Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Fetelor, am o mare problema de cateva zile incoace.
Asa cum stiti, de vreo 3 saptamani alaptez numai 1 data pe zi sau chiar 1 data la 2 zile. Mi-am dorit sa il dezvat de supt noaptea, ca ma toca marunt la 12, 1, 2, 3, 4, 7 dimineata de nu puteam sa dorm deloc, am reusit, ba chiar si peste zi ii mai dau numai 1 data.
Deja piticul meu incepe sa se obisnuiasca cu ideea, doarme toata noaptea tun, de la 22:30 la 8:30, apoi bea un bibe (250ml) lapte cu cereale si mai baga o tura de somn pana pe la 11.
La inceput striga dupa mine prin casa "titaaa, titaaa", iar daca vedea ca dau vreun semn sa ma dezbrac, chiar daca imi scoteam numai geaca de pe mine cand veneam de afara, era terminat, striga dupa mine sa ii dau sa suga de mi se rupea sufletul. Uneori ii dadeam, alteori il luam in brate si il pacaleam cu una, cu alta.
Eiii, toate bune si frumoase, baiatul meu s-a dezvatat sa suga, dar.... acum am eu o problema. E clar ca el nu mai are nevoie sa suga si cand chiar mai cere o face din alint.
Lactatia s-a redus mult, dar mai este in continuare incat sa sara daca strang.
Acum ar trebui sa il cam intarc de tot, nu? Da, cam asa ar trebui.
Dar nu ma lasa inimioara !!!!
Ce ma fac? Mi-e greu sa ma gandesc macar ca nu va mai papa niciodata de la mami, ca nu se va mai cuibari la mine si nu se va mai linisti alaturi de mine.
Deja doarme singur in camera, nu mai e puiul mamei mic, care dormea numai langa mami in pat linistit. E independent, e.... MARE.
Ajutati-ma sa reusesc sa depasesc pragul asta psihologic si sa il intarc ! Pe 18 aprilie face 1 an si 5 luni deja, si pe de o parte as vrea sa il intarc atunci. |
|
Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 4/4/2006 Mesaje: 8978
| Adriana, imi dai seama prin ce treci, dar de acum ar trebui sa il intarci. Iti vei reveni si tu, iar el e... baiat mare! Mai lasa-ti timp putin pana pe 18 aprilie, iar apoi, cu curaj... |
|
Nivel: TOP TEAM
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 36610
| In mod sigur iti va fi greu. Emotional vorbesc, caci din punctul de vedere al lactatiei, cantitatea de lapte s-a mai redus de cand il alaptezi o data pe zi sau la doua zile. Ce sfat sa-ti dau? Sa fii tare! Puiutul tau s-a facut mare! |
|
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 9883
| Adriana, orice schimbare e grea. Andrei e cavaler. Poate ca intradevar e vremea ...... Cauta alte modalitati de al alinta, rasfata, de al tine " puiutzul mamei ". E trecerea la o alta etapa de dezvoltare. Apoi tu spuneai ca poate va veni si bebe 3 , cine stie cand...... si atunci o vei lua de la capat cu alaptatul, cu noptile nedormite. Asa ca poate acum intradevar e timpul pentru tine....... |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 2034
| sincer, ai descris si problema noastra, adica a mea... e greu, eu am incercat o intercare cu pasi marunti, am reusit pana acum, mai avem de facut doar un pas, si mi-e greu sa-l fac. Am tot sperat sa vina de la sine... Cand va fi sa fie, sper cat mai curand, cred ca plec de-acasa vreo 2 zile sa n-o aud cum plange si dupa aia, Dumnezeu cu mila... te tin la curent cu evolutia noastra, sper sa fie mai usor decat banuiesc si va doresc si voua muuuuulta putere sa luati decizia pana la capat |
|
Nivel: ALBA CA ZAPADA
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 17829
| Pai la mine problema e ca nu mai plange dupa "titaaa", nu o mai striga, s-a obisnuit si fara.
