Ajutor- bebe nu vrea formula
Subiectul anterior · Subiectul urmator
madi
Scris: Wednesday, February 28, 2007 8:49 AM
Nivel
Nivel: Membru

Inregistrat: 2/15/2007
Dianutza mea este alaptata la san, iar de vreo luna am reusit sa inlocuim partial masa de la 12 cu supica de legume. De supt ea nu sta foarte mult la san si trebuie sa ma mulg si sa-i dau restul de lapte la biberon - si asa il bea pe tot.

De ceva timp insa nu mai am lapte, dupa ce suge ea nu mai scot decat vreo 50 ml, si am incercat sa-i dau in completare formula. Eu aveam in casa Nan - de care ea a mai mancat cat am fost bolnava de Sarbatori- i-am dat si nici nu a vrut sa se atinga de biberon, imediat a simtit ca e altceva. Bun, am zis ca poate nu-i mai place si ieri i-am luat Milumil. Am incercat sa-i dau aseara, era terminata de foame si iarasi nici nu a vrut sa se atinga de biberon. De mancat e clar ca nu mananca cat trebuie (de o luna nu a mai luat nimic in greutate), cu diversificarea suntem la inceput deci nu se pune inca problema sa-i inlocuiesc mai multe mese, eu lapte mai am destul de putin, iar formula o refuza cry

S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Dati-mi un sfat ca eu nu stiu ce sa mai fac nervi
Kiki
Scris: Wednesday, February 28, 2007 8:56 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
Eu zic sa vorbesti cu doctorul pediatru, sa te sfatuiasca ce anume sa faci si ce tip de formula sa ii dai. Nu sunt toate la fel si macar sa te indrume spre marca ce i se potriveste cel mai bine fetitei tale.
Cris-DL
Scris: Wednesday, February 28, 2007 9:04 AM
Nivel
Nivel: Senior

Inregistrat: 10/4/2006
madi wrote:

S-a mai confruntat cineva cu asa ceva? Dati-mi un sfat ca eu nu stiu ce sa mai fac nervi

uff Eu ..... la fel s-a intamplat si la noi, scoteam maxim 30 ml, dimineata, pana sa pape ea, de mai bine de 2 saptamani nu-mi mai dormea nici 1 ora legata pe noapte, plangea intr-una, am chemat doctora, a consultat-o, am crezut ca are ceva, e bolnava, dar nu avea nimic si mi-a spus sa-i introduc formula .... am luat formula si nu a vrut, am schimbat formula, am schimbat bibe, am schimbat tetine, dai cu canutza, dai cu lingurita .... nu vroia .... asta se intampla luni dimineata (cand avea 6 luni jumatate), toata ziua am incercat sa-i dau 3 tipuri de formula cu diferite tetine .... deabia seara pe la 23, a acceptat si a si baut 270 ml - tin minte parca ar fi fost ieri, ca-mi era mila de ea, saracutza ea ar fi vrut titi, dar de unde cry
madi
Scris: Wednesday, February 28, 2007 10:23 AM
Nivel

Kiki wrote:
Eu zic sa vorbesti cu doctorul pediatru, sa te sfatuiasca ce anume sa faci si ce tip de formula sa ii dai. Nu sunt toate la fel si macar sa te indrume spre marca ce i se potriveste cel mai bine fetitei tale.

Am vb cu doctorita ei cand am fost la vaccin, acum 2 zile. Mi-a zis ca nu stie ce formula sa-mi dea, ca depinde de gusturi, si decat sa ma puna sa iau de aiurea... Ea mi-a dat fier ci vit c pt ca a zis ca are anemie si poate dupa ce le ia pe acestea o sa-i revina si pofta de mancare. Problema e ca ea pofta are - adica daca i-as da lapte de la mine papa destul de bine. Asa ca intr-un fel m-a lasat pe mine sa-i dau ce formula vreau.
madi
Scris: Wednesday, February 28, 2007 10:25 AM
Nivel

cris22tyna wrote:

.. asta se intampla luni dimineata (cand avea 6 luni jumatate), toata ziua am incercat sa-i dau 3 tipuri de formula cu diferite tetine .... deabia seara pe la 23, a acceptat si a si baut 270 ml - tin minte parca ar fi fost ieri, ca-mi era mila de ea, saracutza ea ar fi vrut titi, dar de unde cry

Cris22tyna si tu in ziua respectiva nu i-ai mai dat altceva sa manance?
Kiki
Scris: Wednesday, February 28, 2007 10:27 AM
Nivel

madi wrote:

Am vb cu doctorita ei cand am fost la vaccin, acum 2 zile. Mi-a zis ca nu stie ce formula sa-mi dea, ca depinde de gusturi, si decat sa ma puna sa iau de aiurea...

