Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Eu nu ma definesc. Daca e o chestiune de gusturi - cum ar fi imbracamintea, machiajul, coafura, mobila, kilograme in plus/minus etc...- nu ma exprim. Daca persoana in cauza e multumita si fericita asa cum e, consider ca nu are rost sa-i stric starea de bine si de pace cu sine. E mult mai importanta increderea ei decat sa-mi satisfac eu orgoliul sau sa am multumirea ca mi-am exprimat punctul de vedere. Plus ca nu rezolv nimic bun; si nu consider ca mint. Doar ca ocolesc adevarul meu cu eleganta. Daca e vorba de o atitudine gresita ori o decizie care ma afecteaza direct pe mine sau pe cei dragi, atunci ma exprim fara rezerve si fara prea multa diplomatie. Ooooo, si daca vreo atitudine negativa e indreptata nejustificat spre mine ori daca am parte de barfa pe la spate, atunci sa te tii!! Uit sa fiu doamna. |
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Dap! Ai dreptate Kali! Sunt persoane care spun "adevaruri" rautacioase doar pentru a se simti ele bine, uitand de sentimentele celuilalt. Si apoi se dau asa de rotunde, ca sunt cele mai sincere si directe, ca cel putin au spus adevarul si sunt asa de mandre de ele!! nts...nts |
|

Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Dupa mine adevarul este numai unul.Si nu pot spune un adevar pe jumatate sau mai bine zis o minciuna doar ca sa fac pe altcineva sa se simta bine. De recent am fost mintita si mi-am dat seama imediat, m-am simtit foarte jignita ca persoana respectiva nu a fost sincera cu mine. Nu-mi spun parerea daca nu-mi este ceruta, dar daca mi-o cere isi asuma riscurile |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Cum spuneam a spune sincer ceea ce crezi mai ales cand esti intrebat este o virtute . De multe ori cand ii spui cuiva un adevar poate persoana nici nu-si da seama ca are o problema daca nimeni nu i-o spune. Linguselile sunt asa de la moda si dau asa de bine si ce de gasca sunt tipele ,si ce multe prietene au.Fetele alea super populare care si daca ai un neg pe nas sau esti obeza (supraponderala )iti spun ce bine arati ,cat esti de frumoasa etc. Acum cateva zile stateam la o masa si langa noi 2 gagici asa trecute de 20 de ani si ce tare vorbeau si ce -si barfeau si iubitii ca sunt prosti si ce smechere sunt ele ,ca x e urata etc .si aveau aere asa de mari vedete si le-am spus mai incet ca nu ma intereseaza subiectul plus ca vreau sa ma simt bine nu sa le aud lor mizeriile -si liniste se facu si mi-a tihnit si sucul.Ce trebuia sa fac?! Ori sa plec ,ori sa ma fac ca nu aud si sa le suport.Majoritatea ar fi tacut si ar fi inghitit ca asa ne-a invatat mama acasa sa fim ,,civilizati'' si sa ne facem ca nu auzim sau nu vedem . Ce sa fac?!Imi place sa ma dau rotunda si sa zic adevaruri rautacioase .
Mikaela am simtit ca ma ataci direct cu remarca de mai sus!
|
|

Nivel: Avansat
Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| ei nah Oana, eu nu am zis cu nici o directie ...Se poate dezbate subiectul pe multe fete...Si IO oi fi vreo lingaica ca sunt atenta la sentimentele celuilalt De ce crezi ca te-as ataca pe tine? Sau pe oricine altcineva de pe forum, spunandu-mi parerea la fel ca restul? Nu suntem pe aceeasi lungime de unda, asta este...si nu-i nici un bai, nu e crima, nu ne scoatem ochii...nu te cunosc personal, nu te cunosc nici virtual prea bine...O fi vreun motiv pe undeva in imaginatia ta pe are eu nu-l cunosc si nici nu-l percep dar nu e totul personal sau cu directie...
Luptele de suprematie duc la orbire sufleteasca... |
|

