Ajutor! Copilul meu are o carie...
Subiectul anterior · Subiectul urmator
Cristy
Scris: Thursday, May 15, 2008 6:01 PM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 1/8/2007
Ati revenit de la cabinet?
Cum a decurs ?

Asteptam vesti pupici
Lorelay&Andrew
Scris: Friday, May 16, 2008 8:24 AM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Neatza...
Am fost ieri la cabinet,si am rezolvat problema. Am fost foarte multumita de pregatirea d-lui dr in a comunica si a se face inteles de copii. Si am constatat cu ocazia asta, ca asta e primul lucru pe care trebuie sa-l cautam. Un medic care stie sa interactioneze cu copilul.
I-a aplicat cateva "fas-uri" de lidocaina, apoi dupa o discutie despre Ben 10 si ceasul lui magic, i-a facut anestezie injectabila. Eu am stat langa Andy tot timpul , ceea ce nu recomand mamicilor mai slabe de inger nono . In final a fost un succes, insa Andy nu mai vrea la dentist in viatza lui uff
I-am explicat ca daca mergeam de la bun inceput nu trecea prin chinuletul asta, si ca va trebui sa mergem regulat, k sa evitam neplacerile... Nu stiu cum a "scanat" el ideea de a merge la dentist periodic, insa si medicul a spus sa mai trecem pe la dansul fara a-i face un control, ci doar pentru a-i prezenta aparatura si cabinetul, incercand astfel sa creem o atmosfera familiara si destinsa...
ingerash
Scris: Friday, May 16, 2008 8:28 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Lorelay&Andrew wrote:
Neatza...
Am fost ieri la cabinet,si am rezolvat problema. Am fost foarte multumita de pregatirea d-lui dr in a comunica si a se face inteles de copii. Si am constatat cu ocazia asta, ca asta e primul lucru pe care trebuie sa-l cautam. Un medic care stie sa interactioneze cu copilul.
I-a aplicat cateva "fas-uri" de lidocaina, apoi dupa o discutie despre Ben 10 si ceasul lui magic, i-a facut anestezie injectabila. Eu am stat langa Andy tot timpul , ceea ce nu recomand mamicilor mai slabe de inger nono . In final a fost un succes, insa Andy nu mai vrea la dentist in viatza lui uff
I-am explicat ca daca mergeam de la bun inceput nu trecea prin chinuletul asta, si ca va trebui sa mergem regulat, k sa evitam neplacerile... Nu stiu cum a "scanat" el ideea de a merge la dentist periodic, insa si medicul a spus sa mai trecem pe la dansul fara a-i face un control, ci doar pentru a-i prezenta aparatura si cabinetul, incercand astfel sa creem o atmosfera familiara si destinsa...

Bun doctorfirstprize firstprize firstprize Mami ai fost curajoasapupici
Lorelay&Andrew
Scris: Friday, May 16, 2008 8:37 AM

Eu aratam cam asa pale . Andy a fost curajos si intelegator...pana in punctul in care a inceput santajul emotional... : "mami, nu mai pot...nu mai vreau... te rog, du-ma acasa" Doctorul un om extrem de comic, l-a facut sa rada cu lacrimi...de durere... Am avut mare noroc cu acest medic flowers
ingerash
Scris: Friday, May 16, 2008 8:42 AM
Nivel
Nivel: DIAMANT

Inregistrat: 1/17/2008
Lorelay&Andrew wrote:
Eu aratam cam asa pale . Andy a fost curajos si intelegator...pana in punctul in care a inceput santajul emotional... : "mami, nu mai pot...nu mai vreau... te rog, du-ma acasa" Doctorul un om extrem de comic, l-a facut sa rada cu lacrimi...de durere... Am avut mare noroc cu acest medic flowers

Asa ethumright Mai rar asa mediciflowers
bulinutza
Scris: Friday, May 16, 2008 10:39 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 10/14/2007
Lorelay&Andrew wrote:
Neatza...

Buna, Lorelay...medicul tau a procedat perfect! Se plombeaza dintzisorii chiar daca sunt de lapte, pt a se evita extractia lor cu mult inaintea eruptiei dintilor permanenti si a nu se crea spatieri sau ingesuiri mai tarziu. Operatiunea NU este de obiecei dureroasa pt copil. Mai mult il sperie cabinetul si aparatura de acolo. Oricum se face o anestezie locala cu lidocaina spray la inceput pt a nu simti injectia, apoi cu anestezic injectabil.
Primele maselutze definitive apar la varsta de 6 ANI, si sunt deseori confundata cu maselutzele de lapte de catre parinti, care nu le ofera atentia cuvenita. Acele maselutze este bine sa fie sigilate pt a evita carierea lor precoce.
Asa cum a sugerat medicul copilasului, este bine sa mai faceti o vizita, doua, poate chiar ianainte sa erupa maselutzele de 6 ANI, in care doctorul sa povesteasca cu micutzul pacient, sa-i prezinte instrumentele si ce fac ele, sa-l plimbe cu scaunul si sa-i creeze o stare de confort si fara teama.

