Nivel: Ambasador
Inregistrat: 10/23/2008 Mesaje: 869
| Fetelor sper sa nu radeti de mine dar am nevoie de sfaturi si idei. De 5 ani de zile mi-a incoltit in minte o idee: vreau sa scriu o carte! Nu sunt foarte talentata si sincer nu stiu cam ce sa scriu.Cand eram la liceu am scris pentu o revista ce nu s-a mai publicat poezii si un pic de proza dar de atunci orice incercare de a scrie a esuat.Imi trec prin minte miliarde de idei si ganduri despre ce sa scriu dar pur si simplu nu pot sa le organizez. Imi imaginez un roman in 4 volume care sa te tina captiv de la prima pana la ultima pagina, sa te faca sa plangi, sa razi, sa-ti rascoleasca sentimentele, iar cand ai terminat-o de citit sa-ti doresti sa o recitesti. Suna cam absurd asa-i? O carte care sa te impresioneze asa de mult stiu ca trebuie sa para reala povestea scrisa in ea si cred ca cel mai important trebuie sa o tapetezi cu dragoste si sa o imbalsamezi cu franturi din sufletul tau. Voi ce parere aveti? De ce anume cedeti ca are nevoie o persoana ca sa scrie o carte? Voua v-a trecut asemenea idee prin minte?? |
|
 Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Mami, tu incepe sa-ti asterni ideile pe hartie, chiar daca nu sunt intr-o anumita ordine. Si eseurile sunt foarte apreciate. De ce anume are nevoie o persoana ca sa scrie o carte? In primul rand vointa, organizare si timp. Mult succes! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 3/17/2008 Mesaje: 9649
| Nu mi se pare deloc o idee nebuneasca, nu avem de ce sa radem de tine... Un fost profesor de-al meu ne-a invatat ca, daca vrei sa realizezi ceva trebuie sa indraznesti sa visezi, oricat de nebunesc ti se pare visul ala... nici nu stii cum va prinde contur. Tin minte ca ne provoca sa ne spunem ideile cu voce tare, fara sa ne pese de ce cred altii, fara sa ne gandim ca vor rade ceilalti de noi. Era un bun exercitiu.. spuneai de exemplu: vreau sa descopar tratamentul pt SIDA. Dupa care incepeai sa construiesti pe margine.. de la ce ai pleca, cum si unde crezi ca ai putea sa actionezi ca sa invingi virusul.. etc. Daca de cate ori ai o idee iti spui: e o prostie, n-o sa reusesc niciodata, mai bine tac sa nu rada altii de mine.. nu ajungi nicaieri. Deci ia treaba cat se poate de serios si incearca sa o iei pe etape: care ar fi subiectul, care ar fi elementul unic, distinctiv pt romanul tau, de ce l-as reciti si nu as prefera altul cu acelasi subiect.. etc. Cand ai o idee buna pune-o pe hartie in momentul in care iti vine prin minte ca sa nu o uiti. Si cand te apuci de scris efectiv trebuie sa gasesti un liant pt ca toate aceste notite sa-si gaseasca locul in cartea ta...
Mult succes, si THINK BIG!! |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 5/9/2009 Mesaje: 28
| alinus wrote: Fetelor sper sa nu radeti de mine dar am nevoie de sfaturi si idei. De 5 ani de zile mi-a incoltit in minte o idee: vreau sa scriu o carte! Nu sunt foarte talentata si sincer nu stiu cam ce sa scriu.Cand eram la liceu am scris pentu o revista ce nu s-a mai publicat poezii si un pic de proza dar de atunci orice incercare de a scrie a esuat.Imi trec prin minte miliarde de idei si ganduri despre ce sa scriu dar pur si simplu nu pot sa le organizez. Imi imaginez un roman in 4 volume care sa te tina captiv de la prima pana la ultima pagina, sa te faca sa plangi, sa razi, sa-ti rascoleasca sentimentele, iar cand ai terminat-o de citit sa-ti doresti sa o recitesti. Suna cam absurd asa-i? O carte care sa te impresioneze asa de mult stiu ca trebuie sa para reala povestea scrisa in ea si cred ca cel mai important trebuie sa o tapetezi cu dragoste si sa o imbalsamezi cu franturi din sufletul tau. Voi ce parere aveti? De ce anume cedeti ca are nevoie o persoana ca sa scrie o carte? Voua v-a trecut asemenea idee prin minte??
Hmm,sfaturi ar fi bine venite,ideile ar trebui sa le ai!Daca nu esti talentata nu are rost sa incepi sa scrii,in ce priveste faptul ca nu prea sti ce sa scrii...pai afirmi mai sus ca de 5 ani ti-a incoltit in minte ideea!Roman in patru volume...sincer cred ca ar trebui sa o iei mai usor,o povestire,doua si abia apoi sa iti doresti sa scrii romane!Spui ca ai trecut prin multe in viata ta,asterne-ti viata pe hartie,usor,in amanunt,cu bune cu rele,cu lacrimi cu zambete,cu dragoste si cu mult suflet!De ce anume cred ca are nevoie o persoana ca sa scrie o carte?Sa fie coerenta,citita,esti un bun scriitor daca esti un bun orator!Ca si tine si eu am scris poezii in adolescenta mea,nu am renuntat niciodata sa scriu,o fac intotdeauna cu multa placere,dar o fac pentru mine si pentru sufletul meu!Succes mult iti doresc si incredere ca poti orice daca iti doresti cu adevarat! |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 1/17/2008 Mesaje: 27681
| alinus si pe mine ma chinuie talentul.Notez idei,impresii ..Mult curaj si succes! |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/13/2006 Mesaje: 2691
| Si pe mine m-a chinuit talentul dupa ce am terminat de citit La Medeleni. Am scris o pagina si de atunci fac o pauza in asteptarea ideilor de 15 ani.
Ce sa-ti zic, spor la scris si idei. |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Alinush pune mana pe creion si spor la scris |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Alinus, spor la scris.Daca simti ca poti sa o faci, incearca...cine stie poate in curand vom citi o carte scrisa de tine. |
|

Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 11/9/2008 Mesaje: 30045
| Alinus spor la scris...si astept si eu o carticica scrisa de tine!!!Succes!!1
|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Alinus, cum mai stai cu scrisul?
Pe mine m-a chinuit talentul prin liceu, cand eram indragostita...scoteam poezii si esee pe banda :018:...daca aveam mintea de acum, le pastram si poate conturam o cartulie...acum nu mai am inspiratia de atunci, nu mai simt zvacnetul ala adolescentin, naiv, care-mi dadea aripi sa zbor; asta nu inseamna ca nu mai sunt indragostita, dar iubesc altfel, matur. |
|

Inregistrat: 8/1/2007 Mesaje: 636
| Mama ce ma chinuia si pe mine talentul cand eram mica. Am caiete intregi de povestiri politiste sau de actiune in care personajele eram eu si prietenii mei. De la Ciresarii mi se tragea. Eu si colega de banca acasa scriam povestirile, si in timpul orelor faceam schimb de caiete de povestiri sa vedem ce a mai scris cealalta. Vreau sa spun ca mai uitam acasa manuale, teme, caiete, penar... dar caietul de povestiri never! Mai incolo ma chinuia talentul cu scenarii pentru desene japoneze. Actiunea o aveam in cap de la inceput pana la sfarsit, schitele personajelor mi le-am desenat singura, dar la pusul pe hartie m-am impotmolit, ca am vrut sa il scriu intr-o maniera cat de cat profesionista, si pana sa ma documentez eu ce si cum se scrie, ce indicatii, detalii se dau, cum "contorizez" timpul si replicile sa nu se intinda pe enshpe mii de ore... mi-a trecut cheful. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 1/16/2009 Mesaje: 1578
| Fetili, dupa 5 luni vreti sa mai stiti ce a mai scris Alinus... Alinus, daca nu ti-a venit inca nici o idee asupra romanului (cu multe volume) ai putea sa asterni pe hirtie povestioare pentru fiul tau, sau pataniile de zi cu zi ale fiului tau... Sa devii un cunoscut scriitor de carticele pentru copii nu e rau iar daca vor fi sau nu publicate cel putin fiul tau va zimbi cind le va citi mai tirziu. 
|
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Povestioarele pentru copii sunt o idee buna pentru inceput si se pot transpune pe hartie relativ repede si usor...nu necesita un vocabular avansat, plus ca iti pot aduce mai mult succes decat un roman la care poti lucra si ani de zile...chiar mi se pare interesant sa scrii pentru copii...este un mod placut de a-ti exersa talentul, mai ales pentru cei care sunt parinti, matuse, unchi, bunici . Romanul cu intrigi si actiuni captivant la care viseaza Alinus necesita, pe langa talent,si inspiratie, imaginatie, focusare, organizare, disciplina de scris indelungate. Eu nu le intrunesc, desi imi place sa citesc, dar ii admir pe cei care isi realizeaza visul de a scrie ceva care sa ramana in urma lor. |
|

Inregistrat: 10/23/2008 Mesaje: 869
| Fetelor va multumesc ca v-ati mai gandit si la mine.De cand nu am mai intrat aici am scris ceva si iar am sters si iar am scris. Am jumate' de caiet scris cu idei,cu nume de personaje...Saptamana viitoare imi ajung jurnalele mele din tara si voi introduce in carte si idei de acolo. Ce sa spun e greu si e si mai greu pentru ca intentinez sa fac o chestie buna. Ideile imi vin mai mult noaptea si atunci nu pot sa ma ridic si sa ma apuc de scris ca il trezesc pe asta mic. Cand eram la scoala compunerele, eseurile mi le scriam noaptea, atunci aveam inspiratie. Am nevoie de liniste si cam greu sa am asa ceva. Nu pot pot dormi noaptea de gandurile ce imi vin in privinta asta. E mai mult decat o simpla dorinta! As mai scrie dar mi ca va plictisesc cu preocuparile mele, cu visurile mele, cu ideile mele si chiar nu vreau asta. Imi venise idea sa scriu aici fiecare pagina din cartea mea iar voi sa va dati cu parerea dar nu sunt inca decisa apoi ar trebui sa vb cu Adriana sa mi-l faca privat. Ma mai gandesc si va dau de stire. |
|
Inregistrat: 6/20/2008 Mesaje: 5142
| Scuza ca " il trezesc pe asta mic" nu tine.Daca noaptea ai inspiratie ,profita de ea la maxim.Organizeaza-te in asa fel incat noaptea sa fie doar pentru tine si scris.Eu mi-am luat noaptea in stapanire ,daca ziua nu sunt a mea ,vorba poetului ,noaptea imi apartin si fac tot ce vreau ca nu ma bazaie nimei la cap.Deci profita de noptile linistite si spor la scris. |
|
|