans si niciodata nu i-am dat fara sa ceara numai pentru ca a venit ora nu-stiu-care deoarece e posibil sa fi mancat mai mult la masa anterioara si sa mai aiba nevoie de o jumatate de ora in plus. Am observat la Eric (si tin minte ca asa a fost si cu Alexia) ca nu manaca cum trebuie daca vreau sa-i dau sa suga cand nu a cerut si ma grabesc cu masa.

kali
Scris: Monday, April 6, 2009 2:48 PM
Nivel

Inregistrat: 5/27/2006
Ups, postat de 2 ori.
shirel
Scris: Monday, April 6, 2009 3:26 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
La Eden am avut un program bine stabilit care imi permitea sa ma odihnesc si sa mai am timp si pentru alte lucruri .Eu sunt de acord cu un program de alaptat binenteles nu sa exageram sa trezim bebele din somn dar in momentul cand ai asa un program imediat iti dai seama daca plinge si care-i sunt motivele.
cu Oshry intradevar la inceput a fost c-am fara program ras dar incetul cu incetul si-a facut programul lui si de papa si de somn si de titze si de joaca si imi este de foarte mare ajutor mai ales ca trebuie sa o intercalez si pe Eden in acest program .
Eu sunt o adepta a programului masa dormit ,joaca dar binenteles fac cateodata si exceptii.
Leut,daca ti se potriveste programul felicitarii si continuati asa.newclap newclap newclap
mommy
Scris: Monday, April 6, 2009 3:31 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
La Mihaita a fost imposibila de facut vreun program pentru ca era ahtiat dupa tzitzi - iar tzizi era si pt papa si pt somn si pt consolare si pt rasfat... angel Dar as spune acum ca asa a fost firea lui si nu neaparat o greseala a mea. Si spun asta pentru ca Andrada nu este la fel:de multe ori tare i-as da niste tzitzi ca sa o adorm mai repede sau sa o linistesc, dar daca ea nu vrea, nu vrea si pace, da capul pe spate si urla. Cu ea am incercat sa fac un program, dar nu am reusit pt ca noi suntem o familie cam dezordonata... si cred ca am influentat-o si pe ea. Fiind cu Mihaita acasa pana de curand, a fost greu sa il stapanesc, sa il fac sa pastreze linistea, sa nu urle, sa nu tranteasca etc. Si ni s-a mai dereglat programul cand am avut eu unele scaderi in lactatie si cred ca nu se satura si cerea mai des. Acum, daca a inceput Mihaita gradinita si mai ales ca intr-o luna incep diversificarea voi incerca sa stabilesc un program mai riguros.
Fluturas
Scris: Monday, April 6, 2009 4:17 PM
Nivel: Maestru

Inregistrat: 11/22/2006
la noi cum amandoi au papat mai formula,au avut totusi un program,nu mancau inainte de 3-4 ore,dupa aceea,cand vroiau,aveau papa la dispozitie.nu i-am trezit niciodata din somn pentru a manca si nici nu i-am obligat sa manance.
acum va trebui sa ne intercalam si cu programul lui darius si karina,sa nu trebuiasca sa pape exact cand eu trebuie sa merg dupa ei la gradinita.
leut,daca la matei ii prieste asa,eu iti spun sa continui.tu il cunosti cel mai bine si vezi cum ii place
Andi&Mariuca
Scris: Monday, April 6, 2009 7:55 PM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Leut, ma tenteaza foarte tare si pe mine sa abordez un program fix de alaptat. este cam greu dar ai zis foarte bine: poate functiona daca iti cunosti bine copilasul.angel

cu Andrei nu am avut nici un program si tzitzi a fost, cum zicea Miru, si de somn, si de foame si de tot ce a vrut el. ceea ce nu este normal. acum as vrea sa procedez altfel.

daca esti interesata de instalarea unei rutine de viata (cum este alaptatul, somnul etc.), iti recomand cartile si sfaturile Ginei Ford. le recomand oricarui parinte in devenire sau deja posesor de pitici. cum nu se poate face reclama aici ras , putem vorbi in privat ca sa iti indic titlurile si siteurile unde le gasesti. sigur te-ar putea ajuta sa organizezi totul foarte bine.
Maria & Mario
Scris: Monday, April 6, 2009 8:46 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Hehe , ce vremuri . da Doamne sa tina si la Maria . angel ( bursucel )
Din spital mi-au spus ca la 3 ore trebuie hranita in primele zile de viata . Asa am si facut . La smiorcaielile dintre alea 3 mese , nimic. gigiuleala si alint , fara ceai ( aici nu iti recomanda ) , fara apa plata. Si vreau sa va spun ca dupa nici o saptamana Mariuca mea manca dupa program, nu a avut colici ca primea Infacol inainte de fiecare masa si a tinut de minune. Imi puteam organiza usor ziua in functie de mesele ei.
Treptat si-a rarit masa de noapte si pe la 4 luni deja dormea de la 7 seara pana la 5 dimineata . Sper din suflet sa reusesc experinta asta si acum, cu Bursucel ! angel coeur
Asa ca Leuto , go for it ! cool
Laura
Scris: Monday, April 6, 2009 8:56 PM
Nivel

Inregistrat: 8/8/2006
Leut, e foarte buna ideea ta. thumright Astfel, copilasul va avea o viata bine organizata, un stomacel sanatos si niste parinti fericiti. pupici computerlove
g_nicoleta2000
Scris: Tuesday, April 7, 2009 7:42 AM
Nivel

Inregistrat: 2/14/2006
Felicitari Leut pentru bebe, dupa tonusul postarilor cred ca te simti bine si tu si Mateihearts .Va pupam si va dorim o copilarie usoara ca o pana indiferent daca-i dupa program de 3 ore sau nusic .

Este asa de ciudat sa citesc astfel de subiecte, parca nici nu vreau sa-mi mai amintesc, sunteti curajoase, pup pe toata lumea.
leut
Scris: Tuesday, April 7, 2009 9:54 AM
Nivel

Maria & mami wrote:
Hehe , ce vremuri . da Doamne sa tina si la Maria . angel
Din spital mi-au spus ca la 3 ore trebuie hranita in primele zile de viata . Asa am si facut . La smiorcaielile dintre alea 3 mese , nimic. gigiuleala si alint , fara ceai ( aici nu iti recomanda ) , fara apa plata. Si vreau sa va spun ca dupa nici o saptamana Mariuca mea manca dupa program, nu a avut colici ca primea Infacol inainte de fiecare masa si a tinut de minune. Imi puteam organiza usor ziua in functie de mesele ei.
Treptat si-a rarit masa de noapte si pe la 4 luni deja dormea de la 7 seara pana la 5 dimineata . Sper din suflet sa reusesc experinta asta si acum, cu Bursucel ! angel coeur
Asa ca Leuto , go for it ! cool

Oana...ti-am zis si ma repet...cele doua Mariuci sunt surori...vezi?
Hai si cu baietii la fel!pupici pupici
Nico, Laura, Anca, multumim frumos...
Kali, Miru, Fluturica...ce sa zic, am avut noroc. Pana la urma nu conteaza ce program sau cum alaptam atat timp cat suntem multumite si bebelusii sanatosi, nu?

yes yes yes
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.