Adoptia... pro sau contra?
Subiectul anterior · Subiectul urmator
mommy
Scris: Tuesday, January 2, 2007 8:11 PM
Nivel
Nivel: Avansat

Inregistrat: 11/18/2006
Adevarul este ca, din auzite, si eu stiu ca adoptia este un proces lung si costisitor si cand zic costisitor ma gandesc la coruptia din Romania. Poate nu este asa si eu am o impresie gresita si chiar ma intereseaza sa cunosc procedura de la cineva care chiar a trecut prin asta. Eu am discutat cu sotul despre adoptie, in principiu, desi din punct de vedere al situatiei materiale mai avem multe de realizat (eu zic insa ca avem perspective). Noi avem un copil si ne mai dorim unul, eu imi doresc chiar mai multi. Dar pana in momentul in care chiar vom decide sa adoptam, orice as discuta eu dspre adoptie ar fi doar vorbe si atat. Asa ca oricate vorbe frumoase am spune despre adoptie, nu ar insemna mare lucru pana nu am pune lucrurile in practica si, dupa cum spunea si Kali, nu stim ce ne rezerva viitorul.
mihaela75
Scris: Tuesday, January 2, 2007 8:19 PM
Nivel

Inregistrat: 2/22/2006
Am uitat, daca aveti niste linkuri utile despre adoptiile internationale puneti aici ca acusica o luam de coada. Mi-e si frica sa ma gandesc cat o sa dureze...poate Diana o sa se marite pana sa reuseasca Kaze s-o treaca pe numele lui. banghead
Ema
Scris: Tuesday, January 2, 2007 9:29 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Apropo de coruptia din Romania si cit sint de "costisitoare" adoptiile in Romania.
Stiu o familie care a cheltuit in jur de 25000 euro sa adopte un copil din Ro, legal.
Atit au costat documentele, traducerile, voiajurile...dus intors + 2 ani din viata , cit i-au tinut in suspans.
Si mai stiu si cazuri de romani care au vrut sa-si vinda copiii aici in Italia.Dar nu le-a mers.
Ca sa nu fiu off topic , sa-mi spun parerea!
Nu stiu daca as fi adoptat un copil in caz ca nu as fi putut avea.

Clasa de Stefano a adoptat a distanta un copil in India, deocamdata. Daca reusesc sa mai stranga bani o sa mai adopte probabil o fetita. Sint copii cu familii sarace, fara nici un mijloc de existenta.
Adoptindu-l la distanta ii dai posibilitatea sa fie ingrijit medical, sa aiba mincare el si familia sa, sa mearga la scoala....costa 100 euro pe luna, minim pe o perioda de 3 ani.
mihaela75
Scris: Wednesday, January 3, 2007 3:14 AM
Nivel

Pai daca chiar asa e de greu si costisitor cred ca o sa ne lasam si noi pagubasi. La urma...doar n-o avea Kaze averi si pierde Diana vreo mostenirescratch
lori16ro
Scris: Thursday, January 4, 2007 6:09 AM
Nivel
Nivel: Ambasador

Inregistrat: 3/25/2006
pentru cine vrea sa adopte pina se gindeste sau razgindeste e bine sa ia in "plasament" un copil care ar dori sa -l aiba, ( oricum nu e chiar simplu trebuie indeplinite conditii , dosar, , asteptare pina gaseste copilul care il doresti)
la scoala la fetita mea este o mamica care are o fetita si a mai dorit una cu 3 ani mai mica si acum de vre-o 4 ani are 2 fete si e incintata , plus ca mai primeste si bani de la stat pentru asta

bineinteles asta nu e solutia pentru cine vrea sa infieze ...
kali
Scris: Thursday, January 4, 2007 8:43 AM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 5/27/2006
lori16ro wrote:
pentru cine vrea sa adopte pina se gindeste sau razgindeste e bine sa ia in "plasament" un copil care ar dori sa -l aiba, ( oricum nu e chiar simplu trebuie indeplinite conditii , dosar, , asteptare pina gaseste copilul care il doresti)
la scoala la fetita mea este o mamica care are o fetita si a mai dorit una cu 3 ani mai mica si acum de vre-o 4 ani are 2 fete si e incintata , plus ca mai primeste si bani de la stat pentru asta

bineinteles asta nu e solutia pentru cine vrea sa infieze ...

