Aoleu,mânuța sus și aici la adormirea copiilor mereu am avut greutăți și uneori mă minunez cum poate rezista asa.Ca să înțelegeți de când l-am născut stătea treaz de 2 ori mai ceva ca și colegul lui de salon cu care s-a născut deodata venise o doamnă să facă poze la bebei a doua zi de la nastere și Luca meu o stat treaz pe toată perioada ședinței vreo 30 min când ei rezista 10 min atunci eu m-am obișnuit asa.Asa că la prânz adoarme doar daca ne obosim bine afara înainte și după cam o ora chiar o ora jumate.Daca îl las doarme și 3 ore dar după 2 ore îl trezesc că știu ce mă așteaptă apoi seara iar seara tot așa peste o oră până adoarme..ca de multe ori adorm eu înaintea lui.Am întrebat la gradi cum ii și mi-au spus că ultimul din grupa adoarme și doar mângâiat altfel face gimnastica prin pat cred că le da ceva bătăi de cap la doamne... deci...să mă simt norocoasă? Așa că Aleahim eu de 4 ani aștept schimbări dar...nooo.Bine ai revenit,și eu scriu rar dar este când îmi e dor de forum și de fete și încerc să fiu mai activă. Freya îmbrățișări și chiar mă gândisem să trec și pe homeopate că nu se știe niciodată,asta încă nu am incercat.Multu de sfat.
Și în altă ordine de idei vreau și eu să vă întreb ceva.Stiu că este târziu dar mai sunt mamici cu pitici de 4++ ani care inca dorm cu copilul în același pat și camera?cred că am clacat la acest capitol și acum mă văd fără scăpare.Nu reușesc să îl fac să doarmă în alta camera și nici nu am insistat pt.ca plânge rău și nu vreau sa îl traumatizez,să își formeze rani de abandon sau altele.Nu îmi sta singur nici la locuri de joaca.Am incercat și în 5 min.ma suna doamna ca să vin că plânge.Este dependent de mine și ft.fricos.Nu sta fara mine numai la gradi.Oare să mai încerc sau sa o las așa până o sa vrea el sa doarmă singur?adevărul e că nu mă deranjează și este pansament și pt.mine.Eu am divorțat din păcate când Luca a avut 2 ani jumătate și am schimbat și casa și toate și nu am vrut sa forțez nimic,am trecut prin clipe grele și m-am gândit că e micuț și nu este momentul încă dar desigur atunci era cel mai bun moment...dar poate chiar eu aveam mai mare nevoie de el sa îmi fie alături și l-am obișnuit așa că acum nu mai vrea.
In 14.10.2019 la ora 03:30 a venit pe lume micutul meu baietel pe cale naturala💙 *Nascut cu 3350 g si 52 cm *La 1 an cantareste 9 kg si 77 cm *La 2 ani cantareste 11 kg si 90 cm *La 3 ani cantareste 13 kg si 97 cm *La 4 ani cantareste 14 kg și 99 cm
|
Sărbători fericite tuturor mămicilor de pe acest forum și un an nou minunat alaturi de piticii voștri.Sa fim sănătoși asta e cel mai important
In 14.10.2019 la ora 03:30 a venit pe lume micutul meu baietel pe cale naturala💙 *Nascut cu 3350 g si 52 cm *La 1 an cantareste 9 kg si 77 cm *La 2 ani cantareste 11 kg si 90 cm *La 3 ani cantareste 13 kg si 97 cm *La 4 ani cantareste 14 kg și 99 cm
|
Roser wrote:Ce mai faceți fetelor? Ați făcut bradul, ați cumpărat cadouri la prichindei? Am intrat in speranta ca IoanaIoanaC mai aruncă câte un ochi pe aici și îmi spune si mie cum a intarcat-o pe Clara noaptea (sau alte mămici). Chloe a devenit insuportabilă noaptea cu titilitul ei, nu m-ar deranja și dacă s-ar trezi din oră în oră să suga 5 minute dar apoi să mă lase in pace, dar ea nu, stă la sân toată noaptea ca atunci când avea 2 săptămâni. Dacă îndrăznesc să il scot așa urlă de mi-e rușine de vecini. Nu vrea in brate, nu vrea lapte in biberon, nu suzetă, doar crize de nervi până îi dau sânul să molfăie la el. Parcă mi-e milă să o înțarc de tot (mai ales acum iarna când se tot răcește), de aceea aș încerca doar pe timpul nopții pt început. Orice sfat e binevenit :). Incerc eu sa te ajut cum am procedat eu.Prima dată când m-am hotărât să il intarc pe Luca a fost pe timp de noapte.Stiu că multe mămici lasă noaptea ultima etapă dar eu cu noaptea am inceput că știam că o sa fie mai greu.Ii dădeam san înainte de somnul de noapte,adormea așa iar când se trezea și era obișnuit să primească îi dădeam apa din căniță cu cioc...evident începea să plângă și să tragă de mine.Ma ridicat din pat,îl luăm în brațe și mă plimbam cu el până adormea la loc,îl puneam pe pătuț inapoi de obicei se trezea și iar începea să plângă..iar îi dădeam apa și iar o luam la plimbat.Asta făceam aproape toată noaptea..