Asta e chiar culmea. Cum adica nu stie ce lapte sa ii dea?
angry tunete
Noi am folosit Topfer. Pediatrul lui Dav a spus ca acest tip de lapte are gustul cel mai apropiat de laptele matern.
Cris-DL
Scris: Wednesday, February 28, 2007 10:37 AM
Nivel

Inregistrat: 10/4/2006
madi wrote:

Cris22tyna si tu in ziua respectiva nu i-ai mai dat altceva sa manance?

Ba da, i-am dat supica, fructele cu cereale, dar fara lapta pana seara la ora 23, cu toate ca incercam din ora in ora, cu diferite formule ... milumil, humana si lactovit (aveam prin casa ca luam reteta de la medicul de familie si-l dadeam unui bb care nu avea mami lui titi si nici posibilitati). Fi-mea in seara aceea a acceptat Humana, a baut 1 luna dupa care n-a mai vrut si a luat lactovit - din asta a baut pana la 1 an .... fata fara pretentii ras se gandea la noi sa facem economii dance noi ne straduiam sa-i luam cel mai bun, cel mai renumit, iar ea .... dar e f bun lactovitul, a luat f bine in greutate, iar la 1 an i l-am scos eu ca nu mai suportam mirosul ala, cand era cald puker .... la 1 an i-am dat Mili, i-a placut din prima si bea si mult mai mult alcool
mommy
Scris: Wednesday, February 28, 2007 10:45 AM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Madi, Mihaita al meu nu a acceptat alt fel de lapte decat titi. Din fericire eu am avut, dar la 6 luni am inceput serviciul, astfel ca dupa 6 luni nu l-am mai alaptat prea mult in timpul zilei. In schimb noaptea sugea tot la 2 ore, fiindca nu se satura. Eu zic sa incerci mai multe feluri de lapte, poate gasesti vreunul care sa ii placa. Intre timp continua diversificarea. Eu dupa 7 luni am inceput sa ii dau iaurt simplu si i-a placut la nebunie. Mai poti incerca branzica de vaci facuta in casa. Astfel, daca nu accepta lapte formula pana la urma, sa aiba alte surse de calciu. Si mai dai si titi atat cat mai ai. E bine ca macar fetita ta accepta biberonul, deci ai mai multe sanse sa gasesti un lapte pe placul ei, eu am reusit sa gasesc doar un lapte cu cereale care ii place, pe care il serveste cu lingurita. Eu am ajuns la concluzia ca bebelusii au si ei preferintele lor si nu exista un lapte pe placul tuturor. Succes si persevereaza! flowers
madi
Scris: Wednesday, February 28, 2007 10:49 AM
Nivel

Kiki wrote:

Asta e chiar culmea. Cum adica nu stie ce lapte sa ii dea?
angry tunete
Noi am folosit Topfer. Pediatrul lui Dav a spus ca acest tip de lapte are gustul cel mai apropiat de laptele matern.

Mai ea mi-a insirat o serie de nume de firme producatoare de formula (ea de obicei recomanda Nan si Humana) - Topfer nu l-a mentionat - si cum am mai zis, ca depinde de gustul bebelinei - deci nu mi-a zis i-ai x sau y ca o sa fie bine. Asa ca in urma sfatului altei mamici si a studierii ofertei la raft impreuna cu farmacista, m-am hotarat sa-i iau Milumil.
Am sa-i iau si Topfer daca tu zici ca-i cel mai aproape ca gust de laptele matern (se gaseste in Sensiblu? Ca pana acum nu l-am vazut)
madi
Scris: Wednesday, February 28, 2007 11:44 AM
Nivel

Ok Cris22tyna o sa incercam si lactovit. O sa facem depozit de lapte praf acasa, dar asta e macar sa manance ea ceva.