Asta inseamna ca e asistent maternal, iar in momentul in care gaseste o familie care e dispusa sa o adopte pe fetita, i-o ia. Mi se pare cea mai nefericita idee, pentru ca te atasezi de copil, investesti mult in el (vb. de sentimente), si dupa aceea... il poti pierde!?
Kiki
Scris: Thursday, January 4, 2007 9:24 AM
Nivel
Nivel: TOP TEAM

Inregistrat: 2/14/2006
kali wrote:

Asta inseamna ca e asistent maternal, iar in momentul in care gaseste o familie care e dispusa sa o adopte pe fetita, i-o ia. Mi se pare cea mai nefericita idee, pentru ca te atasezi de copil, investesti mult in el (vb. de sentimente), si dupa aceea... il poti pierde!?

Asa este. Am o cunostinta, o femeie mai in varsta ca mama, care a luat o fetita (cred ca de 5 ani avea grija de ea) si tocmai i-au luat-o, ca au gasit pe cineva care sa o adopte. E distrusa femeia, la fel si fetita. Incearca sa vorbeasca acolo de unde a luat-o (nu stiu exact de unde, ca nu ma pricep) sa i-o dea inapoi. A apelat si la ajutorul unui psiholog ca sa o ajute cu fetita sa o ia inapoi.
mommy
Scris: Thursday, January 4, 2007 10:51 AM
Nivel

Inregistrat: 11/18/2006
Kiki wrote:

Asa este. Am o cunostinta, o femeie mai in varsta ca mama, care a luat o fetita (cred ca de 5 ani avea grija de ea) si tocmai i-au luat-o, ca au gasit pe cineva care sa o adopte. E distrusa femeia, la fel si fetita. Incearca sa vorbeasca acolo de unde a luat-o (nu stiu exact de unde, ca nu ma pricep) sa i-o dea inapoi. A apelat si la ajutorul unui psiholog ca sa o ajute cu fetita sa o ia inapoi.

Mi se pare CUMPLIT!
Rapunzel
Scris: Thursday, January 11, 2007 6:36 PM
Nivel: Guest

Inregistrat: 2/12/2006
Kiki wrote:

Nu vreau sa fiu in afara subiectului, dar citind postarea ta cit si mottoul tau, mi-a zburat gindul la acele mame carora le sint luati copiii in urma divortului, cum e cazul fostei sotii a lui Mutu....

In privinta adoptiei... Nu ma pot pronunta in acest moment. Am vazut insa copilasi fara parinti in parc. Sint dragalasi si foarte sensibili la atentii...love1
mihaela75
Scris: Thursday, January 11, 2007 6:49 PM
Nivel

ce ,unde, cand?De ce i-a luat copilul?what Poate-mi zice si mie cineva la topicul "ce mai zice la ziare"
marmita
Scris: Wednesday, April 2, 2008 12:53 PM
Nivel

Inregistrat: 9/11/2007
Eu pot sa dau detalii despre adoptie, fetita noastra e adoptata.
Am trecut prin situatii dificile, dar sincer va spun, cand o privesc.... merita.
Maria & Mario
Scris: Wednesday, April 2, 2008 10:37 PM
Nivel
Nivel: MEMBRU FONDATOR

Inregistrat: 2/13/2006
Marmita , FELICITARI ! Sa va traiasca fata si sa va bucurati de ea !