îl mai puneam și în sistem pt.ca mă rupea de mâini.A fost greu dar cam o săptămână după care așa bine so obisnuit cu apa că se trezea,îi dădeam apa după care adormea înapoi fara să îl mai iau în brațe.Dar o săptămână nu am dormit noaptea dar nici nu am cedat.Primele 3 zile îi mai ofeream odată pe noapte sânul sa nu fie prea mai socul pt.el că avea 3 mese de san pe noapte dar după cele 3 zile nu i-am mai dat nici acea masa.Apoi peste zi a fost mult mai ușor ca să îl dezvăț că ne luam cu o gustărică,cu joaca,cu ieșitul pe afara.Cel mai greu pt.mine a fost să renunțe la asocierea san/somn de la somnul de noapte.Asta ft.greu am scos că nu vroia să adoarmă la somnul de noapte până nu primea sânul...aici ma ajutat soțul și într-o perioadă il adormea el sa nu mă vadă pe mine..se tot plimba cu el prin brațe până adormea..apoi după o perioadă ma acceptat și pe mine că ia fost dor să doarmă cu mine și se urca peste mine să mă simtă și așa adormea.So consolat că nu primește dragul de el.Mie dor de acele momente deși au fost cam grele...
|
EllaMaria wrote:Adina si noi in aceasi situație, 3 zile cresa, 2 săptămâni acasă. Temperatura, diaree, tuse, mucisori, însă am evitat antibioticul. La nevoie pediatra mi-a recomandat Imunice 10 zile pe luna si vit C. Oli inca e alaptat, dar nu pare sa îl ajute acest lucru.
Fetelor, cât de repede s-au acomodat piticii vostrii la creșă/grădiniță? Al meu nu vrea sa mănânce nimic acolo si nici sa doarmă. Ce e drept nu a apucat decât 2 săptămâni cumulate sa meargă la cresa, ca a început nebunia cu virozele... Ah...da.Exact asta scriam mai sus și la Elena că așa credeam și eu că o sa îl ajute la imunitate alăptatul dar se pare că este doar un mit și depinde de copil.Sincer nici eu nu as da antibiotice dar lui Luca nu îi trece altfel și nu îl pot tine 2 săpt.cu febră de 40 că mă stoarce și el este epuizat plus că se deshidratează,nu poate manca de la febră,vomita tot ce ii ajunge în stomac și după netratat o dam in aprindere de plămâni și injecții...deci am pățit că am zis eu că îl țin așa că îi va trece.Nu io trecut și după 2 săpt.am ajuns internați în spital cu perfuzie și complicații...o săpt.il mai țin așa dar după acționez că asta e situația. Referitor la adaptare la creșă...la noi cam o luna a durat...primele 2 săptămâni a plâns mult,cred că și după sânul meu că încă îl alăptăm dar după ce l-am intarcat și l-am lăsat acolo la somn a fost mult mai bine.De mâncat manca doar daca îi dădea în gura cu lingura,depinde mult de copil și de cat de repede se adaptează.Au fost colegi de a lui Luca care și după 6 luni încă plângeau..eu din fericire la capitolul adaptare am scăpat destul de ok și mai era și cu Covidul atunci și trebuia să îi lăsăm pe copii in fatza porții la grădiniță că nu aveam voie sa intrăm înăuntru.Grele momente dar începusem munca și nu am avut ce face.Luca a mai avut noroc și de niste doamne extrem de drăguțe și devotate meseriei.Tot respectul pt.ele..am plâns când a terminat Luca creșa și a trebuit să îl duc la grădiniță în grupa mica.La grădiniță primele zile mi-a plâns iarăși ft.tare că se cerea la doamnele de la creșă dar tot așa în 2 săptămâni a fost mai bine și so adaptat ușor și acolo în noul mediu.
