Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| eu ii cer mamei bani de buzunar,dar ea nu imi da,si nu avem probleme cu banii. |
Nivel: Avansat
Inregistrat: 11/2/2009 Mesaje: 1847
| vanessica wrote:eu ii cer mamei bani de buzunar,dar ea nu imi da,si nu avem probleme cu banii. Daca i-ai spune frumos pt ce iti trebuie sigur ti-ar da.Bine,cred ca mai conteaza si cati ii ceri si frecventa cu care ii ceri. Eventual stabiliti de comun acord o suma pe saptamana. |
Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Fiica-mea primeste 50 de euro pe luna pentru autobuz si ceva la ora 10.00. Plus ca ii mai scap eu cate ceva aproape zilnic. |
Nivel: Membru
Inregistrat: 11/5/2024 Mesaje: 2
| Pentru adolescenți, gestionarea banilor este o provocare importantă, dar și o oportunitate de a dezvolta abilități financiare utile pentru viață. Începând de la micile economii din alocație sau din diverse joburi de vară, adolescenții pot învăța să își gestioneze cheltuielile și să înțeleagă valoarea banilor. Educația financiară îi poate ajuta să prioritizeze economiile, să își stabilească bugete și chiar să investească în lucruri care le vor aduce beneficii pe termen lung. În era digitală, există diverse aplicații financiare care pot sprijini adolescenții în monitorizarea cheltuielilor și în realizarea obiectivelor financiare. Astfel, pe măsură ce devin independenți, adolescenții pot căpăta încrederea necesară pentru a lua decizii financiare responsabile. |