Eu nu ma pot obisnui cu ideea sa nu il mai alaptez |
|
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Adriana, inseamna ca atunci problema e mai usoara decat pare; gandeste-te la binele lui, fa un efort de vointa si gata... daca puiului tau i-au crescut aripioare si vrea sa-si ia zborul, lasa-l... e un exercitiu care-l va mai face de alte cateva ori in viata... Mult curaj si sa ne tii la curent |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 1/8/2007 Mesaje: 6843
| Adriana, cunosc acest sentiment, Shachar are 4 ani acum si nu am alaptat-o decat 7 luni de zile.... dar pana in ziua de fata imi este dor de acele momente nemaipomenite pe care le-am avut impreuna....timpul nu pot sa-l dau inapoi... acum am ramas doar cu amintirile si cu speranta ca poate va fii si bebe 3 sa-mi iau revansa....
Atata timp cat Andrei s-a obisnuit cu idea ca acesta etapa s-a terminat... sunt sigura ca vei reusi si tu sa treci peste acest moment.
Codruta fii tare.... totul va fii bine....
Nu uitati ca suntem aici sa va sustinem... cel putin virtual....
|
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 3/2/2006 Mesaje: 3065
| Adriana .....senzatia asta de "parere de rau " ca nu mia suge o vei avea si mai tarziu ....obisnuieste-te cu gandul ca ANDREI E BAIAT MARE ....si mai vlea titaaa |
|
Nivel: Grupa mijlocie
Inregistrat: 3/30/2006 Mesaje: 381
| Adriana , eu spre deosebire de tine, am trecut ffff.repede peste "intarcat"-cred ca sunt putin mai rece...si nu mi-a fost mila de ea ....si culmea nici nu a mai cerut, nici nu a plans dupa tzatza. In privinta mea....am plecat de la convingerea ca atata tp cat imi face bine "psihic" intarcarea, cu siguranta Elenei ii va fi mult mai bine...ar fi mami mai calma, odihnita... Asa ca gandeste-te in primul rand la LINISTEA ta, si la SOMNUL DULCE care o sa-l ai de acum . In privinta dorului tau de a-l tine la san...se rezolva cu un al 3-lea BB...asa ca stai linistita. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 2/26/2006 Mesaje: 16505
| Draga mea, gandeste-te cat ai asteptat sa dormi o noapte intreaga, gandeste ca ai nevoie sa-ti refaci fortele, gandeste ca Andrei a trecut deja acest prag psihologic....Veti descoperi impreuna alte forme de alint, asa ca nu trebuie sa fii disperata! Mult succes, Adriana!Va fi bine, asa cum trebuie sa fie! Codruta, iti tinem pumnii!Sa fie mai usor decat te astepti! |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6852
| Nu stiu ce sa-ti spun, ca si eu sunt tare legata psihic de copila prin alaptat si parca nu-mi vine s-o intarc niciodata ...eu vreau sa-i dau pana face 2 ani, am hotarat asta de la inceput pentru ca, fiind o perioada unica in viata copilei si-a mea, daca mai am lapte si nu ii dau acum, altcandva nu se mai poate...s-a creat o legatura foarte puternica si asa cum toate mamicile au trecut prin asta, o sa trecem si noi, cu sufletul impacat ca etapa asta frumoasa se incheie, ca am facut ceea ce am putut noi mai bine pentru ei, ca acum au crescut si trebuie sa gasim alte forme de exprimare a dragostei fata de ei.
Asa ca o gluma, tatal meu a fost alaptat pana la 3 ani...prima data cand am auzit m-a bufnit rasul , apoi cand am stat sa gandesc putin, n-am mai ras, mi-a parut rau de reactia mea instinctiva...lumea din ziua de azi reactioneaza la fel cum am reactionat eu la auzirea acestei povestiri si drept sa va spun, m-am simtit atat de prost fata de el cand mi-a spus si eu am ras, de parca bunica mea facuse ceva rau, anormal si m-am grabit s-o judec ... Deci momentul intarcarii, noi- mamicile- il hotaram, atunci cand suntem deplin convinse ca am facut totul pentru copil in etapa asta a vietii si ca e timpul sa mergem mai departe oferindu-le aceeasi dragoste, dar exprimata in alt mod . |
|
|