Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| Salutare . Am si eu o problema cu o nimfa , daca sunteti amabili sa ma ajutati cu ceva afaturi. Am achizitionat-o in urma cu aprox 2 max 3 saptamani de la cineva de la tara care avea o crescatorie de mai multe specii de papagali dar si cu porumbei. Am tinut-o cam o saptamana in orasul natal unde fusesem in concediu si dupa aceea am venit unde mulcim eu si sotia , in alt orash. Problema este ca este cam apatica. Am inteles ca este femela deci sa nu ma ashtept la cantece. Cand ii mai dau drumul din cusca scoate un sunet de mai multe ori. Ala am inteles ca e toata galagia facuta de nimfele femele. Cum spunea e tare apatica :in cusca sta toata ziua pe suportul tavitei de mancare.Din apa , daca nu as vedea ca i-a scazut nivelul as putea crede ca nici nu bea apa, dar se pare ca bea :) Probabil am facut greseala sa-i dau drumul din colivie si cand eram la Craiova si cand am ajuns la Buzau. Dupa ce ii dau drumul tipa 1-2 minute si zboara apoi sa opreste pe mobila undeva la inaltime si acolo sta , nu vrea deloc sa mai intre in cusca. Am tinut-o cel mai mult afara 1 zi si o noapte dar apoi m-am gandit sa nu rabde de foame si am fost nevoiti s-o prindem cu forta si s-o bagam in colivie. Am inteles ca nu ar fii treb sa ii dau drumul din cusca asha de repede, dar m-am gandit la binele ei. Am fost si la un pet shop sa incerc sa-i aflu varsta pt ca cel de unde a luat-o nu a stiut sa-mi dea detalii. LA pet shop mi-a zis ca are cel putin 1 ani dar nu crede ca mai mult de 2-3, deci in principiu tinerica :)).Tot la pet shop i-a smuls si ultimele 2 pene din coada care-i mai ramasesera pe o singura parte dupa ce se chinuise vanzatorul de la crescatorie s-o prinda... Am mai "ajutat-o" si noi sa scape de 2-3 pene cand am bagat-o in colivie samd. Mi-a zis vanzatorul sa nu ma impacientez ca o sa-i creasca una noua si frumoasa la loc.Cam in cat timp ar incepe sa-i creasca ? CA de 2 saptamani nu se vede nimik. Cocutza este alba ca zapada si creasta galbena. Si de aici o alta problema: stand numai pe mobila la inaltime a adunat tot praful de pe acolo...si a ajuns sa fie gri, nu alba..:( Cum fac sa o curat ? Sau se curata ea ? Deci in mare problemele mele ar fii : De ce e asha de apatica ? De ce nu intra singura in cusca? Cat timp o pot lasa libera cu usita coliviei deschisa avand mancarea inauntru ?(Adica cat poate sa rabde de sete si de foame? si chiar o sa intre singura cand ii va fii foame ?) Cum fac sa o curat de praful de pe ea ? Noi ne-am luat o manusa cand o prindem s-o bagam in colivie caci musca foarte tare :) Alt motiv pt care am fost nevoiti s-o scoatem din cusca a fost ca sa-i putem face curat in ea.Noi in weekend facem curatenie generala a coliviei si a accesoriilor sale. NU-i prea rar nu ? In speranta ca ma va ajuta si pe mine cineva cu sfaturi va multumesc anticipat si scuze pt atatea detalii care le-am oferit. Stiu,cateodata pot fii plicitistor ;) |
Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| tot eu sunt ;) M-am gandit sa-i fac un suport care sa-l aiba ori pe colivie ori langa colivie sa stea pe el cand sta afara din "casuta" ei. Am cautat azi cand am fost la iarba verde 4-5 crengi cu diferite ramurele si verzi si uscate. Este vre-o restrictie in privinta asta ? Trebuiesc puse numai verzi sau numai uscate ? E vre-un tip de copac care nu este recomandat ? Eu le-am luat din padure...frasin cred ca este...sau salcam ?! Nu-s chiar sigur...:)) Oricum ii poate dauna cu ceva anumiti copaci ? Bun si daca vreau sa unesc 2 sau mai multe crengi sa-i fac acel suport tip pomisor cum sa le "leg" ? Ma gandeam cu ceva sfoara cumparata din comert ? Sau dati-mi voi ceva idei daca stiti ..Merci frumos! |