Nivel: Guest
Inregistrat: 2/12/2006 Mesaje: 14
| In momentul de fata admiterea la liceu se face pe baza tezelor unice si a notelor obtinute in gimnaziu. Nu stiu exact in ce procent. Voi ce credeti despre acest sistem? Dar despre celelalte mentinonate in chestionar, metode de admitere care au existat in trecut?
Credeti ca e corect sa se tina cont si de notele din timpul gimnaziului la calcularea unei medii de admitere, indiferent ca este pe baza tezelor unice sau a vreunui tip de examen? |
|
| Si un articol cu opinii desprea actualul sistem de admitere: Despre admiterea in liceu |
|
Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| am ales examen unic pt. toate liceele. nu sunt de acord cu nici un alt criteriu de selectie. motivele: in unele scoli notele se obtin cu mai multa usurinta decat in altele. iar acum scolile primesc fornduri in functie de performante, adica vor facilita obtinerea de note bune pt. elevi mai slabuti. 2. copii silitori, lipsiti de unele talente sau aptitudini vor avea cu siguranta medii generale mai mici. |
|
Nivel: SAFIR
Inregistrat: 3/27/2006 Mesaje: 18834
| Examen national pentru toate liceele. |
|
Nivel: Senior
Inregistrat: 3/4/2008 Mesaje: 7332
| Examen unic pt toate liceele, dar e bine sa se faca media aritmetica cu media generala a claselor V-VIII, pt ca unii elevi chiar invata, chiar daca, de multe ori, notele profesorilor sunt subiective. |
|
| TeosOf wrote:Examen unic pt toate liceele, dar e bine sa se faca media aritmetica cu media generala a claselor V-VIII, pt ca unii elevi chiar invata, chiar daca, de multe ori, notele profesorilor sunt subiective.
cu media asta aritmetica eu am un "cui" de batut: elevii aflati la gimnaziu obtin cu certitudine mai greu nota 10 decat elevii din gimnaziul unei scoli generale "de cartier". e probat pe pielea copiilor a catorva cunostinte (au avut aceeasi medie la examenul de capacitate, dar media anilor de studii a unui copil dintr-o scoala de cartier a fost mult mai mare decat a baiatului unei colege ce a absolvit gimnaziul la Emil Racovita}, la liceu a fost admis in urma selectiei computerizate (ca asta ma scoate cel mai tare din sarite -soarta unui copil in mainile computerului, sau a cat spirit analitic are parintele) cel din scoala de cartier. nu am nimic cu scolile de cartier, Andrei tot la o scoala de cartier a invatat pana acum in clasa a IVa, pe deasupra si un cartier cam pestrit, una e ciclul primar si alta e gimnaziul cand deja elevii buni isi iau zborul spre pepinierele liceelor, cum e si cazul nostru. |
|
| Mariuta sunt de acord cu tine in ceea ce priveste notele. Nu mai spun ca pe la sate nu mai este mai deloc acceasi exigentza ca la oras. |
|
| MNiko wrote:Mariuta sunt de acord cu tine in ceea ce priveste notele. Nu mai spun ca pe la sate nu mai este mai deloc acceasi exigentza ca la oras.
la tara nu putem arunca responsabilitatea in totalitate asupra profesorilor ci PARINTILOR, parinti care prefera odrasla la treburile gospodaresti, la camp - ca tot vine sezonul prasilei - decat in salile de clasa. iar bietii profesori, suplinitori sau nu, nu mai au altceva de facut decat sa-i "taraie" de-a dreptul prin scoala, in speranta ca in acest mod totusi parintele nu va impune copilului abandonul scolar atat de timpuriu. un soi de compensare "uite ca totusi invata, lasa-l sa vina la scoala". offffffff |
|
| din greseala am votat si examenul de capacitate |
|
| mariuta wrote:
la tara nu putem arunca responsabilitatea in totalitate asupra profesorilor ci PARINTILOR, parinti care prefera odrasla la treburile gospodaresti, la camp - ca tot vine sezonul prasilei - decat in salile de clasa. iar bietii profesori, suplinitori sau nu, nu mai au altceva de facut decat sa-i "taraie" de-a dreptul prin scoala, in speranta ca in acest mod totusi parintele nu va impune copilului abandonul scolar atat de timpuriu. un soi de compensare "uite ca totusi invata, lasa-l sa vina la scoala". offffffff
Pai nici n-am vrut sa spun ca ar fi numai vina profesorilor. Am colege care vorba ta se chinuie sa- treaca clasa cu exercitii mult sub nivelul celor pe care ar trebui sa le predea. Una din ele imi spunea odata ca are la fiecare ora trei elevi, dar de fiecare data sunt tot altii trei, niciodata cei de data trecuta. E trist, dar adevarat. |
|
Nivel: Avansat
Inregistrat: 10/24/2007 Mesaje: 2267
| as spune examen unic pt toate liceele, cum am dat eu..DAR ar fi corect sa existe examene de admitere in functie de profilul liceului (cum e la BAC)..adica matematica A sau B (parca mai era si C..), romana A sau B etc..nu mai stiu din ce se da..eu am dat doar mate si romana.. la profil real sa se ceara matematica A si romana B..la profil uman invers sau ceva de genul.. scuzati eventuala incoerenta sau ilogica am dormit 3 ore si nici alea nu mi-au priit |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| Eu am votat cu un examen dat de fiecare liceu in parte. Cred ca fiecare institutie stie exact ce fel de elevi vrea, cu ce aptitudini si cu ce nivel de inteligentza. Oricum o teza corectata la un liceu de exceptie va avea o alta notare fatza de un liceu industrial. Invatamantul in Romania mai are muuult de evoluat, punem prea mare accent pe teorie iar elevii care ies de pe portile scolilor sunt complet lipsiti de cunostintze practice.
Apoi copii din mediul rural daca nu ar fi stimulati cu note mari nu ar mai veni nici cat vin pana acum. Am prieteni profesori la tara si mereu se confrunta cu renumita expresie:" daca nu invata atunci la sapa!" Asa ca dai elevului note mari ca parintele sa-l lase sa termine macar 8 clase. Mersul la liceu este foarte costisitor, trebuiesc haine "competitive" cu a celorlalti copii, bani de transport sau de cazare, bani muuulti pentru rechizite si manuale. Asa ca merita si ei mai multi de 10 pentru eforturile care le fac. |
|
Inregistrat: 5/12/2006 Mesaje: 12982
| M-am grabit si am votat examen unic desi este mult mai corect si mai bine sa fie un examen organizat de fiecare liceu in parte. Desi pentru aceasta varianta ar trebui schimbat un pic si sistemul de predare si felul de alegere al materiilor . |
|
Inregistrat: 2/14/2006 Mesaje: 3898
| dya wrote: . Desi pentru aceasta varianta ar trebui schimbat un pic si sistemul de predare si felul de alegere al materiilor .
De-ar citi si domnii de la minister ce bine le-ar prinde informatia asta. Traiesc cu speranta ca Alex va prinde un alt sistem de invatamant, vad ca anul acesta au inceput sa scoata din materie si sa introduca mai multe laboratoare mai ales la fizica-chimie. Intrebarea este: "de unde iei laboratorul?" |
|
|