Am cautat sa vad daca am raspuns si eu la topicul asta , dar nu gasesc ! Deci : Da - as adopta daca nu as mai avea si un al doilea copil ! closedtopic
shirel
Scris: Wednesday, April 2, 2008 11:54 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
Eu de cind ma stiu tare am vrut sa infiez un copil.Am fost odata in
vizita intr-o casa de copii orfanii din Botosani si pe cuvint ca am
vrut sa-i iau pe toti cu mine acasa.
Noi eu si sotil meu tot timpul am vorbit despre asta tare ne-a trecut prin
gind sa infiem unul,nu stiu de ce ,cred ca sa-i putem oferii o alta viata,
sa-i dam dragostea de care are nevoie si o familie iubitoare.
Eu am in familie pe cineva care este infiat (locuiesc in Rominia)si sint
foarte fericitii si culmea este ca copilul are acuma 5 ani si seamana
leit cu parintii,incredibil cum copii preiau fizionomia parintilor
adoptivi.
shirel
Scris: Wednesday, April 2, 2008 11:59 PM
Nivel
Nivel: SMARALD

Inregistrat: 7/22/2007
marmita wrote:
Eu pot sa dau detalii despre adoptie, fetita noastra e adoptata.
Am trecut prin situatii dificile, dar sincer va spun, cand o privesc.... merita.

Este greu ,am auzit de asta ,dar merita totul cind o vezi in fiecare zi
alaturi de tine stii ca este a ta .Este asa de frumoasa ,ai facut o
alegere deosebita si sint sigura ca si voi sinteti oameni deosebiti!pupici

O MAMA ADEVARATA NU ESTE CEEA CE NASTE,CI CEEA CE CRESTE,HRANESTE SI
EDUCA COPILUL SI-I DARUIESTE DRAGOSTEA ADEVARATA !
marmita
Scris: Thursday, April 3, 2008 12:32 PM
Nivel

Inregistrat: 9/11/2007
Sa stiti ca Andra a semanat cu sotul din prima clipa cand am luat-o, toate neamurile mele au zis ca e cap taiat, noroc ca stiam ce am la usa(la sot ma refer) ca altfel...ras as fi crezut ca a umblat aiurea. E greu intradevar sa adopti, mai ales un copil nou nascut, sunt niste pasi de urmat, dar cand dorinta e mare, si Dumnezeu alaturi de tine, rezolvi orice obstacol. Si intradevar, am apelat si noi la "cunostinte" pentru a reusi mai repede, dar fara sumele care s-au scris pe forum, desi am auzit si eu se practica mita, suma variind de la caz la caz.
Noi ne doream copii, faceam tratament pt fertilizare, urma sa fac inseminare, cand matusa mea mi-a spus ca are o fata de 16 ani care vrea sa renunte la copil. Am hotarat pe loc sa renunt la inseminare si am ales sa adopt acest copil, desi nu-l vazusem inca, nu stiam nici cum arata, nici antecedentele familiei naturale, dar nu regretam nici o clipa alegerea facuta. Am spus ca daca e, avem timp sa continuam incercarile de a concepe un bb, nu ne-am gandit nici o clipa ca nu-i a noastra. Vorbind cu verisoare care au copii cu varste apropiate de Andra, am ramas uimita sa vad ca am instinctul acela de mama, de la inceput am stiut cand plange de foame, de sete, de vreo durere. Am presimtiri cand ceva rau i se intampla... si nimeni nu ne-a invatat sa fim parinti. Am invatat impreuna, ne-am acceptat din prima clipa reciproc si acum suntem o familie fericita.
Peste un an vrem sa mai adoptam un baietel, mie imi plac familiile cu mai multi copii, si daca e sa fie si unul natural, si mai bine, marim familia.
Utilizatori in acelasi subiect
NU poti posta subiecte noi in acest forum.
NU poti raspunde la subiecte in acest forum.
NU poti sterge postari in acest forum.
Nu poti edita postari in acest forum.
Nu poti crea sondaje in acest forum.
Nu poti vota in sondaj in acest forum.