|
Ellena20 wrote:Of, Adina! Cred ca e tare greu.. Si Cezar desi e in colectivitate de ceva timp, nu am avut asa probleme. Simple raceli dar rare.
Tot vitamina C ii dau si eu. Pediatra ne-a mai spus ca daca intampinam episoade dese de raceli, imbolnaviri etc sa ii dau 10 zile pe luna Virodep. Da,este greu..nu doresc nimanui și am acumulat și unele frustrări pt.ca in mintea mea îmi imaginam că dacă l-am alăptat 2 ani exclusiv și nu a mâncat strop de lapte praf o sa aibă imunitate buna dar m-am calit și cu asta că este doar un mit.Mulțumesc pt.sfat.O să vorbesc cu medicul despre acest medicament...nu am incercat inca.
|
freya1 wrote:Adina  pediatra noastra nu crede in solutii pt imunitate, altele decat expunerea la germeni. Mie mi se pare ciudat atata antibiotic la voi, cand 90% din raceli la copiii de varsta lor sunt virale, fa-i macar cate un exudat, dar tare mi-e ca ii dai degeaba antibiotic si asta ii afecteaza negativ sistemul imunitar. Dr noastra sub 5 zile de febra nici nu se gandeste la antibiotic, si al meu face febra 40, ii dau antitermic si incet-incet scade si febra si intervalul la care e nevoie de antitermic Eu ii dau doar vit C si acum cu inceputul gradinitei i-am mai dat o data la 2 zile cate o doza de oscillococcinum, nu stiu cat a ajutat Sunt niste solutii tip "vaccin" pt infectii respiratorii repetate la copii si unele mamici spun ca i-a ajutat pe cei mici, unul cred ca e Luivac, poti intreba medicul daca iti recomanda Te cred ca e greu, noi am scapat ieftin pana acum (noi parintii am fost mai afectati) si tot stau cu frica Și mie mi se pare mult atâta antibiotic de aceea am și scris să cer un sfat.Din păcate încă nu am găsit nici o modalitate.Acum 2 săpt.mi-a fost iar cu febră de 41..l-am ținut așa o săptămână timp in care nu am dat numai Panadol de răceală și antitermice.Nu îi scădea febra numai până pe la 39..nici cu supozitor,nici siropuri..la algocalmin picuri mai scădea până pe la 38,5 și dupa 4 ore iar îl găseam cu 40-41 febră și îl băgăm la dush cat mai rece.Am fost la 3 medici și toți au spus că nu avea numai ft.putin roșu în gât,la plămâni nu se auzea nimic,avea niste mucuti și uneori mai tusea.Am zis că îl țin așa că va trece...ehe..după 7 zile de chin pt că și voma tot ce manca de la febră am cedat și am dat antibioticul mai slab desigur la recomandarea medicilor,nici un efect..am trecut pe Augmentin și abia în 5 zile după a început să nu mai facă febră și să poată manca ceva.Deci...asa o ținem mereu,nu mai am nici un chef nici să citesc pe forum,nici nu am timp sa funcționez.Acum e bine de 1 saptamana și mă rog să rămânem așa macar o lună.E așa obișnuit cu siropurile că deja la noi e obișnuință și îi plac toate la gust inclusiv probioticele.Mi se pare și ft.slabut..la 4 ani++ să aibă numa 14 kg dar la cat e de bolnavicios sa spus multumesc ca mănâncă destul de bine.Multumesc pt.sfaturi,voi întreba medicul.