Da, Miru, o sa continui sa-i dau titi dar la 50 ml /masa iti dai seama ca nu e in regula. Si o sa continuam si diversificarea insa deocamdata suntem la inceput si laptele este baza si de aici problema mea. I-am cumparat si cereale si o sa-i dau diseara sa vad daca am vreun succes.

Multumesc pentru sfaturi pupici
Kiki
Scris: Wednesday, February 28, 2007 11:47 AM
Nivel

Madi, nu incerca sa faci depozit de lapte praf in casa. Mai incearca cu ce ai cumparat deja. Cum zicea si Miru, nu exista lapte pe placul tuturor.
Daca nu vrea sa pape acum, mai las-o. Mai tarziu i se va face foame. Tot va manca. Succes!
kali
Scris: Wednesday, February 28, 2007 11:51 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
Exact prin aceeasi situatie am trecut si eu cand am vrut sa-i introduc supliment; problema mare e ca Alexia nu era obisnuita deloc cu biberon si nu-l accepta nici pe ala.
Eu am fost hotarata de la inceput sa-i dau Humana, asa ca nu am mai incercat si altceva, in schimb am... perseverat. La inceput dura si cate o ora pana sa accepte bibe (alteori nu-l vroia deloc), pana ce, treptat, a inceput sa-i placa si sa nu-mi mai faca probleme.
Dupa 2 luni am ramas complet fara lapte si am continuat cu formula pana acum, cand tot asta bea.

delfinasa
Scris: Wednesday, February 28, 2007 2:09 PM
Nivel

Inregistrat: 2/13/2006
Madi, eu nu scoteam nici 30 ml pompati sau mulsi la 6 luni de la nastere dupa ce papa fii-mea (in primele luni am putut sa scot lapte, pe urma chin mare cu cativa zeci de ml, asa ca nu m-am mai muls deloc) si uite ca si acum o alaptez...eu pot sa zic ca nu prea mai am lapte, tu stai linistita ca ea trage mai mult decat crezi tu de la san si ai lapte suficient. Abia acum, dupa 1 an si ceva a inceput sa accepte laptele si doar cand are chef, seara, cate 50-100ml, nu vrea mai mult (cand bea 100 ml sunt in culmea fericirii)...ca s-o obisnuiesc cu formula/laptele de vaca, ii faceam cerealele cu lapte, crema, simplu lapte nu a vrut si nici acum nu vrea, trebuie s-o fortez putin. Daca sta la san si papa regulat, atunci nu-ti face griji ca n-ai lapte, ca ai lapte cat vrea papusica ta...pe parcurs o sa-i introduci si branzica de casa, iaurtul si-si ia si de acolo necesarul, dar sa nu renunti la alaptat pe motivul ca n-ai lapte, ca nu-i asa. Nu tine cure de slabire, mananca bine, ia vitamine prenatale, bea multe lichide si-o sa ai lapte mult timp. Nici fii-mea n-a luat in greutate cat trebuia, dar eram pe acolo, completare daca n-am reusit sa-i dau, am lasat-o numai cu san si ce mancare mai papa...am incercat multe marci de formule si eu, le-a papat cu cereale cu lingurita si am irosit mult lapte pus in biberon, ca-l arunca cat colo si se stramba de parca-i dadeam cine stie ce. Sa-i dai vitaminele in continuare si pofta buna la papacioasa.
Roxanel
Scris: Wednesday, February 28, 2007 2:19 PM
Nivel

Inregistrat: 3/13/2006
Ai incercat sa combini laptele matern cu lapetele formula sa vezi daca merge?
mommy
Scris: Wednesday, February 28, 2007 3:04 PM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Delfinasa, exact la fel am patit si eu cu Mihaita! Eu tot ma astept sa raman fara lapte de pe la 7 luni si inca il mai alaptez, atat cat mai am, la 1 an si 5 luni. Cred ca noi doua vom fi veteranele alaptatului! sic
Si partea buna stiti care e? Ca intradevar alaptatul ma ajuta la slabit, cel putin la mine are efect!
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.