Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| La mine n-are ...eu m-am ingrasat de la alaptat...mi-a creat o pofta de mancare teribila, mancam si noaptea pana pe la 6-7 luni , nu puteam sa dorm de foame, simteam ca pic din picioare daca nu mancam, ca alaptam si des si-mi cerea organismul. Si cum incercam sa nu mai mananc, scadea si productia, stiam ca incepea fii-mea sa urle ca nu e cat vrea ea ...din punctul asta de vedere alaptatul nu mi-a adus beneficii, dar asta sa fie problema...eu sunt multumita ca are o imunitate si dezvoltare foarte buna, pe termen lung se va vedea mai bine si pana la 2 ani nu o intarc. Nici nu ma intereseaza parerea altora ca alaptez prea mult timp sau ca e copilul mare, am citit si eu cate ceva despre alaptatul prelungit si numai beneficii aduce si copilului si mamei...m-am luptat foarte mult sa-mi vina laptele si sa pastrez lactatia si daca pot sa-i ofer asta in continuare, de ce nu? Am avut si perioade in care ziceam "gata, o intarc", "nu mai ai lapte, ce te tot chinui atata si chinui si copilul" si nu am cedat...acum este momentul in care se pune o amprenta foarte importanta in viata copilului dpdv. al sanatatii si dezvoltarii...nu inseamna ca daca nu alaptezi deloc sau alaptezi mai putin timp, copilul nu va fi sanatos si nu se va dezvolta foarte bine...dar atata timp cat stiu ca ii face numai bine, toate studiile stiintifice spun asta, de ce sa nu plusez, sa fac tot ce pot? Si nici nu mai conteaza acum ca ma chinui sau ca sunt grasa, stiu ca totul depinde de mine, de vointa mea si o sa vina si timpul sa ma gandesc si la mine. |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| delfinasa wrote:La mine n-are  ...eu m-am ingrasat de la alaptat...mi-a creat o pofta de mancare teribila, mancam si noaptea pana pe la 6-7 luni  , nu puteam sa dorm de foame, simteam ca pic din picioare daca nu mancam, ca alaptam si des si-mi cerea organismul. Si cum incercam sa nu mai mananc, scadea si productia, stiam ca incepea fii-mea sa urle ca nu e cat vrea ea  ... Asta da... si la mine a fost la fel pana pe la 6 luni, adica mi-era foame, mancam de rupeam, dar nu m-am ingrasat, doar am stagnat. Dupa 6 luni, am lasat-o mai moale cu mancarea, dar am mancat iaurt in continuare si asa am inceput sa slabesc fara sa pierd laptele. |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/15/2007 Mesaje: 58
| Kali am sa mai insist, cu toate ca de o saptamana ma chinui. Incerc sa-i dau seara si ma chinui jumatate de ora - o ora, dar nici nu pot sa o las mult nemancata.
Roxanelam incercat sa il amestec dar cred ca era mai multa formula ca tot nu l-a vrut.
Delfinasaam stat si eu linistita luna trecuta cand am vazut ca nu prea mai am lapte pentru ca si eu m-am gandit ca ea suge cat ii trebuie.Dar cand am fost la control acum, la 6 luni, si am vazut ca nu a luat nici un gram in greutate timp de o luna ... Din cauza asta am zis ca trebuie sa fac ceva. Eu m-am chinuit sa o alaptez pentru ca pe la 2 -3 luni incepea sa urle numai cat o puneam in pozitia de supt si numai eu stiu cat m-am chinuit sa ma mulg la fiecare masa si sa-i dau sa pape la biberon pana si-a revenit. Nu vreau sa renunt la alaptat pentru ca sunt intru totul de acord cu tine in privinta avantajelor alaptatului, dar vreau sa-i dau formula in completare pentru ca e clar ca ea nu mananca cat trebuie.
Miru din pacate la mine, ca la Delfinasa, efectul e invers. Cred ca am ajuns sa mananc mai mult decat sotul. A avut efectul in primele doua luni, cand intr-adevar am slabit foarte repede dupa ce am nascut, dar dupa aia...Dar lasa ca slabesc eu la loc..
|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Madi, un aspect important la alaptat este ca sunt perioade in care bebe papa mai mult si ii trebuie timp organismului sa regleze lactatia, perioade in care ai impresia ca nu mai ai lapte suficient, dar se va regla...acum sunteti si la inceputul diversificarii, se mai satura si cu mancarica si n-o sa mai suga asa des, o sa vezi ca singura o sa renunte la unele mese treptat si odata cu asta si lactatia ta va scadea automat...Tu continua sa-i dai vitamine, mancarica, incearca si alte formule, daca nu le vrea simple, combina cu cereale, ai grija sa mananci si tu bine si sa bei lichide multe...la varsta asta, bebeii pot stagna in greutate un timp, ca mai apoi sa recupereze...este si mai activa acum, nu mai doarme asa mult, daca incerci sa-i introduci carnita, cereale, branzica de casa o sa recupereze din greutate. |
|

Inregistrat: 2/22/2006 Mesaje: 4839
| madi,esti sigura ca nu-i place formula?eu am patit la fel dar era de la tetina, nu-i placea de silicon .I-am luat una de cauciuc care imita sanul si am pacalit-o.la inceputul diversificarii am avut aceeasi problema .Nu mai treagea de la tzitzi ca daduse gust de papa solida.Si laptele meu se regla dupa cerere adica scadea.Cand I-a trecut gustul de solide si si-a data seama ca tot tzitzi e mai buna iar a crescut lactatia...nu prea mult ca eu niciodata n-am plesnit de lapte. |
|
Inregistrat: 11/18/2006 Mesaje: 3674
| Madi, am uitat sa iti spun ce lapte ii place lui Mihaita: "Multicereale cu lapte" de la Ulker Hero - este singurul laptic pe care l-a acceptat, in afara de lapte de vaca, dar si laptele de vaca l-a mancat numai in combinatie cu cereale cu miere tot de la Ulker Hero. Dar fetita ta e prea mica pt lapte de vaca, deocamdata. Succes! |
|

Nivel: Membru
Inregistrat: 2/15/2007 Mesaje: 58
| Delfinasa tot ce imi doresc este sa inceapa si ea sa ia in greutate ca nu e prima oara cand am probleme. Intr-adevar sper sa reactioneze bine la diversficare si sa inceapa sa manance si ea mai bine. Primul succes: in seara asta i-am dat o linngura de cereale si a fost nebunie: statea cu gurita deschisa si radea la mine sa-i mai dau. Eram in stare sa-i fac trei castroane ca sa o vad si eu o data ca mananca dar m-am oprit la timp M-am mai linistit si eu putin ca tare stresata mai sunt de ceva vreme incoace.
Mihaela nu-i de la biberon sau tetina, ca le-am schimbat si pe astea si dupa aceea i-am dat cu ele lapte de la mine si l-a mancat fara sa respire.
Miru eu i-am luat 2 cutii de cereale de la doua firme diferite si cu una din ele am avut succes total in seara asta. Am sa le incerc si pe cele recomandate de tine daca sunt bune pentru varsta ei.
Multumesc inca o data pentru raspunsurile voastre |
|

Inregistrat: 10/4/2006 Mesaje: 6849
| madi wrote: i-am luat 2 cutii de cereale de la doua firme diferite si cu una din ele am avut succes total in seara asta. Am sa le incerc si pe cele recomandate de tine daca sunt bune pentru varsta ei.
madi, daca a acceptat una din formule, de ce mai incerci altele .... da-i in continuare din acela, vrei sa faci stoc de formule ? si mai incearca sa-i dai si titi, nu renunta de tot la ea |
|
|