Nivel: MEMBRU FONDATOR
Inregistrat: 5/27/2006 Mesaje: 14390
| Nu stiu daca adevarul e numai unul. Trebuie sa acceptam diversitatea in gusturi si opinii, altfel toti am trai dupa acelasi tipar si am face aceleasi alegeri. Plus ca nimeni nu detine adevarul absolut.
De aceea exista oameni mai mult sau mai putin compatibili si sunt sigura ca cineva care nu-mi impartaseste gusturile sau alegerile nu ar veni sa-mi ceara in mod direct parerea. Chiar daca da, in orice situatie, exista ceva bun. De ex., poate sa nu-mi placa o culoare de pantof, dar modelul/ tocul- da... ori sa mi se para ca e super comod... ori ca vine bine pe picior... sau ca se potriveste cu tinuta. Si astfel scot in evidenta calitatea lucrului, daca mi se cere, specificand ca eu as alege altfel pentru ca... Ce ar trebui sa fac, atunci, la un eveniment, de ex.? Cand mai bine de jumatate de femei nu sunt imbracate pe gustul meu dar se poarta discutii de complezenta? Ar folosi la ceva daca as spune uneia ca arata ca o pupaza iar eu sunt cea mai frumoasa si uite ce rochie gigea am, de ex.?
Dar acum.. sincer... mie nu mi s-a intamplat sa mi se spuna in fata ca sunt frumoasa dezinteresat- apropo' de ce spunea Oana- (exceptand mama-bunica-sotul care stiu ca ma vad asa pentru ca ma iubesc), si nici sa mi se ceara parerea la modul direct ( iti place cum m-am machiat?) Vorbesc de viata reala, nu de forum. Plus ca am trecut de varsta in care conta mai mult " caroseria" decat motorasul... si ne etalam tzoalele si cuceririle. Ba mai mult, imi place sa fac cadouri, astfel incat, daca observ ca una dintre prietenele mele isi doreste un lucru, i-l ofer daca am cum, chiar daca nu e pe gustul meu.
Plus ca traim intr-o lume in care relatiile si influenta conteaza. Doar daca traiesti in cerc restrans nu te intereseaza sa-ti faci cunostinte. Iar astea nu se mentin cu adevaruri aruncate in fata. Gasesti puncte comune de interes si gata! 1-2 si e de ajuns.
Eu ma consider o persoana buna si chiar imi pasa de cei din jur... ma simt bine daca primesc drept raspuns la ceea ce sunt, energii pozitive. Cu astfel de oameni ma inconjor, insa avand numai 2-3 prietene de suflet.
Apropo de ce spunea Bereea, eu nu ma simt jignita daca ma perie cineva. Sunt doar mai rezervata pentru ca ii ghicesc interesul dar asta nu inseamna ca nu-i inteleg motivul. Mai departe de atat nu ma complic pentru ca nu-mi studiez reactiile si toate vin de la sine intr-o situatie de zi cu zi. De aceea nu ma pot defini. Ma mulez in functie de persoana, dispozitie, efecte posibile. Sunt extrem de directa doar cu cei pe care-i desconsider, deci de aici trag concluzia lipsei de respect. (in ceea ce ma priveste)
Ma rog... subiectul e amplu si am incercat sa dau exemple super simple. In realitate, viata si relatiile dintre oameni sunt complexe. De aceea spun ca exista intotdeauna si o cale de mijloc.
Cat pe partea cealalta a baricadei, poate sa-mi spuna cine-o vrea ce vrea. Exact cum spuneam si cu alte ocazii... sunt constienta de calitatile si defectele mele si multumita de viata mea... de mine insami, asa ca o interpretez ca pe... invidie. |
|

Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| Eu nu ma refeream la a spune daca imi place sau nu coafura sau imbracamintea cuiva...acestea sunt adevaruri relative, subiective dupa gustul fiecaruia dintre noi.Daca mie imi place si altcuiva nu si imi spune ca nu-i dupa gustul ei care e problema? nu ma supara nimica , nici nu mi se pare rautacioasa. |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Mikaela sa am simtit pur si simplu fara sa ma gandesc ca ai avea vreun motiv sau altceva. Kali foarte realist ai expus problema .
|
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 3/23/2007 Mesaje: 12042
| minciuna sau ascunsul adevarului ar fi putut sa-mi strice casnicia as fi preferar adevarul gol golut decat adevarul "cosmetizat" |
|

Nivel: DIAMANT
Inregistrat: 12/17/2007 Mesaje: 25891
| Kali Imi place mult cum gandesti Ai foarte mare dreptate! |
|
|