Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Buna ziua mamici si pitici... Iata ca inevitabilul s-a produs si-n cazul baietelului meu de 5 ani( campion prin excelenta in consumarea dulciurilor si a sucurilor ). A aparut prima maselutza cariata ...cu trambite si mari dureri ... Dimineata am consultat un medic stomatolog, care ne-a spus k este o carie din interior spre exterior, si ca ruperea maselutei era ceva de asteptat. Pana acum nu am obs nimic in neregula cu maselutele sau dintisorii lui, decat in momentul in care caria s-a rupt. Inrebarea mea este daca este bine sa plombam acea maseluta, sa facem extractie, sau ... ce altceva mai putem face. As vrea si o alta opinie , in afara celei a d-lui dr. Va multumesc anticipat.
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Parerea mea este sa fie plombata deocamdata. |
|
| Asa a spus si doctorul... multumesc frumos. Asteptam un fel de confirmare. Mi s-a parut ciudat, cand am auzit. Nu am crezut ca se lucreaza pe maselele de lapte. |
|
| Din cate stiu, daca faci extractie nu va creste alta in loc, dar mai bine intrebi un medic ca sa fii sigura. Eu as alege totusi plombarea. |
|
| Off... in astfel de momente...ma simt total depasita. Dimineata avem programare pentru plomba. Sper sa fie bine... |
|
| Lorelay&Andrew wrote:Off... in astfel de momente...ma simt total depasita. Dimineata avem programare pentru plomba. Sper sa fie bine... Succes. |
|
| multumim frumos... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Se lucreaza pe dintii de lapte! Mai ales ca ei asigura baza pentru viitoarea dantura, cea definitiva! Clar, plomba! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/16/2006 Mesaje: 1390
| si noi o sa intrebam dentistul ce e de facut cu un dintisor la 8 luni cand i-au iesit unii dinti, "scrasnea" din dinti, iar pe unul dintre ei l-a tocit, mai bine zis e rupt, nu f tare
|
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Buna, si eu as opta pentru plomba si asta in mod categoric
Ah, problema este ca la noi, se fac astfel de plombe , prin anestezie generala (adormire)
Dar ti-as recomanda sa previi acestea prin urmatoarele:
- fara dulciuri care se "sparg" pe masele - spalarea dintilor ( eu prefer sa ii spal personal dintii lui Shachar la 5 anisori ) de cel putin 2 ori pe zi dimineata si seara dupa ultima masa. - eliminarea sucurilor, oricum ajuta si la o alimentatie mai sanatoasa |
|

Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 5/20/2006 Mesaje: 267
| Lorelay&Andrew wrote: Nu am crezut ca se lucreaza pe maselele de lapte. Categoric plombare. Poti face si sigilare(chiar daca este dentitia de "lapte") daca doresti. Daca intre maselute/dintisori exista spatiu suficient care sa permita periajul atunci nu este necesara sigilarea. |
|
| "- eliminarea sucurilor, oricum ajuta si la o alimentatie mai sanatoasa " am citit pe net, k sucurile acidulate sunt extrem de daunatoare dentitiei copiilor. Iar ai mei copii nu concep altfel de sucuri. Am incercat varianta" haideti sa facem impreuna sucul nostru la storcator" , varianta "uite mamy, la spoturile publicitare, copiii beau Teddy".... nimic nu merge...parca au un extra creier, si anticipaza raspunsul, inainte k eu sa termin ce am de spus... |
|
| Cristy wrote:Buna, si eu as opta pentru plomba si asta in mod categoric Ah, problema este ca la noi, se fac astfel de plombe , prin anestezie generala (adormire) Dar ti-as recomanda sa previi acestea prin urmatoarele: - fara dulciuri care se "sparg" pe masele - spalarea dintilor ( eu prefer sa ii spal personal dintii lui Shachar la 5 anisori  ) de cel putin 2 ori pe zi dimineata si seara dupa ultima masa. - eliminarea sucurilor, oricum ajuta si la o alimentatie mai sanatoasa
Dimineata cand am fost la controlul constatator, coincidenta a facut sa mai fie un baietel cu o problema similara. Am inteles de la asistenta, ca s-a folosit lidocaina pulverizata, si o mica injectie. Dar copilul a fost constient pe toata perioada plombarii. Sincer...as prefera sa nu se foloseasca anestezie generala... nu am o parere prea buna despre aceasta varianta, mai ales la dentist... |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Nu exista asa ceva, nu concep ....
Nici ale mele nu concepeau ..ei si? Pur si simplu nu cumpar sucuri, nu le am in casa ... deci nu consuma La fel si dulciurile, cumpar ce consider eu a fi mai putin periculoase si acelea le dau cu masura. Fetele stiu asta si se conformeaza, cu toate ca avem in casa, nu cer mai mult decat au voie
Apropo... nu exista sucuri "sanatoase" decat cele facute in casa de tine, nu Teddy si nu nectare ..... Contin conservanti si zahar Si nici nu exista "sucuri naturale" ambalate care sa fie naturale 
Revenind la plomba, mult succes |
|
| Cristy , tot ce ai spus este perfect adevarat... dar...stii cum e...mergem la gradi ... socializam...traim modern...caci acum mai nou, am auzit ca e la moda sa bei teddy play! pff ... apoi e aniversarea colegului...mergem in mall..unde mancam si bem...cunoastem cu totii ce anume...si tot asa. Apoi ma lupt acasa sa conving.... iar daca nu cumpar e doliu general. Insa voi mai incerca ink o data strategia "nu am in casa, deci nu consuma" poate...cine stie... Cat despre plomba, maine cum venim de la cabinet, va anuntam cum au decurs lucrurile.. Pups si o seara placuta ... |
|
|