Vreau sa atrag atentia tuturor mamicilor asupra unui aspect: un copil adus cu fortza la stomatolog, batut eventual sau amenintat cu diverse lucruri, este un copil "pierdut" din punctul asta de vedere pana dupa varsta de 20-25 ani cand constientizeaza singur gravitatea problemei dar cand sunt destul de greu de recuperat anii pierduti.
Ideal este sa mergeti cu copilasul la stoamtologin jurul varstei de 5 ani, INAINTE de aparitia vreunei probleme, eventual cand aveti voi sau sotzii vreo problema si doctorasul va face un "training" cu micuztul, astfel incat in momentul in care va fi o problema va fi muuuult mai usor de rezolvat.

Va pup si va doresc copilasi sanatosi si fara cariutze...
Dr. Alina Marian
Mela
Scris: Friday, May 16, 2008 11:14 AM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 11/19/2006
Lorelay,ce bine ca ai dat peste un doctor care se pricepe sa lucreze cu copii si are rabdare cu ei.
eu am intrebat 2 medici in tara daca se poate face ceva cu maselutele Larisei,are 2 puncte negre pe cele de jos.si amandoi mi-au raspuns ca e prea mica pentru a umbla la dintisorii eifool eventual dupa 3 ani.
dya
Scris: Friday, May 16, 2008 11:57 AM
Nivel

Inregistrat: 5/12/2006
cyclops what Bulinutza mama tu esti stomatologlove ?????Si ai tacut milc fara sa spui nimik????ras angel pupici
Lorelay ma bucur ca ati trecut cu bine pupici pupici pentru micutul curajospupici pupici pupici si felicitari medicului pentru asa un comportament care iti merge direct la suflet.love angel
bulinutza
Scris: Friday, May 16, 2008 12:06 PM
Nivel

dya wrote:
cyclops what Bulinutza mama tu esti stomatologlove ?????Si ai tacut milc fara sa spui nimik????ras angel pupici

Eram undercover...hohot hohot hohot sic
georgy_adinutza
Scris: Friday, May 16, 2008 12:14 PM
Nivel

Inregistrat: 3/2/2006
As vrea si eu un dr stomatolog bun ptr copii , la noi in Bucuresti ....cunoasteti ? ptr ca si Adina a inceput sa se vaite de durere si cand m-am uitat am vazut ca are jos si in sg di in dr maseluta sparta ....as vrea sa o duc dar nu stiu unde , ptr ca e fff importanta aceasta prima intalnire cu dr stomatolog , ptr ca daca este vreunul care nu stie cum sa se poarte si o sperie , mi-e teama ca altadata v-a refuza sa mearga ......desi eu acum am incercat sa ii explic "mergem la un dr stomatolog , care te va pune pe un scaunel care se misca si tu vei tine gurita deschisa , iar dr va veni cu avionul sa curete maseluta si gata nu te mai doare nimic " , iar ea vad ca a cceptat ideea si ma intreaba mereu "cand mergem " .....
Lorelay&Andrew
Scris: Friday, May 16, 2008 12:15 PM

bulinutza wrote:

Eram undercover...hohot hohot hohot sic

hohot hohot hohot bun asa... hohot
Mela
Scris: Friday, May 16, 2008 12:24 PM
Nivel

Inregistrat: 11/19/2006
fiica-mea tocmai mi-a cerut o bombonica,eu am refuzat-o pe motiv ca se strica dintisorii.
ea :"da ii repara tanti doctor cu aparatul...imi dai acuma?" ras
in general ei nu ii e frica de doctor,dar ar fi de ajuns sa dea peste unul fara rabdare care sa o repezeasca,ar baga o spaima in ea...sper sa nu dau peste specimene de-astea.
Lorelay&Andrew
Scris: Friday, May 16, 2008 12:32 PM

sami wrote:
fiica-mea tocmai mi-a cerut o bombonica,eu am refuzat-o pe motiv ca se strica dintisorii.
ea :"da ii repara tanti doctor cu aparatul...imi dai acuma?" ras
in general ei nu ii e frica de doctor,dar ar fi de ajuns sa dea peste unul fara rabdare care sa o repezeasca,ar baga o spaima in ea...sper sa nu dau peste specimene de-astea.

Este foarte simplu sa testezi rabdarea si capacitatile unui doctor... renumele in astfel de aczuri este destul de plauzibil...si de asemeni si "calitatea" pacientilor de la usa, iti spune totul despre un medic...
Cu rabdare si multa atentie, caci un medic iritat nervos, este un fiasco pt orice gen de copil...indiferent cat de curajos este vis a vis de mersul la dr. thumright
Lorelay&Andrew
Scris: Friday, May 16, 2008 1:10 PM

Mai fetelor. Cum imi tunnez si eu profilul? oare vreau si eu inimioare , sclipirici si alte ...treburi... si nu stiu ce si cum... fool
bulinutza
Scris: Friday, May 16, 2008 1:20 PM
Nivel

Lorelay&Andrew wrote:
Mai fetelor. Cum imi tunnez si eu profilul? oare vreau si eu inimioare , sclipirici si alte ...treburi... si nu stiu ce si cum... fool

lorelay suntem foarte "off topic" dar incearca: http://www.glitter-graphics.com/
si vezi ce gasesti acolo...pupicipupici
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.