|
Nivel: Senior
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Fetelor,ziceti-mi niste idei cum sa scap de afurisita asta de matrata.Nu mai stiu ce sampoane sa folosec.Nu este eficace nici unul si mai rau se depune matreata in capul meu Daca sti metode care le-ti folosit ziceti-mi si mie.Orice informatie e binevenita! Multumesc |
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| Daca nu merge cu niciun sampon antimatreata atunci posibil ca matreata sa fie rezultat al tresului.
Matreata - cauza si efect a stresului Cea mai sâcâitoare problema a podoabei capilare este dermatita seboreica sau matreata. În afara de faptul ca imprima niste senzatii neplacute de mâncarime îsi mai si face vizibil simtita prezenta prin acele firmituri albe lasate pe umeri care îl fac pe posesorul acestei afectiuni sa se izoleze numai sa nu mai afle nimeni despre problema sa.
În general matreata este cauzata de o eczema ce afecteaza pielea capului. Odata la 30 de zile are loc o înnoire a celulelor scalpului. Matreata determina ca aceasta înnoire sa se produca mai des, ceea ce conduce la senzatii de mâncarime si de uscaciune la nivelul pielii capului.
Matreata poate fi uscata sau grasa, prima fiind cea care se arata pe umeri si pe haine iar cea de-a doua stând strâns lipita de scalp dând senzatii puternice de prurit si desprinzându-se greu de pe par. Aparitia dermatitei seboreice este asociata de obicei cu prezenta stresului, a schimbarilor hormonale sau a menstruatiei.
Oricare ar fi cauzele efectele sunt aceleasi: discomfort, jena, stres. Din fericire, exista remedii care, folosite în mod corect, te pot scapa de matreata, redându-ti frumusetea si sanatatea scalpului si a parului. Iata ce trebuie sa faci: - spala-te cât mai des pe cap pentru ca matreata sa nu aiba timp sa se formeze; - foloseste produse de curatare si îngrijire anti-matreata; schimba-le pana îl descoperi pe cel mai eficient; - maseaza-ti scalpul în timp ce te speli cu buricele degetelor si nu cu unghiile si clateste-ti parul cu apa din abundenta; - foloseste putin otet în momentul clatirii; - aplica un tratament pe baza de ulei de masline; - spala-te cu sapun de casa sau cu sapun de sulf; - nu folosi balsam sau produse uleioase; - apeleaza la produse pe baza de petrol; - spala-ti parul cu lemn dulce; - fa-ti o infuzie de frunze de mesteacan si nuc o data pe saptamâna; - fa o cura de multivitamine si în special cu zinc; - aplica o masca din iaurt si zeama de lamâie.
Acestea sunt doar niste sugestii pentru îngrijirea parului cu probleme. Dar, pentru alegerea celui mai bun tratament pentru fiecare este neaparat necesar sa apelezi la un control dermatologic.
sursa |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Eu am scapat spalandu-ma cu foarte putin sampon, cat o lingurita si clatire cu apa semi calda sau calaie. |
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 2/7/2008 Mesaje: 659
| Sotul meu avea foarte multa matreata, si i-a recomandat dermatologul sampon Dercos de la Vichy, dar ii merge super , dupa a doua spalare nu mai are nici pic de matreata. |
Inregistrat: 6/10/2006 Mesaje: 6198
| Multumesc fetelor Kiki cred ca-i din cauza stresului.Mersi pr articol |
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| Se spune ca matreata este rezultatul "gandurilor si framantarilor".Am avut si eu o perioada si am folosit sampon antimatreata si clatirea parului cu zeama de urzici ori frunze de nuc{se fierbe apa si se adauga frunze,apoi intr-un lichean se pune zeama ,se clateste parul apoi din nou se clateste cu apa curata;atentie zeama coloreaza parul,castaniu roscat}. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Cel mai bun sampon antimatreata folosit de mine si de sotul meu ,fara de care nu putem trai este cel de la VICHY .Il folosim de vreo 3ani si suntem super multumiti .l-am recomandat si altora care au fost la fel de multumiti si acum il folosesc cu regularitate. |
Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| oanamaria wrote:Cel mai bun sampon antimatreata folosit de mine si de sotul meu ,fara de care nu putem trai este cel de la VICHY .Il folosim de vreo 3ani si suntem super multumiti .l-am recomandat si altora care au fost la fel de multumiti si acum il folosesc cu regularitate. da?trebuie sa ma uit sa vad daca e si pe aici ca si eu am facut matreata in ultimul timp si nicicum nu mai scap |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Fluturas se numeste DERCOS de la VICHY si il gasesti in farmacii.Aici e cam 10euro bucata.(42lei) |
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Din cauza unei dermatite seboreice am renuntat la marcile mele preferate si sunt abonata la gama Head& Shoulders Dry scalp care cu sampon si balsam separate. Nici nu se compara cu Head&shouldersul pe care-l mai foloseam ocazional in tara. Miros foarte bine, mai ales samponul iti vine sa-l mananci, balsamul nu e asa aromat, dar dau rezultate. Eu pe ambele butelci dau cam 10$ si le folosesc de mai bine de 1 an numai si numai in duet. |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| si sotul meu foloseste tot Dercos-pt par uscat, si e extraordinar,as putea spune, din vara il foloseste, si cum s-a mai mentionat pe aici,de la a 2-a spalare si-a facut vizibil efectul acuma problema ar fi: daca incearca alt sampon,unul obisnuit, nu pt matreata, oare face iar? |
Nivel: Membru
Inregistrat: 4/16/2014 Mesaje: 2
| Sora mea a avut probleme cu matreata si cu mancarimea scalpului si mereu se plangea.
S-a hotarat sa mearga sa vada un doctor dermatolog bun …..care i-a dat sa iti cumpere un sampon natural anti-matreata cu ulei 100% pur din arbore de ceai(tea tree oil) de la Thursday Plantation.
De cand a inceput sa foloseasca samponul, a scapat complet de matreata si de mancarimea scalpului.
Acuma am inceput sa il folosesc si eu ...si iubesc samponul, imi place incredibil de mult ca miroasa a natura si ca nu face spuma cum fac produsele chimice.
|
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Pt matreata ceva foarte bun este Keto-Tis,cautati in farmacii daca aveti probleme cu matreata,foarte eficient,pret bun -9 lei este un sampon,testat si incercat si de mine si Cosmin si mai multi pacienti de-ai mei!Nota 10! |
|
|