Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| buna seara, fetita mea are 8 luni si de cateva zile nu mai vrea sa suga .i-au iesit 2 dintisori iar eu am pus totul pe seama lor ,dar se cam ingroasa gluma caci azi nu a papat deloc "titi" iar pe mine ma dor sanii ingrozitor . poate ca nu m-as ingrijora asa daca ar manca mancarica insa e tare sclifosita iar de lapte formula nici nu vrea sa vada(am incercat vreo 4 feluri)...nu a supt niciodata din biberon si nu a acceptata suzeta. s-a mai intamplat cuiva asa? nu as vrea sa o intarc inca,mai ales ca nu e mancacioasa. astefp sfaturii |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mami, in primul rand bine ai venit la noi! In al doilea rand, problema ta se pare ca e destul de serioasa.Daca bebe nu mai vre sa suga iar la mancare face mofturi, ce papa totusi intr-o zi intreaga? Poate e doar o faza trecatoare ...sau poate nu!Oricum, este important pentru tine sa continui sa te multgi, mai ales daca ai probleme cu durerile de sn. Succes si sa ne spui ce ati facut!
|
|
| azi de exemplu a mancat 09.- 1 nectarina+1/2 banana+1 lingurita branza dulce 13.-ciorbita cu un ciocanel 18.iaurt cremoso intre timp a mai ros covrigi si biscuiti(o dor gingiutele) ea de obicei manca 3 mese de mancarica pe zi ,1 cremoso sau danonino gigantino iar dupa fiecare masa manca si san ,iar ,ca de vreo 3 zile, nu a vrut deloc , in schimb noaptea mananca de 2,3 ori san(doar de fite e drept,ca sa adoarma cu titi in gura) oare nu e prea devreme sa renunte la lapte?
|
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Nu e o regula! Sunt copii alaptati pana la 2 ani, si sunt copii care renunta la san la cateva luni. Cert e ca laptele de mama isi pierde proprietatile nutritive incepand cu luna a VI-a, asa ca nu ar trebui sa fii foarte ingrijorata. In acelasi timp, e posibil sa se fi schimbat gustul laptelui, dar, daca ea mai bea noaptea, probabil ca nu asta e cauza. Poate e doar o toana de cateva zile. Si eu zic sa continui sa storci sanii cateva zile, sa vezi ce se intampla. Poate a descoperit atatea gusturi noi incat vrea o pauza de lapte. Ideea e ca mananca foarte bine, dupa parerea mea! |
|

Nivel: Grupa mica
Inregistrat: 11/21/2006 Mesaje: 243
| brienuka wrote:azi de exemplu a mancat 09.- 1 nectarina+1/2 banana+1 lingurita branza dulce 13.-ciorbita cu un ciocanel 18.iaurt cremoso intre timp a mai ros covrigi si biscuiti(o dor gingiutele) ea de obicei manca 3 mese de mancarica pe zi ,1 cremoso sau danonino gigantino iar dupa fiecare masa manca si san ,iar ,ca de vreo 3 zile, nu a vrut deloc , in schimb noaptea mananca de 2,3 ori san(doar de fite e drept,ca sa adoarma cu titi in gura) oare nu e prea devreme sa renunte la lapte?
Ca sa fiu sincera, pt 8 luni mi se pare ca a mancat foarte bine. Desigur, acum tu stii ce-i mai bine pt ea, sicum papa ea de obicei. Doctorul pediatru ce ti-a recomandat? |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| A mancat foarte bine ! Sincer, nu prea inteleg de ce te miri ca nu mai vrea titi daca are meniu de solide super consistent ???? |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| In primul rind bine ai venit! Eu am o fetita de 9 luni si jumatate si pe la 8 luni a incetat sa suga chiar imediat ce i-a aparut 2 dintii,eu oricum vroiam sa incetez asa ca nu esti singura. Fetita ta mi se pare ca maninca destul dar incearca incetul cu incetul tot felul de mincaruri noi ,sa se obisnuiasca.Eden se trezea si ea noaptea sa manince daca nu plingea dar incetul cu incetul i-am dat ori suzeta , normal cu urlete,pe urma sa obisnuit dupa o saptamina nici nu se mai trezeste noaptea . Totul este obisnuinta.Nu te speria totul este in regula. |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 11/22/2006 Mesaje: 9778
| bine ai venit printre noi si eu sunt de parere ca mananca f bine,asa ca nu trebuie sa iti faci probleme ca nu mananca. |
|
| multumim pt sfaturi tuturor mamicilor m-am mai linistit ,oricum nu-i mai dau masa de seara mancarica si surpriza ............suge titi,asa ca nu cred ca nu-i mai place lapticul mai ales ca si noaptea suge de 2,3 ori (ziua ma mulg de doua ori exact la orele la care ea trebuia sa manance ,pentru ca sanii mi-se fac pietroi).poate sunt eu prea ingrijorata ,poate e normal sa se intample asa dar nu as vrea sa renunt la alaptat. doctora pediatru mi-a spus ca sunt doar fite si sa o las nemencata si sa-i dau titi si daca mananca inseamna ca-i place,si asa a fost de aceea i-am scos masa de seara. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 7/22/2007 Mesaje: 11814
| Apropo eu ma pompam de cite ori vedeam ca sinii se umflau si aveam pungulite speciale si congelam laptele(sau in sticlute)iar cind poate nu eram acasa sotul meu era acela care putea sa-i dea laptele meu,chiar si noaptea.S-ar putea ca fetitei tale sa-i fie greu sa traga laptele si atunci cam refuza sa manince. Ce-ai sa faci cind mai apar dintisori si incepe sa te muste? |
|
| mi-ai dat o idee buna sa congelez lapticul, poate o sa am nevoie de el oricum a inceput sa manance titi si ziua ,o data +noaptea de 2,3 ori daca mananca o data eu sunt multumita,cred ca a fost si din cauza dintisorilor |
|

Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Mult succes si cat mai mult laptic , mami! |
|
|