|

Nivel: Senior
Inregistrat: 6/20/2007 Mesaje: 7309
| Felly, marmita, felicitari din toata inima!!!!!
Sa va fie sanatoase printesele si sa va bucurati alaturi de ele de o viata linistita si frumoasa!!!! |
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 9/11/2007 Mesaje: 1349
| gina77 ti-am trimis PM |

Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| marmita e impresionanta povestea voastra mult noroc si fericire in continuare!!! |
| S-a mai schimbat intre timp legea adoptiei. Acum , la incuviintarea adoptiei trebuie sa isi dea acordul si parintii naturali, adica dupa ce sunt de acord sa dea copilul spre adoptie, copilul merge la familia adoptatoare pt perioada de min 3 luni, apoi cand sa le dea incuviintarea, trebuie iar sa-si dea acordul. In felul acesta, parintii care-si dau copii spre adoptie pot santaja familia adoptatoare, o pot cunoaste, si isi pot retrage acordul la final, dupa ce familia potential adoptatoare s-a obisnuit cu copilul, cu gandul ca o sa fie al lor... Ce or fi gandit oare alesii nostri de au aprobat o asemenea lege? Nu-si dau seama cat rau provoaca atat familiilor adoptatoare cat si copiilor? Si asa era destul de greu sa adopti, dar acum...., cred ca multe familii care doreau sa adopte nu se mai incumeta acum, cu noua legislatie, si le dau dreptate. |

Inregistrat: 2/13/2006 Mesaje: 6678
| Cred ca ideal este sa adopti un copil fara parinti.Mai greu e sa gasesti unul fara parinti.Noi vrem sa botezam niste copii din leaganele de copii, dar copii fara parinti. |
Inregistrat: 1/31/2008 Mesaje: 3374
| Chiar discutam cu sotzulica subiectul asta in una din zilele trecute. Se pare ca amandoi dorim inca un copil, dar parca ne e greu sa trecem inca printr-o sarcina. De frica. Ne-a cam ajuns spaima ce am tras-o anul trecut cu Darius. Deocamdata sa ne vedem la casa noastra si vom decide atunci ce si cum. Daca ar fi sa adoptam, am adopta totusi un copil fara parinti este conditia lui. El a stie mai bine de ce. |
Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 6678
| Felly, Marmita, n-am cuvinte. Impresionante povestile. Asta-mi demonstreaza, daca mai era nevoie, ca cineva are grija de sufletele noastre! Felicitari! |

Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Marmita si Felyy, felicitari, impresionante povestile voastre.
Si noi cunoastem un cuplu care nu pot face copii, au fost la n clinici de fertilizare din tara si din strainatate si tot nu s-a intamplat nimic. La un moment dat au vrut sa adopte dar nimeni nu i-a sustinut si nici ei nu au avut puterea sa treaca peste ceea ce zic alti membrii din familie...toti spun: "ai ajuns sa cresti copilul altuia?" Asa ca dau in jur de 200 mil pe an pe la tot felul de clinici, homeopati , maicutze si preoti... toti le spun sa spere dar nicaieri nu sunt indreptati inspre adoptie. Asa ca sunt dezamagita ... dar asta este |
| Eu ma gandesc serios la o a doua adoptie, se pare totusi ca la noi nu vrea sa vina barza, si desi stiu prin ce am trecut, tot vreau sa o fac. Nu m-am gandit nici o clipa ca noi crestem copilul altuia, Andra e pur si simplu copilul nostru, asa il simtim amandoi, si bunicii la fel. Sunt innebuniti dupa ea, chiar si colegii si preitenii ne-au felicitat, si chiar daca ne dadeau argumente negative, tot nu ne influentau decizia. |

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| Acum am citit si eu povestile voastre si chiar ca m-au impresionat |
 Nivel: Ambasador
Inregistrat: 11/4/2009 Mesaje: 979
| Foarte emotionanta povestea voastra, felyy. Sa va traiasca fetita.
eu sunt pro adoptiei si chiar am in plan sa adopt un copil. sunt in stare sa fac copii (drept dovada ca sunt insarcinata) dar din totdeauna mi-am dorit sa adopt un copil tocmai pentru ca stiu cate suflete nevinovate sunt printre noi fara posibilitatea sa spuna cuiva mama si tata.
eu pe la 18 ani am fost voluntar la ARAS - Asociataia Romana Anti Sida si ne duceam la un orfelinat unde erau tinuti copii bolnavi de sida si abandonati de parinti.
stiu ca e un pas greu de facut pentru multi, pentru ca te atasezi de acei copii si se duc de pe lume inaintea noastra, dar experienta aia m-a facut sa ma gandesc la adoptie si de atunci asta mi-a ramas in cap. nu stiu daca o sa adopt neaparat un copil cu sida sau alte nevoi, sau un copil sanatos...cert e ca toti copii au dreptul la o sansa de a avea o familie. |

Inregistrat: 9/23/2008 Mesaje: 6611
| Frmoase povesile voastre!!!
Mie sincer mi se rupe inima cand vad atatia copii abandonatidar nu as putea adopta sincer,pentru ca cred totusi ca asa face o mare diferenta intre copii mei si copilul adoptat si nu cred ca as putea sa-l iubesc ca pe copii mei!!!!Poate daca nu as fi avut copii era cu totul altceva atunci"da"adoptam!!!! |
|
 Nivel: Membru
Inregistrat: 6/15/2015 Mesaje: 2
| Procedeul adoptiei este ff greu pt ca cere nervi si asteptari multe hartoage de facut. Copii sunt prezentati clasificati in dosare in care se insira niste caracteristici ale lor si de multe ori cel care le-a scris nu cred ca stie chiar tot despre acest copil.Apoi dupa ce faci cursul si esti atestat, ai impresia ca vei fi selectat repede. Da, de unde. Astepti , astepti si nu mai da nimeni un telefon. Daca ai totusi noroc sa fii selectat ti se prezinta dosarele copiilor din diverse judete. Daca nu vrei din alte judete trebuie sa dai declaratie de ce nu vrei, apoi din nou declaratie ca doresti din jud tau sau limitrofe, Iar astepti, iar se scurge timpul si uite asa poate te trezesti ca atestatul iti expira( e valabil un an) dupa care iar faci alte acte etc. In fine iti iei inima in dinti si e duci si in acele judete limitrofe. Timp si iar asteptari pt ca trebuie sa cuceresti redute. Ce redute?? pai nu cuceresti doar copilul trebuie sa cuceresti asistenta maternala, asistenta sociala, psiholoaga si apoi copilul. Daca unul din astia nu te plac o iei de la capat. Bineinteles fiind in judet limitrof poate sa fie la distante mari fata de tine . Trebuie f des vizitat ( asta ca sa dau un exemplu de cheltuiala) trebuie sa te cazezi undeva, sa stai mai multe zile acolo sa interactionezi cu copilul iar dupa ce vii acasa la tine... asistenta maternala darama tot ce ai cladit tu. ca doar, ce fain ea castiga banuti de pe acest copil. Daca e adoptat il pierde si i se da altul dar, e greu sa o ia de la capat ca de obicei i se dau copii mici si nu se cauta dupa preferinte poate sa fie bolnav, alta etnie etc. deci AM iti va pune piedici si iar o iei de la capat. Pe scurt depinde de f multi factori nu cred ca e firesc sa dureze atata si sa depinda de atatia factori. Daca vrei sa adopti un copil mai mare e din nou mai complicat pt ca el poate fi manipulat mai mult decat unul micut. Astepta pareri.
|
|
|