|
Buna mămici frumoase.Am și eu o întrebare.Voi dați la copii ceva de imunitate?Luca răcește foarte repede și face mereu febră mare care nu îi scade cu nimic numai dacă primește antibiotice.Merge câteva zile la gradi,apoi 2 săpt.acasa îl tratez..merge iar câteva zile la gradi și iar o luam de la început.De exemplu săpt.trecuta a fost pe antibiotic,a terminat pe joi cu el și a fost bine.Vineri l-am dus la grădiniță iar azi după 3 zile mă sună educatoarea că are febră iarăși și sta cu capul pe masa.Am mers cu el la medic și totul ok mai ales că de 4 zile a oprit antibioticul așa că iar stăm acasă să vad unde e problema.Ii dau de imunitate Fortimmuno..am dat și catina cu miere,vitaminaC. Am obosit...
|
Roser mă bucur că sunteți ok ce nume frumos ai dat la fetița,unic nu este ușor cu doi dar tot odată cred că e frumos. Nu...ajunge acuma Luca..mai încolo vad încă mai am 30 copii la gradi după mine plus Luca care nu sta 1 min.locului.Momentan ajunge
Gaby nu cred că fie o problema.Al meu pui când l-am pus în scaunul de masa vreo 3 luni întruna se dădea cu spatele de scaun că am crezut că îl și imboarda într-o bună zi și nu numai acolo ci și când stătea în fundulet pe canapea sau orice avea spatar.M-am îngrijorat acea perioadă că are probleme dar din fericire a fost doar o perioada sau ii s-a părut lui distractiv sa facă așa..
|
freya1 wrote:Si noi suntem bine, am un baiat maaare (asa zice el) de 2 ani si 5 luni, asa mult imi place varsta asta, vorbeste toata ziua, e un copil tare vesel, mereu ma ia in brate si imi da pupici si imi spune "mi-a fost foarte dor de tine, mami" de ma topesc. Tare greu imi e si mie cat e la cresa, asa dor imi e de el, inca nu m-am obisnuit sa stam atata timp despartiti si, cum zici si tu, doar la timpul petrecut cu el ma gandesc, e cel mai important. Da, nici eu nu stiu cand a trecut timpul si o sa treaca asa in continuare, uneori ma gandesc ca daca nu l-as fi avut nu as fi stiut niciodata ce pierd, toate sentimentele astea unice. Inca stam amandoi si ne uitam la el cand doarme minute in sir si ne minunam ca e al nostru. Te cred sincer.Si eu simt la fel...și cât a fost la creșă dar și acum la grădiniță.Luca a început mai greut să vorbească.Abia pe la 3 ani și-a dat drumul cat de cat și chiar și acuma vorbește destul de puțin dar eu îl înțeleg și știu că așa este ritmul lui.Scuza-ma...citisem o postare mai demult și eram sigură că ai și o fetiță dar acum ca spui cred că am făcut o confuzie cu Roser parca.Si da...ai dreptate e o vârstă tare frumoasa 2 ani jumate dar sa vezi ce fain e și la 3 jumate că înțelege totul și altcumva vorbești cu el.Cred că fiecare vârstă are farmecul ei și trebuie să ne bucurăm de fiecare în parte.Ma bucur că sunteți bine,sănătoși.
|
Chrisstinne wrote:
Super, oricum nu îmi place să stau la soare, clar sub umbreluță. Cred că sunt îngrijorată mai mult din cauza faptului că tot am contracții false, adică nedureroase și mi-e să nu mă apuce pe acolo cele adevărate. Când am fost săptămâna trecută la morfo 3, i-am comunicat medicului despre contracții și a spus că este în regulă atâta timp cât nu sunt dureroase. Bebe este deja întors cu capul în jos și avea aproape 2 kg.
Și eu aveam tare multe contracții false.Imi era așa tare burta ca piatra..ușor mă și durea.Mie medicul mi-a prescris magne B6...luam și de 6 ori pe zi și nospa...doar așa mă potolea.Apoi de la atâta magne numa nu mi-o venit sorocul😂 o trebuit să nu mai iau că să îmi vina contractiile pe bune și adevărate...aveam deja 40 săptămâni și nimic.Cum am lăsat magne cum mo apucat. Să crească mare bebe acolo in burtica ta🥰
|