Nivel: RUBIN
Inregistrat: 3/29/2007 Mesaje: 22799
| De multe ori ma gasesc in situatia sa supar pe cineva fiind sincera sau sa mint ca sa fac acea persoana sa se simta bine.Doar ca eu urasc minciuna si o consider un mare pacat, asa ca spun adevarul .Stiu ca pot supara fiind sincera, dar nu e mai bine decat sa minti? De exemplu zilele trecute am fost intrebata de cineva daca imi plac trandafirii ei din pasta de zahar.a trebuit sa spun nu pentru ca erau o caricatura de trandafiri - i-am explicat si ce greseste - dar am vazut ca s-a suparat. Voi ce alegeti: minciuna sau spuneti adevarul cu orice risc? |
|
 Nivel: Avansat
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| "Mai bine o mustrare pe fata decat o prietenie ascunsa."
"Ranile facute de un prieten dovedesc credinciosia lui, dar sarutarile unui vrajmas sunt mincinoase." |
|

Inregistrat: 5/17/2009 Mesaje: 4992
| ufff ...greu de raspuns,insa conteaza foarte mult si cum este spus adevarul ... |
|
Inregistrat: 4/11/2010 Mesaje: 4221
| miriam wrote:ufff ...greu de raspuns,insa conteaza foarte mult si cum este spus adevarul ... Oricat de diplomat ai fi, cand nu spui ceea ce ar vrea sa auda interlocutorul tau, doare. |
|

Inregistrat: 4/22/2009 Mesaje: 20813
| Eu sunt o fire directa si spun verde-n fata ce am de spus. Uneori decat sa spun o minciuna mai bine nu mai zic nimic (ma refer aici pe forum),dar daca sunt intrebata ca in cazul tau spun adevarul cu orice risc.Daca se supara sanatate!
|
|

| Asa gandesc si eu.Mai bine adevar spus in fata, decat o minciuna.Pe forum e una, dar in viata de zi cu zi e alta. Eu una nu suport sa fiu "periata" sau laudata pe nedrept.Mai bine mi se spune advearul , asa stiu unde gresesc si cum sa indrept. |
|

Nivel: SMARALD
Inregistrat: 8/10/2007 Mesaje: 13449
| oanamaria wrote:Eu sunt o fire directa si spun verde-n fata ce am de spus. Uneori decat sa spun o minciuna mai bine nu mai zic nimic (ma refer aici pe forum),dar daca sunt intrebata ca in cazul tau spun adevarul cu orice risc.Daca se supara sanatate!
Si eu sunt la fel,....asta sunt si pt.asta am patimit multe,...mai ales de la sefa,...dar altfel turbez,asa ma racoresc si stiu ca nu fac pacate,mintind. |
|

Inregistrat: 3/9/2010 Mesaje: 3457
| Eu prefer sa spun adevarul in fata unei persoane chiar daca o supar,decat sa o barfesc pe la spate.La randul meu prefer sa mi se spuna adevarul ,pentru ca asa reflectez asupra lui , pot analiza si vedea unde am gresit,incercand altadata sa nu mai fac aceeasi greseala.
Am observat insa,de-a lungul timpului, ca de multe ori am avut de pierdut pentru ca nu am stiut sa lingusesc.Acum sunt momente cand tac si nu comentez . |
|

Inregistrat: 2/15/2006 Mesaje: 3579
| Si eu zic adevarul, dar foaaaarte diplomat. Defect profesional. Jocuri de cuvinte, idei induse, exemple ale altor persoane dar care se pot aplica si in cazul respectiv. Si daca nu se prinde trec la discutii directe. Si inca ceva: nu-mi place sa las loc de interpretari, imi place ca intotdeauna sa fie lucrurile clare, bine intelese. |
|

Inregistrat: 8/11/2010 Mesaje: 2334
| Adevarul este relativ, poate fi vazut si perceput prin ochii fiecaruia. Eu prefer diplomatia, prefer ca adevarul sa fie spus ca un sfat sau o parere si asa as fi mult mai deschisa si la o schimbare/transformare si as pastra si o amicitie. La fel, cand spun adevarul, sunt atenta la sentimentele si reactiile celuilalt, nu caut sa ofensez ci sa corectez, daca e nevoie. Sunt insa situatii, mai ales cand sunt suparata si cand se repeta greseli/minciuni in mod repetat si atunci arunc cu adevaruri fara sa gandesc. Si cer scuze daca "adevarul" meu a fost prea direct, obraznic sau brutal, dar asta numai daca constiinta imi spune s-o fac si daca persoana a inteles mesajul. Altfel, cred ca fiind sensibil la reactiile si sentimentele celuilalt nu inseama a fi lingau ci a fi elegant. |
|

| Mikela si Monica va felicit diplomatia si felul in care puneti problema . Si ca o concluzie -lumea nu prefera adevarul,ci linguselile si cuvintele frumos mestesugite . Dar ce ne facem cand intalnim persoane care orice le-ai spune se considera lezate sau jignite?! Imi este imposibil sa gestionez o relatie cu astfel de persoana ,ar trebui sa port discutii genul <<Ce bine iti vine cutare lucru,ce frumos e afara ,ce minunata esti etc.>> Si suparacioasele de mai sus spun cu ipocrizie ca prefera adevarul si oamenii directi,dar se supara si daca le spui ,,buna ziua !''pe nu stiu ce ton.
P.S.!Mentionez ca persoanle la care fac referire nu sunt de pe forum! |
|
 Nivel: Maestru
Inregistrat: 10/17/2009 Mesaje: 8601
| Oana mare dreptate ai.Eu as prefera sa mi se spuna in fata ca m-am ingrasat sau ca nu imi stau bine hainele pe mine,chiar daca vad si eu in oglinda asta.Decat sa primesc aprecieri nemeritate sau barfe pe la spate,prefer adevarul in fata.Chiar daca doare ,adevarul este cel mai bun.Si eu spun adevarul in fata persoanelor dragi,chiar daca doare.De celelalte nu imi pasa,traba lor.Cat despre o relatie cu astfel de persoane care prefera lingusirea,prefer sa nu o am.Acele persoane nu merita interesul si timpul meu. |
|

| oanamaria wrote: Si ca o concluzie -lumea nu prefera adevarul,ci linguselile si cuvintele frumos mestesugite . !
mare adevar grait-ai! |
|

Nivel: Senior
Inregistrat: 3/2/2011 Mesaje: 5536
| Eu nu mint niciodata, nici chiar de complezenta. Nu ma reped sa spun adevarul decat daca interlocutorul imi cere explicit parerea sau daca am impresia ca vrea sa ma prosteasca in fata cu minciuni. Nu agreez persoanele false sau care se iubesc nespus pe ele insile. Le vorbesc politicos, dar laconic, astfel incat sa nu doreasca sa fiu in compania lor. Evit cu grija pe cei suspiciosi, care interpreteaza orice gest, cuvintel sau clipire din ochi ca fiind contra lor fiindca nu imi place sa umblu pe coji de oua. Nu am intelegere pentru scuze confectionate, mai degraba apreciez pe cineva care-si accepta deschis greselile si slabiciunile. Nu ma supar deloc daca mi se atrage atentia asupra vreunui lucru gresit intr-un mod civilizat, dar urasc tonul jignitor si intepaturile. Mai pe scurt, imi plac relatiile simple, deschise, explicite. |
|

| Auristha esti sora mea! |
|
|