Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 8/4/2009 Mesaje: 488
| Trebiue ca-i dau lui Matei nicte antibiotic capsule si nu prea stiu cum sa o fac.Capsula intreaga nu o poate inghiti, iar impreuna cu un aliment dulce nu am reusit. Sungura solutie este dizolvata intrun lichid si data cu siringa de la nurofen, ceea ce este foarte greu mai ales catrebuie sa-i dau si noaptea |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 11/10/2009 Mesaje: 7238
| Nu i-a recomandat si ceva sirop de tuse ca sa-l amesteci cu el ? Sau Ketof? Nu merge nici cu ceai cu miere si lamaie? Multa sanatate! |
|
Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| tiramisu wrote:Trebiue ca-i dau lui Matei nicte antibiotic capsule si nu prea stiu cum sa o fac.Capsula intreaga nu o poate inghiti, iar impreuna cu un aliment dulce nu am reusit. Sungura solutie este dizolvata intrun lichid si data cu siringa de la nurofen, ceea ce este foarte greu mai ales catrebuie sa-i dau si noaptea
La copii mici stiam ca se dau antibiotice preparate nu capsule.Medicul ti-a prescris asa ceva? |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 11/19/2006 Mesaje: 13514
| Tiramisu,de acord cu Inger. poti sa-i ceri medicului sa-ti dea sub forma de suspensie,nu capsula. |
|
| L-am intrebat cand mi le-a prescris daca nu mi-ar putea da sub forma de sirop si mi-a spus ca "asa e mai bine" si ca chiar daca sunt mai greu de administrat, "nu e imposibil". Problema e ca mi le-a prescria un Dr chirurg pediatru in urma uni interventii de Reducere ortopedica cu imobilizare a unei fracturi de brat si mi-a spus ca o infectie a osului ar fi foarte periculoasa.
Acum i-am dizolvat medicamentul in suc si i l-am dat cu o seringa de la nurofen. O mamica din spital mi-a spus ca ar fi mai usor sa_i dau sa inghita capsula dar am incercat si a scuipat-o (de regula nu inghita ce nu poate mesteca) iar daca il fortez sa o inghita mi-e frica sa nu se innece) |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/25/2008 Mesaje: 2187
| Uf! Zdrobita un pic si cu suc de portocale sau mere, morcov, in lingurita. Dar daca merge cu siringa de la nurofen eu zic ca e ok. Sanatate multa! |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Ce antibiotic ti-a recomandat si in ce concentratie ? la cate ore ? De ce crede el ca sunt mai bune capsulele ? La copii mici nu se recomanda capsulele ! Sunt mult mai invazive pentru stomac si ficat ! Multa sanatate ii dorim piticului ! si .... poate un al doilea medic te-ar putea ajuta mai mult !
|
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Copilul este prea mic sa ia capsula intreaga. Nici sa nu incerci sa-l faci s-o ingurgiteze asa. Bine ai facut ca i-ai desfacut-o si i-ai dizolvat-o intr-un lichid. Totusi ma mir ca doctorul ala i-a prescris bebelui tau antibiotic capsule si nu suspensie. E clar ca a ramas in urma, nu e la curent cu administrarea lichida a tuturor medicamentelor la infants. Nu se mai prescriu medicamente sub forma de capsule sau tablete copiilor asa de mici de pe timpul lui Ceasca si chiar si atunci cand nu existau sub forma lichida, parintii le sfaramau pana le faceau pudra si le combinau cu un lichid mai dulce! |
|
Nivel: Ambasador
Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| La un an si doua luni capsule? |
|
| Am reusit sa-i dau cu lingurita amestecat cu miere de albine. Cu cateva lacrimi, dar nu prea am avut de ales.Chiar daca dl doctor mi s-a parut destul de competent Si eu m-am gandit sa cer parerea unui al doilea medic dar cautind pe net, am descoperit ca sunt doar sase chirurgi pediatrii in tara care au si specializarea ortopedie. Cand mi-a prescris antibioticul mi-a spus ca e obligatoriu sa-l ia acesta pentru ca daca nu risca o infectie la os care este extrem de grava.Asa canu risc sa merg la farmacie sa-mi deaaltceva asemanator. E vorba de oxacilina 250. |
|
| Roxie wrote: La un an si doua luni capsule? un an si sase luni(scuze, acum am corectat la smnatura )
|
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| sirop sau capsule sunt doua forme de prezentare a produsului, nu are legatura cu administrarea unei sau asupra altei categorii de varsta, atat timp cat se respecta concentratia. si siropul de Klacid e cumplit .
si ca sa raspund si la obiect: pulberea se dizolva in putin ceai indulcit sau suc de fructe, se introduce lingurita in gurita, se apasa pe limbuta cu lingurita pt a face loc continutului din lingurita, se tine putin de nasuc si va inghiti. apoi se ofera putin ceai sau suc pt. a scapa de gustul oribil cu canita sau biberonul (dupa preferinta) succes! |
|
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| tiramisu wrote: un an si sase luni(scuze, acum am corectat la smnatura )
Nu am mai auzit asa ceva,sa dai la un copil mic,capsule ii nenorocesti stomacul,ficatul... |
|
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| inger7 wrote:Nu am mai auzit asa ceva,sa dai la un copil mic,capsule ii nenorocesti stomacul,ficatul...
tot aceleasi substante active sunt si in capsule sau sirop. ba mai mult in sirop mai ai si cativa excipienti mai ucigatori: E-uri. |
|
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Oxacilina cu substanta activa oxacillinum nu are varianta de suspensie,exista doar sub forma de comprimate si pulbere pentru solutie injectabila/perfuzabila,deci in acest caz nu are decat sa zdrobeasca aceste comprimate.Cum au zis si fetele zdrobit in linguritza si amestecat cu diverse miere,suc,ceai sau chiar mancare!Atentie insa sa nu-si faca singur greatza! |
|
|